25.3.08

Slå ett slag för miljön


Snart kommer Vero Moda Organic Cotton ut i butik. Organic är en kollektion i organisk bomull, som tagits fram helt utan bekämpnings - eller besprutningsmedel. Vad många inte vet, är att vanlig bomull, endast står för 3% av jordens totala jordbruk. Trots detta används 25% av jordens totala användande av besprutningsmedel vid produktion av samma textilie. Det är alltså inte särskilt miljövänligt. Inte heller, är det särskilt miljövänligt för människan, som i många fall utsätts för hälsoskadliga kemikalier, för att få fram fina bomullsplagg. Framställningen räddar alltså inte bara miljön, utan även liv. Därför vill jag verkligen slå ett slag för Organic-kollektionen, är både snygg och miljövänlig. Kommer till butiken i april.

Bild: Bestsellers annonsbank

24.3.08

Veckan som gick


Jag är medveten om att det här kan vara tidernas sämsta Photoshop-jobb men äsch... Det är trots allt söndag kväll (nej det är ju inte ens det, men nästan som söndag). Så det får gå. På den vackra bilden med t-shirt och 70-tals jeans är det tydligt att fröken behöver träna mer och äta bättre. Får nog bli pulver denna veckan tom...

Glädjerus!

Så sent som igår skrev jag om mina älskade, borttappade rosa Converse. Just som jag gett upp allt hopp, ser jag till min glädje att min syster har dem i sin tillfälliga ägo! Sent i höstas, skulle hon på åttiotals-fest och till hennes outfit blev dessa skor pricken över i. Detta har jag totalt förträngt - men nu är jag självklart glad att jag kan ta med dem hem nästa gång jag besöker familjen. Synd bara att jag inte visste detta igår, eftersom vi spenderade kvällen där då. Men den som väntar på något gott!

Bild: hejhej.com

GI

Efter en period på några veckor, med förkylning och halsont, hoppas jag nu vara på bättringsvägen. Inte bara för att det är tråkigt att vara halvsjuk, utan för att kunna köra hårt med träningen igen. Har blivit ett antal veckor, med halvdan träningsdos. Känner att jag lagt på mig ett par kilon, och det är inte vad jag önskat. Men så går det när man är en person som äter en massa onyttigt under de perioder som träningen ligger på is.

Bestämde mig idag, efter att ha blivit inspirerad av en god vän, att beställa hem lite nya kokböcker enligt GI-metoden. Jag tänkte presentera detta för min käresta, när han kommer hem från träningen om en stund. Ska bli spännande att se om han går med på att äta denna mat! Jag har bla. beställt en bok av Fredrik Paulún som har recept för fyra veckor. Hoppas att detta kommer ge resultat. Det är inte fråga om att jag ska gå ner tio kilo, men önskar få bort det där lilla kilot som lagt sig på magen.

23.3.08

Attraktiva naglar

Inhandlade tre stycken av Mavala's minilack igår. Jag är väldigt nöjd med dem. Det blev ett transparent baslack och två färgade i kulörerna Ankara och Pink. Den förstnämnda är en vacker vinröd, nästan åt det rosa hållet och den sistnämnda är bubbelgumsrosa. Nu skulle jag vetat vart mina rosa Converse håller hus. Förstår inte vart i helskotta de tagit vägen. Nu ska jag snart hoppa i säng.


Bild: Snowdrops

Tid för avkoppling


Har uppdaterat extremt dåligt, inte på en hel vecka! Är ganska slutkörd och kroppen längtar efter lite semester. Men nu är det faktiskt bara en dryg vecka till vi sätter oss på båten till det underbara Danmark. Idag har vi dessutom bokat en resa till Rhodos. Skönt skönt.

Bild: Fritidsresor

14.3.08

Debatt

Igår kväll visades tv-programmet Debatt, klockan 22.00 på SVT 1. Debatten handlade bla. om konsumtion, modebloggare och den hets, som vissa anser att detta leder till.

Så vad tyckte jag då om konsumtionsdebatten? Först och främst, jag är faktiskt böjd att hålla med Blondinbella om att Tobias Persson (tydligen ståuppkomiker) gjorde bort sig totalt. Jag kanske inte vill gå så långt som att säga att det han sa inte stämde, men jag tycker han var totalt icke-konstruktiv i sina uttalanden. Han var så arg att han bara fräste ur sig en massa ovidkommande saker, som inte tillförde något i diskussionen. "Alla kan inte bara gå runt med väskor och säga, se på mig hallå!!". "Unga som inte ens kan läsa, är mer intresserade av designerväskor", var några av de citat han slängde ur sig. Vart ville han komma med det?

Ebba von Sydow fick knappt komma till tals. Jag brukar gilla Ebba. Men den här gången imponerades jag inte av det hon sa, eller kanske snarare sättet hon sa det på. Förväntade mig lite mer rakryggat krut, från henne. Blondinbella, är ju bara 17 år gammal, och hon började väl inte särskilt starkt. Å andra sidan tycker jag att hon gjorde ett bra jobb, i sammanhanget med rutinerade debattörer och programledare. Även fast man tycker att det är lite sjukt att en 17-åring kan tjäna så mycket pengar, så är det ändå faktum. Det händer!

Visst, jag förstår att många unga tjejer mår dåligt. Men samtidigt - internet är ett fenomen som vi i har tagit till oss som en självklar del av våra liv. Vi köper datorer åt våra barn, vi låter dem sitta framför datorn. Det är föräldrar som betalar för bredbandet. Då måste man vara medveten om att barn och ungdomar kan utsättas för saker, när de använder internet. Det behöver inte vara designerväskor, utan kan ju vara allt ifrån dataspel, stora bröst, en egen häst eller nya tapeter till rummet. Vi har en yttrandefrihet i detta land, och så länge den råder så kommer vi alltid att kunna få konsumtion "tryckt i ansiktet på oss".

Det är nämligen så Maria Wetterstrand., uttrycker det. Hon pratar om hur vi i vår omvärld projiceras av saker och ting som vi inte har råd med. Men det är ju det samhälle vi skapat. Utan reklam och konsumtion skulle vi inte för samhället framåt, vi skulle inte utvecklas eller växa! Alla har råd med olika saker. Hur ska vi då göra reklam? Kan vi inte få marknadsföra en Miu Miu-väska, bara för att min granne inte har råd med, men jag har det? Let's face it Sverige - det är dags att släppa jantelagen. Det kommer alltid att finnas de som har råd att konsumera mer eller mindre än du.

I fokus


I min garderob saknas det helt klart kjolar just nu. Någon av dessa, får mer än gärna ta plats där!

1. Lila fodralkjol från Geren Ford.
2. Underbar skapelse som man blir glad av att se på. Lika glad blir inte plånboken dock. Catherine Malandrino.
3. Budgetsiten Forever 21, som även skeppar till Sverige, har många godbitar. En spetsvariant för billig dollarpeng.
4. Ljusblått känns nytt! Superfint till sommarens, förhoppningsvis, brunbrända ben. See by Chloé.
5. Suck. Varför är du inte min, käraste Miu Miu? Vi skulle kunna älska i solnedgången, du och jag.
6. Sanslöst snygg kjol, i grå ullblandning, från Vero Moda Vintage.
7. Asos har en söt liten volangkjol.
8. Ännu en goding från See by Chloé. Misstänkt likt Missoni dock - men snygg oavsett.

Bilder: Shopbob, Asos, Net-á-porter, Bestseller Extranet, Forever 21.

13.3.08

Min nya darling


Denna helt fantastiska klänning, hittade jag på Myrorna häromdagen. Framtill är den helt slät, med rund ringning i halsen och rosetterna sitter på baksidan. Mellan rosetterna skymtar alltså ryggen fram. Jag blev totalt såld på den, trots att jag måste sy om den lite, då den är fotsid till längden. Ska korta av den rejält, så kort som jag bara törs.

Här kommer Pippi Långstrump

Pippi Långstrump gjorde entre på jobbet häromdagen.

SVT 1

Debatten på SVT är mycket intressant. Slå på teven, om du inte redan gjort det!

12.3.08

Borås HC rockar!!

Åh så spännande! Vi sitter hemma i soffan och har ätit god, hemmalagad thaimat och kollar hockey. Borås spelar hur grymt som helst! Tänk jag minns när pappa och jag gick på hockey när jag var liten. Då harvade de runt i division två och nu kvalar de till Elitserien! Helt sjukt. Sitter och är lite stolt efter som min goa L's pojke spelar i laget. Heja heja!

11.3.08

Rackarns trevligt


Det här får jag bara inte missa. Har jag blivit en debattkärring eller vad är det som händer?

Åh jag är så nöjd

Som på beställning, har Hotspot skrivit detta underbara inlägg. Åh jag älskar när det händer grejer, och pratas om moralfrågor i modebloggsvärlden. Inte bara patetiska jantelagsbråk om vem som är dummast och blondast.

En rosa tisdagsdröm

Forever21 är det nya guldkornet. Okej, de här skorna slår inte originalet från Miu Miu, men de är helt klart värda ynka 19 dollar. Något att pigga upp sig med en tisdag som denna?

Har gått morgonpromenad i solen och bland fågelkvitter. Nu har solen sagt hejdå, och jag tänker bege mig till gymet innan arbetet kallar.

10.3.08

Wokmixen räddar min vardag

Lyckades ta mig till gymet, efter en veckas frånvaro pga förkylning. Det gick helt okej, förväntade mig inte orka med något mastodontpass. Men i morgon tänkte jag köra en morgonpromenad, följt av styrketräning innan jobbet. Jag konstaterar även att jag är såld på ICA's Wokmix. Oj vad många goda rätter man kan göra på den. Idag rotade jag fram ett gammalt storpack med Allmans grillkorv och lyckades - tillsammans med trotjänaren Wokmix - ordna till en smarrig middag. Serverades med mathavre. Patetisk? Ja. Praktiskt? Som fan.

Idag kom skjortan och jeansen otippat från Vero Moda och ankelbootsen från Wedins.

9.3.08

Tid för reflektion

En utav mina, liksom många andras, favoritbloggar är Hotspot. Hon har inte bara ett stort intresse för mode, utan besitter även en bred kunskap i ämnet. Hon känner till tidsepoker och modets roll, kan peka ut en designers första verk och "tänker" mode. För henne är det inte bara en livsstil och intresse, utan något som kan och bör, diskuteras ur moral, etik-och miljösynvinkel. Vilket jag uppskattar enormt mycket. Diskussioner är bra, diskussioner är nödvändiga och diskussioner för oss framåt, utvecklar oss och vårt sätt att tänka och resonera;

"Är barnarbetare alltid negativt för barnen?". Om barnen inte arbetar på fabriken så får de prostituera sig och gå på gatan i stället. Tyvärr lever vi i en värld där man tvingas välja på dåligt och mindre dåligt.
"Hur kan en modebloggare vara emot päls men tycka att det är okej att bära hippaste skinnjackan från Acne eller kalvskinnsväska från Balenciaga?"
"Är det okej att ta vilket pris som helst för ett par skor från Louboutin eller en väska från Hermés?"
"Hur tar vi oss ur miljöproblemen, när kunder säger - jag köpte en tröja men det är bara slit och släng som jag använder tre gånger innan jag kastar den i soporna?"

Dessa uttalanden är inga konkreta åsikter från min sida, utan bara tankegångar jag har, saker som slagit mig och som jag gärna vill diskutera.

Jag älskar mode och fram för allt den diskussion man kan föra kring den. Jag vill ha åsikter, debatter och tankeställare. Vart kommer all konsumtion att leda? Kommer vi sluta i ett samhälle där det blir modernt att vara icke-konsument? Hur hanterar jag, som faktiskt har som levebröd att sälja mode till folket, frågan om konsumtion? Trots allt - jag lever för att andra handlar. Dubbelmoral - ja. Och jag - helt säkert en kålsupare.

Och det var därför jag blev så glad när jag satt och spanade igenom Hotspot's blogg och hittade det här äldre inlägget. Hoppas även att hon fortsätter med inlägg av den här typen, då jag tycker att det lyfter en modeblogg till en helt annan nivå.

Bilden kommer härifrån

Förlåt!

Jag har plågats av dåligt samvete det senaste. Jag skrev ju om min kära lillasyster som fyllde 20 år den 2 februari. Nu var det så att inte mindre än tre dagar senare, den 5 februari, firade min andra lillasyster sin 18-årsdag. Och hon fick inget inlägg på bloggen. Detta kom jag på för ett tag sedan, men har inte hunnit ordna det. Idag ska hon spela match som jag snart ska åka och kika på, så därför tog jag tillfället i akt att skriva om henne.

Min yngsta och älskade lillasyster Karin har blivit stor. När vi var små brukade Elin och jag alltid köra runt vår blonda och försynta lillasyster i våra dockvagnar. Jag vet inte om Karin tyckte det var lika kul som vi tyckte...

Karin har alltid varit en väldigt snäll person, som ofta blivit utsedd till "Klassens Kompis" i skolan. För Karin är det viktigt att folk i hennes omgivning mår bra. Som storasyster har jag kanske inte alltid varit lika snäll dock. Jag brukade alltid be henne om en massa tjänster när vi var små och om hon inte ville det så sa jag alltid: "Men då blir Mia ledsen". Då gick hon jämt med på det. Usch vad elakt. Men jag får äta upp det nuförtiden. "Vaddå blir du ledsen nu då eller om jag inte gör det?". Tur att vi kan skratta åt det...

När Karin var liten sprang hon alltid runt som en liten vaktmästare med verktyg, skruvar och annat bråte i fickorna. Ett annat fint minne var när hon var 2 år och vi var på bilsemester i Stockholm och det var väldigt varmt ute. Karin satt i bilen och åt en påse Nonstop med hela kroppen. Det var choklad över allt - i håret, på bilkudden, på magen - you name it! Hon såg ut som Emil i Lönneberga när han kliver ur skorstenen.

Och Karin är verkligen familjens underhållare som ofta imiterade Shaggy när hon var typ 5 år och hon gillar att fåna sig - på ett positivt sätt. Karin är världens sämsta förlorare, spelar ingen roll vad det gäller - hon hatar att förlora! Hon är en fotbollstjej ut i fingerspetsarna och spelar Söderettan. Där har hon huserat ända sedan hon var 15 år och man har läst en del om henne i tidningen. Hon har haft två lite tyngre säsonger bakom sig, men nu verkar hon vara riktigt på g inför denna säsong!

Karin är en helt underbar syster och jag älskar henne så himla mycket!

Dagen då jag fick en stylist

Det är lördag kväll. Han sitter i köket och surfar motorcyklar. Dricker öl. Hon irrar runt i sovrummet, vars alla tomma ytor är täckta med kläder. Glömmer dricka sitt vin. För hon vet inte vad hon ska ha på sig. Den här scenen är inte, på något vis alls, obekant eller ny för dem. Såhär är det varje gång. Och han kunde inte bry sig mindre om vad hon väljer att sätta på sig. Tycker att hon är fin i allt liksom. Även fast hon är en trendbrutta och han håller sig till den klassiska stilen. (Tråkiga stilen, om hon ska uttrycka det). Men. Efter en timmas provande och fixande och trixande är outfiten klar. Svart kort kjol och svart korsettop. Då händer något. Mannen som vanligtvis aldrig mer än grymtar i sammanhanget har helt plötsligt något att säga.

Han: -Skulle du inte kunna gå ut i jeans?
Hon: -Va fan menar du nu då? (aggressivt)
Han: -Ja, alltså skulle du kunna gå ut i jeans? (flinar)
Hon: -(stön) Jaha och sen när började du bry dig? Men det är väl klart att jag kan. Det jag hade häromdagen tex de mörka jeansen med vitt upptill, det skulle jag väl kunna ha.
Han: - Ja men det är ju hög midja.
Hon: - Men vaddå räknas inte hög midja som jeans då eller?
Han: -Jag menar kan du inte bara ha ett par vanliga svarta jeans och en top?
Hon: - Fy fan vad du är tråkig. Så tråkig stil!

Hon brukar inte bry sig. Hon brukar alltid sätta på sig det hon själv känner för. Men i kväll så jäklar ska han väl få bestämma då. Okej. En stylist hade ju vart nice, men det kanske inte var en sån här hon hade tänkt på då. Nästa outfit är klar inom en kvart. Svarta stuprörsjeans, svart tublinne i siden. Röda naglar, rött läppstift och rött bälte.

Hon: - Sådär, är du nöjd nu eller?
Han: - Du ser ut som en julklapp.
Hon: - Men va faaaaaan.
Han: - Ja men det är en fin julklapp ju!
Hon: - (muttrar)

Lördag



Klänning och skinnjacka Vero Moda
Strumpbyxor Pieces
Väska Secondhand
Sjal mammas
Skor Wedins

8.3.08

Ett sjukt bra tips

Jag ska vara helt ärlig. Fy f*n va skönt det är med helg. Idag har jag hittills gjort följande:

  • löst halva Melodikrysset
  • ätit knäckebröd i sängen. Ett tips: låt bli!
  • pratat med min lillasyster
  • skickat sex sms
  • svurit över att Himlens Hjärta inte går i Borås. Skitbiosalong.
  • läst första delen av BT.
Funderar över vad jag ska ägna den här dagen åt. Min darling hyrde tre filmer häromkvällen och som vanligt somnade jag efter en kvart. Men den ena filmen verkar lite kul så jag tror jag ska spana in den om en stund. Blir nog inte många knop denna helgen. Skönt.

6.3.08

Dagens


Skjorta Vero Moda
Jeans Only
Päls och bälte second hand
Ankelboots Wedins

Skit samma

Ikväll vill jag bara sitta vid fönstret och lyssna på alla ljud. Jag vill ha tända ljus och flera glas rödvin och gott smågodis. Och bara skita i alla andra och bry mig om mig själv. Men jag ska nog hänga lite tvätt också. Och kanske nåt mer blogginlägg.

bild: niotillfem

5.3.08

Dagens

Det här var vad jag hade på mig innan jag blev kär.

Klänning (egentligen kjol) och skinnjacka Vero Moda
Strumpbyxor Pieces
Ankelboots Wedins
Väska och bälte second hand

Kärlek


Ni vet, den där känslan. När man får syn på den där personen. Som gör att det pirrar i hela kroppen, ett lyckorus sprider sig, man får lust att hjula, och fåglarna börjar kvittra i öronen samtidigt som tid och rum försvinner. Det är kärlek det. Och precis så var det när jag kom till jobbet idag, förkyld och med halsont, och fick syn på denna älskling. Den är perfekt. SÅ PERFEKT. Jag kommer få anstränga mig för att inte ha den varje dag... Från Vero Moda, naturligtvis.

SoBo???

Rosita Bitter och Skoslynan - jag vet att ni smygläser min blogg ibland. Som ni kanske känner till har jag inget lokalsinne och kan inte det här med namnen på stadens districts as well as you do. Men nu får ni f*n förklara för mig vad detta är för district. I'm lost and confused.

Riktigt secondhand

I helgen var det massor av roliga saker på schemat. Bla. ett besök på en stor secondhand, som ligger i min hemby. Fredagkvällen spenderades med systrar och mamma, hemma i byn. Mamma och jag drack alldeles för mycket vin, och jag vaknade klockan tre på natten, på en madrass i datarummet med minnesförlust. Haha. Men vi hade trevligt i alla fall!

På lördagen for då mormor och jag till denna underbara second hand. Där snackar vi verkligen äkta second hand. Inga hundra spänn för en väska. Här pratar vi en päls, två väskor, två bälten, en vinröd sammetskavaj och ett gäng guldknappar för ynka 135 spänn. På bilden ovan syns pälsen och en av väskorna. Idag är det sol!

2.3.08

Söndag

Hej allihopa! Har haft en fullspäckad helg och än är den inte slut. Behöver ladda batterierna i både mig själv och kameran en stund innan uppdatering av helgen kommer...

Besökare