28.11.08

Om böcker

Då jag äntligen funnit ro att läsa en hel del på sistone, tittar jag då och då in på Kristinas Bokblogg på Modette.se. Där hittade jag denna roliga bokenkät. Så här kommer min!

1. Den värsta läsupplevelse du haft?

Pojken som kallades Det

2. Vilken bok har påverkat dig mest hittills?

Baklängeslivet av Per Nilsson, som jag läste för över tio år sedan.

3. Har du läst någon bok som du blivit riktigt skrämd av?

Gömda av Liza Marklund. Inte rädd för våldet, utan rädd för hur sjukt det svenska rättssystemet är. Och skrämd över hur en människa kan tillåtas förstöra någons liv på ett sådant vis, utan att göra något, teoretiskt olagligt.

.4. Vad använder du som bokmärke?

Just nu ett litet papper med makedonska glosor, som jag snappat upp. Detta för att jag ska säga de om och om igen så att jag inte glömmer.

5. När brukar du läsa?

På kvällen, de gånger jag åker buss/kollektivt, på lediga dagar

6. Vad var den första bok du läste?

Åh jag vet inte vad den hette, men jag vet att sidorna var inplastade, och jag får fortfarande härliga känslor när jag tänker på den boken! Jag lärde mig läsa väldigt tidigt, så det var någon barnbok när jag var fyra år.

7. Vad är bättre, pocket eller inbundet?

Pocket. Inte bara för att det är mer praktiskt, utan för att det känns mer "levande". Jag ska nog inte ens försöka förklara vad jag menar med det.

8. Vilken bok läser du nu?

Nattvakten av Sarah Walters

9. Och vilken sida är du på?

158

10. Brukar du lämna “kännetecken” i dina böcker? (klottrar i dom, spiller mat/dryck på dom & andra barbariska åtgärder?)

Jag massakerar mina böcker totalt... Vikta sidor, sönderrivna här och där, kaffefläckar. You name it. Efter föregående inlägg är det kanske inte så svårt att förstå.

11. Påverkar titeln/omslaget dig om du överväger att läsa en bok?

I allra högsta grad.

12. Sidantalet, då?

Ja, det får inte vara för få sidor.

13. Brukar du bläddra fram till sista sidorna för att få reda på slutet?

Nix. Förutom när jag skumläste typ femtio sidor i En Shopaholic säger ja, för att jag tyckte att tjejen den handlade om var så sanslöst irriterande pinsam, att jag tyckte det blev jobbigt att läsa.

14. Finns det någon bok du läst flera gånger?

Det skulle väl vara Pippi Långstrump

15. Har du råkat ut för någon olycka som böcker varit orsaken till?

Nej. Peppar, peppar.

16. Brukar du sälja/ge bort dina böcker eller klänger du dig maniskt fast vid dem, även om det är någon bok du inte gillar?

Jag brukar låna ut dem. Och då brukar de ju oftast inte komma tillbaka. Men det gör absolut inget!

17. Tar du med dig boken du läser på toa?

Haha, jajamen.

18. Just det, läser du i badrummet?

Ja, toan ligger ju oftast i badrummet...

19. Har du något boksystem? Skriver du upp vad du läser/ska läsa/ska köpa/köpt för böcker? Skriver du kanske till och med läsdagbok?

Ja, jag kan skriva ner titlar om jag läser eller hör goda recensioner.

Fröken Papphammar


Den dag, för drygt tjugofyra år sedan, då jag blev till, var det nog någon som bestämde att jag för evigt skulle vara en klantskalle.
Jag är tjejen som åtskilliga gånger fått klippa upp låset till skåpet på gymet för att jag lyckats slarva bort nyckeln under de 30 meter som skiljer omklädningsrummet från träningssalen. Tjejen som lyckas backa in en buss, trots att jag har backvarnare på bilen. Tjejen som bränner sig på armar och hals varje gång jag ska locka håret. Tjejen som lyckas gå in i dörrposten när jag i nyktert tillstånd ska passera in genom en dörröppning. Jag är hon som alltid lyckas prata högt om andra korkade människor när de råkar vara i närheten.
Listan kan göras lång. Men tur är det väl då att jag begåvats med en guldfisks minne, så att jag hunnit glömma många av mina blunders. Men lyckligtvis har jag en vänlig familj och vänner, som med jämna mellanrum, kan påminna mig om dessa...
Här är några av de saker som jag den följande veckan lyckats med:
  • Skakat ett fullt paket med apelsinjuice, samtidigt som jag läste tidningen, för att en halv sekund senare upptäcka att locket inte satt på. Resultatet blev en apelsinjuicedränkt tidning, duk och äggmacka.
  • Hälsat på en kund som just kom in butiken med att säga "hejdå".
  • Engagerat sambo och svärföräldrar i att leta överallt efter en vinöppnare i ungefär tjugo minuter, för att upptäcka att flaskan hade skruvkork, just när vi funnit den.

Men en av mina bättre egenskaper är att jag gärna bjuder på dessa små händelser. Att folk får skratta lite är väl ändå det bästa som finns?

26.11.08

Nouba





En nykomling, men redan favorit i min sminkväska, är Nouba. Jag har varit nyfiken på detta märke, men inte kommit mig för att prova. För ett par veckor sedan hade vi Klubbkväll på Vero Moda, och blev då sminkade av Kicks´makeupartister. Hon använde då Nouba´s skuggor på mig och jag blev väldigt nöjd. Då köpte jag den här fyrpaletten ovan, nr 626. Den gick loss på 325 kronor vilket jag tycker var ett bra pris för så många skuggor. Pigmentet i skuggorna är väldigt bra!

Nu var jag sugen på en lila skugga. Tidigare har jag alltid köpt Make Up Store´s skugga i färgen "Diva", som är lite brunlila, men det fick bli en Noubaskugga den här gången också. Hittar inte någon bild på tvåpaletten jag köpte, men det är nr 69 och den påminner om den ovan, men helt enkelt mer lila. Den kostade 220 kronor.

Tillsammans med bra penslar, är det svårt att misslyckas med ögonmakeupen med de här skuggorna. Jag rekommenderar Nouba varmt!

Morgonmys

Godmorgon på er! Egentligen skulle jag ha tränat nu, men kroppen var helt slut efter träningen igår kväll. Så jag gjorde en kopp te och satte mig framför datorn. Det är så lugnt och skönt! Sitter och tittar ut på snön, som tyvärr ska smälta bort i veckan. Allting känns lite ljusare när det ligger snö på backen.

På tal om te, så äger jag ingen riktigt stor kopp, som man vill ha när man dricker te. Så fort vi har flyttat till huset får jag ta och köpa några sådana. Den här nedan tycker jag var jättesöt! På Second Hand går det garanterat att hitta någon liknande.

25.11.08

Party Strap Top


Denna veckan har Party Strap Top kommit till Vero Moda. Fantastiskt fin top med volanger i spets. Ord.pris 299.95:- men denna veckan kan du köpa den för bara 199.95:-

24.11.08

Framsteg

Idag när jag kom hem från jobbet, visade darling bilder från huset - köket sitter uppe på väggen! Det låter kanske inte så märkvärdigt, men det känns helt sanslöst underbart att det faktiskt går framåt med raska steg! I morgon fortsätter svärfar med golvläggandet - obeskrivlig lättnad när det rullar på såhär. Peppar, peppar...

Tyvärr kan jag inte lägga upp bilderna, då jag saknar kabel... Ni får hålla tillgodo!

I morgon är jag ledig och har inget planerat. Men efter att ha sett väderleksrapporten, har jag i alla fall konstaterat att jag ska ge mig ut på en långpromenad och njuta av det vackra vädret. Det ska nämligen bli plusgrader, blåsigt och regn heeeela veckan lång från onsdag. Och sen ska jag öva på att inte göra åt några pengar på löningsdagen... Önska mig lycka till!

23.11.08

Ikea-tur

Ännu en vacker dag! Sitter och förbereder en säljutbildning som jag ska hålla i morgon. Ska blir riktigt roligt!

Om ett par timmar ska vi åka ner till Ikea. Vi har funderat lite över några lösningar i köket som vi behöver ändra, så vi ska införskaffa några andra kombinationer av luckor. Ska bli roligt att se deras julskyltning också. När vädret är såhär får man verkligen julkänslor!

22.11.08

Köksmontering!

Idag har varit en härlig dag! Fint väder, och snö på backen och i luften! Efter vår tripp till Göteborg igår, tog vi sovmorgon till halv tio, och sedan bar det ut till huset. Jag skruvade köksluckor för fulla muggar, och resultatet blev sjukt bra! Så nu har stora delar av köket skruvats ihop, för att i nästa vecka monteras. Ska bli så spännande att se resultatet.

Nu är jag hemma hos mamma och pappa. Vi har ätit god mat, jag har blandat Mojitos åt dem som de gladeligen drack upp, och så har vi kollat in Dansbandskampen. Strax ska jag bjuda på min medhavda smulpaj med hallon, blåbär och jordgubbar samt smarrig vaniljsås. Så skönt det är att bara slappa en lördagkväll - känns som evigheter sedan! Hoppas ni har en bra kväll!

20.11.08

Fredagsmys


På fredag ska min baby och jag åka till Göteborg och ha det mysigt. God mat och sedan blir det Madagaskar 2 på bio. Vi såg den första när den kom för ett par år sedan, men jag somnade mitt i! Inget ovanligt för att vara mig... Men i söndags visades den på teve och jag blev helt såld. I Borås visas den inte på engelska och därför passar vi på att sticka iväg på premiären på fredag!

Skön dag


Väder: Soligt och vackert

Humör: Avslappnad

Göra: Ta en sväng på stan, träna ikväll

Drömmer om: En lugn vecka på en strand långt bort

Gjort idag: Målat naglarna, färgat ögonbrynen, tvättat och surfat

Klädsel: Sköna mysbyxor och vitt ribbat linne

Behöver: Hitta min laddare till kameran

Maskerad

Här kan ni se varför jag behövde negerfärg i lördags. Vi var på världens roligaste maskerad, och går ni in och kikar får ni se Spice Girls, Jack Sparrow, en och annan Bond, Simpsons, The Supremes, Cruella De Vil och massor av andra kändisar! Tack till er som arrangerade denna roliga tillställning!

Addicted





Att jag är lika insnöad på Vero Moda, som min sambo är på ett visst bilmärke, känner ni ju redan till. Men jag tror jag har blivit helt insnöad på något annat på bokstaven V också. Nämligen Vagabond.
Hösten har gjort mig till ett freak, med tre stövlar från detta märke. Och våren verkar inte bli bättre. Jag blir nog helt enkelt ett ännu värre freak då. Men det finns det säkert någon som är glad för....
Hope/Grace-kopian längst upp råder ingen tvivel om att jag ska ha. Den röda är ju obeskrivligt läcker och de längst ner kan nog bli riktigt snygga till lösa, slitna jeansshorts, en vit romantisk blus och en cool nitväst. Addera solbränna, korta lackade naglar, en god parfym, strandhår och gott rosévin. Började jag just längta efter sommaren för ett slag måntro?

19.11.08

Fierce



Fierce. Som de säger i Top Model.

Lika snygg som supermodellen Chanel Iman, skulle jag vilja vara i en pojkaktig kostym. Sanslöst läckert. Jag tror bestämt att den här bilden just inspirerade mig till en secondhand-runda på min lediga dag i morgon. .

Trimax



Igår kom sjukt snygga Trimax top till butiken. Den är i underbar 100% silke för bara 359.95:- Riktigt snygg till ett par tighta byxor och snygga pumps. Finns i den grå färgen på bilden, svart och lila. Självklart har jag själv redan lagt vantarna på två stycken.

Kom och köp innan de tar slut!

Godkväll

Hallå på er! Hur mår ni idag?

Jag är på gott humör, har precis ätit fantastiskt goda laxbiffar med parmesanost och persilja. Supergott! Ska se om jag hittar receptet så ni själva kan laga det. Sprang min sedvanliga runda på rekordtid ikväll, trots att jag fick håll och fick hålla riktigt låg takt det sista. Gött!

Igår var jag och mina härliga butikschefskollegor på kurs i Stockholm hos Bestseller Academy. Vi fick en riktigt bra heldag och massor av bra verktyg för att coacha våra säljare till att bli ännu duktigare. Så på måndag ska jag hålla en egen utbildning för dem. Känns väldigt inspirerande! Precis vad man behöver såhär inför julen. Var även ute på en tidig löprunda i Stockholm igår morse, och höll självklart på att inte hitta hem till hotellet igen... Förvånad? Nej.



Sen tycker jag att ni alla ska äta på McDonalds i helgen. Varför då? Jo, därför att 10% av intäkterna går till ett nytt Ronald McDonald hus i Linköping. Min älskade vän J och hennes sambo bodde på Ronald McDonald i Göteborg, under Frejas första åtta kämpiga månader i livet. Och de hade aldrig klarat sig utan detta underbara hus! Så nu vill jag ju självklart hjälpa andra barn och deras anhöriga att skapa ett nytt sådant hus. Och lite McDonalds sitter ju aldrig fel, eller hur?

14.11.08

"Varför har vuxna alltid bråttom?"


I natt sov min sambos fyraåriga brorson över här. Så fort han märkte att jag vaknat, kom han ner till mig där jag stod halvnaken och svor över att ha strykt sönder en helt ny blus på för hög värme. Med sig hade han några robotar, och dessa är det mest intressanta just nu. Som barn, charmigt och helt ovetandes om både min sinnesstämning och nakenhet, tillbringade han följande 45 minuter som en liten svans efter mig, då jag utförde morgonbestyren. Oh jisses, vad han pratade...

"Den gula roboten är mamman och den blå är pappan. Mia, vet du att de gula robotarna och de blå robotarna pratar inte samma språk"

"Men då förstår ju inte mamma vad pappa säger?"

"Meeeeeen! Inte min mamma och pappa. De är inga robotar"

"Nej, men jag menar att den blå robot-pappan inte förstår vad den gula robot-mamman säger om de inte pratar samma språk"

"Men de här är inte ihop. Det finns en annan gul pappa och en annan blå mamma och de förstår ju vad den andra säger".

Så dum man är. Fattar ingenting ju...

Andra kommentarer under vår lilla stund var:

"Vad gör du?! Målar du dig runt ögonen. Varför då?"


"Varför sätter du något i öronen?"

"Det är fint tycker jag".
"Jaha. Är det såna där örhängen eller?"

När vi sitter vid frukostbordet, strax innan jag ska åka, säger han.

"Mia, varför har vuxna alltid så bråttom?"

Han följer mig till dörren och jag vänder in för att hämta ett paraply, då säger godingen:

"Haha vad synd, det regnar, då behöver du inte åka till jobbet".

Tänk vad livet var lätt när man var fyra år.


Trötter


Godkväll på er!


Nu är det helg! Och det tackar jag och min kropp för... Några tecken på att jag behöver ledighet:


  • Jag somnade vid matbordet på lunchen....

  • ...trots att jag sovit nio timmar två nätter i rad

  • Jag är inte ens sugen på vin, fast det är fredagkväll

Tre starka anledningar alltså. I morgon är det boxträning på schemat och sedan ska jag på jakt efter negerfärg. Alltså sådan färg som man kan måla på kroppen så att man blir mörkhyad. Varför jag behöver det, kanske ni får reda på.

Om ni är snälla förstås?

13.11.08

Ingen bild

Snart är det helg igen! Den här veckan har gått helt sjukt fort.

Ikväll har jag varit nere på stan och tagit ett glas vin och ätit en god sallad med ett par vänner. Skön start på helgen... Men i morgon blir det förstås jobb.

Och när jag äntligen har en outfitbild att publicera...så krånglar det j*la blogger.com

Och bara så ni vet, så är jag på bättre humör idag.

12.11.08

Fula ord, fula ord, fula ord i min mun



Jag är just nu på utomordentligt dåligt humör.

Av en anledning som en utomstående säkert finner oerhört löjlig. Men tänk er en situation när ni längtat efter något.

Detta något är i mitt fall att springa med Göteborgsvarvsgruppen på gymet. Vilket jag inte kunnat göra på tre veckor pga jobb. Visst har jag varit ute och sprungit men inte med gruppen. Idag var det så dags. Kommer hem och ska äta en timma innan.

Då släpper svärmor bomben.

"Vilka kläder har du tänkt springa i?"

"Eehh, ja mina löpartights och sportbehån som jag hängde på tork efter träningen igår..." (vid det här laget anar jag mycket ont oråd...)

"Ja för jag har tvättat allt det..."

Fint. Snällt gjort. Men jag har lust att bara skrika:

"Jag svettades knappt på träningen igår och har hängt upp grejerna på tork för att jag ska ha dem idag och du kan ju inte tvätta sånt som inte ligger i tvättkorgen!!!!"

Men det förstår ju till och med en galning som jag att jag inte kan göra.

Och hon har verkligen tvättat dem. För typ en minut sen. Allt är dyblött. Torktumla löparbyxor och sportbehå? Jag tror inte det.

Okej. Jag tänker om. Jag kan ju faktiskt leva utan mitt enda par löparbyxor...och springa i några andra brallor. Även fast det inte blir lika bra, så går det ju faktiskt. Tänk positivt! Men. Mina andra tre sportbehåar har jag ju slängt i tvättkorgen för att de faktiskt behöver tvättas...och de är nu i tvättmaskinen. Där inne, i det skvalande vattnet ligger de och skrattar åt mig.

Nu blir jag såååååååååå arg! Visst låter allt det här töntigt när man läser det men sånt här kan få mig på så sjukt dåligt humör! Så jag liksom bara vill lägga mig på golvet och lipa. Dessutom har jag svullat blåbärspaj för en av säljarna på jobbet slutade idag och nu känner jag mig inte bara arg utan fet också. Jag hatar verkligen när saker och ting inte blir som jag tänkt. Och det är tydligen rätt ofta det blir så.

Jaha nu har jag grinat klart för en stund i alla fall.

11.11.08

Läckert med leggings



Det kändes som att trenden med latexleggings knappt han försvinna, innan den kom åter. Dock tycker jag att de som syns i år är betydligt snyggare än de som fanns förra året. Det är inte riktigt så mycket latex, utan mer skinnkopior med lite mer klass. Just nu har vi en riktigt snygg variant som heter Nadia leggings och kostar 159.95:- på Vero Moda. De är sjukt snygga och dessutom har de väldigt bra passform som ger, om jag själv får säga det, dödsläckra spiror... Och det är ju inte fel! Jag hittade ingen bild på dessa, men de är extremt lika de som Michaela har på bilden här ovan.

Snart kommer även Lexy leggings till butiken, de är en skinnkopia i tjockare kvalitet, med en detaljsöm över benet och kostar 399.95:- Min favorit är att kontrastera dessa typer av leggings med stickade stortröjor och transparenta tunikor. Addera ett par mc-boots, stora armband och en kanske snygg kavaj med upprullade ärmar så blir du skiiiitsnygg. Jag lovar.

Litterär shopping




Idag har jag köpt fyra nya böcker. Har precis läst ut en mycket lättsam bok, "Vänninorna och Kung Carl". Inget litterärt mästerverk, men ibland är det avkopplande att läsa sådana böcker också. Så om du känner för en svensk chic-lit som bjuder på skratt och name-dropping av Stureplansfolket - läs den.

En annan lättläst bok är "En shopaholics bekännelser". Den läste jag för flera år sedan och idag köpte jag uppföljaren "En shopaholic säger ja". Den omtalade "Flyga drake" av Khaled Hossein, Sarah Walters "Nattvakten" (som legat etta 1:a på engelska bestsellerlistan och ändå har jag aldrig hört talas om den) samt Denise Rudbergs debutroman "Vänninan", hamnade i min kasse.


Någon som läst någon av dessa?

Loving Lanvin


En kollektion som jag verkligen gillar är Lanvins Ready-to-wear för våren och sommaren 2009. Siden är ett material som verkligen faller snyggt på kroppen, och det är synd att den "vanliga konsumenten", inte är beredd att betala de extra hundralappar som skiljer det vackra materialet mot den syntetiska polyestern. Vero Moda satsar dock mer och mer på bättre kvaliteter, i vissa utvalda styles, vilket jag tycker är bra.

En kjoltjej som jag kan inte göra annat än älska detta! Men även byxorna med den riktigt snygga axelbandslösa toppen faller mig i smaken. Draperingarna på plaggen är fantastiskt snygga. Något svårburet, men med en markerad midja skapar man ändå en snygg silhuett. Noterar också den spetsiga tån på skorna - är vi redo för detta än måntro?

10.11.08

Oense

En sån här fin väst finns hos Glitzy och en snarlik, såldes in på vår kollektion förra veckan. Tyvärr var inte min överordnade särskilt förtjust i denna, så det blev inget inköp för vår del. Men många verkar förtjusta i den - kan det få henne att ändra sig måntro? Man kan ju alltid hoppas att hon läser detta...

9.11.08

Sunday

Igår kväll var alldeles fantastisk! God mat, härligt sällskap och bra musik. Vilken kväll! Nu ska jag sova då det blir ännu en lång dag i morgon. Jag försöker ladda upp en bild, men det går åt skogen. Jag har i alla fall uppdaterat bannern så jag har rätt hårfärg. Alltid nåt! Godnatt!

8.11.08

Uppdatering!


Nu ska jag överraska er, gott folk, med en outfitbild såhär på lördagkvällen! Stendöd blogg det sista, men här är jag ikväll trots allt! Världens mest underbara darling, fyller år idag. Grattis! Har haft kalas "hemma" med vänner och släkt. Smörgåstårta och finfin marängtårta, som jag gjort. Svärmor var nog rätt så nöjd med min insats ikväll trots allt...

Observera att det är "The Dress" som jag bär ikväll ;-) Kram på er alla!

2.11.08

Skön söndag


Vaknade kvart i tio i morse, efter att ha stensovit i nästan tio timmar. Bredvid mig i sängen låg en helt däckad sambo. Precis som jag gissade, blev det fylleslag för honom och morbror... Käkade en skön frukost och stack ner en sväng till Knalleland. Var i behov av några grejer, som jag behövde införskaffa. Alla tre har att göra med de senaste dagarnas minusgrader...
  • Skinnhandskar
  • Isskrapa till bilen
  • Löpartröja

Det är ju inte skitkul att komma ut till bilen på morgonen och upptäcka att man inte har någon skrapa och inte heller några vantar. Fy farao vad kallt det har varit! Samma sak när det gäller löpartröjan - man behöver ett tredje lager om man inte vill frysa ihjäl nu.

Fick tag i samtliga saker, så nu är jag redo för vintern! En skitskön tröja från Craft, skinnhandskar på KappAhl och - surprise - det är rosetter på dem! Hahahaha...

Sprang sedan ut på en helt underbar och samtidigt skitjobbig löprunda. Benen var onda och sega, men jag tog mig runt! Min kropp är fruktansvärt öm efter boxen igår. Kände även att jag har sträckt mig i en muskel i ryggen, så det blir ingen combat idag. Måste ta det lite lugnt...

1.11.08

Trött, tröttare, Maria

Megaskoj blogg jag har just nu. Jag underhåller er verkligen, eller hur?

Jag har inte ordnat något bredband. Jag snålade ur och tyckte det var onödigt att binda upp sig på ett avtal för arton månader framöver, när jag inte kommer behöva det mer än ett par månader...

Och helt ärligt tror jag inte att det hade blivit så många inlägg den här veckan, även fast jag hade haft uppkoppling. Jag är helt slut. Det känns som att jag har sprungit rätt in i en vägg. Har varit intensiva dagar på jobbet, och många stressmoment. Jag tycker om stress i positiv form, men den här veckan har bara innehållt negativ sådan. Hoppas verkligen jag känner mig piggare i morgon, så att jag orkar med nästa vecka. Om ett par veckor, när vi är halvvägs inne i årets lugnaste månad i min bransch, ska jag ta ledigt ett par dagar och bara göra ingenting.

I förmiddags stapplade jag på bakfulla ben (after work igår) till gymet för att köra box. Ångorna runt mig var nog inte att leka med. Tur att min boxkamrat var med på samma aw, så hon var inte mycket bättre hon...

Nu är vi hemma hos min morbror med familj. Har vankats släktmiddag, men resten av gänget har åkt hem. Mamma och jag tog en härlig promenad till kyrkogården, efter maten. Det har varit en riktigt fin dag! Sedan stensomnade jag i soffan efter kaffet... Och nu sitter sambo och morbror och dricker varsin Long Island Ice Tea... Jag har en känsla av att det kan sluta med ett fylleslag ikväll, för deras del. Gula Faran är med mig på kalaset, så det blir väldigt stillsamt för mig. Ha en trevlig lördagskväll, vad ni än hittar på!

Besökare