30.12.08

Jag lovar och svär


De människor i min bekantskapskrets som oroar sig för mig när jag spenderar för mycket tid på Gärdhem - ta er en titt på den här bilden. Memorera den på er näthinna och minns det löfte jag nu kommer avge. Ni behöver aldrig oroa er för att jag ska bli såhär bohem.
Ever.
Stackars barn.

Tankar


Så var det äntligen ledigt några dagar. Bortsett från en inventering på fredag, blir det ledigt i nästan en hel vecka nu! Skönt.

Sitter och funderar på vad jag ska ha på mig i morgon. Antingen blir det lila eller svart klänning. De är likadana, i en ganska enkel modell, och det lutar åt den svarta. Det jag älskar med enkla modeller på klänningar, är att man kan skapa så många olika stilar. Och det är just inspirationen för detta som jag surfar runt för att hitta nu. Vi får se vad det blir...

Jag - en sjuttiotalsbrutta?

Gjorde precis Modette´s stora Stiltest - spännande! Men jag blev lite besviken. Enligt mina svar skulle jag vara en sjuttiotalsbrutta.

"Du har fattat att lyxshopping inte nödvändigtvis gör dig lyckligare, och att du ser minst lika fantastisk ut i vintagefynd och egendesignat. Du går på klubben för att lyssna på bandet, inte för att festa, och din perfekta kväll slutar helst med en soft diskussion på någons vardagsrumsgolv. Du planerar semestern efter festivaldatumen, är bäst i din umgängeskrets på att få lönen att räcka länge utan att tulla på livskvaliteten (eftersom din livsstil faktiskt inte kräver tiotusentals kronor varje månad) och vi andra avundas din naturliga look, din grymma jeansrumpa och din bohemiska approach till livet."

Nja, jag vet inte. Min semester planeras verkligen inte efter festivaldatum, jag går inte på klubben för att lyssna på bandet och jag är då rakt inte den som får lönen att räcka längst. Men jag gillar ju som bekant vintagefynd och har definitivt en fantastisk jeansrumpa... ;-)

28.12.08

Trött och sliten

Jag lyser med min frånvaro. Anledningen är att finanskrisen även den lyser med sin frånvaro på min arbetsplats. Det har varit kaosartat i tre dagar nu. Jag är halvt levande halvt död. Vi ses igen när det här är över. Och tänk på mig om du gnäller över att behöva jobba i mellandagarna. Jag jobbar för f*n varenda "#%&@ dag.

24.12.08

GOD JUL!!

Julafton har varit supermysig hittills! Morgonen började "hemma" hos svärföräldrarna. Sen bar det av hem till mina föräldrar, där vi traditionsenligt tittat på Kalle. Mamma tyckte att vi skulle ta lite syskonfoton, så här har ni resultatet. Som ni ser har jag även varit tomte. Det gick hur bra som helst, förutom att grannbarnen var precis livrädda för mig, haha.

Vi har avverkat julklapparna, som i år inte blev så många, då vi har fått en Danmarksweekend av våra föräldrar. Däremot hade alla köpt två stycken femtiokronors-klappar som vi fick. Det blev en smart vinöppnare, en kortlek och så fick jag ett hänglås med kod av min kära moster! Hon har läst på bloggen att jag inte har så bra ordning på mina hänglås och tillhörande nycklar. Fick även ett presentkort på spa från mor och far.

Sambo och syster är och kör den tredje systern till hennes pojkvän i Göteborg. Pratade precis med dem och de hade tydligen fastnat hos hela släkten därborta och drack kaffe och fikade. Så nu tar mor, far och jag på oss promenadskorna och går till mina kusiner. En helt underbar julafton alltså! Hoppas att ni också har det bra! Kram och en riktigt god jul till er alla!

21.12.08

Bowling




Bowlingen igår var väldigt trevlig, bortsett från att tjejlagets bana gick krånglade så vi fick sitta i en halvtimma och titta på när killarna spelade. Sen gick vi hem till en i gänget och drack bubbel och ett väldigt gott öl. Blev tidig hemgång, Skönt.


Nu är jag precis dödstrött efter en lång arbetsdag, två dagar kvar, sen är det julafton och lite ledigt. Det fina i kråksången just nu är att jag lovat att ge mig ut och springa med en kompis klockan åtta. Väderstatusen är ösregn, blåsigt och ett par plusgrader. Och här sitter jag under en skön filt framför Hell´s Kitchen på tv. Låt mig stanna här, snälla... Nej, lika bra att ge sig ut. Sen ska jag belöna mig med ett varmt bad!

20.12.08

Lila lördag


Idag var jobbdagen helt fantastiskt rolig! Massor av folk och bra försäljning. Finanskrisen kan fara åt helvete.
Nu ska vi dra iväg och bowla med ett gäng kompisar. Men först kommer en - taddaaa - dagens outfit. Det var verkligen inte igår. Och som vanligt kommer kläderna från Vero Moda.

19.12.08

TGIF

Humör: Gott, taggad för att jobba i julruschen i morgon!
Gjort: Sprungit fem kilometer och kört mage/rygg i morse, sedan jobbat hela dagen.
Planer: Softa någon timme och sedan gå och lägga mig så jag är utvilad i morgon. Ska nog hinna måla naglarna också tror jag

Vill ha: En bra helg
Ser på: Dataskärmen.
Lyssnar på: Den fantstiska tystnaden.

Dricker: Svärfars vodkaspetsade glögg.
Äter: Ingenting nu
Bästa: Att det är lugnt och skönt och att jag idag fick beskedet att Frejas tumör var godartad! Glädjetårar på lunchen när jag fick veta det!
Sämsta: Ingenting tror jag
Väder: Regn, regn, regn....

18.12.08

Kärlek

I morgon vill jag att ni alla håller era tummar och tår för denna underbara lilla tjej. Det är så hemskt, hur mycket vissa ska få uthärda. Jag tänker på henne hela tiden. Den finaste och gladaste ungen i hela universum.

17.12.08

Det luktar illa här...


Kan nån komma och hämta min baby ett par dagar? Han är odräglig. Och anledningen är hans nya telefon. (Nu vill han gärna upplysa om alla andra "saker" den också är). iPhone. Han sitter och demonstrerar hur fantastisk den är. Och hur fantastisk min simpla telefon inte är. Suck. Dessa män och deras prylar. När jag klagade på hur kass den är när man ska skriva sms, då man måste pilla in varenda bokstav (inget modernt T9 där inte), fick jag svaret:

"Jag skriver inte så mycket sms".

Nä nä, så han svarar inte på alla jäkla sms som plingar in stup i kvarten då eller?

Golden nails


Idag fick min nagellackssamling påfyllning med detta fina guldfärgade. Jag älskar Depend. 25 bagis, sitter okej med överlack, och inte större flaska än man behöver.

Julklappshysteri

Bortse från faktum att jag inte ser klok ut...


Ikväll vankades tjejgängets årliga julklappskväll. Som vanligt var hysterin total och även i år slogs folket om de örhängen som fanns bland klapparna. Kanske vi ska köpa örhängen allihopa nästa år?
Jag blev ett par vantar och en glittereyeliner rikare - väldigt bra!

Då jag varit ledig idag, blev det en nio kilometers löprunda och sedan rygg, mage och axlar på gymet. Sen drog Naida och jag en sväng på stan och jag hjälpte henne att hitta en fin nyårsklänning. Och tiotusenkronorsfrågan är: gissa i vilken butik?

14.12.08

Söndagslistan

Humör: Svårt att sätta fingret på det idag. Uppgiven och utan energi.
Gjort: Kollat alla repriser på teve, läst böcker, skickat massa sms och kollat bloggar.
Planer: Äta en grym pizza och sen gå och lägga mig tidigt.
Vill ha: Fler lediga dagar.
Ser på: Grey's Anatomy och datorn.
Lyssnar på: Izzie i Grey's och mina svärföräldrars fotsteg på övervåningen.
Dricker: Ingenting.
Äter: Snart kommer min pizza...
Bästa: Att jag är ledig idag.
Sämsta: Att nu väntar tre veckor med massor av jobb och jag känner mig inte ett dugg upplagd för det. Och att min bil är hos mina föräldrar så jag måste åka och hämta den.
Väder: Ingen aning, har inte varit utanför dörren idag...

Trött

Tur att det bara är julfest en gång om året. Nu blir det pizza.

Julkalas


Igår vankades det julfest med jobbet. Vi hade så fantastiskt roligt! Festen hölls på en gård långt ute på landet och det bjöds på god mat, trolleri, tävlingar och massor av dans.

Någon kidnappade min kamera och den här bilden säger väl en del om hur galet roligt vi hade... Helt plötsligt lyckades Linda vända mig upp och ner...

10.12.08

Språk

Som de flesta känner till är min sambo av utländsk härkomst, dock född i Sverige. Under den tid vi varit tillsammans, har jag alltid varit nyfiken på det språk han och hans familj talar. Men han har varit en sådan fruktansvärd motståndare till att jag ska lära mig detta.

"Varför ska du lära dig ett utdöende språk?",
brukar han säga.

Enligt mig kan det aldrig vara en nackdel att kunna ett språk. Under de dryga tre månader vi nu bott hos hans föräldrar, har självklart min frustration över att inte förstå vad de säger, blivit ännu större. Naturligtvis pratar de svenska med mig men det blir ju ibland att de pratar "över ens huvud". Därför tog jag igår saken i egna händer och gick till Stadsbiblioteket och hyrde en femkilos tung pärm med böcker och kassettband (ja ni läste rätt- kassettband!) som ska lära mig detta jugoslavspråk.

Så nu sitter jag här och övar glosor. Som värsta högstadietiden! Var precis uppe och sa "Godkväll" till mina svärföräldrar och frågade hur de mådde. De tycker jag är sååå duktig och blir väldigt glada över att jag vill lära mig.

Snacka om pluspoäng, eller vad?

(Som vanligt är det problem att ladda upp bilder på den här *%#@ sidan, därför blir det tyvärr ingen bild).

9.12.08

En helt fantastisk dag

Dagen som gått har varit så mysig! Jossan, Freja och jag har bara myst hela dagen. Vi var en sväng i stan och inhandlade hela Ulricehamns Systembolag (inte så stort men ändå...) inför helgens julfest med jobbet. Vi får se till att hinna dricka mycket under fördrinken på jobbet om allt ska ta slut. Jossan la som vanligt pannan i djupa veck och såg nervös ut när jag "bara" köpte en flaska skumpa och en cider (fördrinken varar ju bara nån timma!). Jag lugnade henne med att jag kommer bli onykter...

Jag har även bokat tid och betalat deposition för min tatuering! Vad det blir och när det blir, får däremot bli en överraskning...

Sen åkte vi hem och Jossan lagade supergod kycklinggryta och vi sjöng med Freja som tyckte det var hur kul som helst. Man blir helt lycklig av att vara med den underbara tösen! Hon är världens charmtroll och har blivit så stor och stark. När man frågar om hon är världens sötaste tjej så nickar hon till svar - lik sin mamma tror jag...

Väl hemma i "storstan" fikade jag med en annan god vän som jag inte sett på mycket länge... Klockan halv sex klev vi in på fiket och när klockan var tio över nio kom personalen och påpekade att de skulle stänga... Men vad gör man när man har såna trevliga vänner att umgås med?

Lite för stor...


Såhär kan det gå när plaggen är felmärkta. Snacka om att drunkna!

Sista gången ni ser en bild med såhär dåligt kvalitet - idag har jag laddat min kamera!

Där fick kärringen så hon teg

Mohahahahahahaha.

Jag visste det. Ögoninflammation.

En minut, sen hade läkaren skrivit ut receptet. Synd att jag inte visste vem tanten jag pratade på morgonen var. Då hade jag minsann gått och visat henne. Tur att man är sin egen doktor.

Nu är jag hemma hos Jossan och vi har varit på stan i lilla Ulricehamn. Fick tag i ögonskuggepaletten från Viva La Diva. 48 ögonskuggor till det facila priset av 159 kronor. Och kvaliteten ska faktiskt vara helt okej efter vad jag har hört. Ska se om jag hittar någon bild!

Trevligt samtal på morgonkvisten


Varför är det alltid så att när man ringer till en vårdcentral, så kämpar sköterskan, på allra bästa vis i andra sidan luren, för att man inte ska behöva komma dit? Tror de att alla människor är hypokondriker? Eller är det så att alla som ringer dit är det?

Jag är inte den som söker vård om jag inte verkligen behöver. Och jag har aldrig varit med om att jag sökt vård och gått därifrån utan ett recept på medicin. En sköterska ringde nyss upp mig, som utlovat. Jag förklarade att jag förmodligen fått ögoninflammation igen.

Ssk: (Mycket jäktad och avvisande) "Men du vet, man vinner inte så mycket tid på att behandla med antibiotika. Du vet du kan inte hålla på att få det varenda gång det kliar lite i ögat"
Jag: (drar trumfkort ett, för jag har verkligen ingen lust att gå runt och vara röd i ögonen, av en enda anledning - det är skitfult och ser äckligt ut) "Nu är det så att jag arbetar i butik och jag är väldigt mån om att inte smitta mina arbetskamrater
Ssk: "Nej fast med vuxna är det ingen fara, det är bara barn som lätt smittar varandra, för att de alltid petar sig i ögat. Du kan köpa något receptfritt på Apoteket, så ska du se att det går över"
Jag: (vägrar att ge mig och drar trumfkort två) "Ja men förra gången fick jag sitta på akuten på Nyårsafton, för att ni vägrade ge mig medicin, och sen fick jag antibiotika. Som jag sa, så jobbar jag i en butik och jag har inte precis världens mesta tid över att springa hos läkaren nu innan jul. Därför vill jag bara få det här ur världen på snabbast möjliga tid och inte först försöka behandla med något receptfritt"
Ssk: (säger ingenting på en lång stund)
Ssk: (säger snorkigt) "Ja då får jag låta en doktor ta det beslutet om du ska ha antibiotika. Då får du komma 10.30 (man hör på henne att hon inte tror att jag kan komma då, och nästan hoppas att jag ska säga att jag inte kan)
Jag: (oerhört trevligt) "Jajamen, inga problem. Tack snääääälla du för hjälpen"

Mohahaha.

Om det är inflammation ska jag trycka upp det där gula pappret i ansiktet på henne. Och är det inte inflammation. Ja då är jag nöjd, för då vet jag att det inte är nåt. Men jag vägrar att sitta på akuten på nån j*la nyårsafton, eller annan olämplig dag igen. Tack mamma, för att du lärt mig hur man fightas med vårdpersonal.

Mera Vero Moda hos Asos.com


Nu har Asos.com fått in den här jättefina skinnjackan från Vero Moda. Så himla fin!

Uppe med tuppen

Godmorgon! Här har jag längtat efter att få vara ledig och sova ut. Och vad händer?

Jag vaknar klockan 06.15 och kan inte somna om! Så nu lämnade jag sängen och gick upp.

Humör: Glad och utvilad, med rejäl träningsvärk efter gårkvällens smått fantastiska boxpass.
Gjort: Ingenting, hittills
Planer: Hälsa på min goding och sedan träffa en annan kompis för fika. Ringa till frisören och boka tid, och ringa till vårdcentralen.
Vill ha: En skön dag
Ser på: Nyhetsmorgon och min dator
Lyssnar på: Kristin Kaspersen på teven.
Dricker: Ingenting
Äter: Ingenting heller ännu
Bästa: Att jag är ledig idag och att jag ser fram emot den här veckan
Sämsta: Att mina ögon är röda och irriterade och jag misstänker en ny ögoninflammation
Väder: Ingen aning, det är fortfarande mörkt och jag har inte varit ute. Men på teve sa de precis att det ska bli minusgrader och snö i södra Sverige under veckan. Det gjorde mig glad!

7.12.08

Brittan och Madonna



Igår kväll var jag allt annat än pigg. Jag somnade i soffan framför teven klockan åtta. Stensov till halv tio och sen spanade jag teve. TV4 sände en dokumentär efter "Stjärnor på is" om Britney Spears. Den var inspelad alldeles nyligen och den blonda artisten talade ut om sina kriser och hur hon mår idag.
Det var sjukt att se hur hon inte ens kan åka och handla utan att ta bakvägen in en affär, för alla paparazzis som följer efter henne! Tänkt vilket konstigt liv?
Madonna har länge följt Britney och deltar i dokumentären. Hon uttrycker sina moderskänslor för Britney och att hon själv känner igen sitt liv i hennes. Jag har aldrig tyckt att Madonna är speciellt vacker, men i den här dokumentären måste jag säga att hon verkligen var det! Visst, många ansiktslyft och miljoner dollar ligger bakom det ansiktet, men hon såg verkligen fräsch ut! Vet inte om dokumentären går i repris, men spana gärna in den om ni har möjlighet. Helt klart sevärd!

Utväxten borta - check

Inte så snyggt...

De senaste två veckorna har jag dragits med en gräslig utväxt i min hårbotten. Alla tycker jag överreagerar, men den som känner mig väl vet att jag är allergisk mot fula utväxter. Problemet är att jag haft så mycket att göra att jag inte hunnit boka tid hos min frisör. Så när jag tog mig tid att ringa i onsdags så var han ledig och salongen stängd. Hinner inte få tid tills på tisdag när jag är ledig, utan då blir det först om två veckor och så länge kan jag verkligen inte vänta! Så igår var jag och köpte ett paket hårfärg.

Detta låter kanske inte så märkvärdigt, men jag är ganska emot att färga håret hemma. Jag tycker inte det blir hälften så bra som hos frisören. Däremot är det ganska tröttsamt att betala över tusen kronor varannan månad, för att ständigt vara tip-top i håret. Så ikväll var det dags! Svärmor hjälpte mig så gärna och vet ni - jag blev över förväntan nöjd! Mina slingor lyser igenom, så det blev inte en "färghjälm" som jag var nervös för...

5.12.08

Lugn och ro

Egentligen borde jag vara i säng vid det här laget. I morgon är det jobb och jag är stenladdad för massor av sälj! För att orka detta behöver jag verkligen sova.

Men. Jag fick en lugn kväll för mig själv och det är så skönt att bara sitta här i tystnaden och måla naglarna, spana in bloggar och bli inspirerad. För jag har säckat ihop den här veckan. Inte varit sugen på att få till några sköna outfits, köra med klackar eller snygg make. Men i morgon minsann, då får jag rycka upp mig. I morgon är det jag och Nicole mot världen. Och med tanke på hur tidigt jag måste upp, så är det dags att krypa i säng så fort lacket torkat... Godnatt på er!

Min lilla blus och jag

"Ååååååååhhhhhh! Kolla, här är den!", skrek en lyrisk Maria till tjejerna på Jack & Jones, när hon packade upp underbara Nicole 3/4 shirt.

Till svar fick jag rynkade pannor, skeptiska blickar och
"Ja, det där var ju verkligen Maria"

Det var ju inte direkt deras stil... Men definitivt min! Jag älskar den här blusen. Verkligen kärlek. Vackra guldfärgade knappar, fint bröst och härliga ärmar. Grå, creme och kornblå. En grå ligger i en kasse brevid mig och den tänker jag bära i morgon när det är dags att gå till jobbet! Välkommen in och shoppa du också.

P.S Ett litet personal message: Jossan, det kom in en tunika "till dig" på Only idag :-)

4.12.08

Bilder säger mer än tusen ord

Igår satt jag och tittade igenom massor av gamla och nyare bilder. Det slog mig än en gång hur fort tiden går! Och hur man förändras utseendemässigt! Tänkte därför publicera en liten bildkavalkad - för bilder är alltid roligt - speciellt när de förknippas med gamla minnen.

Sommar 2006, efter en helt ljuvlig vecka på Gotland.

Helt sjuk afterwork i Stadsparken, tidigt i somras. Jag vet att alla är skitfula - men bli inte sura för att jag publicerar bilden - jag är minst lika ful själv!


Hemma hos föräldrarna i somras.


Nyårsafton 2005. Ett sådant vackert nyår har jag nog inte upplevt många gånger. Massor av snö, vackert snöfall, stjärnklart och vi grillade korv ute vid tolvslaget.
Midsommar 2005


Inflyttningsfest för Karin i Linköping 2005. Vilken fest det var! Tre tjejer, från tre olika städer, som bodde ihop i den stora lägenheten hade bjudit in massor med folk från hela Sverige som partade och hade roligt! Men vad i hela friden hade man på sig?

Barcelona 2005. Vi hälsade på Therese som bodde där då. Lina, David, Naida och jag. Gud så roligt vi hade! Vi var på ett releaseparty för Bombay Dry Gin. Festen hölls på ett zoo och det enda som bjöds var en sorts drink, innehållandes just denna gin. Vi blev sanslöst onyktra! Hela kvällen gick ett sånt där tåg runt i djurparken som man kunde åka med. När detta slutade köra kom Naida på att hon skulle köra det i stället... Och natten var liksom inte slut där!

Kräftskiva 2005. Jag hajar fortfarande till när jag ser de där blonda lockarna!

Annandag jul 2004, alla hade festat på juldagen, men jag hade jobbat så jag drog ut själv på annandagen! Therese var med och gjorde mig fin...

Den här bilden är tagen klockan fyra på morgonen, på väg hem från en fest, runt midsommar i år. Helt sjukt vad ljust det var ute då! Man glömmer snabbt...

3.12.08

Vero Moda hos Asos


För en tid sedan, upptäckte jag att Vero Moda säljs på asos.com, vilket jag tyckte var oerhört kul! Då fanns det inte så mycket roligt att välja på, men nu finns det gott om fina varor. De flesta nyinkomna varor på deras sida, kom till butikerna för ungefär en månad sedan, och har redan sålt slut. Men det här gröna linnet har vi inte haft särskilt länge, och ett sådant köpte jag igår. Kvaliteten är 30% silke och 70% bomull. Kostar 299.95:- och finns i den härliga gröna färgen, grå och svart.

Besökare