28.2.09

Vill ha

Hur jäkla läcker är inte den här kjolen? Finns dessutom i klänning också. Synd att det inte är något vi köpt till vår butik... Varför ska Boråsare vara så svårflörtade?

Blå lördag


Purjolök på flaska?



Dagens samhälle är verkligen tekniskt och modernt. Och det är kanske inget man reflekterar över varje dag.

Men när man ser en flaska hudlotion med en purjolöksetikett hemma i sina föräldrars badrum, då blir det lätt att man tänker efter ett slag.

Vi får hoppas att mor och far inte fick avstämning.

VIP 03/09


Arbetsdagen var - fantastisk. Jag har svårt att finna ord till hur mycket glädje jag känner i det jag gör, dagar som dessa. Ser verkligen fram emot att jobba i helgen! Nu när jag köpt ett par Madicken-kängor, var jag ju tvungen att köpa en Madicken-blus också. Bilden gör den verkligen inte rättvisa! Jag ska försöka komma ihåg att fota en dagens i morgon så att ni får se den på. Eller så kommer du in i helgen och spanar in den live!

26.2.09

Mina Madicken



Igår kväll vankades tapas med tjejgänget på våran favoritrestaurang. Scorett-butiken här i stan hade även VIP-kväll, då de flyttat till en ny fräsch lokal och skulle slå upp portarna idag klockan 10.00. Eftersom jag fått en inbjudan, var jag ju tvungen att slinka in efter middagen.

Vilket resulterade i att jag blev ettusensextiotre kronor fattigare. Men jag blev ju faktiskt två par skor rikare på kuppen. Ett par grymma high heels och ett par skor jag kallar för Madicken, som jag är fruktansvärt nöjd med. De går att ha till allt, året runt och jag är helt övertygad om att vi kommer se mycket av dessa slitna secondhand-modeller i höst. Särskilt detaljerna med metallhällorna som är likadana som såna som finns på skridskor, tror jag kommer stort. Tänk till mina jeansshorts med benvita strumpbyxor och snygg kavaj, till en blommig klänning och jeansjacka, till bruna ben och en jumpsuit. Jag säger ju att de passar till allt :-)

Grå dag men sol i hjärtat

Oj vad mycket kaffe jag har druckit idag! Har varit hos en gammal vän som jag inte träffar så ofta, men det är alltid lika roligt när vi ses! Hon bor ute i skogen och jag tycker det är så skönt att komma ut till lugnet i några timmar. För ett halvår sedan fick hon en härlig liten son, och han charmade mig totalt hela dagen idag! Jag är verkligen glad att jag har sådana underbara vänner - tack för idag och tack för alla bullar och kakor jag stoppade i mig :-)

Linne Only
Denimleggings med zip (NYA) Pieces
Kofta Vero Moda
Väska Grekland
Päls Secondhand
Skor Vagabond
Sjal Jack & Jones
Armband och mössa H&M

Mycket att stå i

En sak är väldigt typiskt för mitt jobb. Antingen har man oerhört lite att göra. Eller så har man helt sanslöst mycket att göra. Det finns liksom inget mellanting. Och en annan sak som är väldigt typisk, är att det slår om på bara en dag.

Februari är en väldigt lugn månad, men så fort lönen kommer så slår det till. Vilket den gjorde igår. Jag var verkligen grym igår och sålde som en tok! Det finns verkligen inget roligare än mitt jobb när vi har sådana dagar som vi hade igår. Dock blev jag helt galen av irritaion när brandlarmet i hela shoppingcentrat gick vid tretiden och vi var tvungna att utrymma hela byggnaden. Folk stod i provrummen och i kassan med massor av kläder och vi fick släppa allt. Nu kom ju de flesta tillbaka, när vi väl fick komma in efter en dryg halvtimma. Men det var surt ändå...

23.2.09

Så bra

Tittar på CSI Miami och ser just nu exakt det här. Visst är den här låten helt underbar? Och visst är det en skön känsla, när en gammal låt som man en tid i livet lyssnade tokmycket på, dyker upp och bara gör en alldeles varm av lycka? Tack Seal för det.

Berlocker och bra service

Egentligen skulle jag bara göra ett inlägg om nya smycken. Men så blev det något helt annat. Och ni ska vara glada att inte inlägget blev längre, för när det kommer till detta ämnet, så kan jag hålla på i evigheter.

Anledningen till att jag kom in på ämnet service, var att tjejen som jobbade på Glitter var ett rejält undantag i den skånska storstaden. Hon gjorde ett sånt bra jobb och avslutade i kassan med en så snygg merförsäljning att jag handlade, inte bara för att det var snyggt, utan också för att hon var så grym på att sälja. Ja, jag är arbetsskadad, jag vet...

Hursomhelst upptäckte jag att Glitter säljer små berlocker med lås som går att fästa
i halsband, örhängen och armband - egentligen vart du vill! Dessa finns i äkta silver och även i billigare varianter. Jag köpte ett halsband och sedan tre berlocker (som inte var äkta silver) och sedan en i äkta silver. (Det var den som tjejen upplyste mig om när jag kom till kassan...och fast den var dyrare än alla de andra fyra sakerna ihop, så slog jag till).

Den gröna stenen, flickan och födelseattesten är berlocker som jag fäst i halsbandet. Faith-berlocken i silver har jag fäst i det ena av mina silverörhängen från SNÖ.

Passion

Jag fullkomligt avskyr människor som arbetar i någon form av serviceyrke - men som helt verkar ta avstånd till att ge just service. Såna som högljutt står och babblar med sina arbetskamrater, eller kanske rentav med en polare i telefon. De som är totalt ointresserade av att människor i butiken de "arbetar", är i behov av deras (in)kompetenta hjälp. Det kan göra mig så totalt galen och fullkomligt svart i blicken när biträden, expediter, säljare - you name it - totalt ignorerar kunder eller är allmänt otrevliga. Då kan jag bli rejält otrevlig också kan jag lova. Lite som en odåga gentemot de människor som är och shoppar med mig blir jag också. Jag ser liksom rött och kan inte koncentrera mig på annat än de här inkompetenta typer som jobbar i butiken. Och jag vill gärna tala om det högt, så att de får skämmas riktigt ordentligt.

Jag lever för service, jag älskar service, och jag är övertygad om att man vinner på service i längden. Mitt hjärta och min själ finns i att hjälpa andra människor när de ska handla i butiken jag arbetar. Och jag vägrar sluta tro att det kommer en dag då människan inte längre bryr sig om att bli sedd, inte bryr sig om att hon själv får stå och rota i en rörig jeanshög efter en storlek, i en modell som kanske inte ens passar just henne.

Jag har dåliga dagar, jag uppfattas kanske inte alltid så positivt som jag själv ser mig vara. Säkert har även jag någon gång uppfattats negativt av en kund. Och kanske har ett kort samtal med en kollega, någon gång fått en kund att tro något illa även om mig. Alla är vi ju människor. Men så många ointresserade och arroganta säljare (eller vad vi nu väljer att kalla dem), som jag träffade på under min helg i Malmö, kan inte vara en slump.

Jag ställer mig frågan: har de stora modekedjorna med extremt pressade priser, fått dig som kund att glömma bort vad du egentligen kan få? Någon som hämtar din storlek på tröjan, som talar om för dig vilken jeansmodell som passar dig bäst, ger dig förslag på vad du kan ha på dig på din kusins bröllop? Någon som lyssnar på dig när du försöker hitta en födelsedagspresent till din kräsna och smått omöjliga femtonåriga dotter, vars stil du som mamma absolut inte kan förstå dig på.

Jag vill ge kunden mer än bara ett plagg. Jag vill ge kunden glädje, inspiration, något att minnas. Jag vill att butiken jag arbetar i ska vara ett ställe som man längtar efter att besöka någon gång då och då. Det är tufft, och jag kanske inte lyckas leva upp till detta varje dag. Men det är min vision och jag tycker att jag alltid gör mitt bästa. Kom och slå mig hårt på fingrarna den dagen då jag inte längre gör det...

Kim boyfriend denim shorts



Förutom att det ser ut som att jag håller på att välta på översta bilden, så är det här ett par sjukt snygga jeansshorts. Jag gick lös fullständigt när jag kom till jobbet idag. Det fanns ju massor av nya, snygga grejer, som jag dessutom riskerade att missa, eftersom en del storlekar hade tagit slut under helgen. Det är inte bra att vara borta för länge... Förutom shortsen, Kim boyfriend denim shorts, som finns i två tvättar och kostar 259.95:- köpte jag mig ett par chinos i boyfriend-modell, samt fyllde på basgarderoben lite grann.

Ordning och reda

Idag har det varit ordning och reda på maten minsann!

Frukost: Två kokta ägg, skinka och jordgubbar med keso och linfrön
Lunch: Sallad med mozzarella, parmaskinka och solrosfrön, kaffe
Mellanmål: En klase vindruvor och jordgubbar
Middag/Kvällsmat: Mangosmoothie, äggröra, makrill i tomatsås och ost

Har stått mig bra på detta idag, men har inte gjort åt överdrivet mycket energi. Hade jag kört träning nu ikväll hade jag definitvt behövt ett lagat mål mat också. Det blir nog dåligt med kvällsträning denna veckan dock, då jag jobbar sent både tisdag och fredag. På onsdag är det middag med tjejgänget och på torsdag ska jag hälsa på en god vän. Får köra morgonträningar i stället. Vill passa på att berömma Marie, som idag avverkat nio mil på skidor på under tio timmar! Sjukt bra gjort, för att vara första gången. Ännu en etapp är avklarad i hennes Svenska Klassiker. Bra jobbat tjejen!

Påfyllning

Idag var det dags att beställa hem ännu ett par lådor av de extremt populära Funky Denim Leggings. Stonewash Grey och Indigo Blue blev tvättarna denna gång. Varje butik jag besökte i Malmö, hade denimleggings på första bordet. Alla högar var klena och utsorterade. Fast jag förstår det, för skönare plagg får man ju leta efter. Dessutom billiga - 229.95:-. Du ska väl också ha ett par?

Ångest

I helgen har jag lidit av svår beslutsångest. Jag ångrar ännu ihjäl mig att jag inte köpte ett par skitsnygga Vagabondskor med fransar, som fanns på Nilson i Malmö. Jag räknade kallt med att de skulle finnas överallt - nu hittar jag dem ingenstans. Mitt enda hopp nu, är min kontakt på Vagabond. Hon är dock fullt upptagen med att åka Vasaloppet i skrivande stund. Så jag får lugna mig ett par dagar. Lycka till i loppet förresten, jag tycker att nio mil låter sjukt långt...men du kommer garanterat klara av även det!

Beslutsångest hade jag även när jag igår tvingades välja mellan dessa två skor. Fred Perrys "conversevariant" och Converse-modellen All Star Light. Den ena är snygg och lite mer classy, den andra är cool och rockig.



Fred Perry, grymt snygga...


Converse All Star Light. Också grymt snygga.
Och vinnaren blev.....sistnämnda! Jag bestämde mig för att jag är mer cool än classy, haha. Sen tänkte jag köpa svarta skosnören så jag kan göra skon lite mer diskret om jag känner för det.

Back to normal

Startade morgonen på gymet, vilket var välbehövligt. Förra veckans glassiga liv hade genererat två extra kilon på vågen. Men det var det verkligen värt! Körde 25 min på crosstrainern och sedan mage och triceps. Hade på mig mitt nya fina linne från Nike! Byxor från Etirel. Orkade faktiskt måla naglarna tillslut igår kväll. Från Depend.

Inga våfflor idag, nu återgår jag till de gamla vanorna.

Ska snart göra mig klar för att jobba, oj vad jag längtar efter att få sälja! Är riktigt taggad att komma tillbaks och ge gärnet nu :-)

22.2.09

Ena axeln bar?

Det känns som att vissa trender knappt hinner försvinna, innan de är tillbaka igen. Spets och djurmönstrat är två bra exempel. En tredje är plagg som lämnar en axel bar. Det känns som att det är på tapeten en liten period här och en liten period där. Acne (som för övrigt som första svenska märke nu finns på style.com - kul!) har gjort den här klänningen för sin A/W 09 så vi får väl gissa att det kommer stort, inte bara till sommaren, utan även till hösten?


Och vill man inte vänta till hösten, och dessutom komma billigare undan, kommer den här fina skapelsen, både som top och klänning redan i vår. (Klänningen kommer att finnas i svart också).

Snart natti natti


Nu är det snart dags att sova. I morgon blir det gymet innan jobbet - inga mera toastmackor och latte på ett tag ;-) Sambo är fast i Svt Dokumentär om Iran, får hålla med om att sådana program är riktigt intressanta. En kollega har lagt in P3 Dokumentär i sin iPod, funderar på att göra detsamma för jag tycker sånt är grymt bra - både spännande och allmänbildande.

Snart hemma igen



Kofta Vero Moda, jeans och linne Only, stövlar Vagabond.


Passade på att vara lite onyttig till frukosten, innan det är dags att återgå till vardagen igen. Våffla med sylt och grädde. Smaskens.

Karolina Skande tippar kändisarnas troligaste val av designer på röda mattan, när Oscarsgalan går av stapeln inatt svensk tid. DN Söndag.

Ett par skor, en träningstopp och lite krimskrams rikare, efter ett stopp på Väla i Helsingborg, så är vi nu på väg hem. Den här veckan har gått väldigt fort, men nu längtar jag faktiskt hem! Ser fram emot en ny arbetsvecka, jag börjar sakna jobbet... Dessutom skönt att komma igång och träna som vanligt igen!

21.2.09

Ikväll




Klockan är kvart över tio och vi ligger i sängen, skittrötta! Top Monki, Väst Vero Moda, leggings Pieces, halsband Glitter, väska Grekland, päls och halsduk second hand, stövlar Vagabond. Godnatt.

Malmö i bilder

Flum i lobbyn när vi kom hit...


Vi hittade en skitful ryggsäck på Bolagret som vi tvingade på syster


Eftersom den här resan är en julklapp från mamma och pappa, hade de tagit med sig pepparkakor och glögg som vi drack på deras rum innan vi gick ut igår.

Lite gulligt tyckte jag :-) Men fasen va stark glöggen var. Undrar om den hade dragit till sig i två månader?

Efter maten igår kväll, tog vi en öl på Bishops. De hade en väldigt fin skylt tyckte jag! Inte alls i samma stil som andra Bishops. Eller har jag fel?


Syster och jag väntar på ölen.


Utsikt från hissen. Samma utanpåliggande hisstyp som på Gothia Towers. Den går sjukt fort. Det är dessutom ett skrockfullt hotell, för det finns ingen våning 13.


Hotellfoajen från hissen


Hotellrestaurangen och baren.


Hotellfrukost är bra skit.


Klockan tio i nio i morse tog syrran, sambo och jag hissen till 20:e våningen för att besöka gymet. I hissen klev även en kille och en tjej in. Vi hade full träningsmundering och iPod i händerna, och när vi kliver ut på våningsplanet, där endast gymet och inget annat ligger, frågar hon: "Har ni tänkt träna eller?". Eh ja, vad annars liksom? Då visade det sig att gymet inte öppnar förrän klockan nio på morgonen! Det kallar jag sömntutagym... Så vi fick glatt stå och vänta tio minuter innan det öppnade...


Fulkort på väg upp till träningen...


Dagens: kavaj och linne Vero Moda, denimleggings Pieces, skor Vagabond...


...sjal från H&M och örhängen från Glitter!


Strax dags att göra sig klar för middag. Ikväll blir det tapas på en spansk restaurang. Dessvärre blir det nog ingen alkohol för mig, då jag fick i mig något jag inte tålde innan och svullnade igen i hela halsen. Fick ta starka tabletter och de är inte bra att kombinera med några starka drycker. Typiskt...

I syd

Malmö är grått och regnigt men vi har det bra! Gårdagen spenderades på stan och jag shoppade en väst på Vero Moda, ny mascara (som var svindyr jag hoppas verkligen den är lika bra som tjejen lovade...), ny foundation och en topp på Monki.

Idag har vi börjat dagen på Hilton-gymet på 20:e våningen med utsikt över hela Malmö. Rätt okej att stå på Crosstrainern med den vyn... Frukosten är grym, inte behöver man lyfta ett finger heller, för servicen är riktigt bra. Dock helt kass att internetanslutning inte ingår, så vi håller till godo med vår egen som inte håller alls bra täckning här. Därför blir det inga bilder tyvärr...

Om en stund ska jag dra runt darling på second hand. Det ser han absolut fram emot... Så snart ska vi styra kosan mot Kärleksgatan, som tydligen ska vara stället om man vill gå i sådana butiker. Ska också svänga förbi Bianco för att prova nitskorna jag är sugen på. Kanske kan bli ett köp där.

20.2.09

Hårprydnader



Jag har blivit beroende av hårprydnader! Vi skrattade gott i Stockholm, när våran chef berättade att hon köpt "hårskenor" på senaste Pieces-inköpet. Diadem, är väl ett mer använt uttryck, men jag fick verkligen flashbacks till våfflat hår med hårskena på barnkalasen i åttaårsåldern. Hur som helst tycker jag det är riktigt snyggt med en ball hårprydnad, hårskena som paljettkam, rosettspänne eller färgglada band. Därför ska jag nu på jakt efter detta under helgen.

Freja Kjellberg och Sophie Rosensvärd är fina i sina tycker jag! Det bästa är att det piggar upp vilken outfit som helst. Bilderna snodde jag från Petra.

Andra grejer jag tänkt inhandla i helgen är:

  • Ny mascara och ny foundation
  • Ett par svarta tygskor (har spanat in ett par snygga med dragkedja i sidan på H&M)
  • Lite nya underkläder
  • Lite nytt krimskrams

Fina flickor


Här är Linda och jag - Hippien och Doris. Har ni listat ut vilken Doris?

Min syster och jag


Min syster är inte heller så smart. Efter en stund av vår bilfärd, kände jag att det var dags att ta av mig jackan, alltså min rävpäls. Jag slänger bak den till syrran, som skriker.

"Uäääh, den är ju riktig!"

"Ja, det är en räv", säger jag

"Fy vad äckligt", gapar syrran.

"Men skinnjackor går bra eller?", kontrar jag.

"Och du har inga skinnskor heller?", säger darling och tar över situationen.

"Nej, det har jag inte!"

"Men alla dina hundra par fotbollsskor, de är inte i skinn då eller?", säger han.

"Nej! De är faktiskt i läder!"

Vilket resulterar i att han och jag asgarvar och tokhimlar med ögonen.

"Vaddå, sa jag något dumt nu eller?", undrar syster.

"Eh, ja det kan man väl säga..."

"Vaddå jag vet inte skillnaden på läder och skinn!"

Märks det att vi är släkt eller? (Förresten, såhär ser jag ut idag. I förrgår kväll fick jag ett nytt smeknamn, då jag hade lockigt hår, bar den här leopardscarfen i håret och hade aprikosfärgat läppstift. Det nya smeknamnet blev Doris. Ni kanske kan lista ut varför?)

Kaos?


"Vad fan sysslar du med?"

"Organiserar lite bara."

"Vaddå? Ett kaos eller?"

En liten konversation från morgonen, när jag skulle packa om mina väskor.

Vi har passerat första stoppet - McDonald´s i Kinna. Darling har fått frukost nummer två för dagen, tre McToast och latte.

19.2.09

Jag försökte låta bli i alla fall


Jag höll mig ifrån shoppingen i Stockholm. Nästan i alla fall. Så när som på de här sjukt snygga skorna. De stod i skylten bredvid restaurangen där vi åt när vi kom upp i tisdags. De tittade på mig och sa: "snälla köp mig!" Sekunden senare basunerar min arbetskamrat att de bara kostar 300 spänn och att hon själv köpt ett par för någon vecka sedan.

Vi går in och jag konstaterar i samråd med min kollega att det bara finns storlek 40 kvar. Vilken tur, tänker jag. I samma stund snappar den mycket serviceminded expediten upp vad vi säger och kommer på det fantastiska förslaget att ringa till "Plattan" och kolla med butiken där.

"Öh, jag vet inte ens om jag hittar dit...", hummar jag, i ett försöka att komma undan ett eventuellt köp.

"Ja men det är väl borta vid Sergels", säger min smarta arbetskamrat. Varpå expediten himlar med ögonen åt två tröga turister som knappt vet vad "Plattan" är, och ringer och hör efter. Och - tadaaaa - de finns.

Vad hade jag att välja på liksom?

Nu är jag helt slut som artist. Rotade till och med fram en tandborste ur ett kass gammalt 10-pack från Konsum i badrumsskåpet, för jag orkar inte packa upp väskan. (Läs väskorna). Knappt tolv timmar, sen ska vi sitta i bilen, färdigpackade på väg söderut. Men det är ju i-landsproblem trots allt. Natti natti.

Besökare