29.4.08

Ledig tisdag

Jag vet - har bloggat sjuuuukt lite det senaste. Förra veckan jobbade jag alla dagar och helt enkelt varken orkat eller hunnit. Men idag är jag ledig! Nu är jag hemma hos föräldrarna och har suttit ute i trädgården och solat. Gav upp, för trots arton grader, så blåser det storm och det kliar i näsa och ögon så jag blir tokig! Har ju pollenallergi. Så nu sitter jag inne och nyser. Ska förbi min kära mormor och prova klänningen jag köpte på second hand för ett tag sedan. Har inte mätt av den än... Sen blir det min älskade frisör som ska få ett besök! Ha en skön dag!

22.4.08

Min goding


Så är det nu jag och han, min lilla gula goding. Jag har aldrig haft en egen bil förut. Så det känns lite märkligt. För er som undrar varför jag har logotype på bilden, så kan jag berätta att det är för att min kära morbror äger företaget. Han får reklam, jag får sjukt nice pris ;) Och jag vill ju gärna att hans affärer går bra! Men visst är den underbar. Jag funderar på om jag ska döpa honom till något?


Synd var det i alla fall...


...att de inte var i skinn. För de är fn i mig perfekta. Undrar om vår vän Skoslynan har nåt att komma med?

Prioritera mera!

Här är de underbara skorna jag köpte, men som jag med sorg i hjärtat lämnade tillbaka. De var helt och hållet i syntet, vilket var synd. Varför vill jag då inte ha det? För det första för att de blir stötta och får fula märken lätt, vilket inte är bra då jag kommer jobba i dem. Det är mer regel än undantag att jag sparkar på lådor och stöter i saker med mina fötter... Dessutom är det varmt som tusan att arbeta i syntetskor, och svettiga fötter rimmar inte väl med syntet. Jag var kräsen i det här fallet - kanske ett resultat av mitt bilägande - nu gäller det att prioritera mera!

Nej förbannade skitblogger vill inte ladda bilder idag heller. Det verkar dock vara fler som har problem.

17.4.08

Inga bilder...

Idag bar jag ett av plaggen ur vår Organic-kollektion. Klänningen är helt underbar, och fram för allt så skön att ha på sig! Men nu krånglar naturligtvis bildpubliceringen. Så ni får se senare!

Idag har jag hittat de perfekta skorna. Men jag överväger att lämna tillbaka dem, eftersom de är i syntet. Jag måste in till butiken i City och kolla om de har några liknande från Don Donna, i skinn. Cecilia på Wedins i Knalleland, sa att det kunde finnas i deras butik där. Tycker syntet blir fult och illaluktande så lätt. Och 500 kronor för "plast", som det faktiskt är, ligger lite i överkant när man kan få skinn för några hundralappar till.

16.4.08

Till hösten


...vill jag se ut såhär. Jag älskar verkligen våren och den tid vi har framför oss nu. Men då man arbetar med mode, hamnar man lätt en säsong före och har redan börjat sukta efter vad nästa säsong har att bjuda. Såhär går jag gärna klädd i höst!

STICKAD TRÖJA Den här tyckte jag om när vi såg kollektionen, men den är ännu finare nu! Från Only.
JEANS Kommer garanterat köpa fler par av den här modellen. Only även dessa.
JACKA Helt underbar jacka i sån där fin färg att man blir alldeles glad. Priset gör mig inte lika glad, dock.
SKOR Ingen i den här stan säljer så snygga skor som Scorett. Dessa är från märket Novita.
ARMBAND Fina sådana får man aldrig för många av! Asos.

15.4.08

42 kilometer till fots

Sedan några år tillbaka, arrangeras varje år Linnemarschen i Borås. Det finns flera olika distanser att välja mellan, men samtliga har start och mål på Borås Arena. Marschen går bla. genom Rya Åsar, som är ett 550 hektar stort naturreservat och bjuder därav på fantastisk natur. Att marschen går 10-11 maj, gör att den bjuder på allra bästa spirande vår i naturen.

Nytt för i år är distansen Marathon Walk, som är precis som det låter, en marsch på 42 km. Detta har ett antal av mina glada vänner anmält sig till. Det är alltså som att vandra och gå en hel arbetsdag! De håller på och övar för fullt i detta nu. Jag jobbar dessvärre (eller kanske dessbättre?) och kan inte följa med. Hade jag varit ledig hade jag nog dock satsat på 21 km i sällskap med min mor. Det ska bli spännande att se hur det går för dem. Jag håller tummarna. Och hoppas de tar med mycket plåster och nödproviant... Lycka till, mina vänner!

Bild och källa: Linnemarschen

Tisdag och utelåst


Idag tog jag på mig klädseln till höger, för att jag skulle ner på stan en sväng. Men jag kom inte så långt, för just som jag stängt dörren, insåg jag att jag låst in mina nycklar. I stället var jag tvungen att vänta in min käresta, som skrattandes kom förbi med sina och släppte in mig. Efter detta lilla äventyr, hann jag inte med så mycket mer.

Nu ska jag iväg till jobbet på personalmöte, och har därför bytt om till "jobbtillåtna" kläder...

JEANS På båda bilderna från Vero Moda
RANDIGT LINNE Only
BEIGE KAVAJ Vero Moda
LJUSBLÅ SKJORTA Segers (min herres)
MÖRKBLÅ JACKA Vero Moda
SMYCKEN Pieces och second hand

Måndag


Såhär såg jag ut igår.

TOP Only
LINNE, SKINNJACKA & JEANS Vero Moda
SKOR Wedins
VÄSKA Gärdhem Second Hand

Hittat i kameran


Jag kan villigt erkänna att jag inte alltid är så bra på att fota mina klädslar. Men jag är ännu sämre på att publicera dem, de gånger jag faktiskt gjort det! Så här kommer ett litet kollage med outfits från förra veckan.

Från vänster:
KJOL OCH KOFTA Vero Moda
LINNE Only
HALSBAND OCH STRUMPBYXOR Pieces

SKJORTA Zara
JEANS Levi´s
SJAL Second hand
SKINNJACKA Vero Moda
VÄSKA Second hand
SKOR Converse

BODYSKJORTA Vero Moda
KJOL Myrorna
BÄLTE Gärdhem Second Hand

T-SHIRT Jack & Jones
BYXOR OCH JACKA Vero Moda
VÄSKA OCH BÄLTE Second hand
HALSBAND H&M

13.4.08

Agyness+Only


I morgon drar vi på inköp hela dagen. En fågel viskade i mitt öra att Only har tagit fram en kollektion i samarbete med Agyness Deyn. Det ska bli spännande att se. För er som är sugna på att se Vero Moda´s Organic-kollektion - skynda på den kom till butik i torsdags och har sålt som smör! Slå två flugor i en smäll - mode och miljö.

Second Hand

Då var det söndag igen. Har jobbat hela helgen, och tiden har sprungit iväg.

Igår besökte jag Gärdhem Second Hand, som ligger i Dalsjöfors, byn där jag är uppväxt. Gärdhem är oerhört välskött och drivs som en idéell förening av frivilliga på orten. Butiken är placerad i ett fd ålderdomshem och har tre plan med allt från heminredning och elektronik till sybehör och kläder. Dessutom finns ett rart litet kafé där man kan fika hembakat till priser som inte finns någon annan stans. Denna lördag, blev vi tre generationer i sällskap; mormor, moster och min åttaåriga kusin. Man ska lära upp modeflickorna att handla second hand tidigt! Ha ha.
Leif Mannerström, var även han sin vana trogen, på Gärdhem och fyndade. Dessa fick följa med hem till mig.
VÄSKA Gammal klassiker. Och blommig tackar vi inte nej till den här våren.
SJAL Fin "går-att-ha-till-det-mesta"-sjal. Förrådet med sjalar blir aldrig fullt.
BÄLTE Helt underbart, mörkblått sammetsbälte, med guldkedja.
SANDALER Skinnsandaler som inte har den modernaste klack. Men det är nog därför jag gillar dem. För att de inte är råtrendiga, utan bara....vackra?

10.4.08

Summer style


KLÄNNING Vackert mönstrad klänning, som är lite höstig i färgerna, vilket jag tycker är spännande att matcha med sommarens accessoarer. Vero Moda
JACKA Den klassiska jeansjackan från Levi´s. Funkar till allt.
SKOR Helt fantastiskt snygga sandaler. Inte lika fantastiskt pris dock. Men det vimlar redan av snygga budgetalternativ ute i butikerna. Ett par sådana står högt på listan.
GLASÖGON Snygga från Pieces. Jag gillar brunt glas.
ÖRHÄNGEN Blaffiga guldörhängen från Cocoo.
KLOCKA Har förälskat mig i gamla damklockor med brunt (otippad färg?) läderarmband. Finns mängder på Tradera.

Bilder: Bestseller extranet, Levi´s, Browns, Cocoo och Tradera


Telefonmissen


Här är min nya telefon. Min är dock svart. Jag råkade köpa fel. Hade spanat in en på hemsidan för ett tag sedan. Så var jag en sväng förbi Telenor igår och köpte, vad jag trodde var denna telefon. Så när min sambo drar upp paketen för att kolla in den, så säger han: men det här är ju inte den du sa att du ville ha! Nähä... Så vi gick in på sidan och kollade och det var visst den här jag hade kollat på:

Det enda jag mindes var att man kunde ändra låt på utsidan, och det kan man ju på min telefon! Såhär i efterhand ser jag ju att den nedre är betydligt lyxigare - vilket säkert också betyder mycket dyrare. Och på det stora hela - jag bara ringer och sms:ar med den så det spelar ju egentligen mindre roll! Jag är nöjd med min W380i.


Bilder: sonyericson

Listan i tänkbara bilder


  • Jesussandaler Dessa från Azzedine Alaia kan man ju alltid drömma om
  • Svarta kilklackar eller ett par rejäla platforms. Chloé och alltid lika snygga Louboutin´s
  • Chinos eller ett par cityshorts. American Apparel. De var röda från början. Jag försökte få dem att bli beige. Jag fick dem att bli en diffus färg och sen blev jag trött. Men ni förstår grejen.
  • Bikini med enkelt snitt. Vitamin A, hos Nelly, har jag köpt förut. De gör så enkla, men snygga bikinis i fantastisk kvalitet! Trodde aldrig det kunde skilja så mycket i kvalitet på bikinis, men dessa är värda varenda krona.
  • En riktigt bra kjol som går att ha i alla sammanhang. Barbent, till fest, till sött, till rockigt. Till allt, helt enkelt. Härliga Petra skirt från Only. Kommer i svart och en sån vill jag ha.
  • Solglasögon, gärna bruna. Budget från Pieces
  • En kort klänning med enkelt snitt som går att variera och ha till sommarens alla fester. I morgon är det jag som övertalar chefen att jag får köpa hem den här fantastiska halterneck-skapelsen. Som dessutom kommer i ärtgrönt. Till superpris. Från Only.
  • En ankellång, alternativ vadlång klänning, i stark färg. Mönstrad från Vero Moda. Ska prova och se om jag ser klok ut i den.
  • En rejält stor väska, helst i skinn. Skinn från Pieces. Perfekt, går att bära över axeln och på armen.
  • En blommig/paisleymönstrad klänning. Vero Moda. Tänk så snygg till brunbrända ben, jesussandalerna, en jeansjacka, stora örhängen, utsläppt lockigt hår och skinnväskan. Sommar! Jag tycker inte att det gör något att den har lång ärm.

9.4.08

Vårlistan

Nu när jag köpt bil så får jag ju prioritera mina inköp lite mer. Därför tänkte jag att det kunde vara bra att göra en lista över saker som jag känner att jag faktiskt, på riktigt, saknar i min vårgarderob. Saker jag känner att jag inte kan leva utan denna vår. På listan hittills hamnar:

  • Jesussandaler
  • Svarta kilklackar eller ett par rejäla platforms
  • Chinos eller ett par cityshorts
  • Bikini med enkelt snitt
  • En riktigt bra kjol som går att ha i alla sammanhang. Barbent, till fest, till sött, till rockigt. Till allt, helt enkelt.
  • Solglasögon, gärna bruna
  • En kort klänning med enkelt snitt som går att variera och ha till sommarens alla fester
  • En ankellång, alternativ vadlång klänning, i stark färg
  • En rejält stor väska, helst i skinn
  • En blommig/paisleymönstrad klänning

Hur kul är inte detta?


Mina damer och eventuella herrar: jag ger er nostalgi från 90-talet!

Oj vilket gott skratt jag fick mig, när jag av en slump ramlade över de här bilderna på Facebook, när jag som minst anade det. "Det ser ju för fasen ut som jag!", utbrast jag när jag fick syn på tjejen i den randiga tröjan. Ha ha, mycket riktigt. En gammal högstadievän hade satt ihop ett album med gamla bilder från den tiden. Givetvis inskannade av gamla hederliga pappersfoton. Charmigt, inte sant?

På den här bilden är vi i 14-årsåldern. Tjejen i randig tröja är alltså jag. Visst är det lustig att man verkligen minns vissa plagg? Jag är rätt säker på att tröjan var från JC, precis som min vän Ellen's "Complete"-tröja. Oj oj, de där "Complete"-tröjorna var verkligen hot stuff på den tiden! Tänk vilken skillnad det är, bara tio år tillbaka. Visst var vi väl modemedvetna, men inte alls som 14-åringar är idag.

Bilden till höger är tagen på nyårsafton 1999, Millenniumskiftet alltså. Jag minns att jag älskade den här blåsan, som kom från en butik som hette Wear It.
Klänningen känns inte särskilt modern just nu, men jag är rätt säker på att jag inom en framtid kommer kunna klä mig i den någon gång. Och spana in skorna sen! Det är inte så värst långt ifrån dagens wedges, bortsett från att de är enormt tjocka framtill. Nånting att plocka fram måntro? Hehe. Frisyren är ett resultat av att jag klippte av mig svallet för en Robyn-frisyr och här är det på väg att växa ut igen. Nostaligi, nostalgi. Visst är det härligt med gamla bilder?!

8.4.08

Det här är en sång till dig min pärla

Det finns vissa människor som oväntat kommer in i ens liv och blir en del som man verkligen inte förstår hur man kunde klara sig utan. Människor som får en att skratta tills man nästan inte kan andas mer, som slår in ens favoritgodis i present de dagar man bölar som värst, som man delar sådär härliga minnen med att man sitter och ler fånigt själv hemma i soffan när man tänker på dem. Som har städat ens lägenhet, när man kommer hem från en helvetessöndag med femton timmar på jobbet, människor som man kan lita på till hundra procent och som är så fantastiska att man tackar varje dag för att man får ha dessa personer i sitt liv. Den här sången är till dig min pärla. För du är utan tvekan en sån här person för mig. Kärlek och massa chakarones. Tänk att det är vi som dansar!! Puss & I love you.

Tisdagens i drömmar


Ikväll är en sån kväll när jag vill ha stort lockigt hår, sextiotals-pimpinette look med knästrumpor, pärlhalsband och ett skirt linne. Jag vill dricka rött vin, i ett rum med plysch och massa kuddar och inge morgondag finns, med mina vänner som är på samma humör. Jag vill dricka rött vin tills vi ser alldeles dimmigt och kommer fram till svaren på livets alla gåtor (tror vi). Åh så bra det hade varit.

En iPod Shuffle


...är kanske det du saknar? I så fall har jag en över! Köpte en ny telefon och fick denna på köpet, då de hade nyöppning i butiken. Nu äger ju jag redan en Nano och min käresta en Touch, så därför är det en för mycket. Tänkte jag kan sälja den till ett kompis-pris. 1 GB, färgen är blå och förpackningen är oöppnad. 500 pix och den är din.


Förmodar att den skara som läser den här kära bloggen, känner mig personligen. Men om så inte är fallet, kontakta mig på maria.ingemarson@hotmail.com.


My Italian loverboy


Länge, länge har jag lurat på att köpa en bil. Men inte alls varit sugen på att offra alla de kronor på en sådan. Nu är det så att jag inom en kort framtid, kommer flytta utanför stan och känner därför att en bil är högt på prioriteringslistan. Så häromdagen slog jag till på en sån här! Världens sötaste lilla Fiat. Den gjordes för femtio år sedan, men sattes sedan i nyproduktion. Vilket resulterade i dessa här ovanför. Min är gul och hur söt som helst. Jag är jättekär! Men det innebär ju dock att kläd -och habegärkontot minskar drastiskt förstås. Jag är redo. Ni kommer alltså få se mig blogga om vackra bilturer, mer än nya klänningsinköp framöver. Ha ha.

7.4.08

På semestern

So I'm back. Efter en weekend i Danmark, och en magbakterie senare. Danmark var helt underbart. Men alldeles för fort, och jag var alldeles för sjuk för vad som är rättvist när man är på semester. Men så är det ju också återkommande att livet inte är så rättvist alltid.

Min sambos underbare, fyraårige brorson är inte fullt nöjd med sin mat, när vi sitter på överklassrestaurang där alla rätter heter något som kräver minst arton meningar och kostar därefter:

"Men såndär fågelmat äter jag i alla fall inte". (syftar på några solrosfrön)

Även det värsta magknip kunde glömmas för en stund av skratt, efter en sådan kommentar.

Åk till Skallerup Klit och missa för allt i världen inte Romulus-badet. Ångbastu med eukalyptus efter ett dopp i åtta grader kallt vatten var en vicks blå för kropp och själ.

Nu ska jag spana in sista avsnittet av Gossip Girl. Jag är lite seg, jag vet. Så jag har plöjt igenom hela säsong ett idag.

1.4.08

Clubkvällen

I torsdags hade vi Clubkväll i butiken. Som vanligt var det mycket folk, (och som vanligt glömde jag ta kort) vi delade ut goodie-bags, jag pratade lite trender och Make Up Store var där och sminkade våra kunder fina. Make Up Store är min absoluta favoritbutik när man vill fräscha upp sminkväskan och uppgradera innehållet. Min arbetskamrat blev helt tokig när hon såg min samling ögonskuggor, eyedusts och glittereyeliners/ögonskuggor därifrån. Och de är verkligen grymma på sådant. Mascaran har inte övertygat mig helt, och foundation håller jag mig till annan, men annars älskar jag deras produkter.

Jag blir så glad varje gång jag går in där - inte bara för att alla färger får mig på gott humör - utan för att Nina som äger butiken är en så rar tjej. I torsdags gjorde de oss fina i vanlig ordning. Blogger.com strular - bilden går inte att ladda upp tyvärr.

Våren är här!!

Idag har jag haft en helt underbart skön ledig dag. Till att börja med har ju vädret varit helt fantastiskt! Sol och 13 grader varmt. För första gången känns det som våren är på gång på allvar. Inte bara sett till värmen, utan även till ett par kliande ögon - pollen på gång måntro. Usch, det är lika trist varje år. Men tur är att jag har mest ont av björkpollen, som är den sort som blommar först. För det brukar vara förbi strax innan midsommar. Dessutom är det tråkigt dyrt med alla mediciner.

Var uppe med tuppen och tvättade massor, städade och lagade mat. Så nu är vi redo att åka på semester. Är dessvärre inte säkert att jag slipper undan jobb några timmar innan vi åker på torsdag, då det är extremt mycket att göra på jobbet. Så det blir en lång dag i morgon.

Var och hälsade på min kära morbror på hans och hans kompanjons nya företag. Kändes jättekul och jag är så stolt över honom! Därefter åkte jag och hämtade hans barn, tillika mina kusiner på fritids och så åkte vi hem och lagade falukorv och pasta. Sen försökte de lära mig att spela något slags Playstation-spel med en sköldpadda som satt i rullstol. Tappra var de men det slutade med att min nioåriga kusin sa:
"Du får nog komma hit ganska många gånger om du ska lära dig det här, Mia".

Jag känner mig som en pensionär. Det var bättre förr - eller vad säger man?!

Besökare