30.4.09

Töserna på Vero Moda





Här kommer bilder av flickorna på Vero Moda och deras utstyrslar för dagen. Och - inte helt otippat - kommer alla kläder från just Vero Moda. Skor DNA, Din Sko och Converse.

Ikväll blev det grill i stan och nu är vi hemma igen. I helgen blir det långhelg för min del! Med butikstidsmått räknat alltså... Jag slutar klockan fyra en fredag! Det har aldrig hänt innan, nästan som att sluta vid lunch för en "normalarbetare"... Glad valborg - eller vad man nu säger!

29.4.09

"Lämna aldrig ensamma mammor i bilen"

Det här sanslöst roliga inlägget på min gamla högstadievän Ellen´s blogg, måste ni bara läsa!

Mer ur dagboken

Eller vad sägs om det här, också ur dagboken:

"...Karin (lillasyster) väckte mig genom att kasta en syltburk på mig..."

Tack syrran! Men det var väl inte mer än rättvist, med tanke på alla dumheter jag gjorde mot dig när jag var liten!

Karin är sex år yngre än mig och så fort hon vägrade att ställa upp på allt jag ville att hon skulle göra - bjuda på godis, hämta något, göra en syssla - sa jag alltid med ledsna hundögon till henne:

"Men om du inte gör det, då blir Mia ledsen", och så fick hon så dåligt samvete att hon gjorde det. Usch vilken hemsk människa jag är!

Ur en tonårings dagbok


De säger ju att bloggen är som en dagbok. Inte riktigt kanske, men jag bjuder ju på ganska mycket här i bloggen, så kanske är den just det. Om inte annat är det fantastiskt roligt att gå tillbaka och läsa gamla inlägg om händelser man glömt och bilder man inte sett på länge. Det framkallar mycket minnen!

Igår var jag nere i källaren och röjde efter lite saker i våra flyttlådor. Då hittade jag den här gamla dagboken som jag skrev i när jag var fjorton år. Det var så kul att läsa! Det är alltså elva år sedan, men jag märker att jag är mig lik, och verkade vara en ganska klok tonåring:

13 augusti, 1998
"...jag har tänkt mycket på hur mycket jag älskar min familj. Jag är en lyckligt lottad person. En familj som jag vet älskar mig: en stjärna i fotboll, duktig i skolan, ambitiös, skinn på näsan, vågar uppträda. Det absolut bästa är min FAMILJ!!!!"

Som pappa säkert tänker när han läser det här nu; "hennes självförtroende har det då aldrig varit något fel på". Haha, ja det får jag ju hålla med om.

En ny liten människa ♥


Åh inatt fick min arbetskamrat en liten son! Eller, så liten var han inte, han vägde drygt fyra kilo och var jättelång! Ingen kunde tro att han fick plats i hennes lilla kropp... En lång väntan, då hon gått tretton dagar över tiden, är äntligen över och jag längtar tills jag får se det lilla underverket! Stort grattis vännen!

Dåligt

Jag har varit katastrofalt kass på inlägg under kategorin "Maria har på sig" det sista. Det är synd, för i alla fall jag, tycker att det är bland det roligaste när jag läser andras bloggar. Dessutom har jag ju några gånger fotat mina arbetskamrater och det måste jag ta tag i igen. Ni har ett löfte från mig nu!

Leo

Och hur grym var inte den här coola saken från Only? I juli kommer den till butik om vi köper den. Det är mycket jag måste övertala min chef till just nu...

Pimpin' our bedroom


Såhär ser sovrummet ut, efter min Ikea-tripp igår. Det är rätt fascinerande hur mycket man kan göra med lite textil. Jag tror att Berra var lite nervös när han släppte iväg mig till det stora varuhuset, men det gick alldeles utomordentligt bra. Vi hade satt en budget, vilken jag höll. Jag var så hård mot mig själv minsann, rannsakade varje beslut och vägde fördelar mot nackdelar, vilket resulterade i att jag inte köpte något som vi inte hade planerat att köpa!


Påslakan och örngott är Beata Tistel, som dessvärre inte finns på hemsidan. De randiga och blommiga kuddarna är metervara, som jag sydde ihop till kuddfodral. Elisabeth är den randiga och Gunilla, den blommiga. Överkastet heter Forsytia och finns i flera färger. Svarta enfärgade kuddar, Granat.


Svårt att få till kort i mörkret, men såhär mysigt var det igår kväll med tända ljus.


Tavlorna jag målade för några år sedan åkte fram. Stenarna i form av hjärtan har jag köpt på Din Florist.


Hylla och korg från Ikea, blandade ljuslyktor och en buxbom som inte ska vara där men som fick ligga där så länge...

Solig morgon

Idag blev det ingen morgonpromme, orkade verkligen inte. Får se om det blir en sväng ikväll i stället. Det är strålande vackert väder idag (mycket bättre än igår) men jag är inte ens förvånad för det är alltid fint väder när jag jobbar nuförtiden...

Har i alla fall ätit fruktsallad och läst tidningen i solen på trappen - jag kanske ska sluta vara så gnällig?

28.4.09

Tur i oturen

Just som jag trodde att detta skulle bli min nyttigaste och mest sockerfria dag hittills på flera veckor, fick vi en kladdkakeinbjudan... Och man vill ju inte vara oartig och tacka nej förstås. Så nu var det kört igen. Tur att jag gick vilse i morse, så att promenaden blev en halvtimme längre än jag planerat. Något positivt i alla fall.

Hemma



Berra och hantverkaren lackar bänkskivan, jag pimpar sovrummet. Det börjar likna ett hem...

Fina grejer





Här är fyra sköna VM-styles som dessvärre inte kommer finnas i butiken jag jobbar i. Det finns så mycket fint att köpa in, men man har ju en budget att hålla och vår butik är inte jättestor. Sen är folket som bor i vår stad inte alltför trendiga, vilket gör att det finns andra plagg som är mer kommersiella än dessa... Men visst är alla fyra plaggen grymt snygga? Kanske Jessica får någon av dem till sin butik?

Lycka ♥

Den här dagen är verkligen helt underbar! Startade med en lång morgonpromenad klockan kvart i sju. Dimman låg som ett täcke över ängarna, när jag promenerade på landsvägarna här ute på landet. Jag kan inte beskriva hur fantastiskt vackert det är här ute, snacka om att vara lyckligt lottad som har en sån vacker natur utanför dörren! Solen kämpade sig igenom molntäcket och fåglarna kvittrade för allt vad de var värda. Sen gick jag lite vilse också, men det är en helt annan historia...

Har just intagit en god fruktsallad, läst tidningen och druckit kaffe. Lyssnar på Morgonpasset i P3 och en skön läsare önskade att få höra den här grymma låten. Solen lyser på en nu klarblå himmel, jag är ledig och snart kommer en vän för att hänga med mig till Ikea. Rätt bra för att vara en vanlig sketen tisdag, eller vad säger ni?

25.4.09

Lovely

Satt och spanade lite på varor och hittade den här ursnygga västen från Pieces. Jag ska försöka övertala min chef att köpa in den tror jag... Kommer hälften med guldnitar och hälften med silvernitar. Det bästa med västar är att de piffar upp vilken trist outfit som helst. Gillar ni den?

Morgonstund

Morgonen bjuder på massor av sol och fågelkvitter. Jag vaknade tidigt, precis som vanligt sedan vi flyttade hit, och är pigg som en lärka. Vi har ätit nya favoritfrukosten - fruktsallad med apelsin, blåbär, jordgubbar och turkisk lättyoghurt och kanel. Kan tänka mig att det är smaskens att slänga på lite nötter också om man inte är allergisk, som jag.

Fredagsfin



Den här fina kavajen från Only fick jag i present i torsdags. Vill du också ha en, får du hålla ut till oktober, då den kommer ut i butik. Till kavajen hade jag lila tanktop och jeans från Vero Moda, linne från Only, sjal Pieces och Converse på fötterna.

24.4.09

Försök inte lura mig gosse...

När det är fredagskväll vankas det "Så ska det låta" klockan 20.00. Min man avskyr detta program, vilket han tydligt och gärna deklarerar. Men den sista tiden har han mer och mer villigt bänkat sig framför teven på fredagskvällarna.

Idag försvann jag ut i köket en stund under programmet. När jag kommer tillbaka in i tv-rummet sitter han och skrattar hjärtligt, med blicken fäst på teveskärmen.

"Men älskling, du sitter väl inte och har roligt när du tittar på det här värdelösa programmet?", säger jag ironiskt.

Direkt slutar han att le, försöker verka oberörd och svarar surt:

"Nej men, vaddå men jag kan väl få skratta åt idioterna som är med?"

Han ska inte tro att han kan lura mig... Det var sann glädje jag såg i de ögonen minsann.

Fredag ♥

Startade dagen klockan sju i morse med en timmas skön morgonpromenad i det vackra vädret. Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig klar för jobb.

Igår fick jag en fin present av våran söta säljare på Only. Jag tänkte visa er sedan vad det är för något... Tills dess - ta hand om er!

Gårdagen


Såhär såg Maria ut igår. Manilla top, som jag är helt kär i, koftan från Vero Moda Organic, jeans som hängt med ett tag, halsband från Glitter, armband diverse och kängor Scorett.

Inköp

Igår var vi på inköp, det vankades Kollektion #7, med leverans i augusti, september och oktober. Det är alltid svårare att ställa om och köpa höstkläder under våren, än att köpa vårkläder under hösten. Men tokigt nog, kan man inte låta bli att längta efter den perioden, när man ser alla mysiga stickade tröjor och härliga tunikor. Här kommer lite bilder på plagg du kan köpa på Vero Moda till hösten.

Den här fina tunikan i gammalrosa föll jag verkligen för! Tillsammans med den mjuka och gosiga västen, blir det en perfekt kombo.

Linda i en superfin kofta. De snygga jeansen med patchwork finns i butik nu och kostar 399,95 kr.

Den här paljettjackan skrev jag om för ett tag sedan, då vi redan köpt in den. Dock hade jag inte sett den live innan och den var ju minst lika fin i verkligheten som på bild! Den kommer till butiken redan i juli.

Västar och nitar går hand i hand till hösten. Den här godingen köpte vi.


22.4.09

Spring i benen

Godmorgon! Har startat dagen med en fruktsallad och ska låta denna sjunka in, innan det är dags för en löprunda. Sprang 6 km i måndags, och ska köra samma runda idag igen. Alltid lite segt innan, men åh så skönt efteråt.

Sen blir det några ärenden, innan jag får besök av en vän och hennes son. Idag kliar mina ögon så att jag nästan blir tokig - hata pollenallergi!

21.4.09

Jag


Lovar du att vara ärlig? Jag kan inte ljuga

Du heter: Maria

Smeknamn: Mia, Mio, Mongo och Korven (kärestan) , Doris (arbetskamrater och familj) , Gudrun (mamma och pappa)

Låt som när du är ledsen sörjer till? Allt med Coldplay, men särskilt Fix You. Den enda musik som både kan trösta och även bättra på lyckan när allt redan känns bra. Utan dina andetag och 747 med Kent kvalar också in i den kategorin...

Beroende av: Glada och positiva människor, inspirerande mijöer, promenader, kärlek och närhet, min sambo, min familj och vänner, beröm, rosetter, gott rödvin och god mat.

Vad behöver du mest just nu: Något nytt att sätta tänderna i. Samt köra igång några kreativa projekt till hemmet. Men först får jag tålmodigt vänta på lönen, här ska inte nallas på några sparkonton...

Vad tror folk om dig? Glad, positiv (äckligt positiv enl vissa), ambitiös, kreativ, stark och sprallig. Jag hoppas och tror att de flesta människor faktiskt ser mig som den godhjärtade och omtänksamma människa jag är. Andra tycker att jag är en jävla bitch. Men det är något de har bestämt sig för från första stund och därför har de aldrig lärt känna den Maria jag faktiskt är. Synd för dem. Jag uppfattas nog rätt kaxig i vissa sammanhang och har ibland en förmåga att köra över folk, men jag ber alltid om ursäkt om jag kommer på mig själv med att ha gjort det. Sen tror de nog att jag är rätt knäpp och galen också...men det är jag kanske?

En annan sak jag tänker på mycket är att människor som har en annan stil än jag, eller kanske är tjugo år äldre än mig, ofta dömer mig pga mitt utseende i mitt arbete. De tror först inte att jag har förmågan att anpassa mig till deras behov, vad gäller kläder. Men efter en stund märker de förhoppningsvis att de hade fel.

Stämmer det? Ja, det stämmer. Förutom då de kunder som helt misstolkar min personlighet, bara för att jag råkar vara lite trendig.

Vad får du oftast komplimanger för? Att jag ändrar mitt utseende hela tiden, såsom hårfärg, klädstil, sminkning och frisyr. Sen får jag ofta komplimanger i mitt jobb för att jag är söt, trevlig och ger kunden det lilla extra. Av vänner får jag ofta höra att de uppskattar min ärlighet och att jag inte är konflikträdd.

Vad säger du för att imponera på någon? Att jag kör en Fiat 500, haha. Nej men jag är stolt över mig själv som person så jag tänker nog inte att jag ska imponera. Har man god självkänsla och tycker om sig själv som man är, behöver man nog inte säga saker för att imponera på folk.

Hur imponerar man på dig? När en person gör saker för andra människor. Tex en tjej på mitt jobb som har fyra jobb utöver de hon har som säljare hos oss. Hon tar hand om handikappade i olika åldrar, lär barn att dansa och simma. Det är imponerande att orka ge så mycket till andra människor. Och sen imponeras jag av människor som vågar vara sårbara, misslyckas och inte skäms för att de kan göra fel.

Brukar du skratta för dig själv? Ja, framförallt åt mig själv när jag i min ensamhet gör klantiga grejer. Vilket händer varje dag.

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: "Det blir jättebra! Vad är adressen?"

Var bor du? I ett alldeles underbart hus som jag älskar.

Trivs du där: Om jag gör! Det kan du lita på...

Äger du några converse: Rosa, skotsrutiga och svarta All Star Light

Sprit, cider, vin eller öl: Ska jag rangordna?! :-) 1. Vin 2. Öl 3. Cider 4. Sprit

Vad har du för mobil: En helt jävla värdelös Sony Ericson som är min sämsta mobil någonsin och snarast måste bytas ut.

Nästa mål i ditt liv: Det håller jag för mig själv

Hur svarar du i mobilen: Beror på vem som ringer

Vem ringde du senast? Min söta arbetskamrat i Vero Moda-butiken i Partille.

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Att hon hade fått en cykel av sin snälla sambo

Antal timmar sömn inatt: 8 1/2

Sov du ensam: Nej

Brukar du komma i tid: Ja, i alla sammanhang utom när min sambo väntar på mig. Hm?

När mår du bra: När vi är hos min familj en fredagkväll och dricker vin, lyssnar på massor av bra musik, skrattar, kollar på teveprogram som vissa älskar och andra hatar, kollar på gamla kort från när vi var små, pratar om livet och har det allmänt underbart. När jag får umgås med en kär vän och sitta ner med en kaffe och prata om livet. Sen kan jag ju inte säga annat än att jag mår bra när jag ligger i en solstol i ett varmt land, med en öl och läser böcker. Överhuvud taget när jag ger mig själv tid och omtanke så mår jag bra.

När blev du fotad senast: Idag när jag fotade mig själv

Hur känner du dig nu: Trött men nöjd över att jag ska vara ledig i morgon och träffa en god vän som jag inte sett på ett tag.

Vanligaste färg på dina kläder: Vitt, grått, svart, grönt, lila och marinblått.

Vad tycker du om fötter: Att de är helt omöjliga att hålla mjuka. Femmans sandpapper och mina fötter är mycket lika varandra.

Vad saknar du: Jag tycker inte att jag saknar något alls. Jag har en fin sambo, en underbar familj och fantastiska vänner. Vad mer kan man begära? Och saknar jag något, är det inte materiella ting, utan då kan jag själv skapa det.

Favorit dryck på morgonen: Yogite och juice

När brukar du oftast gå och lägga dig: Allt mellan 22 och 02, beroende på när jag börjar jobba

Är du blyg? Nä, det vore väl synd att säga. "Du pratar med alla som om du känner dem", sa min kära pappa för ett tag sedan

Sysslar du med någon idrott: Löper och går på gym (eller betalar för ett kort iaf). Sen är jag riktigt sugen på att börja spela fotboll igen.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja. Men det var inget som "drabbade" mig.

Vad skulle du göra om du vore kille för en dag: Ha sex, haha. Man vill ju veta hur det känns för dem också.

Är du nöjd med ditt liv: Absolut. Men det finns alltid en procent som man kan jobba med...

Vad är det värsta du vet? Avundsjuka. Varför ägna hela sitt liv åt att vara avundsjuk på andra istället för att göra något åt sitt eget liv?

Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? Idag kollade jag mitt konto och insåg att jag har spenderat 200 kronor sedan den 5 april. Mitt VISA-kort var alltså inte använt sedan den dagen. De andra tolv åren som jag förvaltat mina egna pengar har jag väl alltid sett till att det är minus på kontot dagen innan lön.

Vad längtar du till? Det håller jag också för mig själv...

Har du bra vänner och äkta vänskap? Åh ja, och jag älskar dem och uppskattar vår vänskap oändligt mycket.

Vad är det finaste du fått? Min familj, min käresta och mina vänner. Det upprepar sig i den här listan, men det kan inte sägas nog så många gånger... Ni är mitt allt!

Om fem månader: Den dagen tar jag då

Om ett år?: Hoppas jag att jag är närmre ett av mina personliga mål

Du samlar på: Minnen

Vem ringer du när du är arg/ledsen: Mamma och pappa, min Bundis, älskade Jossan och min darling

Har du strumpor på dig nu: Ja

Är det okej att gråta: Det är terapi

När grät du senast: Igår, när vi såg på Australia

Bär du glasögon eller linser: Glasögon

Har du piercing: Har, men den sitter inte i nu

Vill du gifta dig: Ja

Vill du ha barn: Ja

Är du bra på att laga mat: Jag är väl okej, men jag har en man som är ännu bättre så därför står han för matlagningen i vårt hem. Och övning ger ju som bekant färdighet så det är inte min starka sida.

Är du flygrädd: Nej

Hur vig är du: På en skala från 1-10. Minus 10. Skrattretande stel. Nästan så jag tror att det är något fel på mig

Vilken är din favoritglass: Magnum Strawberry

Tror du på ett liv efter döden: Ja

Bor dina föräldrar tillsammans: Ja

Vilken ögonfärg har du: Grön

Röker du: Ytterst sällan, men ibland när jag blir onykter och inte vet bättre. Fast jag brukar sluta efter två bloss när jag kommer på hur äckligt det är...

Hur ofta tränar/motionerar du: Beror på vilken period jag är inne i. Antingen blir det mycket eller lite - svart eller vitt.

Vad är det viktigaste i livet?: Att älska sig själv som man är

Manilla top


Det här linnet ser kanske inte ut att vara något särskilt att hänga i granen när man ser det på bild. Men åh så fint det är! Assymetrisk modell i tunn, halvtransparent bomull med brottarrygg. Provade det idag med mina trashade jeans och kängor. Snyggt och bekvämt och linnet går att variera i oändlighet med en olika accessoarer. I morgon blir det ett inköp - mitt första på en hel månad! Men jag känner på mig att det kommer bli välanvänt. Manilla top finns i flera färger, och kostar bara 159,95 kr.

Har lånat bilden från Eva. Där kan du även se vilka färger linnet finns i.

Dagens




Idag var ingen bra dag för ansikte på bild... Men såhär såg mina kläder ut för dagen. Det gröna linnet är ett fynd från mitt projekt "återanvända-gamla-kläder", och kommer från förra vårens kollektion. Ribbad tank Only (älskade bas-serien Panic är en trotjänare i garderoben), jeans och väst Vero Moda, samt skor Scorett.

Fina grejer

Igår blev vi fullständigt överösta med nya varor till butiken. Hur kul som helst! Vi sålde som smör igår kan jag säga... I morgon är jag ledig, på torsdag blir det inköp för hösten och sen jobb resten av veckan. Lönehelg med massa nyinkomna kläder is da shit vill jag lova.

Hoppas kanske hinna med en liten secondhand-sväng på lördag innan jobbet dessutom...

Alldeles alldeles underbar ♥

Häromdagen var jag alldeles för trött för att se Australia. Men nu måste vi snart lämna tillbaka den, så därför satte vi oss för att se den ikväll. Jag var rätt så trött, och undrade hur jag skulle överleva nästan tre timmar utan att somna. Det var verkligen inte något problem kan jag säga. Verkligen inte.

Den här filmen måste du se om du inte redan gjort det! Den var bland de bästa filmer jag någonsin sett. Ingen idé att jag skriver mer än så, mina recensioner gör den inte rättvisa, du får helt enkelt titta och njuta själv.

Nu ska jag sova...

19.4.09

Art



För ett par månader sedan började en ny tjej som säljare hos oss på Vero Moda. Hon är en rar tös, som dessutom visade sig ha dolda talanger... När jag kom in i lunchrummet en dag, hängde små bilder av oss i personalen på väggen, som hon målat. Detta har blivit en tradition för henne, som hänger med till varje ny arbetsplats. Så här är alltså vårt Vero Moda crew! Så himla fina, jag är helt fascinerad!

Nytt i butiken





De här godingarna kommer in till butiken under veckan. Skulle passa bra i min garderob allihop, kan jag lova...

Söndagsbitchen


Idag har jag varit på
extremt dåligt humör. Jag tycker verkligen synd om min käresta som har fått stå ut med mig och mitt gnäll hela dagen...

Men efter en långpromenad och ett besök hos en släkting, som innehöll glada barn och Elfsborgsmatch (skön vinst!) på tv, känner jag mig nu betydligt gladare. Bläddrade även igenom några exemplar av inredningstidningen Lantliv hemma hos dem, vilken överraskade mig positivt. Vi är långtifrån typerna som förespråkar lantstilen, så därför har jag alltid ratat den tidningen. Men den gav mycket inspiration och ingen har väl sagt att man måste köra lantligt rakt igenom? För övrigt är det inspiration bara att vistas hemma hos den här familjen, som har ett riktigt personligt och kreativt inrett hem.

Tack vare detta, fick jag ett ryck när vi kom hem och har nu målat om den lilla garderoben i hallen, som tidigare var grisrosa invändigt. Har bara målat med grundfärg än, därav det ojämna resultatet. Ska måla med lackfärg i morgon tänkte jag. Vi ska inreda garderoben med skoställ, hängare och någon hylla, då vi inte har plats för någon sådan förvaring i övriga hallen. Tror det kommer bli grymt bra. På tisdag (enligt hantverkaren, vilka man aldrig ska lita på när det gäller tidsbestämmelser) får vi vår efterlängtade bänkskiva. Ska bli väldigt skönt att kunna utnyttja köket fullt ut. Det är drygt att diska i duschen och dessutom utgör jag en livsfara för vår skjutbara duschvägg i glas, varje gång jag utför denna syssla.

18.4.09

Trött


Är helt slut idag. Sitter i soffan och väntar på hembakad pizza som darling bakar. Om en stund blir det Robinson och sedan ska vi se Australia. Än så länge en väldigt lugn lördagskväll alltså.

Miss

Idag åkte jag ut för att byta till sommardäck på Gula Faran. Syrran och jag satt snällt och väntade tills de hade stängt stället. Sen var det dags att hissa upp min goding. När min kära morbror väl krängt av alla hjul, visade sig att muttrarna till sommartassarna var helt spårlöst försvunna! Vi letade överallt (vintermuttrarna passade inte...) men ingenstans fann vi dem! Så det var bara att sätta tillbaka vinterdäcken igen. Vem sa att saker och ting blir som man tänkt sig? Nu får Gula Faran vänta några dagar till innan han får känna sig sommarfin.

16.4.09

Godmorgon


Godmorgon! Har startat den här dagen med en dusch och sitter nu och dricker te med tidningen i högsta hugg. Igår öste regnet ner när vi vaknade, men idag när jag ska jobba skiner solen igen. Jaja, slår man ut det på ett år, går det nog på ett ut, det där med fint väder och lediga dagar...

Nästa sommar hoppas jag att jag kan ligga i de här underbara utemöblerna från Ikea, på våran förhoppningsvis, färdigbyggda altan. Dessa hittade jag i Allas (ja, min prenumeration har gått ut men ett lösnummer brukar slinka ner i kassan på Ica ibland...) och det är serien Arholma. Möblerna är i rotting som tål både sol och regn. Dessvärre verkar serien vara väldigt ny, för jag hittar den ännu inte på hemsidan. Å andra sidan blir det ju inte aktuellt förrän nästa sommar ändå... Men visst vore det mysigt att starta en solig morgon, med en kaffe och tidning liggandes i denna soffgrupp?

15.4.09

Avkoppling


Hur många onsdagar tillåter man sig att ha det såhär skönt? Att sova länge, äta pizza till frukost/lunch, kolla på film, dricka kaffe och äta godis? Idag gjorde min älskade vän och jag precis det. Bland det bästa jag gjort på länge...

13.4.09

Övning ger färdighet

I tre dagar har jag letat som en tok efter min lilla manick som hjälper mig att stämma min gitarr. Jag VET att jag har sett den någonstans bland alla våra lådor i källaren. Säg mig, varför hittar man alltid saker när man inte letar efter dem och sen när man väl letar efter dem, ja då hittar man dem inte?

Hur som helst var syrrans kille dagens ängel och stämde gitarren åt mig. Nu har mannen tvingats lyssna på mitt mycket ringrostiga gitarrplingande. Tror bestämt att jag måste öva en hel del för att komma upp i min gamla gitarrspelar-form. Så det är lika bra att han vänjer sig. Det här är bara början.

Vero Moda-töser



Ingen av Vero Moda-fröknarna var så värst sugna på att visa ansiktet en dag som denna. Överst är jag i jeans och skinnbolero från VM, t-shirt från Jack & Jones/Premium, bälte och väska Lindex samt Converse. Nederst min söta rödtott Nanna i blommig klänning och kofta från Vero Moda, leggings från Pieces och skor från DNA.

Annandag påsk

Sitter och undrar vart den här dagen tog vägen? Startade dagen med en löptur i det fina vädret innan jobbet. Dosen av motion har inte varit särskilt hög det sista... Väldigt skönt att komma ut och röra på påkarna lite grand.

Efter jobbet kom mor, far, syster med sambo och mormor hit på fika. Kära mamma fyller år idag! I morgon blir det jobb och på kvällen restaurangbesök med en härlig kollega. Tror också att det kommer slinka ner en del vin, då vi bägge är lediga på onsdag och bara ska mysa! Tänkte äta god frukost ihop och gå långpromenad. Härlig belöning efter att ha jobbat hela långa påsken!

12.4.09

Vedervärdigt


Hur tänkte hon egentligen? Jag börjar på allvar tro att de faktiskt har plockat ut hennes hjärna samtidigt som hon satt in annat.

Och framförallt, hur tänkte killarna som sökte till hennes eget lilla program?

Glädjeämnen

Jag ska inte sticka under stol med att det har varit jävligt motigt att jobba den här helgen. Men så händer sådana grejer som gör att energin kommer tillbaka igen.

En av tjejerna som jobbar hos oss kom fram med telefonen i handen igår (hon hade en kund i luren) och frågade:

"Maria, jobbar du på måndag?"

"Ja"

"Vilken tid?"

"Öppning"

Varpå hon tar luren och säger till kunden:

"Ja, hon jobbar mellan 11-16, så du kan komma då!"

Efter de lagt på frågar jag vad det gällde.

"Jo, men det var en tjej som bara ville komma och handla om du var här, för hon tycker att du är så duktig."

Kan man bli annat än glad?

Kalas

Inte ett blogginlägg på två dagar - illa.

Ungefär fem minuter efter att jag i torsdags skrivit
"...Första skärtorsdagen på länge som vi är hemma och inte på krogen. Skönt.", hoppade jag in i duschen och gjorde mig iordning för Grand. Haha, det sprattlade för mycket i mina partytarmar. Blev en ganska lugn, men trevlig kväll.

Igår var vi på en fantastiskt trevlig fest. En vän fyllde 30 år och temat var gult/påsk. I början av kvällen blev vi indelade i två lag, som tävlade i olika grenar. Den första grenen var "klättra på backar". Jag har sett det förut, men aldrig provat själv, ni vet när man ska stå på drickabackar och samtidigt stapla så många som möjligt. Och vem ska va i skiten om inte flugan liksom?

Sagt och gjort - jag hoppade i säkerhetsselen och begav mig uppåt. Det var skitjobbigt fysiskt och benen darrade tillslut av ansträngningen, vilket gjorde det svårare att hålla balansen. Men jag kom upp på arton backar tillslut! Måste mäta en back och se hur högt upp jag var egentligen... Jag slog min darling, som "bara" klarade femton backar.

Sen blev det bugg för hela slanten. Jag är inte så värst bra på det. Eller, egentligen handlar hela grejen om att jag inte vill bli förd, för jag vill bestämma hela tiden. Pappa påpekade detta reda när jag var femton år. Igår hamnade jag i händerna på en SM-medaljör i bugg. Han var typ Anna Skipper, fast i dans.

"Vad är det där för armar? Spaghetti eller vad är det frågan om? Och fötterna - ihop! Jag vill inte se de armbågarna utanför kroppen en gång till! Spänn höfterna!"

Jag som till och med var nykter och fokuserade 100% lyckades ändå inte få till det ordentligt. Herregud jag kände mig rätt värdelös där ett tag, men sedan lyckades han faktiskt lära mig grunderna, något sånär i alla fall. Så till den grad att jag lyckades följa killarna i danserna resten av kvällen.

11.4.09

Positivt tänkande


Uppladdning för jobb en påskafton: nagelfix och Melodikrysset.

Jag intalar mig att det här kommer bli en bra dag, trots att jag måste befinna mig i ett köpcentrum. Ibland är livet jävligt orättvist bara...

9.4.09

Skärtorsdag

Den här dagen har varit väldigt skön, fått en del gjort. Tandläkaren hittade inga hål och vi bestämde att senare i år byta ut min plasttand mot porslin. Måste bara ta tag i pappersarbetet med försäkringsbolaget innan detta kan ske. Uppdrag: dödtrist. Men måste göras...

Mormor blev överlycklig då jag kom på oväntat besök. Hon är så söt min mormor. Hennes absoluta favorit är Robert Wells. Han hade nyligen varit i stan och spelat på Folkan och självklart hade hon varit på plats. Idag frågade hon mig med glittrande entusiasm, om jag hade läst recensionen i tidningen. Vilket jag hade missat. Och jag kunde redan då ana att det varit god kritik, eftersom hon sträckte på halsen så förjordat mycket (som hon bara gör i sammanhang som innefattar "hennes Robban"). Sen försökte hon verka oberörd en stund och tillslut kunde hon inte hålla sig längre och sa:


"Ja jag var ju tvungen att spara den"
, varpå hon for ut ur köket för att hämta det prydligt förvarade urklippet.

Som ett stolt barn höll hon fram recensionen som hade fått fyra stjärnor och hon sa:

"Man kan nästan tro att det är jag som har skrivit den. Men sen har jag ju kommit på att de där reportrarna stannar ju inte hela kvällen. För då hade de ju minsann skrivit om (vem det nu var som hade uppträtt) också".

Det är underhållning på hög nivå att besöka min mormor. I alla fall om man känner henne väl...

Dessutom passade jag på att dammsuga bilen och var förbi Tage men det var som jag misstänkte, fullt i tvätthallen, så därför är Gula Faran fortfarande sketen på utsidan. Nästa vecka ska jag byta till sommardäck så jag får se till att tvätta (läs: få den tvättad) då.

Ikväll har jag städat lite, älsklingen har lagat kyckling med sallad och klyftpotatis, jag har målat naglarna och nu ser jag fram emot att ta det lugnt resten av kvällen. Första skärtorsdagen på länge som vi är hemma och inte på krogen. Skönt.

Underbara älskade rosetter


Just som jag skrev
att rosetterna hade varit frånvarande ett tag, skrek den här helt oemotståndliga t-shirten efter mig på Åhléns idag. Man kan nästan tro att designern känner mig och gjort den bara till mig, eller hur? Men eftersom jag har bestämt mig för att hålla i pengarna blev det inget köp. Det var lite hårt kan jag säga... Jag får titta på den en stund om jag känner mig deppad någon dag.

Högt betyg



Efter dagens fika blev det en sväng på stan. Närmast låg Åhléns, en kedja vars modeutbud sällan imponerar på mig (bortsett från Åhléns City i Sthlm och Gbg då, men det är ju en helt annan sak). Idag var jag dock oerhört imponerad!

Dessvärre har hemsidan inte så många aktuella styles, och många av de fina saker jag hittade, fanns inte med där. De här två pjäserna fanns dock med. Den rutiga fanns även i svartvitt och gjorde sig betydligt bättre i verkligheten än på bild. Nedersta är en kopia - långt ifrån den enda som går att hitta - av den omskrivna Miu Miu-kjolen, men fortfarande lika snygg trots att det är över ett år sedan den var som hetast.

I övrigt kan sägas att Åhléns nog varit lite väl bra på att kopiera andra kedjors plagg, då många saker var farligt lika konkurrenternas. Jag är absolut för att man ska få inspireras av andra märken, men min åsikt är att det inte får bli mer än ett par styles. Annars, högt betyg för Åhléns vårmode!

Världens sötaste påskkärring!


Den här påskkärringen är den absolut sötaste jag någonsin skådat! Älskade lilla Freja som snart är sexton månader, är den goaste lilla ungen jag vet. Jag har många gånger skrivit om hennes långa resa här på bloggen. Hennes kamp för att överleva har resulterat i oerhört många tankar och det har varit svårt att sätta ord på alla känslor som har funnits hos en. Att som människa stå maktlös och se ett barn och en nära vän med familj lida så oerhört mycket. Nu mår Freja mycket bättre och hon bjuder in till så mycket kärlek, lycka och glädje. En dag började jag pränta ner lite av mina känslor på papper och idén om att skriva en låt till Freja föddes. Resultatet blev Frejas sång. Texten är skriven av mig med god hjälp av min syster. Musiken är komponerad av Stefan Johansson - tack för hjälpen! Bildspelet har Freja´s mamma och tillika min kära och underbara vän Josefine gjort.
Glad påsk på er!

8.4.09

Gammalt

Bjuder på en bildkavalkad med årsgamla outfits. Själv sitter jag här och undrar vart alla mina kläder tar vägen. Och konstaterar att jag aldrig borde slänga något. Nu ska jag sova, tandläkaren tidigt i morgon bitti...






















Besökare