31.3.09

090331


En av anledningarna till att jag alltid segat med att ta kort på mina skapelser, är för att jag inte haft något bra ställe att ta kort på, utan att behöva Photoshopa bort hela omgivningen i trekvart. Och ändå inte få ett bra resultat. Jag har efter tre dagar i huset konstaterat att vår hall är ett perfekt ändamål för detta. Frågan är nu bara hur jag ska göra nu när mannen börjar jobba igen. Då måste han ju åka före mig på morgonen. I-landsproblem, yes box. Jag får helt enkelt anordna på något bra sätt så att jag kan använda självutlösaren. Om ni är intresserade av att se förstås? Jag vet ju exakt hur många ni är som springer här på bloggen varje dag, och det är märkligt vad många besökare jag har i förhållande till antalet kommentarer. Å andra sidan brukar ju folk gnälla som fan när de inte gillar nåt så jag kanske ska vara glad att jag slipper läsa en massa skit i alla fall. Jaja, det viktigaste är att jag inspirerar någon och att folk kanske till och med längtar lite efter att läsa bloggen för att jag är så himla grym? Oj, känner att jag är lite självgod och narcisstisk Blondinbella-aktig idag. Men det är väl härligt att tycka om sig själv?

Never mind, nu kom jag ifrån ämnet. I morgon är det onsdag och det vankas personalmöte efter stängning. Dessutom ska vi prova igenom alla våra jeans med vår nyare personal så att de känner sig säkra på modellerna. Det är ju en hel vetenskap att lära sig - and I´m the Master, mohahaha.

Garderober


Ledig idag men fullt upp ändå. Känner mig fortfarande inte helt överens med min kropp, äta är fortfarande ett kritiskt moment.

Svärfar fyllde sextiofem år idag, och firade denna högtidsdag med öppet hus. Det var tjo och tjim som vanligt när jugoslavsläkten firar kalas.

Nu är vi hemma och ska börja skissa garderobsinredning som vi varit och kollat på idag. Vi kommer köpa någon form av skjutpartier, men först måste vi alltså bestämma exakt hur vi vill att inredningen ska vara uppbyggd. Något som är väldigt smart, men också lätt förvirrande eftersom det finns en uppsjö av lösningar. Nu får vi tänka till ordentligt med andra ord! En dagens kommer lite senare ikväll... Hej så länge!

Bermudas


Bermudas är ett plagg som farmor ofta hade. Men jag kan inte låta bli att tycka att det kommer vara riktigt snyggt, med rätt styling, framåt sommaren.

Bermudas från Vero Moda, 259,95:-

Day
Top Vero Moda
Jeansjacka Only
Väska, scarf, örhängen och skor Pieces
Glasögon Lindex

Night
Väst och tank Vero Moda
Jacka Only
Väska och armband Pieces
Skor Bianco

30.3.09

Kom hem

Idag hade jag besök från min distriktsmerchandiser. Mådde fortfarande inte särskilt bra idag, så vi jobbade på snabbt och var klara redan vid tvåtiden. Åkte hem så fort jag kunde och däckade i sängen. Innan jag somnade pratade jag med min kära. Då var klockan tre och han skulle komma hem om en timme.

Nu är klockan snart halvsju och han har fortfarande inte kommit hem. Inte så att jag inte klarar mig utan honom, men han tog på sig uppgiften att handla. Och eftersom vårt splitter nya kylskåp inte innehåller en enda pryl än så länge, börjar jag bli lite smått döhungrig nu. Jag har inte ätit sen frukost eftersom jag mått illa hela dagen. Så darling, ta och kom hem nu.

29.3.09

Ä N T L I G E N

Idag har jag mått kass. Haft magsmärtor, ont i huvudet och precis överallt i min arma kropp. Fråga mig inte varför. På lunchen mådde jag så illa att jag var tvungen att sova en halvtimme, i stället för att äta. Mår fortfarande sådär, men hoppas verkligen att det går över till morgondagen. Men en riktigt skitdag fick tillslut en fantastisk avslutning. Den bästa jag kunde tänka mig. För nu ligger vi i vår nybäddade säng, i vårt randiga sovrum och ska sova vår första natt i huset.

Tvåhundratio dagar som inneboende hos svärföräldrarna. Försök slå det om ni kan.

Nykter


Ikväll har jag varit på fest hos en gammal barndomskamrat. Riktigt trevligt måste jag säga. Sen blev det en sväng på stan men eftersom jag körde tröttnade jag ganska så snabbt. Det är en helt annan sak att skåda ett uteställe från nykter synvinkel, än en onykter. Dessutom kände jag inte igen en människa, Borås är kanske inte så litet ändå? Nu ska jag snart krypa i koj, för i morgon väntar ännu en arbetsdag! Idag såg jag ut såhär.

28.3.09

Jobb


Nu är det dags att dra till work. Nu är det lön och jag hoppas att alla är sugna på att handla.

Min favorit i butiken just nu är Earth Waistcoat, som finns i grå som bilden och två beige nyanser. Skitsnygg till smala jeans, höga klackar, massor av halsband och armband och en snygg sminkning. 259.95:-

Fredagkvällen


Godförmiddag på er! Så här mysigt hade vi igår kväll. Vi var hembjudna till en kompis som hade gjort vinkokta musslor, klyftpotatis, aioli med massa vitlök och gott bröd. Självklart en skvätt vitt till detta. Sen bakade jag en smulpaj med jordgubbar samt glass och vaniljvisp till. Efter att vi proppmätta rullat till soffan för att se på kvällens inspelade avsnitt av Så ska det låta, tog det inte mer än fem minuter innan jag stensomnade i soffan. När darling en timma senare väckte mig för att säga att vi skulle promenera hem, var jag inte särskilt pigg på idén... Men när vi kom hem var jag fräschare igen efter en uppfriskande walking i kvällsregnet.

(Om någon undrar varför jag har en konstig haklapp när jag vispar vanilvisp, så är det för att det skvätte åt alla håll och kanter...).

Gammalt med lite nyare


Håller fast vid mitt projekt "Återanvända gamla kläder" och hittade idag den här mörkblå kjolen i mina gömmor. Tycker om att den är lite längre i modellen. Hittade också ett gammalt nitbälte som jag köpte när jag var femton år, hade jobbat hela sommaren och just inkasserat en fet lön. Gick bärsärkagång på H&M och minns att jag köpte ett par fejk-skinnbyxor vid samma tillfälle som jag använde jämt! De var hemska när man tog av sig dem efter en festkväll, som att bära gladpack ungefär. Men vad gjorde det - i den åldern hade jag inga bekymmer.

27.3.09

Nu blir det ljusare kvällar - och därmed basta


Jag anser mig vara en person som inte har svårt för att erkänna om jag gör fel, eller har fel i något sammanhang. Det stör mig inte att jag faktiskt kan misslyckas i mina handlingar, eller i mitt tänkande ibland. Det är ju trots allt mänskligt och ingen är perfekt. Inte heller tycker jag att det är jätteviktigt att tala om för hela världen om det visar sig att jag hade rätt.

Men, precis som igår, det finns det undantag, då verkligen vet att jag har rätt. Och då jävlar kämpar jag för min rätt ska ni veta! Jag väljer mina strider liksom. Igår uppkom en sådan situation när en vän försökte påpeka att jag hade fel i att det blir ljusare kvällar när vi går över till sommartid. (Jag skrev ju om detta på bloggen häromdagen). Och här var jag helt bombsäker. Logiskt försökte jag förklara för henne att om klockan är fem idag denna torsdag, så kommer den att vara sex vid samma egentliga tid nästa vecka. Vilket resulterar i att det blir ljusare. Hur svårt kan det vara liksom? Men hon gav sig inte. Så här, kära du, kommer beviset. Läs och begrunda. Gå ner till läsarnas tips, och läs vad signaturen Calle har skrivit.

Bild: Sydsvenskan

Snö igen

När jag gick upp kvartöver sju i morse höll jag på att krevera. Fem centimeter snö låg som ett täcke över gator och bilar. Och det snöade hur mycket som helst. Om det inte blir vår nu, så blir jag galen!

Efter ännu en städsväng i huset, är vi hemma för frukost. Och nu måste jag ge er ett tips, som jag tyckte var riktigt gott.

Värm en näve frysta jordgubbar och några matskedar frysta blåbär. Skiva ner en apelsin i små bitar och lägg alltsammans i en tallrik. Ta några matskedar turkisk lättyoghurt och sist men inte minst - krydda över hela kalaset med kanel. Huuuur gott som helst! (Som vanligt ska sambo alltid dra allting en nivå längre, så han har även ingefära på sitt utöver de andra ingredienserna...)


26.3.09

Fler än jag


Den enda sanna glädje är skadeglädje, sägs det. Men jag måste säga att jag ytterst sällan är skadeglad, jag gläds heller åt andras framgång.

Dock sägs det att det finns en liten djävul i alla. Och jag tror att den djävulen i mig visar sig nu. För nu är jag faktiskt lite skadeglad. Det gäller mitt avsky-objekt Gina Tricot. Ja, de kanske gör snygga kläder, det säger jag inget om. Men jag blir galen på den här stan jag bor i och det faktum att alla, verkligen alla går runt i dessa kläder. Jag kan sträcka mig så långt som att erkänna att den här irritationen säkert har med mitt nuvarande jobb att göra, men ändå. Hur kul är det att gå på samma uteställe och träffa Gun, Britta, Lisa och Vera i samma blommiga klänning? Därför tycker jag att det är lite kul att Gina´s haremsbyxor dissas ordentligt av flera betydande och stora modebloggare. För jag gillar dem inte heller...och ibland tror jag att det är en arbetsskada som gör att jag inte riktigt förstår mig allt de gör. Men i det här fallet fick jag bevis för att det inte var det. Tack Karolina och Ebba, så jag slapp känna mig så ensam.

Bilden är lånad från Hotspot

Ny frilla, nytt hem

Såhär hemsk såg frillan ut innan vi var klara...

...och såhär bra blev färgen! Man kanske inte ser så mycket hår, men ni får i alla fall en outfit från "mitt nya hem". I helgen är det dags (mamma jag ljög inte för dig häromdagen, jag trodde bara inte att det skulle gå så fort på slutet!) - kan något vara mer ÄNTLIGEN? Kanske ska ringa Fylking?

Som vanligt är alla kläder från Vero Moda (koftan från det gamla märket GoSha som vi hade tidigare), skor Converse, väska Wedins, sjal Egypten.

Underbara Salander och Blomqvist

Idag var en viktig dag. Dagen jag väntat på länge, men som jag också njutit av att ha framför mig. Det var dags för Bion med stort B. Laddade upp i morse med en stadig apelsin/jordgubbar/blåbär och kesofrukost...

...och läste sedan om den uuuuuursnygga och vrålsexiga Michael Blomqvist. Och nej, jag blev inte besviken. Den var så bra att man inte ville att den skulle ta slut. Längtar tills nästa film...och förmodligen många med mig...



25.3.09

Finfint med fjädrar


Skitsnygga Wendy ss top, la jag en beställning på idag. Jag hoppas, hoppas att den inte har tagit slut i lager redan, då det är ett par dagar sedan vi fick ut den på vår mail... Ska kolla inboxen i morgon bitti för att se om jag fått orderbekräftelse på den! Kommer till butiken under april månad i så fall.

Puh

Är det såhär mitt liv kommer att bli nu? Nja, känns lite väl slappt, jag känner redan lite sug att träna... I morgon ska vi bära in grejer i huset, för nu är vi såååå nära inflyttning. Känns fenomenalt gött.

Äntligen


I morgon ska den här hemska utväxten bort! Fy, i morse var det knappt att jag ville gå till jobbet, så illa var det. Men i morgon är det alltså dags!

Kallt

Nu har jag varit på promenad med bästa Bundis. Det var skönt, men eftersom jag tror att det är vår ute, så höll jag på att frysa ihjäl för jag hade klätt på mig alldeles för lite. Efter promenaden hade svärmor lagat våfflor, dagen till ära. Jag har även mätt mig runt magen och konstaterat +3 centimeter. Inte alls förvånad med tanke på hur vi levde på semestern. Det värsta är att jag har noll träningslust och noll lust att äta GI. Så nu kör jag på och försöker leva lite "lagom" i stället. Får se hur det går.

24.3.09

Ring Waistcoat

Den här äckelpäckel snorsnygga västen kom in på Danmarks lager idag. (Vero Moda har sitt centrallager där). Men. Jag fick inte köpa den för ett halvår sedan när de sålde in den. Min chef totaltokvägrade. Och jag var sur då. Men fan vet om jag inte är ännu surare nu. Som om nån stoppade upp elva citroner i min käft ungefär. Fan vad mycket jag svär men jag vill banne mig ha den här västen i våran butik! Rätta mig om jag har fel - är den inte underbar?

Yes box

Nä nu är det dags att komma upp ur soffan och svida om för jobb. Solen tittar fram och det har slutat snöa. I morgon kommer lönen och med det en massa köpglada kunder. Yes.

Resan

Tänkte att jag skulle skriva lite om min upplevelse och åsikt om Egypten som resmål. Innan jag åkte dit, hann jag höra väldigt mycket om resmålet. Och det var både bu och bä. En del tyckte att det var hur bra som helst, andra gillade det inte alls.

Och jag förstår hur detta kommer sig. För Egypten är verkligen annorlunda. Och för de som inte gillar annorlunda, kan jag tänka mig att man inte trivs särskilt bra. Men får sådana som mig, som faktiskt uppskattar ett land som inte är som en förutsägbar Gran Canaria-ö, så är det är väldigt spännande resmål.


"Våran" strand

Sol och bad
Nästan alla hotell i Egypten har sin egen strand. Det finns alltså inte en, eller ett par större stränder som man går till. Vi hade tur, då vårt hotell hade en mysig strand, men man kan likväl ha otur och komma till ett hotell vars strand inte håller hög standard. Till skillnad från Grekiska övärlden, där man oftast får betala 4 euro/solstol/dag, var stolarna gratis och dessutom fick vi nya fräscha badhanddukar från hotellet varje dag. Två av dagarna tog vi en taxi till en annan strand som vi fått tips om. Man fick då betala 25 egyptiska pund/person för att vara där en hel dag, vilket är ungefär 30 kronor.
Betyg: 4/5

Mat
Det är extremt noga att man inte får i sig det egyptiska dricksvattnet, då våra svenska magar inte har alls samma bakteriekultur. Man får varken borsta tänderna med det vattnet, eller äta några grönsaker på restaurang, då de är sköljda i detta vatten. Därför åt vi inte en enda grönsak på en vecka, vilket var riktigt trist. Överhuvudtaget är landet inte särskilt renligt och man måste desinficera händerna så fort man tagit i en sedel. Självklart resulterar det i att man blir försiktig när man ska välja mat, och vi valde tex bort att äta kyckling. Restaurangerna erbjuder inte mycket mer än continental food; pizza (och då finns det tre att välja på), hamburgare, sandwiches och pasta bolgonese. Vilket vi åt i sju dagar. Inte helt fel att få trycka i sig skräpmat i en vecka, men ganska tröttsamt i längden... Många åker på All Inclusive och jag kan tänka mig att alternativen blir lite fler då men i vårt fall blir betyget på maten inte särskilt högt.
Betyg: 2/5


Vårt hotell, Zahabia Resort

Shopping

I Hurghada, som till skillnad från Sharm El Sheik, är en stor stad med drygt fyrtiotusen invånare, finns gott om butiker och även större "malls" med de stora sportmärkena som Puma och Adidas, representerade. De mindre och lokala butikerna erbjuder väskor, pashminasjalar, skor, vattenpipor och man säljer mycket silver och guld. Dessvärre är det nästan omöjligt att gå i dessa områden i mer än en halvtimme utan att man blir "uppäten" av egypterna. De vill gärna ta på oss tjejer och man kan inte gå en meter utan att känna sig kvävd. En del av säljarna blir gärna otrevliga om man visar kalla handen. Vi köpte däremot jättefina pashminasjalar för bara 40kr/st, men mer än så orkade vi inte.
Betyg: 3/5




Sevärdheter
En-och tvådagarsutflykter till Luxor och pyramiderna utanför Giza erbjuds. Det är dock ganska dyrt att åka på dessa. Däremot bjuder Egypten på fantastiskt klart och blått vatten och därmed fina snorklingsturer. I Grekland finns båtturer på reklam överallt, men här fanns inte mycket sådant, utan man fick åka med hotellets egna arrangerade turer i så fall. Jag ångrar lite att vi inte tog oss ut på en snorkeltur, men vi trivdes förträffligt bra med våra böcker i solstolarna. Hade vi stannat i två veckor hade jag gärna åkt till Luxor eller Pyramiderna, men vi såg i alla fall sistnämnda från flyget. Det är synd att man som kvinna inte vågar åka ut på landsbygden, för jag hade tyckt att det var väldigt spännande att se mer av "det riktiga Egypten".
Betyg: 4/5

Klimat
Det går verkligen inte att klaga på vädret. Vi hade 24-27 grader och strålande sol varje dag. Hurghada har 2 mm nederbörd/år. Dagarna vid den här tiden på året är inte så långa, klockan halv sex är det mörkt ute. Därför blir dagarna på stranden precis lagom långa och värmen blir heller inte så tryckande som en sommardag i Spanien eller Grekland.
Betyg: 5/5

Jag är mer än nöjd med vår resa till Hurghada, och jag är väldigt sugen på att se mer av Afrika. Det var fascinerande när turisterna blandades med lokalbefolkningen och det blir oerhörda kulturkrockar i och med detta. På kvällarna hörde man bönemoskéerna och deras mässande, vilket var lite coolt. Dock inte lika coolt när man vaknade kvart över fyra varje morgon av detsamma...Min resekamrat har även varit i Sharm El Sheik, men tyckte att Hurghada var precis lika bra. Rekommenderar varmt Hurghada till den som vill uppleva en del, men Sharm El Sheik och All Inclusive är nog ett bättre alternativ om man reser som familj.

Vitt

Fanfanfanfanfanfanfanfan.

Det snöar ute. Vår nu, snälla?

23.3.09

En inomhus-skog

Såhär fin är våran hall nu! Ska man bo ute i skogen så ska man, som sambo säger. Tapeten kan måttbeställas från Decor Maison, som även gör fototapeter enligt ditt eget önskemål. Vi har beställt alla våra tapeter till fondväggarna i vårt hus därifrån, och är väldigt nöjda med dessa.

Min vecka

Kavalkad

I brist på nya outfits, får det bli en kavalkad från semestern. Jag hade övervikt på väskan... För mycket kläder enligt darling. Men jag var så febrig och grinig den kvällen jag packade så jag orkade inte tänka - resultat - att jag slängde i allt jag kom över. Så klädbrist hade jag definitivt inte... Alla kläder kommer otippat från Vero Moda, utom den blommiga kjolen som köpt på Cubus förra sommaren. De bruna sandalerna har jag lånat av kära syster, och de svarta är från Din Sko.









Slagsmål

Idag var det så dags. Efter två veckor obegränsat frossande - en semster och en "efter-semestern-vecka", är det nu dags att ta tag i vardagslivet igen. Mannen och jag gick på box 75 min tillsammans. Oj så roligt det var! Riktigt kul att slåss med honom också... Vi skrattade som galningar så alla på klassen måste trott att det var något allvarligt fel på oss. Träningsvärk i morgon är mer än välkommet. För jag har nästan glömt hur det känns...

Jag är dessutom svinlat och har inte "orkat" ladda min kamera sedan jag kom hem från Hurghada. Därav bildfrånvaron. Måste ta tag i detta i morgon... It's a promise, ok?

Återförening

I år fyller jag som bekant 25 år. Därmed har jag också en stor skopa vänner som gör detsamma. Jag har ytterst lite kontakt med mina gamla vänner från den lilla ort som jag kommer ifrån. Inte för att jag inte vill, utan att det liksom bara "har blivit så". Många av dem jobbar utomlands, eller har flyttat till andra delar av Sverige. Men idag kom en av tjejerna från det gamla kompisgänget in i butiken. Hon fyller 25 i veckan som kommer och svängde in för att bjuda mig på fest på lördag. Ska bli hur kul som helst! Hon och hennes kille har också köpt hus utanför stan som de har renoverat precis som vi, så det ska bli riktigt roligt att se hur de har fått det. Dock blir det nog till att köra, för det är lönehelg och jobb och jag blir så fasansfullt bakfull nuförtiden...

Denim

Häromdagen kom den här sjukt snygga och mycket användbara jeansjackan, in till Only. För fyrahundra pix blir den din! Men du får skynda dig, för den är snart slut...

22.3.09

Skit också


Jag skrev ju ett inlägg på min blogg i Egypten. Naida och jag satt då inne i hotellets pyttelilla skrubb med fyra, helt värdelösa datorer som såg ut att vara från -92. Trettio centimeter, med ryggen mot oss, sitter två ryssar. En stund senare, har de, utan min notis, lämnat skrubben och en kille har slagit sig ner på samma plats.

Vår dator är extremt långsam. Vi sitter tysta och bara väntar. Tillslut kommer jag på den briljanta idén att dela med mig av mina tankar till Naida.

"Fan, alltså idag är första dagen sen vi kom hit som jag känner mig riktigt skitnödig. Inte så att jag har åkt på nån magsjuka, utan mer att jag verkligen behöver skita. Annars gör jag det varje dag, men nu har det gått flera dagar sedan sist!"

Varpå Naida, med blossande kinder och kvävt asgarv, pekar på killen med ryggen mot oss och väser:

"Mia, han är svensk!".

Jaha, min vanliga otur igen då.

Sunkigt

"Kan du köpa en pizza åt mig på hemvägen? Och sluta skratta, jag är bara lite svag idag."

Sms till sambo som är hos en kompis. Är man trött, lat och hungrig, så är man.

Skönt

Sovmorgon till halv elva i en skön säng. Fåglar som kvittar utanför fönstret. Lugn och tystnad. Tre polarkakor med mycket smör, ost och skinka. En kopp kaffe. Två sköna soffor. En kär vän. En underbart charmerande liten tjej. Köttbullar med snabbmakaroner. Massor av teve-repriser. Inga måsten och ingen tid att passa. En sol som tittar fram bakom molnen, utanför fönstret ibland. Friska vårfläktar genom en gläntande altandörr.

Vem har sagt att söndagar är trista dagar?


I-landsproblem?

Konversationer i tevesoffan, en seg söndag.

"Ahh Gud, det är så jobbigt när man har ny telefon och alla ord måste läggas in igen när man ska skriva sms."

"Jaaa, jag vet. Skitirriterande liksom."

21.3.09

Tjejfest

Klockan är 20.02 och jag är redan onykter pga Jossans starka (men för smaksinnet ack så svaga) bål. Nu har vi ätit en god middag och ska köra igång med Singstar. Känner på mig att det här kommer att bli en utomordentligt trevlig kväll! Förlåt mamma, för att jag glömde lämna vinet jag hade köpt åt dig! Jag är så ledsen...

Hemma

Såhär fantastiskt underbart var Egypten! Vår semester var över förväntan bra. Men nu är jag hemma i vardagslivet igen. I butiken har det kommit in massor av fina kläder sedan jag var borta, men jag har faktiskt hållit mig ifrån att handla, tro det eller ej!


Däremot köpte jag nya bågar innan jag åkte, och de ser ut såhär. Har fått förvånansvärt mycket komplimanger för dessa. Jag var rädd för att se ut som en nörd. Och det gör jag också enligt min frisör. "Men en jäkligt snygg nörd", sa han.

Idag är det grym fest ute på landet hos älskade J, vi ska sjunga Singstar och ha hur kul som helst. Men först har jag en lång att-göra-lista med ärenden på stan som måste fixas. Suck. Dags att svira om och få det gjort! Ha en skön lördag!

14.3.09

Halsningar fran Egypten

"I Egypten ar det mycket som ar annorlunda", sa reseledaren i bussen redan nar vi kom hit.

Och ja, det kan man definitvt saga att det ar...

Forutom vidriga taxichaufforer som standigt forsoker blasa oss pa pengar och tafsa pa en, valdigt trakig mat och pahangsna egypter, sa har vi det hur bra som helst. Det finns oerhort manga anekdoter att beratta fran den har resan, men med tanke pa den har datorns fantastiska kapacitet, far det racka med en historia for idag...

I onsdags tog vi en taxi till Hard Rock Cafe har i Hurghada. Ganska snart visade det sig att killarna som jobbade dar, var riktigt trevliga prickar - och de tyckte snabbt detsamma om oss. Vi borjade i baren med lite fordrinkar, sedan var det dags att ata. Vi kom i god feststamning och nagonstans mellan att maten var avklarad och vi gick pa mer dricka, forsokte jag papeka for min kara resekamrat att vi skulle kolla hur det stod till med notan. Vi hade inte betalat nagot sedan vi kom...

"Neeeej Guuuud! Det ar ingen fara, klart att pengarna racker, vi har huuuur mycket som helst med oss!"

Just det. En timma senare, far jag en nota ratt upp i ansiktet, fran en av bartendrarna och far en smarre chock. Vi hade overskridit var budget rejalt... 821 egyptiska pund, alltsa 1412 svenska kronor. Jag vander mig till Naida och forsoker pakalla hennes uppmarksamhet, och nar jag val fick den tyckte hon att jag var bra pa att dra roliga vitsar. Synd for henne, och oss, att det inte var ett skamt.

What to do? Inget Visa-kort och inte ville vi ta en kvartslang taxiresa pa egen hand, da vi forstod att nagon av oss ju var tvungen att stanna kvar pa restaurangen. En oljeshejk (eller ja han var Hurghadas turistambassador men han sag ut som en shejk) som jag pratat med i baren hela kvallen, ville garna bjuda oss pa kalaset, men det kunde vi verkligen inte acceptera! Det hela slutade med att en av bartendrarna fick folja med Naida till hotellet och hamta mer pengar. Men fy vad vi skamdes! Dock har vi atervant tillbaka till HRC och vi ar om mojligt, an mer populara, trots var lilla incident...

En liten grej till:

Forsta dagen pa stranden kom en egyptier fram till mig och sa:
"You're from China? You're a chinese?

De ar inte sa varst bra pa att lista ut vilket land man kommer ifran...

Nu ska vi upp till rummet och lasa annu mer bocker, vi har redan slukat tre var! I morgon ska vi till en ny strand som vi hoppas ar valdigt bra! Formodligen ses vi inte igen forran hemma i Sverige, da internet och datorer inte ar det enklaste att fa tag i har... Ha det bra!

9.3.09

Resklar

Alvedon är bra skit - jag känner mig bättre. Ipren är inte min grej tror jag... Hoppas att flygresan går bra för jag är sanslöst förkyld. Har ju inte så mycket att välja på... Jag har i alla fall laddat upp med ett helt mini-apotek! Väskan är packad med massor av böcker och iPoden fullsmäckad med ny musik. Det kanske kan bli rätt bra det här ändå?

Har ingen aning om hur internetåtkomsten kommer att vara där, så vi får helt enkelt se om det blir något bloggande eller inte. Nu ska jag sova ett par timmar - vi ses igen så fort jag kan!
KRAM PÅ ER

Nu känner jag mig sådär omodern igen


Igår inspekterade darling och jag hyllorna av mörk choklad på ICA. Dessa har ökat dramatiskt den sista tiden - alla verkar älska mörk choklad mer än vanlig hederlig Marabou. Själv sticker jag inte under stol med att en fet ljus chokladkaka är etthundratio gånger godare om man är sugen. Men det är klart, till kaffet efter en god middag, är mörk choklad gott.

Konstateras kan i alla fall att den är populär - men en sak undrar vi. Vad hände med Schweizernöt eller Frukt & Mandel? Nu invaderas hyllorna av de mest suspekta smaker. Vad säger ni om Havssalt? Eller kanske till och med salt och körsbärstomat? Bikini - med smak av aprikos. Och vill man ha ragg kan man alltid käka chokladen "Sexy". 39.90:- är ju rätt dyrt för en chokladkaka på ICA, men om man blir sexig på köpet, kan det kanske vara värt att överväga i alla fall?

Jävla skit

Om drygt nio timmar lyfter planet till Egypten. Jag sitter begravd i snorpapper med hög feber. Det här känns inget vidare kul.

8.3.09

Dagen då Sverker tog en större plats i vårt liv


I torsdags kväll kom jag hem och möttes av min man, iförd ett randigt förkläde. Han stod framför teven och från köket osade det bränd mat. Jag försökte få kontakt med honom och upplysa honom om detta. Men det enda svar jag fick, var ett mycket irriterat:

"Schhhh! Jag kollar på Sverker!!"


Min fråga är; har man anledning att vara orolig då? Eller är det helt normalt i hans ålder?
Jag bara undrar.

Ipren och jag


Det blev en slapp dagens idag. Bytte om efter jobbet och åkte till huset för att rota fram lite sommarkläder. Helt sjukt vad mycket kläder jag hittade! Det var den ena aha-upplevelsen efter den andra - och då är detta ändå plagg som jag helt har glömt att jag äger. Alltså ett utmärkt bevis på att jag handlar på tok för mycket...

Ipren har varit min bästa vän för dagen. Har jobbat, handlat lite och nu är vi hemma hos syster och har söndagsmys med te och mackor. Kollar på teve och slöar. Med andra ord - hur skönt som helst! I morgon har jag merchandisebesök hela dagen och ska även checka av det sista på min långa att-innan-den-plötsliga-semester-listan. Det känns obeskrivligt skönt att få åka iväg om bara en dag!

Tre

Tre jobb jag har haft: Konditor, sexleksaksförsäljare, bensinstationsbiträde
Tre platser jag har bott på: Utanför stan hos mor och far, i egen lägenhet i stan och hos svärmor och svärfar
Tre saker jag gillar att se på TV: Diplomaterna, Lyxfällan och Mia och Klara
Tre favoriträtter: Oxfile med potatisgratäng, pizza och tacos (jisses så patetiskt men det ÄR ju faktiskt gott!)
Tre platser där jag helst skulle vilja vara just nu: I vårat hus, på en solig strand och på en shoppingresa i en storstad.
Tre personer jag utmanar: Jessica, Josefine och Emelie.

Nitar och läder


Jaha. Och hur snygga är inte nitstövlarna som Sophie har köpt hos Sko Uno? Suck. Ge mig en extra månadslön som jag bara kan köpa skor för.

Fyrtiosex timmar kvar


Godmorgon! Jag är uppe med tuppen (i alla fall för att vara en söndag...). Har smugit upp före resten av gänget vaknar, och sitter nu och myser med en stor kanna te, yoghurt med bär och nykokta ägg. Jag har blivit sinnesjukt förkyld under natten, hela huvudet känns som en fotboll och jag mår egentligen inte alls bra. Men jag orkar inte deppa ner mig för det. För vet ni vad? Om exakt fyrtiosex timmar sitter jag på planet hit.

Vi bokade i torsdags och min ambition med den här resan är att ligga på en solstol i sju dagar och läsa pocketböcker med något gott att dricka i handen och bra musik i hörsnäckorna. Visst låter det skönt?

7.3.09

Mera skor

Som tidigare nämnt, så finns det ruskigt mycket skor att köpa den här våren. Här är ytterligare några favoriter.



Acne-liknande från Michel Klein/La Redoute.

Riktigt fina remsandaler från Levis´

Och budgetalternativ från Ellos.


Fina skor


Jag måste säga att jag gillar Blondinbellas söta skor från DNA.

Lycka

Jag är så oerhört lycklig! Idag har jag verkligen insett hur mycket bra saker jag omges av i mitt liv. En underbar familj, en mysig sambo, ett riktigt roligt jobb och helt fantastiska vänner. Visst finns det saker som är jobbiga men när man ser saker och ting i ett större perspektiv, så inser man att det oftast är petitesser.

Ikväll vill jag ge er alla ett tips. Lev livet fullt ut, ägna din fria tid åt att bara göra saker som du mår bra av, som får dig att må bra. Gör inte en massa saker som förväntas av dig, som du kanske egentligen inte måste göra. Våga konfrontera dig själv med dina egna rädslor och svagheter - det är inte fult att inte alltid vara stark. Och njut av småsakerna runt omkring dig. En promenad, en annan människa som skrattar, ett snöfall, en glimt av solen. Ett roligt träningspass, ett gott glas vin och god mat - inte lever vi livet för att ständigt gå på dieter? Tala om för människorna du älskar hur mycket de betyder för dig, i morgon kan det vara försent. Allt det här kanske låter som klyschor, men det är det faktiskt inte.


Den här låten hörde jag en morgon, då solen strålade och fåglarna kvittrade utan för ytterdörren som stod öppen. Just den morgonen stod jag och sminkade mig och gjorde mig klar för att ta studenten. Ett antal år har passerat sedan dess, men jag minns det som igår och jag tänker ofta på just den sången. Dessvärre hittade jag inte Gert Fylkings svenska variant, så här kommer originalet. Ha en skön lördagkväll!


Halsont

Guten morgon på er! Jag hade ställt klockan på 07.30 för att bege mig till gymet. Klockan sju vaknade jag med världens halsont. Inte så förvånad i och för sig, med tanke på att darling har varit sjuk hela veckan. Men surt som fan ändå. Kanelgifflarna och alla chokladbitar från igår, behövde verkligen rensas ur kroppen om man säger så... Men - aldrig träning när man har ont i halsen, hur gärna man än vill...

Nu sticker jag till jobbet!

Fantastisk film




Ikväll såg jag, som tidigare nämnt, den fantastiska filmen Efter Bröllopet. Jag vill verkligen se den igen! Det var så mycket små detaljer, som jag absolut inte kan förstå hur man som regissör kan klara av att fånga! Så välspelat att man riktigt kände hur de olika karaktärerna kände för varandra, bara med en blick. Nästa gång jag ser den, ska jag ha penna och papper framför mig. Det var mycket tänkvärt... Tårar, skratt, oerhört vackert foto och framförallt slår det mig mer än en gång hur oerhört vackert Sverige och Danmark är om sommaren. Om du har möjlighet - se den här filmen - den rekommenderas varmt!

Finfina hantverkare


Ikväll har vi varit hos en kompis och hjälpt henne att skruva upp garderober. Eller, jag har väl kanske inte hjälpt till så mycket. Jag skötte en del av markservicen och åkte handlade kanelgifflar, glass och godis till de för kvällen, mycket ambitiösa"hantverkarna". Tänk att en skruvdragare kan göra en man så himla lycklig? En av anledningarna till att jag höll mig på avstånd när de grejade, är att män blir som förbytta. Man blir ju nästan skraj! Det ska styras upp och det ska fixas och donas. Det dunkas rygg och det förklaras högt och brett om hur man smartast ska utföra uppgifterna. Men hur mycket får de gjort egentligen? Ikväll överraskade de mig. Det gick lite segt i början, men en långfilm och för mycket godis senare, hade de lyckats få ordning på torpet. Inte dåligt...

Godkväll!


Om någon undrar varför jag alltid har mina handskar på mig, så är det för att jag fotar direkt när jag kommer till jobbet. Annars glömmer jag bort det... Och då mitt minne är så kort, måste jag göra det så fort jag bara kan - ska jag ta av mig vantarna först så är det risk för att det inte blir några kort...

Jeansshorts Only
Linne och spetstop Vero Moda
Leggings Pieces
Örhängen och sjal i håret H&M
Vantar och bälte Lindex
Skor Scorett

5.3.09

Träning igen


Tjena på er! Hur mår ni idag? Jag mår bara fint, har jobbat som vanligt. Efter jobbet var jag på vippen att acceptera en mycket lockande after work. Men visade prov på självdisciplin och stack hem. Höll på att somna i tidningen vid köksbordet efter mitt keso/bär-mellanmål. Tog mig i kragen och stack ner till gymet med iPoden matad med lite nytt. Vilket lyckokast. Grymt skönt att träna och efter ca två veckor med något trytande motivation, känner jag mig på banan igen. Crosstrainern 30 min och ett hårt magpass, samt axlar. Beach 2009 är inte alls långt borta. Inte alls, mina vänner.

4.3.09

Lassi party bag


Idag kom den här fina väskan från Pieces. Man ser det inte på bilden, men den är mycket mindre än man tror - helt enkelt en partybag. Cirka 15x15 centimeter skulle jag väl tippa att den är. Finns i svart och brunt.

Fransar


Till sist fick jag tag i mina efterlängtade skor från Vagabond. Men. De är för små! Som tur är har jag en underbart snäll sambo, som är snäll nog att åka de åtta milen för att byta dem till en storlek större. Vi får verkligen hoppas att de passar i storlek 39, för jag är helt kär i de här skorna! Dessutom är de sjukt sköna och passar till väldigt mycket.

Besökare