31.7.08

Velmaja

Jag brukar inte vela såhär mycket. Men när jag var ute på min morgonpromenad i morse, så kände jag mig helt förstörd över att inte få min välbehövda solresa.

Så nu har jag bestämt mig för att resa själv. Och det känns jättebra. Det kommer bli jag, mina korsord, mina pocketböcker, mycket kall öl och platt fall under en solstol. Livet blir ju inte alltid som man tänkt sig, men ibland blir det kanske inte så tokigt ändå? Tack mamma.

Tråkigt

Idag är jag lite deppig. Det verkar som inget blir som jag tänkt mig den här semestern. Jag får nog lyssna på den här låten några gånger. Det kanske hjälper?

30.7.08

Bilder


Vackra sommarbilder, från en lika vacker sommardag. Är det inte vackert?

Ledsamt

Sorg i hjärtat. Men i morgon ska vi avboka vår resa till Rhodos. Syster blir inte bättre.

Livet är inte rättvist mot denna lilla prick. Meniére som förstör tillräckligt mycket av hennes tillvaro. Två tidigare säsonger i fotboll förstörda av skador och sjukdom. Och nu körtelfeber. Jag lider med dig, stackars liten syster. Men känn inget dåligt samvete. För det här kunde inte du hjälpa.

Sen är det väl klart att det suger att vi inte kan åka. Men nu ska jag satsa på att vila upp mig, och sedan ska vi åka på en resa i oktober.

DO

Idag blir det shopping






Idag är solen inte riktigt så gassande som igår, så jag tänkte bege mig på en liten shoppingrunda. Har en liten fundering på att åka ner till Göteborg, men jag får se om jag orkar det.

Det jag behöver är sandaler. Jag brukar inte vara vän av shopping vid fel tidpunkt, men jag har verkligen slitit ut min gladiatorsandaler från Björn Borg, så jag måste införskaffa i ett par nya. Jag ångrar så att jag inte köpte Din Sko´s Acnekopia för tvåhundra spänn när jag var i Trollhättan. För det priset kan jag leva med att det är syntet. Men dessa ovan är alla fina. Kommer från Vagabond, Tiger och Bianco.

Det ser, peppar peppar, ut som att vi åker till Rhodos. Syster blir sakta, sakta lite bättre. Oavsett så har vi beslutat att jag kommer åka, i värsta fall får någon annan familjemedlem ställa upp som min medresenär. Men självklart satsar vi på jag och syster åker. Så jag måste även shoppa lite solkräm och en ny bikini till resan. Beställde förresten fyra stycken pocket från Bokus igår också. De hade snabbleverans så de ska komma idag eller i morgon.

Alice pant


De här finfina byxorna har vi köpt in till butiken, och de kommer i oktober. Jag måste säga att jag älskar dem! Särskilt tycker jag om hur man kan variera en sådan här byxa med Converse, eller mina fina Nike-skor, ballerinas, Dr Martens (om man vill bära det) eller ett par snygga pumps som på bilden.

Lycka


Det har varit en väldigt bra dag.

Och bäst av allt. Det här gör mig så lycklig att läsa, att jag får en klump i halsen. Och tårarna bara rinner nedför mina kinder. För jag blir så ofantligt glad för er skull.

Nämnde jag att jag var ute och sprang idag?

29.7.08

En ny dag

Den här dagen har varit betydligt bättre. Regnet som jag vaknade till i morse, var riktigt uppfriskande!

Har varit hemma hos kära mormor och druckit kaffe. Självklart ingick en aprikosgiffel, för "inte kan man väl dricka en kaffetår utan något smarrigt till". Det är bara att tacka och ta emot. Som ni förstår, beställde jag klänningen i två storlekar större. Kalaset att skicka tillbaka den, gick på sjuttio kronor. Den blir bara billigare, och billigare, den där klänningen.

Nu är jag hos syster. Hon mår bättre. Det blev ännu en tur till läkaren i morse, då hon var riktigt risig. Nu fick hon äntligen lite medicin utskriven.

Syster: "Jag känner mig så jävla blek. Men det tar jag igen när vi åker till Rhodos på söndag"
Jag: "Ja, jag tycker nog allt att vi ska åka dit".
Syster: "Det tycker jag med".
Jag: "Men ska vi bestämma att vi åker dit?"
Syster: "Ja, jag tycker allt det".

Så nu har vi talat om för körtelfebern att det är bäst att den passar sig. För visst ska vi till Rhodos på söndag.

Ikväll blir det Batman-filmen på bio. Tyckte att min darling förtjänade det, efter allt otyg jag tvingade iväg honom på igår.

28.7.08

Dagen i ord

Idag har jag mått riktigt risigt. Och jag har inte gjort någonting alls. Mer än dåliga saker. Vi åkte ut till huset vid elva men det var så varmt att vi höll på att avlida. Stannade ett par timmar och sedan åkte vi och åt pizza. Det var en av de dåliga sakerna.

En andra dålig sak var att jag glömde min plånbok ute i huset. En tredje, och fatalt dålig sak, var att jag gjorde det igen. Förstörde hans bil. Den här gången var det sportchassit som skrapade i ett mega-fartgupp. Och jag har kört där tio gånger innan med hans månadsgamla bil och det har aldrig hänt! Men nu, naturligtvis när han sitter bredvid mig, så händer det. Sedan åkte jag hem medans darling åkte ut och fortsatte jobba lite. Jag lade mig i sängen och vaknade tre timmar senare, klockan halv sex. Med tio gånger mer huvudvärk än jag hade när jag somnade. En liten skitdag helt enkelt.

Men jag har det inte på långa vägar så illa ställt som syster. Hon har fått körtelfeber. Och vårt flyg till Rhodos går på söndag eftermiddag. Läkaren har sagt att hon inte ska ge upp hoppet. Men vi vet inte förrän till helgen om vi kan åka eller inte. Jag är i valet och kvalet att åka själv om det blir så att hon inte kan följa med. Jag behöver komma bort från den här staden. Men jag vill att syster ska åka med! Men än lever hoppet. Krya kära syster, krya!

Klänningen

Den var för liten. Om jag kör en diet så kommer den passa. Ja alltså om jag beställer en storlek större. Om jag köper två storlekar större så är den nog lagom utan diet. Tog fram klänningen på bilden nedan. Hade den på bröllop i september förra året. Har provat den en gång innan och då var den lagom. Det var den inte nu längre.

Saken är att jag trivs faktiskt bra med mig själv just nu. Jag lider inte utav det. Och vågen visar inte mer kilon än innan. Jag har semester. Jag är supertaggad att köra igång med träning och bra mat. Men inte nu. Inte när mina dagar består i att ligga på stranden, äta en glass när jag känner för det, sticka iväg och ta en pizza när vi inte orkar laga mat. För det tycker jag är livet det. Resten kan jag ta om två veckor när jag börjar jobba. Så jag kanske beställer två storlekar större. Vi får väl se. Jag mår bra just nu.

Tillbaka


1) Vad åt du till frukost?
- Fil med honung och knäckebröd med avokado och ägg
2) Lägg ut den senaste bilden du tagit på dig själv.
- Fin va?
3) Vem fick du ditt senaste sms ifrån?
- Naida
4) Vilken färg har din dator? Alltså skalet...
- Gråsvart
5) När var du arg senast?
- För en timma sedan
6) Ditt bästa minne från skoltiden?
- Studentdagen
7) Ditt sämsta minne från skoltiden?
- Hela grejen under gymnasiet, att allt var så tungt. Jobb, fotboll och studier. Jag hade svårt att känna mig lycklig under de tre åren.
8) Yoga eller löpning?
- Löpning
9) Spaghetti Bolognese eller Oxfilé Provencale?
- Sistnämnda
10) Vilka tidningar läser du regelbundet?
- Elle och Amelia
11) Favoritkaraktär i deckare?
- Lisbeth Salander, utan tvekan
12) Teveprogram du aldrig missar?
- Jag betalar licensen, men tittar oerhört sällan på tv. Jag önskar det var tvärtom
13) Vem är du avundsjuk på?
- Ingen. Jag tycker det är onödigt. Jag kommer ju ändå inte att bli någon annan än den jag är, och då är det bättre att spilla den energin på något annat.
14) Din bästa revansch?
- Att jag kunde bevisa för mig själv att jag kan utvecklas och hela tiden komma framåt
15) Din bästa chef ever respektive din sämsta?
- Mina absolut bästa chefer var de jag hade på Shell. Bättre än så blir det aldrig. Mina sämsta chefer var de som tryckte ner mig för att de själva trodde att de skulle vinna på det, och inte förstod vad som var bäst för mig. Företaget var ett reklamföretag.
16) Mat som du aldrig någonsin kommer att äta? Orsak?
- Sniglar och grodlår
17) Offentlig person som du skulle vilja ta dig ett snack med?
- Mona Sahlin
18) Kaffe eller te?
- Dagsformen avgör. Men jag dricker kaffe oftare än vad jag dricker te.
19) Skostorlek?
- Ofantligt varierande. Alltifrån 37 till ibland så illa som 39
20) Hur ofta är du på IKEA?
- För två veckor sedan var vi där två dagar i rad, haha. Nej men det blir väl en fyra fem gånger om året annars.
21) Om du hade fem miljoner över - vad skulle du köpa? Och du var tvungen att köpa något annars skulle de försvinna...
- Presentkort på resor så alla i min familj med respektive, kunde få resa bort två gånger om året ett bra tag framöver. Jag skulle nog även köpa en motorcykel och ett par heels från Louboutin. Båda för att se om det är så underbart som alla säger.

24.7.08

Ut på vägarna

Sådär. Då var morgonpromenaden, frukosten och tidningsläsandet avklarat. Jag kommer inte att bli långvarig här på bloggen idag. Om en halvtimma ska jag sätta mig i Gula Faran och åka till Trollhättan för att hälsa på moster med man. Jag har laddat in "Snabba Cash" i iPoden och är redo för en roadtrip. Vi kommer bra överens, Gula Faran och jag, så det här kan nog bli en trevlig tripp. Simma lugnt.

23.7.08

Randigt

Tänk er den här godingen, med ett par avklippta jeans. Eller helt enkelt ett par upprullade jeans, med hål och slitningar. Till min nya kjol, eller någon annan av mina vippiga kjolar. Till ett par cityshorts med ett snyggt bälte. Eller helt enkelt där man ska ha den - på stranden. I Grekland. Mm...hinner jag få den innan vi åker tro?

Avsky de gulsvarta

Förresten. Jag hatar getingar. Jag ville bara säga det också, när jag ändå håller på.

Otur

Det är så typiskt. Varför händer det alltid mig? Varför är jag född till en sån person, som lyckas bita i en körsbärstomat så att den sprutar ur hela innehållet, rätt över tangentbordet på min dator? Så att jag sedan måste suga upp alla kärnor mellan j, k, l och o. För hur @#*% annars ska jag få upp de hala @#*%-arna?

För att inte tala om alla andra olyckor jag råkar ut för. Vi får väl se om jag kommer runt banan, utan att drunkna, krocka med en and eller utsatt för attentat av min egen skugga.

Uppladdning


Jag är taggad. Sitter på balkongen och laddar för genrepet. Idag ska jag provspringa tävlingsbanan. Den Stora Dagen, ska jag springa åtta varv. Idag siktar jag på sex varv. Det motsvarar ungefär den sträcka som jag annars springer. Vi får se hur det går. Synd att alla andra Boråsare, kommer befinna sig på Borås Arena exakt samma tid...

När genrepet är avslutat, ska jag belöna mig själv med senaste numret av Allas.

22.7.08

Livet är fint



Dags för smarrig mat och sedan ska jag krypa upp i soffan med senaste Elle. Livet är allt bra skönt, när man har semester.

Rosa kalas


Vi ska på 30-årsfest, med rosa tema, om några veckor. Så jag har precis köpt den här klänningen. Hoppas den passar. Annars får jag väl köra någon smart diet. Även fast jag tycker sånt är väldigt tråkigt. De säger ju att man får lida pin för att vara fin. Men nu tänker jag inte köra nån diet, för nu ska vi äta ugnsbakad lax med färskpotatis. Och så svängde vi förbi fiskbilen och köpte två goda såser. Smarrigt värre!

Kommande styles


Här är några av mina favoriter från förra kollektionen vi köpte in. Ha i åtanke att alla plagg har olika stil och inte framvhävs på, långt ifrån, bästa sätt här... Särsklilt förtjust är jag i det grå sidenlinnet, med ruff volangklänsla. Jag gillar sättet de lekt med tyget och skapat en lappteknik, förmodligen utifrån volang, med syfte att skapa ett mer rockigt linne, snarare än romantiskt.

21.7.08

Throwing the towels


jag kastar in den nu

Jag är trött. Jag har varit på morgonpromenad, bänt upp spånskivor, klipp gräset, dragit upp femhundratusen nubb ur ett golv, gått för att träna box men det fanns ingen instruktör, så det fick bli en till promenad. Jag har köpt Elle, ett nytt lustigt bröd, en kaffetermos eftersom jag är vuxen nu, tittat på ett avsnitt av Morden i Midsomer efter som alla satar snackar om hur bra det är. Pratat med en kär vän, ätit för många kanelgifflar och tre chokladwafers. En pizza har jag också tryckt i mig (men inte bara jag) och surfat på eBay efter en födelsedagsklänning, funderat på om jag behöver mer skor och suckat över att jag måste borsta tänderna. Ikväll igen. Så nu kastar jag in handduken för idag. Och tar lite luft. Godnatt.

7,4 kilometer


Jag är anmäld till Midnattsloppet i Göteborg den 23 augusti. Men som alla säkert redan vet vid det här laget, så har jag fått förhinder pga en 30-årfest som jag inte kan missa. Därför har några vänliga(?) själar, bestämt sig för att anordna ett eget lopp åt mig - Ramnaloppet. Jag ska inte påstå att jag tyckte idén var dålig, den där lördagskvällen efter några drinkar - jag tyckte trots allt att det var en jätterolig grej!

Loppet jag ska springa är 1 mil, precis som Midnattsloppet, och det kommer att gå av stapeln samma dag som det tilltänkta loppet. Dock klockan 13.00 vid Ramnasjön. Åtta långa varv ska jag ta mig runt det här vattendraget.

Hur har det då gått med träningen? Ja, alltså jag har väl en bit till toppformen, men det känns bra ändå. Däremot har jag varit väldigt intresserad av att veta hur långt jag har sprungit när jag varit ute och tränat. För att kunna ana om det är ett rimligt mål att jag tar mig runt, på under en timma.

Så för ett tag sedan tipsade min syster mig om en bra site, där man kunde rita upp sin löprunda, och se exakt hur lång den är. Så idag, efter min härliga morgonpromenad, besökte jag sidan. Den var superbra! Enkelt, smidigt och fram för allt - positivt! Rundan jag har sprungit, visade sig vara hela 7.4 km. Så nu känns det som att det här kommer gå hur j*a bra som helst! Kommer du och hejar på mig?

It's here

Den har landat. Trailern för nästa Bond. Men ärligt talat. Inte är han lika snygg som i förra filmen? Och inte är väl Bond-brudarna särskilt läckra? Inte heller verkar handlingen vara sådär värst upphetsande. Men sen handlar väl inte allt här i världen om utseende och upphetsning heller. Från och med den sjunde november får vi veta hur tillfredställande det är.

Isn't she lovely?


Svårare än såhär behöver det inte vara. Jag blir avundsjuk. Åh så fint allt var. Och det bästa av allt - Facehunter hittade henne i Göteborg! Mer sånt i Borås. Är hon inte helt ljuvlig?

Nytt i garderoben



Svart spets för trettiofem spänn. Den perfekta västen som jag letat efter sedan jag blev inspirerad av Sophie för jättelänge sedan. Myrorna även den. Åttiofem riksdaler. Och, sist men inte minst, en mycket användbar jeanskjol i svart, snygg tvätt. Och den är inte från second hand, så gissa vart jag köpt den då...? Förstnämnda och sistnämnda hade jag på mig igår kväll.

20.7.08

Fotografen



Idag hade jag en fantastiskt duktig och fokuserad fotograf, till hjälp att fota dagens paltor. Han var intresserad av att fota mig när jag var så ful som möjligt, och försökte även kasta in mig i buskarna. Så därför bjuder jag på lite av dessa fulfoton.

T-SHIRT J. Lindeberg
VÄST Second hand
JEANS Vero Moda
SKOR Converse
VÄSKA Wedins
SJAL Pieces

Tunna tyger


När S/S 08 visades, försökte de stora designerna få oss att älska trenden. De flesta hade med den på sina visningar. Det skrevs om det på modebloggarna, redan för ett år sedan. Men helt naturligt, siades det om att svenskarna troligtvis inte skulle bära det. Transparenta plagg är ju inget för oss ordinära svenskar.

Och det verkar som att vi hade rätt. Vi har haft något enstaka plagg i butiken, som varit delvis transparent och sålt bra. Men då ska ju alla självklart ha ett linne under för att dölja det... Så någon kommersiell trend har det ju inte blivit. Jag har i alla fall hittills inte sett mycket av det här. Varken på gatan eller i bloggvärlden. Har du?



Tokstäd!


Som jag skrev tidigare, så känner jag mig mycket piggare idag. När jag väl kom upp ur sängen då alltså. Så när vi varit nere på stan, fick jag ett ryck och röjde ur alla mina garderober. (Det finns gott om sådana i den här lägenheten). Tidigare var situationen sådan, att om man öppnade en dörr, så rasade det ut hundra väskor, skor och kläder. Men nu är det så fint! Röjet resulterade i alla dessa kassar och lådor som ska till Vitryssland-containern i morgon.

Krångel

Blogger krånglar med att lägga upp bilder som jag själv tagit. Skorna i förra inlägget gick utmärkt, men det tar stopp med mina bilder från igår och idag.

Var ju i alla fall på trädgårdsfest igår, vilket var oerhört trevligt! Tack Systrarna, för er mycket fint ordnade tillställning. Spriten och jag var däremot inte alls kompisar, så jag drack mest fanta. Det var nog ett smart val för jag sov ändå till halv två idag. Men nu är jag mycket piggare! Ska envisas en stund till, så hoppas jag bilderna kommer upp snart!

What to wear in autumn




Trots att det fortfarande är sommar, har jag för längesedan tröttnat på mina blommiga klänningar och gladiatorsandaler. Även fast jag vill ha mycket mer sommar än det är nu, längtar jag efter höstens mode. Inte minst är jag nyfiken på vilka skor som kommer bli allra mest populära i höst. Oavsett vad andra kommer att tycka - dessa tre tycker jag var riktigt fina. Mittenskon påminner en hel del om Hope's Grace Boot. Bianco har swingat upp sig, om ni frågar mig. Och så älskar jag ju de här också förstås.

Bilder: bianco.com

Ny energi

Idag känns som det hände nåt med mig. Jag har fått en helt ny energi! Från att ha känt mig helt seg och supertrött den första semesterveckan, har jag blivit mycket piggare! Känner mig kreativ och på gott humör! Det behövs verkligen en vecka, för att landa och lugna ner sig och ladda batterierna.

Vi har tagit det jättelugnt idag, varit nere på stan med en bekant som jag inte träffat på länge. Det var väldigt trevligt! Jag har dessutom fått kännedom om att han smygläser min blogg. Men det tycker jag bara är trevligt - lite manliga läsare är ju alltid bra :-) Nu ska vi tvätta, städa och sedan laga tacos. Trevlig söndag!

Skor




Här är mina nya skor. Visst är de fina? De två översta inhandlade jag i torsdags. Herrn´ köpte också Converse, men i kamouflage-mönstrade. Och de svarta med guld från Nike är ett par riktiga godingar.

Vad gillar ni mina Mimmi Pigg-skor då? Jag tycker de är ursöta. Såna hade jag när jag var liten. Moccapumpsen med gulddetalj hade jag igår kväll. Jag borde dock ha lyssnat till mitt hjärta, att lågskor var det bättre alternativet på en trädgårdsfest. Jag fick ont i fötterna.

19.7.08

Fan va jag är grym

Nu ringde mc-åkaren. Han ville att jag skulle hämta honom vid garaget.

Han: Stanna till vid macken och köp en bakljuslampa åt mig
Jag: Jaha. Men vad är det för lampa då?
Han: En vanlig klotlampa
Jag: Det finns ju massor av olika
Han: Ja men det är en likadan som är till bakljuset på en 940.
Jag: Ja då vet jag vilken, en 21/5 watt
Han: Precis

Hur grymt är det inte att ha en flickvän som jobbat på mack?

Varannan vatten?

I kväll vankas det trädgårdsfest hos Systrarna. De har världens finaste trädgård, bla togs mina balfoton där och många härliga grillfester under vår gymnasietid, ägde rum där. Det kommer bli massor med folk och jag hoppas även att det blir massor med sol. Drinkar i mängder står på schemat, vilket gör mig ganska nervös. Jag orkar inte vara så bakfull som jag var igår, en dag till den här veckan.

När jag vaknade i morse sa min darling förtroligt till mig:
"Jag ska lära dig hur man gör för att inte må så dåligt".
Jag känner mig genast lugnare. Eller gör jag det?

Idag

SKJORTA Herrskjorta från Tiger
SHORTS Avklippta jeans från Only
LEGGINGS Lager 157
VÄSKA Wedins
SKOR OCH BÄLTE Pieces
SOLGLASÖGON Jack & Jones


Mys på Myrornas


Idag har vi spenderat dagen på skilda håll och gjort saker som vi tycker är grymt roligt. Med andra ord, sambo åker motorcykel och jag har gått på secondhand-shopping. Visst är det härligt med sådana dagar! Jag har haft det riktigt skönt, och det blev en del fynd. Jag har faktiskt shoppat rätt mycket denna veckan, när jag tänker efter.

På bilderna här, ser ni däremot, vad jag inte shoppade, på Myrorna. Fina saker, men de kom inte med hem... Var jag shoppat får ni se lite senare!

18.7.08

Ny frisyr

Igår fick jag ett mms, när jag var på fest med mina väninnor. Detta resulterade i att jag skrek som en galning och alla undrade hur det var fatt med mig. Anledningen till mitt utbrott, var att mms:et innehöll en bild på min käresta. Och det kanske inte låter som de borde ge anledning till kollaps. Men det var en liten detalj som gjorde det. Nämligen den att han rakat av sig allt hår på huvudet! Jag har aldrig ens kunnat föreställa mig honom, med sitt mörka tjocka hår, utan hår på huvudet. Och när jag vaknade i morse och vände mig om i sängen, blev jag nästan rädd. Tur att det växer ut.

Nya bågar






Idag är det illa ställt med flickan. Hon är så sinnessjukt bakfull. Men så går det när man dricker för många drinkar.

Vi har i alla fall varit en sväng nere på stan, och tittat på nya glasögonbågar till mig. Bla. spanade jag in Tom Ford. Vet inte om ni sett hans förra kampanj - här är några av bilderna. Som ni ser ganska provokativt... Hur som haver, han gör snygga bågar! Men de vassaste idag var nog Bvlgari's. Har inte bestämt mig för något än. Det tåls att tänkas på.

17.7.08

En alkoholfri drink

Det finns de som varit oroliga över att jag skulle vakta barn under gårdagen. Jag vill härmed demonstrera att det gick alldeles utmärkt. På bilden är det ingen vanlig Cosmolpolitan, utan en annan fin drink. Nämligen svartvinbärssaft med hallon. Sådär ja, då var det utrett. Nu åker vi till mormor och äter våfflor.

16.7.08

Hjärtat

Och så finns det en kille till. Han heter Abbe, och jag har berättat om honom förut. Och idag läste jag om hur hans blogg fick sitt namn. När jag gjorde det fick jag också en klump i halsen. fint gjort. Och fint skrivet.

Jag har väntat så länge på just den här dan

Som många av er vet, har en av mina bästa vänner och hennes sambo, en helt fantastisk dotter. En kämpe av en sådan hög klass, att jag betvivlar att jag kommer möta fler som henne, i mitt liv. Denna söta prinsessa, föddes med ett hjärtfel, vilket har fått mig att inse att allt inte är självklart i livet.

Jag tyckte faktiskt att jag var medveten om detta även innan, men allt har skjutits till sin spets under Freja's långa resa. Jag har många gånger tyckt att det varit svårt att veta hur jag kan hjälpa min kära vän. Och också undrat varför jag inte bara kunnat få trycka på en "nu-blir-allt-bra"-knapp när hon varit så ledsen att det känns som en kniv skurit genom ens hjärta. Men nu mår Freja mycket bättre. Och då blir jag så glad att jag vill springa ut på den regnvåta gatan, i ljuset av gatlamporna och göra ett Vårskrik. Precis som Ronja. Jag har väntat så länge på just den här dan, det är skönt att den äntligen kommer.

Recension av onsdagen

Tja, den här dagen blev inte så tokig som befarat. Jag åkte hem till mor och far och där hände massor av saker som gjorde mig glad.

Först en uppfriskande promenad med mamma. Det gick i maklig takt, då jag fick stanna var femte meter och snyta mig. Men kära mor, hon stod trofast kvar och väntade, med händerna hårt lindade runt sina stavar.

Sedan, när promenaden var avklarad, hamnade jag i ett nästintill lyriskt tillstånd. Detta skedde då jag fick kännedom om middagen som serverades för dagen. Raggmunk med fläsk och lingon! Hur gourmét är inte det liksom? Oj oj oj oj, säger jag bara. Sjukt gott alltså.

Därefter tog jag och mamma en kaffetår (syster K får jag tantpoäng nu?), medans pappa fortsatte bygga på sitt husprojekt för året - verandan. Nu skulle man, i denna familjeklyschiga text, nästan kunna tro att mamma och jag under kaffetåren även löste korsord. Men så var det inte. Nej minsann, vi spelade tärningsplump och ett parti Yatzy i stället. Idag var en sån dag då det var bra med semester.

Mitt nästa liv


I mitt nästa liv ska jag också ha såhär korta shorts. I mitt nästa liv - helt befriat från gropar i låren. Jag erkänner. Det har blivit på tok för mycket snack om det här med celluliter det senaste. Men det är bara det att jag har så svårt att, smälta att de förökat sig som kaniner, sen och jag och mina baklår sågs senast (förra sommaren). Men tjejen var grymt cool. Liksom sidan jag hittade henne på. Hm det lät som jag hittade henne på en olaglig sajt. I did not.

Onsdag

Det har varit fantastisk dag hittills! Klockan 06.59 ringde en kille från brädgården och sa att de stod vid huset med trettiotvå gipsskivor á 20.3 kilo styck. Tur att jag har en underbar man, som åkte iväg och löste detta. När jag vaknade nu när han kom tillbaka för en stund sedan, var det med en grym förkylning, och apont i halsen. Dessutom har jag ont i ryggen, för mina sängar är så mjuka. Men jag tror det här blir en bra dag, för solen skiner i alla fall. Och just det, en detalj. Klockan 13.00 ska jag hämta min sjuåriga kusin och underhålla henne ett dygn framöver. Räkna med McDonalds dessutom. Suck.

15.7.08

En tung semester


Varför har ingen varit vänlig nog att tala om för mig att det här med semester, inte bara är till min fördel? Kunde ingen sagt att man blir bankrutt, får dåligt flås, blir alkoholiserad och går upp tio kilo runt magen? Detta efter en total semestertid på, hittill 46 timmar och 49 minuter. Hur fn ska det här sluta egentligen? Hos Kronofogden, och med klippkort på ViktVäktarna? Flåset kommer jag ju inte kunna träna upp, eftersom jag inte kommer har råd med mitt träningskort. Och springa på gatorna med semesterkroppen, är ju inget alternativ heller. Kanske är till och med min start i Ramnaloppet i fara? Jag tror att jag och mina celluliter tar ett (till) glas vin och funderar på saken.

Vila middag?

Det här spännande ekipaget, åkte framför oss idag. Det bästa är att den lilla killen låg och stensov, under de dryga tre kilometer som de vi låg bakom dem. Snacka om att vila middag.

Det knakade redan då

Det sjuka är att jag kände på mig det här när vi åkte Rainbow för någon månad sedan.

Post!


Hur ofta får man såhär fina brev? Detta låg bland tråkiga bensinräkningar och teveavgifter, på hallmattan idag. Från min söta lilla tjejkusin Kim, som ska sova över här på onsdag. (Hon orkade inte vänta på att brevet skulle komma fram, så hon ringde igår i stället).

Besökare