31.7.09

Gran Melia


Eftersom Hilton var fullbokat, blir det Gran Melia Resort istället. Vi kan inte påstå att vi känner oss ledsna över det...

TGIF



Dagens outfit blir en dagens städoutfit. Ikväll blir det inget fredagsmys utan städ och matlagning inför morgondagen. Berra tycker inte att det här är alls kul kan jag säga. Vad jag än säger att vi ska göra så svarar han: "Det kan vi göra i morgon" och slänger längtande blickar mot teven och datorn. Vi får väl ser hur detta slutar.

Har på mig skönaste Maxi-serien från VM, leggings och linne. Love it. Och visst är jag snygg, mohahaha!!

30.7.09

Hilton it isn´t

...och precis som jag hade på känn i magtrakten, så var Hilton redan fullbokat. Nu blir det ny hotelljakt. Typiskt att vi alltid är så sega i starten.

Politik

Rolig rubrik, eller hur? Visst blir ni sugna på att läsa?

Men vet ni en sak? Politik är oerhört intressant. Politik är motsättningar och olika åsikter och jag kan inte låta bli att engagera mig. Som person är jag ganska bestämd i mina åsikter och förmedlar dem gärna. Jag har ibland tyckt att det är svårt att till hundratioprocent stå för den jag är och mina åsikter. Men på den senare tiden har jag insett att det nästan kan vara roande att se engagemanget i andra människor, då de inte samtycker med mina åsikter. Ibland önskar jag att jag fick vara med "flugorna i skiten" och röra om i grytan lite.

Häromdagen satt jag i vanlig ordning och läste tidningen till frukost. Jag blev så fenomenalt upprörd att jag därpå satte mig vid datorn och präntade ihop ett mail till journalisten som skrivit artikeln. Den handlade om den växande arbetslösheten bland unga människor.

I artikeln möter man en ung kvinna som inte fått något jobb. Så långt är jag med. Men till saken hör:

  • tjejen har sökt 40 jobb sedan maj 2008. Det är 14 månader. 40 jobb på 14 månader är drygt 2,8 jobb i månaden. Det kan knappast kallas mycket. Jag tvivlar på att hon sökt alla jobb hon har kunnat.
  • tjejen har ingen gymnasiekompetens och har endast sökt jobb som personlig assistent. Vem vill anställa en 20-årig tjej utan gymnasiekompentens som personlig assistent?
Jag blir så förbannad att jag kokar! Vad hände med städjobben, McDonalds, matbutiker, bensinstationer och alla de andra jobb hon säkert skulle kunna få om hon la manken till? Jag har haft alldeles för många praktikanter under mitt ansvar i jobbet, som tror att ett arbete i en klädaffär innebär att stå i kassan och räkna pengar, samt få gratis kläder. De unga människorna idag verkar inte förstå vad et jobb innebär och inte heller att man behöver anstränga sig till det yttersta för att få ett jobb. Att ringa upp arbetsgivare, eller besöka dem när man lämnat en ansökan. Att söka jobb som kanske inte är så kul, för att man måste börja någonstans, verkar inte existera för de här människorna!

Jag började med att klistra etiketter på reklam - hur jävla kul var det tror ni? Det var pisstråkigt! Men jag lärde mig att ta mitt ansvar. Jag var tvungen att göra det, annars fick jag inga pengar. Jag började med detta när jag var tretton år gammal. Det är tolv år sedan och varje jobb jag sedan haft, hade jag inte lyckats få utan en positiv och glad personlighet, samt mina erfarenheter. Hade jag inte jobbat på café hade jag inte haft samma kompetens för att börja på ICA. Hade jag inte kämpat på under hela gymnasietiden på ICA, hade jag inte haft samma möjliheter att få jobb på Shell. Hade jag inte haft jobb på Shell hade jag inte haft det som krävdes för att sitta på en kundtjänst och sedan utbilda andra. Och utan min erfarenhet där hade jag inte hanterat jobbet som butikschef lika bra idag. Det kan tyckas vara obetydliga jobb i servicebranschen men tänk vad mycket erfarenhet och kompetens man samlat på sig under dessa tusentals timmar!

Förstår inte de unga människorna att man måste kämpa, med eller utan högskolekompetens och att vägen är lång? Om jag började när jag var tretton och samma person börjar när hon är tjugo år, är det klart som fasen att det kommer ta tid att få ett bra jobb och en bra lön!

Denim


Den här snygga jeansskjortan köpte vi till butiken igår. Förväntas dyka upp i slutet av augusti. Priset minns jag inte, men skulle tippa någonstans runt trehundra kronor.

Hilton it is


Nu bär det strax av in till stan för handling och Bolagsbesök. Men först ska jag svänga in på Resia och boka de fyra sista hotellnätterna vi kommer ha i San Juan innan vi åker hem till Sverige. De två hotellnätter vi har innan kryssningen, liksom kryssning och flyg är redan bokat. Dock blev allt lite stressigt då vi stod under tidspress när vi bokade resan innan midsommar, pga av en massa krångel, och vi hann inte bestämma oss för vilket hotell vi ville på på efter kryssningen. Så igår tog vi tag i detta och bland de alternativ vi hade fått så valde vi Caribe Hilton San Juan. Nu får vi bara hålla tummarna för att det fortfarande finns rum kvar...

29.7.09

Könsdiskriminering?

Idag när jag kom hem, låg ett kort från ICA-butiken i brevlådan och väntade på mig. Så fort jag kommit in genom dörren, basunerade jag glatt ut, att jag får två födelsedagsbakelser i present från dem.

Berra: "Va faaaan!! Varför får du alltid såna och inte jag?"
Jag: "Vaddå alltid, jag har inte fått någon sådan här innan!"
Berra: "Det har du visst, du fick en förra året också!" (Jag fattar inte hur han minns såna oväsentligheter)
Jag: "Ja men det är väl för att jag är huvudägare till vårat gemensamma ICA-kort, det står ju alltid mitt namn på Buffé tidningarna också".
Berra: "Då ska jag fan skaffa ett eget ICA-kort!"


Så mycket besvär för lite bakelser... Karlar!
(Nu står han i köket och bakar smulpaj. Jag vet inte om det är någon slags demonstrativ tröståtgärd för att han inte får några bakelser?)

Stressad, jag? Nejdå!


Nu är det tre dagar kvar tills jag blir 25 år. I morgon är jag ledig och ska fara runt som en tok överallt för att införskaffa alla grejer som behövs till mitt kalas på lördag. Det ska fixas mat och dryck, det ska ordnas med stolar, bord och partytält samt en himla massa andra grejer.

Jag har insett att jag kanske fixat en hel del redan, men jag tror inte att det är min grej riktigt. Jag stressar nog hellre ihjäl mig de här sista dagarna, står med locktången i näven när de första gästerna kommer och irrar runt i panik när jag upptäcker att vi har för få tallrikar. Ungefär som det brukar vara när jag ska ordna tillställningar. Men det blir grymt bra i alla fall. En fest för mig måste ju vara typisk för mig, eller hur?

När jag fyllde 22 år, fick jag en Big Mac i present. Blir det en Big Tasty i år tro?

Lite nytt i garderoben

Jag köpte en ny fin tröja idag. Den är superskön och man kan äta massa godis utan att det syns.


Sen ser man väldigt skojig ut när man böjer sig fram också. Som om man har ätit vääääldigt mycket godis. Bra skit, helt enkelt. (Psst. Den finns i grått och svart också, och kostar 359,95 kr).



22.7.09

Varför har jag alltid sån jävla otur?


Skulle vara duktig och klippa gräsmattan nu på morgonen innan jag börjar jobba. Kan ni tala om vilken människa i hela världen som lyckas dra startsnöret på gräsklipparen rätt över sin egen hals? Svider som satan gör det också. Och tror ni jag fick igång den? Nej. Det blir snart en egen kategori här på bloggen det också, "Maria avskyr gräsklipparen". Berra kom svidandes ut i sin kostym innan han åkte till jobbet. Gick fram och drog ett ryck och vips så körde fanskapet igång.

21.7.09

Tisdagslunk

Har haft en grym eftermiddag på stan i sällskap med systrar och vår kära mor. Vi var på Konstmuséet och spanade in Pinocchio-utställningen samt familjen Lindbergs verk. Shit vad fina tavlor! Vissa målningar såg ut som foton! Sen blev det långlunch och shoppingspan. Som vanligt lyckades jag, på Papphammar-vis, göra bort mig ett flertal gånger i olika sammanhang. Det måste vara ett sant nöje att umgås med mig...

Nu ska jag köra en svindyr bil till Berras jobb och jag är redan nervös... Han har dessutom upplyst mig om att det inte finns någon parkeringshjälp på denna jättesuv. Wish me luck...

20.7.09

EXTAS!!!

ÄNTLIGEN!

Kan knappt fatta att det är sant, men jag har precis köpt biljett till mitt älskade, ärade, underbara fantastiska Coldplay. Jag är i extas! Nu hoppas jag bara att biljetterna kommer hem säkert... Innan dess kan jag inte vara helt trygg. De som sålde biljetterna var tvungna att sälja då de skulle gifta sig samma dag. Ungefär den enda ursäkten att inte vilja gå. Kan knappt fatta att det är sant att jag ska få se det här i verkligheten!



Glimtar




Här är en glimt av min klänning. (Och i bakgrunden den urfina lavendelplanteringen i en fin vattenkanna, som vi fick av mina vänner som var här och hälsade på i onsdags - tack snälla ni!)
Och här är skorna som skulle vara perfekta till. De är rätt billiga redan. Men man vet ju inte - de kanske blir ännu billigare?




Perfekt färg, inbyggd platå, inte massa remmar utan en enkel modell som passar klockrent till min övriga outfit.

Silkesdröm



Håller på att leta skor till min bröllopsoutfit. Alltså det är ju inte jag som ska gifta mig, utan goda vänner till oss. Ni ska få se en glimt av klänningen och även skorna som jag funderar på... Men under mitt span hittade jag en annan snygging som jag gärna hade burit på bröllopet. Det jag sett av Stylein förut, har gjort mig lite negativ till dem, då de har en tendens att ta ut ockerpriser för plagg i 100% polyester. Men den här är i 100% silke, och ligger i prisklassen över deras syntetgrejer. Dock för dyrt för att bara användas någon enstaka gång.

En ny favorit

Jag har inte läst Nils blogg innan, men oj vad han är underhållande. Jag har nog garvat åt varenda inlägg! I synnerhet det här. Jag gillar folk med självdistans som gärna driver med sig själva.

Sov du lilla vide...

Den här dagen började på ett riktigt uselt sätt.

Berra skulle köra en kompis och hans son till Landvetter (ja, vi är det enda svensk-jugoslavparet som inte åker till Makedonien i sommar - igen), och klockan 05.00 ringde hans väckarklocka.

Jag är känd som tjejen som kan somna ståendes på en halv sekund, men just denna morgon, när jag verkligen behövde någon dryg timmas sömn till, vaknade jag då han steg upp. Vi har som bekant balkongdörrar till sovrummet, men ännu ingen altan eller några persienner, så det var dagsljus i rummet. Hela huvudet och kroppen skrek - du behöver mer sömn - men inte gick det att somna om inte. Efter åtskilliga försök med nya postitioner i sängen, bestämmer jag mig för att lägga mig på soffan och se om det hjälper. (Vid det här laget har klockan blivit 05.44 och min väckarklocka står på 06.30).

Då plötsligt hör jag hur kranjä*eln i badrummet börjar droppa som en galning. Ett öronbedövande dropp, dropp, dropp, dropp med typ 0,1 sekunders mellanrum. Jag är vid det här laget måttligt irriterad över att inte ha lyckats somna än. (Och klockan är nu 06.04). Jag kastar mig upp, in i badrummet och är så förbannad på kranen men hur jag än fixar och trixar vill den inte sluta. Vad hjälper det att man har ett splirrans nytt badrum?

Går upprört tillbaka och lägger mig i soffan igen. Kanske lite vatten vore bra? tänker jag och i nästa sekund känner jag att jag kommer dö om jag inte får dricka lite vatten. I kylen står en fin kanna av nåt märke som ska vara väldigt speciellt, och som Berra fått av en kund. (Sen att man inte ens fattar hur man fyller på den, det är en annan femma). Jag sliter upp dörren och lyfter upp kannan. Vips, så ligger den på golvet! Först undersöker jag nervöst om den gått sönder, vilket den inte har, eftersom den har något exklusivt hölje i ett konstigt material. Sen inser jag att 1 1/2 liter vatten har runnit ut på vårt vita köksgolv i trä, och jag förbannar moder jord som gör att det är så ljust utanför.

Klockan 06.14 är jag klar med skurandet av köksgolvet. Jag hämtar resolut ett svart linne och virar det runt ögonen och lägger mig på plats i soffan. Några minuter senare kommer Berra tillbaka från sin Landvetter-tur och det första han undrar när han kliver in är varför jag ligger på soffan och ser ut som ett ufo. Jag ger honom fingret och säger att "jag fan inte kan sova för jag vaknade ju innan", varpå han går fram och ger mig en puss (allt sker som i blindbock, för jag bemödar mig inte med att ta bort linnet som jag lyckats få på plats). Jag hör hur han prasslande lägger sig under täcket inne sovrummet och efter något som jag uppskattar till bråkdelen av en sekund senare, hör jag hans hånfulla snarkningar.

Han har somnat den jäveln! tänker jag. Sen lyckas även jag göra detsamma. (Innan jag gör det ställer jag om klockan till 07.00 för jag inser att det bara är några minuter kvar tills jag egentligen ska gå upp). När klockan ringer är jag död, jag snoozar till 07.40 och när jag en halvtimme senare än planerat kommer till jobbet, känner jag mig som en vandrande zombie.

Morgonstund har guld i mun, eller hur var det nu?

15.7.09

Om man skulle...

...typ ta och träna lite snart igen kanske?

Men hur motiverad blir man efter att ha slutat med detta, ätit precis allt man velat i fyra månader, och ändå bara ökat en centimeter runt midjan och ett kilo på vågen? Lite dallriga triceps, men Berra gillar ju att sitta och klämma på dem, så det vore synd att ta ifrån honom en underhållande hobby. Träning kanske är överskattat om man mår så bra och är så lycklig som jag är nu?

Fast, det är klart, det är ju bra för hälsan. Och så kanske jag blir lite piggare också. Fan, jag tror jag har övertalat mig själv. Syrran, ska vi köra en löprunda i morgon kanske? Såvida du inte dissar mig för att jag är alldeles för otränad, precis som du brukar göra...

I huvudet

Nån som känner den här tjejen? =)

Har varit extremt trött den senaste tiden. Så fort jag inte har fullt upp så skulle jag kunna somna stående. Är det den svenska semestertraditionen som sitter inbyggd även i mig? Oavsett hur det ligger till, får jag snällt vänta lite drygt tre månader till innan det är dags för ledighet.

De tankar som snurrar mycket i mitt huvud just nu är:

  • Hur jag på bästa sätt ska börja förbereda inför mitt kalas om två veckor (hallå vart tog dagarna vägen?)
  • Om jag, mitt i den extremt kostsamma augusti, ska köpa en biljett till mitt älskade Coldplay´s konsert den 22 augusti, eller inte? Just nu är det olidligt att lyssna på en enda låt, då jag vet att jag kommer gråta krokodiltårar den dagen om jag inte är där...
  • Att tiden går extremt fort och att jag nyss insåg att jag kommer få lyxen att vara ledig sju helger framöver!
  • Att jag faktiskt, på riktigt, verkligen är i behov av lite nya kläder

Fler går väl knappast att få på en och samma klänning?


Dagligen kommer det in kunder som behöver en snygg klänning att bära på bröllop. Satt och spanade på vårt lager för att se om vi kan få in något mer, då det är stor efterfrågan. Mitt bland allt span hittade jag den här klänningen. Kan det bli mer Maria än så? Startar härmed en ny inläggskategori. =)

8.7.09

Påverkad?


Det verkar sätta sina spår, både här och där, att jag jobbar med det jag gör. Igår var jag och hälsade på en vän och spanade in hennes hatthylla. Alla scarves som låg där kommer från Vero Moda och Pieces. Me like, gumman!

Pics



Some pics från gårdagen och lördagkvällen. Sistnämnda blev väldigt soft med bio ihop med syrran. Vi såg The Proposal. Sjukt rolig film faktiskt! Nu ska jag snart svira om för jobb...

4.7.09

Nytt


Den här godingen, som har dragkedja i ryggen, köpte jag häromdagen. Min går dock i grönt. Dragkedjan är i guld, med svarta kanter. Dessvärre var polyester ingen bra kombination med den sjukt höga och klibbiga luftfuktigheten igår. Nog för att vi har bra luftkonditionering på jobbet, men igår var det extremt, det kändes till och med i butiken! Toppen finns i, utöver den här och min gröna, en grålila och svart också.

Wore it


Det blev en sväng på stan i torsdags kväll. Rotade fram den här gamla klänningen. Ett av de plagg som använt otroligt mycket, (det blir ju vissa som tyvärr används alldeles för lite). Och den håller än!

Besökare