30.9.08

Min vecka


Det här blir en ganska ordinär vecka, med väldigt mycket jobb, och ganska lite skojigt. Men de veckorna behövs de också! Kom hem från jobbet för en timma sedan. Fick massor av tråkigt jobb gjort, så nu sitter jag här med en nöjd känsla i kroppen. Visst är det skönt när man avklarat trista grejer?

I morgon tänkte jag anmäla mig till Göteborgsvarvsgruppen gymet. Jag har ju bestämt mig för att springa, men jag känner att jag verkligen är i behov av teknik - och långdistansträning. Det är ju dessutom en miljon gånger enklare när man är flera som peppar varandra! Jag ska fan klara det här! ...i ett vältränat skick och inte i ett sånt skick som vid Ramnaloppet...

Återigen mamma, så kommunicerar jag med dig här på bloggen - är det tragiskt eller? Men jag tänkte i alla fall att vi kunde komma ut på fredag kväll om det passar er. Det var alldeles för längesedan nu.

Nu ska jag sova - godnatt på er alla!

List it

KLÄDER
Skor:
De nya Jam och Karax från Vagabond används flitigt.
Sneakers: Converse och Nike
Jeans: Underbara Lily jeans från Vero Moda är mina nya favoriter.
T-shirt: Snodda från darling, eller köpta på Jack & Jones

Underkläder: Pieces Logo Lady boxers eller spetsvarianter från H&M.


ACCESSOARER

Väska: Mitt fynd från Wedins används mest just nu.
Plånbok: En gammal Gucci-kopia från Grekland, som knappt håller ihop. En ny skinnplånbok ska bli mitt nästa köp.
Solglasögon: Det var evigheter sedan sådana kom till användning.
Klocka: En DKNY som ligger i en låda och behöver få batteriet bytt...

BADRUM
Tandkräm: Colgate
Tvål: Eh, ja nån helt ordinär från ICA.

Parfym: Använder flera, men just nu är favoriten YSL Cinema.
Medicin: Ingen. Tack och lov.
Vitamin: En härlig, hemmagjord vitamindrink, gjord på diverse bär och frukter, varje morgon.

MAT OCH DRYCK
Mineralvatten: Ramlösa Granatäpple

Vin: Hemskt gärna, helst rött!
Bröd: Äter sällan bröd, men om jag gör det blir det Knäckebröd. Wasa Rustik.
Glass: Är inte överförtjust i glass, men en Magnum Strawberry White efter maten en varm sommardag, sitter inte fel.



HEMMA

Säng: Svärmor och svärfars gästsäng...
Lakan: IKEA?
Espressomaskin: Spanar vi efter...
Kylskåp: Miele, som står i finfina kartonger...

ÖVRIGT
Frisörsalong:
Underbara älskade Ulf på Salong Classic.
Bank: Swedbank. Tyvärr...jag borde göra något åt detta.
Mobiltelefon: Hm? Sony Ericson, en superplatt liten sak.
Färdmedel: Min favoritkille Gula Faran!

28.9.08

Morgon i Stockholm

Är precis tillbaka från en underbar morgonpromenad i ett vackert Stockholm. Har promenerat förbi Riddarfjärden och det var så fint! Vatten, frisk luft och vackra höstlöv - det är energi för själen det.

Om några timmar sätter vi oss i bilen och kör mot Kalmar. I kväll är det seriefinal i Allsvenskan, och vi ska dit och heja fram vårt mycket skadedrabbade Elfsborg. Hoppas på vinst, men det kan självklart bli tufft...

27.9.08

Stockholm!






Ett glas vin och härligt sällskap! Vi är i Stockholm och relativt nyss hemkomna från Lidingö där vi hejat på våran fantastiska Marie som har sprungit 30 långa kilometer! Jag som är lite sentimental började ju nästan lipa när hon kom in i mål... Sjukt bra gjort Marie!!

När hon kom i mål fick hon bubbel och en Barba Stark, som är en kär favorit... Det var oerhört roligt att titta på alla uthålliga och envisa löpare som tog sig runt det tuffa varvet med extremt mycket uppförsbackar! Nu är jag sjukt sugen på att springa Göteborgsvarvet nästa år.

Om ett par timmar ska vi gå och äta på en spansk restaurang som har massor av goda tapas. Jag är ju en riktig Stockholmsnovis dessutom, så det är riktigt kul att vara här! (Jag låter som en bonde jag vet, men jag bjuder på det...)

25.9.08

Waves in your hair


Idag köpte jag den här smarta prylen från OBH Nordica. En trefingertång, som gör håret vågigt, snarare än lockigt. Lite klurig att använda, men när man väl får kläm på det, tar det inte alls lika lång tid som att locka håret med locktång. Dessutom blir det mycket finare! Rekommenderas, men minus för att den är lite klumpig. Köpte min på Netonnet.

Ny stövlar

Bilder: vagabond.com

Nu är skogarderoben påfylld med två par nya stövlar. Båda paren kommer från Vagabond. Jag är mycket nöjd. :-)

24.9.08

Faror, torgskräck och pannkakor

Dagen har spenderats på Merchandiseutbildning i Göteborg, vilket var givande. Dock blir jag väldigt trött av att sitta ner en hel dag! Är ju van att stå och gå precis hela tiden. Konstigt det där att man får ont i benen av att sitta ner...

Idag har Gula Faran och jag gjort rusningstrafiken i Göteborg. Det kan jag lova, var verkligen ett äventyr. Och bokstavligen en fara. Dessa jävla filer, ena stunden ska man ligga i vänster, sen ska man ligga i höger, och sen tillbaka till vänster igen. Att jag aldrig lär mig! Gula Faran är ju inte sådär gulligt diskret heller, där han far fram, så alla visste ju vem de skulle tuta på. Men den här gången blev vi i alla fall inte jagade av spårvagnar.

Något annat jag konstaterat idag, är att storstan är inget för mig. Det är så mycket folk att även en pratkvarn och gaphals som jag drabbas av smärre agorafobi (lite minns jag från psykologilektionerna). Efter en timmas span i affärerna när kursen var avslutad, åkte jag hem till den trygga lilla stan igen. Jag undrar just hur det ska gå i den ännu större storstan Stockholm i helgen?

Till sist kan jag tala om för er att jag spenderade min tidiga morgon med trettio minuter på Rotexen på gymet, och efterföljande styrketräning. Sen åt jag mina pannkakor. Så nu är svärmor nöjd också...

Te är fina grejer


Nu är det höst! Och vad passar då bättre än att sitta uppkrupen i fåtöljen och dricka te? Det är vad jag sysslar med just nu - härligt!

För något år sedan fick jag ett fantastiskt gott te av en vän. Hon hade köpt det på ett spa hon besökt, och det kallades Pitha. Paketet tog slut alldeles för fort, men kurorten låg x antal mil hemifrån. Inte motiverat att åka så långt bara för att köpa te...

Som tur var tipsade samma vän mig om Yogi te. Och detta visade sig var mitt nya himmelrike! Jag har provat några olika sorter, men min favorit hittills är Choco. Den är väldigt lik Pitha i smaken. Andra sorter jag smakat är Rooibos, Black, och Green Chai.

Har du provat några andra sorter som du kan rekommendera? Är lite nyfiken på serien med Calming, Woman's, Anti-stress och de övriga som ska ge hjälp vid ett särskilt behov.

23.9.08

Mera mat...

Hallå alla glada människor!

Har ni haft en bra dag? Min har varit bra, började morgonen med en promenad. Japp, mitt nya liv har ju börjat nu =) Blev ägg, avokado, skinka, ost och fil med melon till frukost. Mycket gott och stod mig bättre på det än jag gjort på alla nybakade frallor. Åt en rejäl sallad med en bit lasagne till lunch och sedan en GI-burgare på Max, eftersom jag skulle på Elfsborgsmatchen, direkt efter jobbet.

När vi kom hem, började problemen direkt.

Svärmor hade gjort pannkakor. Sisådär en sjuttiosex stycken. Minst. Hon hade en bekant på besök och jag berättade lite skämtsamt att jag gått upp fyra kilo sen vi flyttade in. Det var inte meningen att svärmor skulle höra detta. Men en sekund efter att jag sagt detta, hör jag en upprörd röst från köket:

"Ingen kan gå upp så mycket på två veckor!"

Då kom min kära till min räddning:

"Mamma vi har bott här i fyra veckor nu..."

Hon tittar frågande och börjar fundera över om det verkligen stämmer.

"Jaja ingen kan gå upp så mycket på den tiden i alla fall."

Hon var liksom inte så nöjd med att jag inte ville äta när hon stått och gräddat pannkakor á la Farmor i Bamse, i säkert en timma. Ni ser! Hur ont i hjärtat gör det inte att plocka fram äggen då liksom, och stå ut med hennes onda blickar när jag är oartig och inte äter. Hm, det är inte lätt det här med andra kulturer ibland. Hon har ju ett hjärta av guld trots allt.

I morgon blir det styrketräning, sedan ska jag trycka i mig några av pannkakorna till frukost (får kompromissa lite, och efter träning är det ju okej) och efter det sätta mig i bilen till Göteborg och gå på kurs.

22.9.08

Nu jävlar!!!

Jag har gått upp fyra kilo på tre veckor. Kläderna stretar åt alla håll, och jag har inte gjort annat än tryckt i mig god mat, sedan vi flyttade in hos min sambos föräldrar. Jag är ännu inte helt frisk, men jag måste ta tag i det här. Därför tänker jag skriva om det på bloggen, så kanske jag kan få lite pepp från er?

Förra sommaren hade vi en tävling på jobbet. Under tre månader, satte vi ett kryss i almanackan, då vi åt godis, chips, kakor, bullar eller liknande. Sex kryss på tre månader blev det. Oj vad mycket piggare jag var då! Nu är det dags för tre nya sådana månader. Från och med idag. Jag känner verkligen hur mycket tröttare och segare jag blir när jag inte rör på mig och fram för allt, när jag äter osunt.

Här är vad min kost bestått av de senaste veckorna:
Maaaaaassor av mjukt bröd - hembakat
Lasagne med mängder av ost
Moussaka
Pannkakor
Fiskbullar med potatismos
Smördegspiroger med fetaost
Potatis, potatis, potatis i massor
Godis
Chips
Ben n´Jerry-glass
Massa, massa, massa vit pasta

Ja men ni hör ju, tack och hej knäckebröd, All Bran och ceasarsallad och goddag snabba kolhydrater. Det värsta är inte de extra kilona, för jag är trots allt inte tjock alls, utan hur fruktansvärt trött man blir av den här maten! Eftersom svärmor faktiskt lagar det som man vill ha (och säger man inte vad man vill ha, så blir det sån här mat), så får jag helt enkelt komma på en bra matsedel ikväll, som vi kan äta under veckan. Nu jäklar orkar jag inte vara trött och seg och onyttig längre!

Min hals mår lite bättre idag, så jag tänkte i alla fall ta mig en promenad. Har fixat hem Coldplays senaste (jaja, kanske inte helt ny men jag har inte fått tummen ur) skiva, så den ska jag njuta av, och filosofera medans jag promenerar i kvällsskymningen.


20.9.08

Test

Eftersom jag ligger i soffan och varken kan prata eller äta, blir datorn min bästa vän. Var inne hos Sigrid och hittade en länk till ett test, som tydligen är på tapeten. Jag har inte hört talas om det innan, men var självklart tvungen att testa. Och här är mitt resultat

Din personlighetstyp:

Populära och känsliga, med enastående social kompetens. Utåtriktade och empatiska. Uppriktiga och ärliga i sin strävan att förstå hur andra mår. Tycker i allmänhet inte om att vara ensamma. Ser allt ur ett mänskligt perspektiv och ogillar objektiv analys. Mycket framgångsrika i att hantera relationsproblem och att leda debatter. Vill vara till nytta för andra och sätter troligen andras väl före sitt eget.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Lärare, konsulter, psykologer, socialarbetare, personalvetare, präster, affärsbiträden, säljare, HR-personal, direktörer, eventkoordinatorer, politiker, diplomater, skribenter, skådespelare, designers, hemmafruar/hemmamän, musiker.

Mitt jobb är ju ganska varierande, och de jobb som är rosa-markerade är alla en del av det jag gör idag. Så det stämde väl in!

F-n

När man som bäst trodde att man var frisk igen, slog "halsmandel-djävulen" till. Har sinnessjukt ont, både i och utanpå min arma hals.

Mina kläder kommer bli för små, om jag inte kan börja träna snart och samtidigt fortsätter äta i samma takt som de senaste tre veckorna. Vilket är svårt att låta bli när man bor på en restaurang som är öppen 24/7.

J@%*a h#¤@*)e

17.9.08

Galen i rosetter - jag?


När vi är på inköp, blir jag alltid "mobbad" av chefer och säljare, för att jag är galen i rosetter. De menar att jag skulle köpa in vad som helst, så länge det är en rosett på plagget. För att inte tala om hur de skrattar när jag har fixat till den berömda "rosettfrisyren". Och visst gillar jag dessa söta ting.

Men det här var lite för mycket, till och med för min smak...

Skinnjackan


Ett annat plagg som folk är helt galna i är skinnjackan. På Vero Moda har vi länge haft en modell som heter Belleville och kostar 899.95:-. Detta är ju självklart ett väldigt bra pris för en skinnjacka, så det är inte så konstigt att de tar slut fort. I dagarna väntar en ny leverans av dessa.

Igår var vi på inköp för våren och då köpte vi en ny variant på skinnjacka. Det var behövligt, då det är kul med lite nya detaljer. Den nya heter Uli, kostar 799.95:- och kommer till butiken i december.

En perfekt julklapp till syster eller en vän? Eller varför inte önska sig en själv?

Mera västar


Västarna säljer som aldrig förr, de jag köpte för ett tag sedan tog slut i ett nafs. Häromdagen fick jag tag i den här, som kommer till butiken i veckan.

Visst är den snygg!?

16.9.08

Kärlek


Min kille är världens bästa. Jag ville bara säga det.

Darling, jag vet att du inte är typen som gillar blommor. Så i stället för dagens ros, så ger jag dig något annat som du uppskattar. Du är världens bästa, bara så du vet.

The Dress


"Jag glömde din klänning!!"

Det var det första vår söta säljare på Only sa till mig när vi kom till Jönköping idag. Min reaktion var inte "fan också", utan snarare:

"Åååh den är min!!"

Hon ska skicka den till butiken i morgon. Snart är den min alltså! I två månader blir jag ensam om den. I november kommer den in till butiken, för den som vill ha ett exemplar. Och vem vill inte det?

15.9.08

Jackan


Man ser inte hur fin den är, för bilden gör den inte rättvisa. Men den är sååååå fin. Och inte så värst dyr heller. Jag var farligt nära att köpa den förra lördagen, men bestämde mig för att lura lite på saken. För att konstatera om den är riktigt bra, så får vi se hur mycket den upptar mina tankar. Vägrar den att lämna min hjärna, så är det inte omöjligt att jag slår till.

På Fait fanns den bara i röd och blå, och jag gillade den blå bäst. Men här finns den även i grönt. Och för mig är matchen mellan marinblå och grönt alltid svår, då jag är väldigt förtjust i båda färgerna. Anyway, Odd Molly it is.

S/S 09


Modeveckan i New York har bjudit på vårens kollektioner. Efter att ha spanat in 3.1 Philip Lim, Marc by Marc Jacobs, Oscar de la Renta, Michael Kors och Anna Sui, måste jag säga att våren 2009 ser ut att gå i 2008 års fotspår. Med viss modifikation, självklart, men ändå inte särskilt annorlunda.

Gult i olika nyanser, har hållt i sig sedan förra hösten, och verkar funka till våren också. Precis som jag trott, blir nog gladiatorsandalerna en plåga en sommar till. Jag gissar att vi kommer se dem i fler galna färger. Blommigt. Suck. Nu orkar jag snart inte mer... Blommorna har inte gett upp i höst heller, och jag undrar hur man ska orka med dem till våren också? Men man ska aldrig säga aldrig...

Massor av volanger är på modet redan nu, och dessa syns ännu mer i vår. Draperingar syns också en hel del.

I morgon åker vi på inköp för att köpa vårens tredje kollektion. Det återstår att se vad den har att bjuda.

Mera scarves!

Våra kunder handlar scarves som aldrig förr! Den fina Connexion scarf som Jessica och jag bär på bilden i tidigare inlägg, har tagit slut. Men jag fick tag i den här fina Gloria scarf i stället. Kommer i färg som på bilden och en annan kombination. Väntas till butiken om ett par dagar!


Kräftskiva


Vill tacka alla härliga arbetskamrater för en mycket lyckad kräftskiva i lördags! Festen ägde rum hemma hos våra chefer. De bor på en stor gård som de renoverat i över ett år. De hade fått det så fint och hade gjort i ordning för festen i den gamla ladugården bredvid huset. Åh vad roligt vi hade! Och visst var Jessica och jag fina i våra scarves? =)

Cover Baggy


Varför är det så att man alltid vill ha sköna kläder på måndagar? Och högklackat med kjol på fredagar?

Är det bara jag som har en mer soft klädstil i början på veckan måntro?

Cover Baggy jeans, är en sanslöst populär baggybyxa som vi haft på Only ett par år. Det fina är att de hela tiden uppdaterar tvättarna och detaljerna, vilket gör att de kan kännas som helt olika byxor, trots att de är av samma modell.

Det har aldrig blivit av att jag köpt mig ett par, men för ett par veckor sedan slog jag till för första gången. Och visst är de underbara! Så perfekta en måndag som denna.

14.9.08

På vingliga ben


Och jag som just lyckats förtränga de diffusa minnena av eventuella (läs
troliga) pinsamheter från gårdagens mycket lyckade kräftskiva. Loggar in på Facebook och upptäcker bevis på andra pinsamheter, från ett annat kalas.

Det här har jag inget minne av.

Men jag är ju en frikostig person, så jag bjuder som vanligt. Ta för er.

13.9.08

Godmorgon!



Ikväll ska vi ha kräftskiva med jobbet. Vi kommer hålla till ute på en loge på landet, vilket ska bli supermysigt. Såhär på morgonkvisten ser vädret lovande ut, men man vet aldrig.

Vad vi däremot kan räkna med, är att det kommer bli kallt framåt kvällen. Och man vill ju ändå vara lite snygg, samtidigt som man håller värmen. Därför besökte jag igår en kär vän, som jobbar på Lindex i köpcentrat. Jag hade fått span på en fin, grovstickad kofta á la Dagmar. Den fanns inte i butik, men som tur var hade de kommit till dem, och fanns på lagret. Ibland ska man ha tur!

Dessvärre är det inte jag och min Bayswater på bilden, utan Ebba och hennes kära.

12.9.08

Mischo jacket

Mischo 3/4 jacket, 799,95:-

Nu har den här godingen kommit in i butik!

Jag älskade den redan förra året - det gjorde dock inte mina chefer, så jag fick inte ta in den då. Uppenbarligen verkade resten av världen älska den - för den sattes i produktion i år igen. Och då beställdes den minsann gladeligen. Vad säger man?

Finmiddag


Ikväll blir det finmiddag på Svenska Krogen. En av våra kompisar fyller 30 år! Kalaset hade hon ju för ett tag sedan, men idag är den stora dagen kommen, så då blir det middag på restaurang.

Svenska Krogen blir, i princip årligen, utsedd till Borås bästa restaurang av White Guide, och ligger på 28:e plats över Sveriges bästa restauranger. Därför ska det bli mycket spännande att gå dit, då varken darling eller jag varit där innan.

Men först - en lång arbetsdag!

11.9.08

Jam, jam, jam...

Efter att ett antal modebloggare skrivit om "mina skor", var hysterin på Vagabond ett faktum. Nu finns det ett par undanlagda åt mig - i London. Eller var det Helsingfors? Hm, jag minns inte... Oavsett - Skoslynan är värd all heder, för det slit hon hittills lagt ner för att få tag i mina skor.

Men jag vågar inte ropa hej än...

I natt jag drömde något som jag aldrig drömt förut

Japp, då vart man på benen igen! Kanske inte helt frisk, men mycket piggare!

Sitter i soffan och är betydligt mer nöjd med bredbandet idag - jag har nämligen hittat en perfekt position här, som ger bra uppkoppling =)

Idag bjuder jag på en liten konversation från i morse när Berra och jag vaknade:

Berra: "Har du drömt i natt igen?" (Jag är en filur som drömmer en hel del, och kommer ofta också ihåg vad jag drömt).

Jag: "Jojomensan. I natt drömde jag att jag var nere på Svenson´s och skulle säga upp mitt abonnemang där (ska ju byta gym). Och då kom du in! Du såg skitnöjd ut och hade varit på Jysk och köpt värsta grymma duntäcket. Det kostade 1 999 kronor, vilket du tyckte var värsta fyndet. Och du som inte ens handlar på Jysk! Sen hade du handlat något mer också men jag kommer inte ihåg vad det var. Sen fick jag tre fina handskrivna röda häften, som såg ut som sådana man gjorde på dagis. Där skulle min fotbollstränare skriva under, för att jag skulle få säga upp avtalet! Konstigt va!?"

(Under hela mitt utlägg som jag är skitnöjd med ser Berra ut som om en utomjording intagit sängplatsen bredvid honom).

Berra: "Du funderar inte allvarligt på att sluta lägga dina pengar på kläder och i stället lägga dem på en riktigt bra psykdoktor???"

Kanske dags att skapa en ny kategori; Maria drömmer...

10.9.08

Sjuklingen

Fy bubblan vad jag hatar att vara sjuk. "Hata är ett starkt ord", brukar pappa säga till mig. Men jag hatar faktiskt att ligga hemma.

Idag har jag sysselsatt mig med följande:

  • Surfat (vilket jag tröttnade fort på eftersom Telenor´s mobila bredband är långsammare än en Kallur var i OS)
  • Ätit massor (det lagas ju mat hela tiden där jag bor nu)
  • Sovit
  • Läst Se & Hör
  • Målat naglarna
  • Kollat på en gammal nostalgiserie - "Doktorn kan komma"
  • Spanat in Go´Kväll (jag vet jag skäms nästan)
  • Kollat Top Model nya och gamla avsnitt
  • Ätit ännu mera
  • Pratat med Naida
  • Ätit lite till

Ja det är ju bra att jag är hungrig i alla fall. I natt hade jag världens feber men den har släppt under dagen. Nu vill jag bli frisk.

9.9.08

Tillbaka

Hej på er!

Efter en dryg veckas frånvaro, har jag nu hittat tillbaka till cybervärlden.

Har lämnat lägenheten bakom oss, och är numera stationerade hos mina svärföräldrar. Och det går bra. Man behöver i alla fall inte oroa sig för svält eller andra världsproblem som smutsiga kläder och sånt.

Däremot är ett minus med denna tillvaro, att jag nu inte bara har en person att gömma mina shoppingkassar för.

Jag är sjuk. Fick gå hem från jobbet idag. Ont i halsen, feber och fruktansvärd värk i hela min kropp. Smart som jag var tränade jag box igår, fast jag hade ont i halsen redan då, i tron om att det hela skulle bli bättre.

Fan, förkylning is verkligen inte da shit alltså.

Besökare