30.6.09

Check



Var en sväng in på Lindex idag och slog till på väskan jag skrev om i förrgår. Är sjukt nöjd! Särskilt bra att den inte är lika stor som min andra väska, för då går det inte ner så mycket skit... Och håll med om att det faktiskt är "fin" plast...

28.6.09

Acc.



När det kommer till kläder handlar jag i princip undantagslöst i butiken jag jobbar. Dels för att jag tycker mycket om vårt sortiment, men även för att jag är för mycket "Vero Moda-patriot" för att göra något annat...

Men om det finns någon kedja jag gillar mycket utöver den jag själv arbetar för, så är det Lindex. Handlar sällan kläder, men lite accessoarer köper jag då och då därifrån. Var inne och hälsade på min vän häromdagen, som jobbar där och hittade ett riktigt snygg halsband samt en väska. Är lite sugen på ett kortare och mer täckande halsband. Väskan finns i cognac och mocca i också men för en gångs skull föredrog jag den svarta. Annars tycker jag oftast att bruna nyanser inte ser lika plastiga ut när det gäller väskor i syntet, men den här var i, som vi skämtsamt brukar säga, "fin plast" för att vara svart. Precis lagom storlek och rem i den längd jag önskar. Det får jag lura lite på...

Helgen i bilder

Den här helgen har varit snudd på overkligt underbar. Det känns absurt att gå till ett arbete i en klädaffär i ett köpcentrum i morgon, med tanke på hur vackert det är nu! Sol och dryga tjugofem grader, god mat, gott vin, glass och grillat. Här kommer min helg i bilder!



Direkt efter avslutat arbetspass i fredags, satte jag mig i Gula Faran för färd mot Trollhättan, för att hälsa på älsklingsmoster och hennes sambo. Snacka om att jag blev väl omhändertagen! Fick en iskall GT och sedan fantastiskt god mat! Förrätt med ruccola, avokado, olivolja, nektariner (inte i min eftersom jag är allergisk) med räkor som var frästa i färsk ingefära, chili och vitlök. Till detta ett makalöst gott vitt vin. Varmrätten bestod av grillad kyckling och en fräsh sallad på mango, gurka och avokado. Ett ännu godare rödvin till det. Även ner lite konjak till kaffet slank ner!


Det ska erkännas att jag var aningen seg på lördagen, men framåt lunch åkte vi ut till Vänersnäs och solade, dock blev det inget dopp, det var alldeles för kallt i vattnet!


Jag skrattade åt Berra som valde att tillbringa denna dag på IKEA (han är ingen solfanatiker), så när jag kom hem hade han fixat en massa bra saker till hemmet!


Köpte även en ny bikini från Pieces i fredags, som invigdes denna dag. Tog sedan en sväng ut till Överby och provade lite klänningar för ett eventuellt köp till bröllopet vi ska gå på i slutet på augusti, men inget kändes helt hundra, så det enda jag kom hem med var nytt schampo från Lanza.



På vägen hem kunde jag inte motstå frestelsen att stanna till mitt ute i ödemarken och bara insupa dofterna av den stekheta skogsmiljön och ännu en gång konstatera att Sverige är ett helt underbart land!


När jag kom hem svirades det om för rosé i stan. Den här supersnygga klänningen hade bästa moster köpt på sin senaste Kina-resa. Tack igen - jag älskar den verkligen! Att den dessutom är 80% siden och inte 100% svettig polyester är en annan fördel. Senare på natten, kom vi hem samtidigt som grannarna så vi följde med dem in och drack bubbel och Singha till klockan blev alldeles för mycket och det var ljust ute.

Vaknade sent och fick äntligen tummen ur att klippa gräset. Sedan åkte vi till Berras föräldrar som åker hem til hemlandet i morgon och är borta i en dryg månad. Solade och läste skvallertidningar och fick sedan grymt god mat. Grillat och svärmors goda tsatziki och auberginesalsa. Jag måste se till att göra en sådan själv någon gång i sommar. Satt ute och läste i solen och sedan tog vi en sväng ner till sjön där det blev årets första bad!

Kallt i början, men ett skönt tillslut! Nu ska här ätas kvällsmat och laddas för jobb i morgon. Som sagt, det hade varit skönt att vara ledig lite till, men det går nog bra!

24.6.09

Skit också

Uppe halv nio för att klippa gräset, men som vanligt ville inte gräsklipparhelvetet starta. Fan också! Så nu sitter jag inne och surar. Jag hade sett fram emot lite motion i solen och jag har ingen lust att gå ut och gå. Så det så.

Pieces höst -09

Till sist kommer här mina favoriter från Pieces-kollektionen, som även den höll riktigt hög klass, med många vill-ha-objekt.Scarf i två lager med spets och söta små bollar längs kanterna.
Nitar i massor! Snygga armband
Världens coolaste strumpbyxor - tattoo tights. Hudfärgade med olika mönster på benen.
Bilden gör inte den här skinnboleron rättvisa. Den är supermjuk och har nitar. Går lös på tusen riksdaler, men då snackar vi fint skinn.
Midjebälte med kedjor
Bokstavsleggings i riktigt gött material
Skitsnygga bälten med både nitar och kedjor
Balenciaga-inspirerad clutch med dragkedjedetaljer
Och lite Chanel-igt i boleroform. Med rosett dessutom, kan ni tänka er! Den går dock att ta bort för den som inte är lika stor rosettfantast som jag
Hårband med olika applikationer. Ojojoj, jag ser helt klart fram emot höstens mode!

23.6.09

Höst -09 Only

Only bjöd på sjukt mycket fina styles denna kollektion! Det här är mina favoriter och jag ser verkligen fram emot hösten på Vero Moda. Kabelstickad tröja till ett par leggings. Korta stickade tröjor syns mycket, kombinerat med ett längre linne under. Tryck på t-shirts och en riktigt cool stickad tröja med fransar. Massor av korta jackor i fuskskinn och leoprint. Västar och fuskpäls blir en snygg kombo och den här lilla saken är ju så fin! Snygg svart partytunika som inte sitter åt. High heels och snygg make till det - me like!








Soft dag



Har varit ledig idag, men var tvungen att åka in och jobba ett par timmar i förmiddags, då vi kör igång vår rea på torsdag. Du som är Clubkund på Vero Moda får dessutom komma på förhandsrea redan mellan 8.00 och 10.oo denna dag! Det krävs alltid mycket förberedelse inför rea, och då vi ska ha möte i morgon kväll så var jag tvungen att få lite mer koll på läget. Så nu blir det hårt jobb i morgon och sen är vi fit for fight att köra!

Käkade lunch med en gammal arbetskamrat och sedan åkte jag hem och myste hela eftermiddagen i solen med en vän. Som ni ser har jag lyckats bränna mig på magen och bröstet. Men va fan, lite färg säger jag inte nej till, med tanke på att jag såg ut som ett lik när jag vaknade i onsdags förra veckan och fick åka till solariet. Såhär snygg outfit har man en ledig dag när det är fint väder! ;-)

22.6.09

Höst -09/Vår -10 Vero Moda








Dagen har varit intensiv, med inköp av Pieces, Only och Vero Moda. Vi har köpt sanslöst mycket fina varor! Leveranserna varierade från september till maj, vilket är ovanligt. Ofta håller man sig inom ett spann på tre. max fyra månader, men idag blev det ett nytt upplägg. Kul, men det gäller verkligen att vara 100% fokuserad och ha huvudet på skaft för att allt ska bli så bra som möjligt. Jag tänkte visa mina favoriter från dagen, börjar med Vero Moda. Dessutom tycker jag att dessa plagg bygger en bra bas i en garderob som ska kunna kombineras med mycket.

Blazer i oversize modell. Kan man inte vara utan i vår. Trashade jeans fortsätter (mamma och pappa, det är lika bra att ni vänjer er vid att jag betalar för trasiga byxor) både till hösten och våren. Dessa är i en skön boyfriend fit och kan kombineras i oändlighet med olika överdelar, både till vardag och fest. Fantastiskt fin klänning med pärlor och paljetter upptill och tunn chiffong nedtill och materialmix syns mycket. Självklart fin till partyt, men även snyggt att kombinera med ett par tighta jeans eller ruffa leggings och mc-boots.

Finner inte ord! Volangblazern med dragkedjor är utan tvekan det snyggaste jag sett på länge. Jag blev helt störtkär vid första ögonblicket. Har du inte köpt en jeansjacka i år - gör det till vårvintern när de kommer in i butik. Oerhört användbart plagg som piggar upp en enkel klädsel som svarta byxor och linne eller t-shirt. Grafiska mönster kommer också stort och den här klänningen är riktigt snygg på. Provade den själv idag och den satt som en smäck. Även den är snygg att klä upp till festen, och klä ner till vardags.

(Stylesen kommer i varierande leveranser mellan oktober -09 och januari -10)

21.6.09

SIR ELTON JOHN

Fint väder, precis när vi kommit in på arenan.


Förväntansfulla Vero Moda-tjejer


Sir Elton John med diamantprydda solglasögon =)



Vääärldens charmigaste trummis Nigel Olsson. Han har spelat med i Elton´s band sedan 1969 och har gjort 1500 konserter!

Den här killen var verkligen ett original!

Kom precis hem från en underbar kväll på Borås Arena med mina arbetskamrater. Sir Elton John och hans grymt coola band underhöll oss i drygt två timmar med en fantastisk show! När det återstod ungefär fyrtio minuter fick alla som hann springa fram till scen och vi kom fram. Vi stod längst fram vid scen och Elton kom fram och tog i hand. Vem glömde sin kamera vid sittplatsen tror ni? JAG! Så jävla korkat för den resterande delen av konserten var så grym! Han spelade alla sina bästa låtar.



Kan inte beskriva känslan när han drog igång "Crocodile Rock" och hela arenan gungade! Vi dansade som galningar och alla sjöng "nanananana". När låten var slut släcktes scenen ner och Elton gick av men min jobbarkompis började skrika "nanananana" igen och hela arenan sjöng sedan i kör. Sen kom Elton ut och spelade ett par låtar till innan han körde den helt underbara "Your Song". Alla sträckte händerna i luften och jag sjöng med varenda ord i denna vackra sång! Jag kommer aldrig glömma den här kvällen, det blir ett minne för livet. Sur dock att jag missade att få med mig kameran fram, men min arbetskamrat får bjuda på bilderna!

20.6.09

Senaste alstren

Läste ut Kajsa Ingemarssons "Små citroner gula" häromdagen. Alla andra har väl läst den för typ fem år sedan, men jag har läst några andra titlar av henne innan i stället. Jag tror jag börjar bli lite kräsen... Har läst en hel del böcker i år och börjar känna att jag tröttnar på chiclit som alltid slutar lyckligt. Inte så att jag vill ha sorgliga slut, men ibland kan man tröttna på att läsa om Denise Rudbergs välbärgade karaktärer som käkar frukost ute varje dag, går på skumpafester varje kväll, har tjugoåtta Miu Miu-väskor och driver framgångsrika företag. Nu är inte Kajsas böcker desamma, men många författarinnors titlar, blir väldigt snarlika. När jag har läst en bok vill jag minnas vad den handlade om. Med de lite mer halvdana böckerna finns risken att man blandar ihop dem och inte minns vilken som handlade om vad. Den här boken däremot, rekommenderar jag varmt.



Alkemisten av Paulo Coelho
En helt underbar, klok och eftertänksam bok som är älskad över hela världen. Och jag förstår varför. Det är svårt att tänka sig att detta är en författare av vårt tid och inte flera hundra år gammal. Paulo beskriver dilemman och livsgrubblerier på ett sådant målande och vackert språk att man blir helt stum. Jag brukar vara svårflörtad med sådant, men man kan inte låta bli att fundera på om denna oerhört visa författare som levererar sanningar och insikter om vad som är värt något i livet efter varandra, verkligen finns på riktigt? Den är dock svårsmält och inte en bok som går att sträckläsa. I alla fall inte om man vill hinna tolka och fundera igenom alla klokheter. Däremot kommer jag att läsa den igen, för den kommer att vara lika banbrytande varje gång man tar fram den. Läs den och bli en rikare människa.

Nu har jag börjat läsa dessa två böcker. Brukar inte läsa två samtidigt, men kan inte välja så jag läser dem parallellt med varandra.



"Sin ensamma kropp" av Elsie Johansson. Den handlar om en 71-årig änka efter en välbärgad man, som slits mellan förnuft och känsla då hon inte vill att livet ska vara över bara för att hon är gammal. Hon möter kärlek och passion och frågan är hur hon kommer bemöta det.

"Brudskeppet" av Jojo Moyes. Boken utspelar sig under efterkrigstiden år 1946 då kvinnor som gift sig med brittiska soldater under deras utlandstjänstgöring fick plats på ett hangarfartyg för att resa till sina män. I boken möter vi fyra kvinnor med extremt olika bakgrunder och värderinger som blir inhysta tillsammans.

Vi får se vad det slutgiltliga betyget blir.

Slödag


Idag har jag varit extremt seg och knappt gått utanför dörren. Haha, det enda vi gjort idag är typ käkat rester, städat, käkat lite mer rester, sovit, kollat teve, sovit lite mera, läst böcker...

För en stund sedan fick jag ett litet ryck och drog fram ett fotbad. Så nu har jag filat och donat, smort in fötterna och även målat naglarna på händerna.

I morgon ska jag jobba och senare på kvällen ska vi gå på Elton John-konserten på Borås Arena. Våra chefer anordnade en säljtävling för en tid sedan, som vår butik vann! Vinsten var konsertbiljetter och det ska bli väldigt kul, särskilt som vi fick veta detta i onsdags och man knappt har hunnit bygga upp några förväntningar.

Midsommarpics

Firandet här igår blev över förväntan lyckat! Trots att vädret var precis som det brukar, och vi valde att sitta inne, hade vi väldigt mysigt. Fördrinken gjordes på blåbärssaft, fruktsoda, vodka, hallon och citronmeliss.


Panik utbröt (i alla fall hos mig) när jag insåg att vi hade glömt att köpa gräslök. Som tur var kom jag på att vi hade gräslök ute i en rabatt! De lila blommorna från dessa smyckade vår midsommarmat.


Paren som hade fått uppgift att köpa snacks, samt jordgubbar och grädde, hade helt klart handlat för ett helt kompani! Men tro det eller ej, allt är slut nu!


I inflyttningspresent fick vi det här underbara olivträdet. Vi blev verkligen jätteglada, då det här är en sak man aldrig hade unnat sig på egen hand. Men så fint! Nu står den ute på trappen. Är lite nervös bara för att jag inte ska hålla den levande bara...



Gubbar och grädde är fina grejer



En annan present vi fick var en drake...som det lektes flitigt med efter lunchen. Vädret var ju blåsigt och bra men jag vet inte om drakflygarna var lite för onyktra?



Alla kläder är från Vero Moda som vanligt och stövlarna är från EKO




Besökare