23.12.09

Snön lyser vit om taken...


Det är dan före dopparedagen.

Jag smög upp för en dryg halvtimma sedan, och hela samhället utanför fönstret verkar sova. Ännu en tidig morgon för mig, och en lång dag väntar.

Men vet ni? Snön ligger i drivor och gnistrar vackert utanför vårt hus som vi äntligen bor i, och nya flingor singlar ner mot marken i mörkret. Mina naglar är nymålade och röda, håret ska lockas och göras fint inför sista arbetsdagen innan julafton. Min vackra man ligger och sover gott i sängen och jag har en stund för mig själv. Julklapparna är äntligen inköpta, även om det infann sig en del stress igår.

Och jag känner mig väldigt, väldigt lyckligt lottad som får ha det såhär bra.

God jul på er alla ♥

17.12.09

Perfekta lbd:n


Okej, nu är det lite smått panikkänsla här.

Jag har hittat den perfekta nyårsklänningen på vår leverantörs extranet för butiker. Den absolut mest perfekta klänning jag sett.

Problemet är att jag måste övertyga min boss om att jag ska få ta in den. Den har allt jag älskar. Puffärm, lång ärm och djup ringning i ryggen. Har skickat iväg ett fjäsksms till henne, knäpper mina händer och ber.

SNÄLLA!

Update: Hon har svarat nu. Min kollega i en av de andra butikerna har köpt den. Jag har beordrat att det ska läggas undan en till mig, med förevisningen att jag kommer att bli medvetslös och avlida om jag inte får fira nyår i den.

Projekt Hus

Det var ett tag sedan ni fick höra något om vårt husprojekt. Det har inte hänt så stora saker under hösten, mest finlir, men till våren ska vi som tidigare nämnt dra igång projektet att bygga ut vårt hus. Egentligen är det ett betydligt större och mer tidskrävande arbete än allt vi hittills gjort, så då förstår ni hur omfattande det kommer bli. Jag kan inte säga att jag ser fram emot det, men det struktureras såpass att vi inte kommer behöva bo i någon arbetsplats. Men tiden går fort och jag ser fram emot den dagen då vi kan använda ett stort vardagsrum och får en trappa ner till bottenplan. Om jag ska vara ärlig är detta så avancerat att jag har lite svårt att förstå hur det ska gå till, men det är ju tur att någon annan har mer koll på läget...


Svärmor är veckans hjälte och har lagt upp tre meter långa gardiner, som vi köpte på Ikea för ett tag sedan. Det blev riktigt bra och väldigt mysigt ljus med det skira orange tyget!

Några av kuddarna är nya, de två längst till vänster. Det är marockanska kuddfodral som jag köpte av en trevlig kvinna på St Croix (U.S Virgin Islands).

De här fina ljuslyktorna köpte jag på Gärdhem Secondhand för trettio kronor styck. Och jag måste klippa bort megatvättrådet som sitter på gardinen. Jag orkade inte det igår kväll...

Svärmor har även köpt jättefina ljuslyktor i vitt. En liten....

...och två lite större. Dessutom med orange ljus till - hon har förstått vilken färg det är som regerar i det här hemmet!


Och sist men verkligen inte minst! Äntligen! Än så länge saknar vi förhängen, så det är inte speciellt snyggt, men helt fantastiskt att ha så mycket utrymme! Hyllplanen fattas, vi ville sätta upp allt först för att se vad som blir bäst. Kan verkligen rekommendera ett Elfa hyllsystem, det var riktigt enkelt att sätta upp (speciellt om man inte hjälpte till utan julpysslade och drack kaffe istället) då man fäster den horisontella skenan längst upp och sedan krokar i konsollerna och bygger garderoben precis som man vill ha den. Allting är alltså mobilt så att man kan flytta om precis som man vill utan att det blir fula hål i väggen.

14.12.09

Klar!


Men mitt julpyssel är i alla fall klart! =)

Tankar


Såhär snygg var jag när vi åkte och handlade i lördagskväll. Mina uteplanteringar har hållt sig rätt så fina i två månader! Den gröna panelen ska bytas ut i framtiden och det gula teglet ska också ändras. Vi spånar på att putsa det eller måla det svart. Men det är inget som är aktuellt än på ett tag.

Nämen hallå, det var inte igår. Jag tycker att jag är en person som hinner med mycket och ofta prioriterar att ta mig tid till saker som jag vet att jag mår bra av och som ger mig energi tillbaka. Exempel på detta är att träna, gå ut i skogen, måla eller pyssla med något här hemma, blogga, umgås med mina nära vänner.

Men det sista fattar jag fasen inte vad som har hänt! Förra veckan var jag tidiga morgnar och sena kvällar på jobbet. Jag är medveten om att det är så det blir vid den här tiden på året. Men varje år har jag har svårt för att jag måste prioritera bort mycket annat under december, för att kunna göra det jobb som krävs av mig. I fredags stensomnade jag i soffan klockan elva hemma hos mamma och pappa. Hela helgen har jag varit igång och fixat här hemma, bla med våran megagarderob som äntligen är på plats. Att frigöra plats är gott för själen minsann! Så idag trodde jag att jag skulle vara jättepigg! Men där gick jag bet...

Kan inte ni ibland känna att det är svårt att ta sig tid för de saker som man vet att man måste få göra för att vinna tillbaka energi som behövs till de tristare sakerna?

Jag har liksom tänkt måla mina naglar, skicka julkort och baka lussekatter i en vecka nu, men inte haft tid! Idag var jag dessutom så trött efter jobbet att jag sket i träningen. Och DET är verkligen inte likt mig. I morgon ska jag lämna in min bil och sedan har jag tänkt träna innan jobbet...där jag måste vara ett par timmar tidigare för att fixa om butiken.

Vad ska man egentligen prioritera? Och hur vet man att man lagt för mycket på sina axlar innan det är försent?

10.12.09

Äh fy vilket påklistrat leende. Det jag ville visa var den fina koftan med markerad axel. Kostar 359,95 och gör sig inte på den här bilden. Ja det kändes verkligen som att det var nödvändigt att publicera det här fotot. Men i alla fall.

Min dag har varit bra. Körde 4 km på bandet. Tog programmet som går plant och sedan uppför, i sex olika steg där det blir mer lutning för varje uppförsbacke. Tufft som satan, min kondis har försämrats oerhört den här månaden. Sen blev det mage, bröst (min hatmuskel att träna) och lite axlar. Jobbade från halv nio och tolv timmar framåt, men det kändes som en investering i morgondagen, då vi känner oss mycket väl förberedda för helgens anstormning.

Nu sänker jag en folkbärs och försöker lugna ner mig så att jag kan komma i säng snart.

Vackra minnen från barndomen



Jo, det är när man har jobbat tolv timmar och kommer hem, sätter sig i soffan, slår på Nobelmiddagen (det bästa teve visar en torsdagkväll) och börjar nynna på Alex Kidd.

För de stackare som bara hade Nintendo och inte SEGA 16-bitars, så kanske ni inte vet vem Alex Kidd är. Då ska jag förklara för er att det är Nintendos motsvarighet till Super Mario. Antalet timmar som jag, mina systrar och min älskade far har suttit och kämpat med detta fantastiska spel är ofantligt många.

Den här hysteriska melodin som ni kan lyssna på i videon här ovanför har jag alltså, av någon totalt outgrundlig anledning, suttit och nynnat hela vägen i bilen hem och nu här på kvällen. Var kom den ifrån? Det är ju inte precis så att vi har den på skiva på jobbet. Skitsamma, nu har den dykt upp i min hjärna. Och ni ska veta att jag tar ut svängarna och gör roliga rörelser och nynnar helt maniskt som värsta psykadeliska trancemusiken. Jag är grym alltså. Och jävligt trött. Men det är ju kul att man kan skratta och ha roligt när man umgås med sig själv.

För den som undrar har jag bara druckit blåbärssoppa och inget annat).

9.12.09

...

En liten glimt av mitt pyssel... Det är så roligt och avkopplande!

Onsdagen

ÅH vilken fantastisk outfitbild. Eller åtminstone ett bildbevis på att jag lever. I kassen ligger fortsättningen i mitt lilla julpysselprojekt som jag fullkomligt gått upp i!

Nu ska jag snart hoppa i säng så att jag får bästa förutsättningarna för morgondagen.

Träning på morgonen sedan jobb och när arbetsdagen är avslutad åker jag och köper en god flaska rödvin. Handlar lite mat och åker sen hem och fortsätter mitt julpyssel, lyssnar på mina favorittjejer Melissa Horn, Paloma Faith och Amy MacDonald och bara njuter av att få vara själv en hel kväll!

Tydligen är det julfest även på fredagfen för sambon och sen ska han jobba på lördag. Kanske får jag åka hem till mamma och pappa på fredag kväll igen? Titta "På spåret" och bara ha det gott. Mina föräldrar är verkligen de bästa i hela universum, jag vore halv utan dem!

Skomani


Jag bytte mina pjäser från Din Sko till de som är på översta bilden här. Det var fel på spännet i de första och när jag skulle byta hade de fått in dessa som kändes bättre och mer användbara eftersom de inte är öppna i tån.

Såg just dessa bilder på Elins blogg och de skorna som är underst på bilden är vad jag är på jakt efter. En ankelhög sko med lagom hög klack som går att jobba i. De på bilden kommer från Gardenia, men jag gillar inte att dragkedjan är silverfärgad, jag vill ha den svart och mer neutral. Jag vet att Scorett har ett par snygga för 1099:- men jag funderar på att köpa originalet från Acne för 3000:-. Bättre att spara en månad till och köpa det man verkligen vill ha... Inte likt mig att resonera så, men jag är ju 25 år nu, dags att bli vuxen, haha.

Pepp

"Godmorgon! Hur är det?", frågade min sambo kvart i nio i morse där han stod i full kostym, nyduschad och luktade gott, redo att åka till jobbet.

"Jag försöker motivera mig..."

"Äsch, det är bara att hoppa upp och ta på dig kläderna och ge dig ut".

Ibland tycker jag om honom så himla mycket, för saker som han själv inte tänker på att han säger eller gör. För det första så har jag inte talat om för honom att jag tänkt gå ut på en promenad. Han har ingen aning om det. Men ändå så förstår han, så fort jag säger att jag försöker motivera mig, vad det är för nåt på gång.

För det andra. Min sambo är ingen träningsmänniska. Han tycker det är onödigt att man rör på sig om man inte känner för det och han bryr sig inte om jag väger 10 kilo mer än nu (jag vet det för så var fallet när vi träffades). Och därför tycker jag det är så snällt av honom att faktiskt peppa mig, när han lika gärna kunde säga "Äsch, skit i det ligg kvar i sängen om du inte känner för det". För så hade han resonerat om det gällde honom själv. Men han vet att jag blir pissed off på mig själv när jag blir lat.

Det kanske är jättetöntigt att bli glad för en sån liten grej, men ibland behövs det inte så mycket för att göra mig glad.

Tack bästa sambo. Utan dig hade jag legat i sängen fortfarande.

8.12.09

Busy


Att fylla en dag med aktiviteter är verkligen inga problem. Efter träningen slängde jag i mig en sallad från ICA Maxi - helt okej faktiskt - och åkte en sväng till min morbror. Åkte hem och drog ett varv med dammsugaren, sopade trappen från löv, slängde in en maskin tvätt och bytte till nya ljus i hemmets en miljard ljuslyktor.

Nu har jag suttit begraven i julpyssel hela kvällen. Jag kan dessvärre inte avslöja vad eller visa några bilder, för jag vet att mottagarna läser här ibland... Men jag kan säga att det blir väldigt fint i alla fall!

Köpte ett nytt nagellack från Depend idag när jag var på Maxi (tur att vi inte handlar där i vanliga fall, då hade jag blivit ännu fattigare). Så det har jag tänkt hinna måla på nu på kvällskvisten! Nr 170 var det jag köpte, men det ser inte alls ut som på bilden. Det är inte alls så blått i nyansen, utan mer grått.

Functional Moves

Bestämde mig för att prova på det nya passet Functional Moves idag. Jag har hört mycket positivt om detta, och var peppad att köra hårt klockan 12.00.

Vilket jag också fick göra! Svettigt var det och oerhört intensivt utan paus. De enda redskapen man har är en stepbräda (på högsta läget), en 5-kilos viktplatta och en mindre matta.

Instruktören berättade att Functional Moves är utformat av sjukgymnaster och är i grund och botten rehabiliteringsträning för skadade. Samtidigt som man tränar kroppen funktionellt att bli starkare, får många mindre ont på tidigare problemområden. Hon sa även att hon själv hade mycket mindre ont i sin axel efter att ha kört detta ett kort tag.

Jag har alltid varit en gruppträningsmänniska, men senaste tiden har jag föredragit att köra på egen hand. De få gruppass jag gått på har jag valt med omsorg, och framförallt lust. Functional Moves kommer definitivt vara ett pass jag väljer att gå på någon gång i veckan.

7.12.09

Seriöst

Nu måste jag fan se till att bli min egen inspirationskälla.

Jag har tränat en gång sedan vi kom hem. EN GÅNG. Under all kritik. Jag tränade fasen fler gånger under veckan på kryssningsbåten än jag gjort hemma nu. Jag har helt enkelt prioriterat annat och det är inte likt mig.

Satt och spanade bilder från förra årets julfest. Tjejen till vänster - en mycket vältränad brutta dök upp - och det visade sig vara jag. De där armarna är trimmade. Det är inte mina idag... Jag skulle så gärna vilja köra box en dag i veckan igen som jag gjorde förra hösten. Syrran kan inte du börja på Onyx? =) Behöver lite pepp och någon som är fokuserad!

4.12.09

Inget liv


Ödets ironi, ville inte att vi skulle få så mycket gjort på vår lista igår.

Var och slängde massa skräp och rensade ur tre stora säckar med kläder som vi kastade ner i Emmaus-skåpet. Lagade mat och fixade en kladdkaka till jobbet.

När det blev dags att sätta up gardinstång så fick vi andra problem på halsen. Strömmen i badrummet, alltså både belysning och golvvärme, och induktionshällen i köket försvann. Helt stendött. Så mannen fick ägna hela kvällen åt att greja med detta. Utan resultat.

Inget liv nu på morgonen heller så därför ringde vi elektrikern, som bor ett stenkast härifrån. Han hade tydligen samma problem, att vissa grejer inte fungerade. Det berodde på något lokalt elfel och någon säkring måste bytas. Så nu är min sambo nere på ICA och köper det så att jag kan få mina frukostägg. Och tur var ju att han faktiskt är ledig idag, det händer ju inte många vardagar på ett år. Bra tajmat där!

Tills dess får jag duscha i värmeljusskenet, aningens kallare om fossingarna. Det ska nog gå bra.

3.12.09

Det är dags nu


Vi flyttade ju in i vårt hus den första april i år. Efter att ha bott i sju månader hos min sambos föräldrar, renoverat i vad som känts som en hel evighet, var vi allt annat än sugna på att fortsätta greja med vårt hus. Sen bokade vi våran semester och hade den som en ursäkt, att det "inte var någon idé" att dra igång projekt innan dess.

Men nu duger inga ursäkter längre! Det här är vad vi har på att-göra-listan:
  • Sätta upp gardinstänger (redan inhandlade)
  • Måla karmen i garderoben en sista gång så att vi kan inreda den - vi behöver plats för alla ytterkläder!
  • Fixa så att vår garderobsinredning i sovrummet blir uppsatt (beställd nu)
  • Kakel i köket (vi vill ha orange och det fanns inte så mycket hemma på Interkakel, men de har hittat lite hos några leverantörer och prov är på väg hem)
  • Ordna med det - ursäkta språket - satans Telia så att vi får det trådlösa nätverket att fungera. Åtskilliga samtal och nya routers har vi redan avverkat, men inget blir gjort när man skiter i det
Det här är primära saker och ikväll ska vi fixa så mycket vi bara orkar och hinner! Till våren väntar förhoppningsvis en utbyggnad av huset. Men jag gissar att det inte blir någon veranda utanför sovrummet förrän sommaren efter det. Jag överlever ändå!

Julfint

ALLA verkar ha blockljus med stora siffror i metall och mossa runtom. Vilket jag tycker är fint, men det känns väldigt uttjatat. (Just det ja, vara annorlunda var det). Efter att äntligen ha kommit ut och plockat mossa, ser mitt lilla arrangemang ut såhär.

Om jag får säga det själv så är jag riktigt nöjd!







Order




Beställde lite mer accessoarer från Pieces för omgående leverans igår.

Grymma leggings med mesh-revärer. Armbandet, som är i skinn, har vi haft innan men den här gången kommer hälften med nitar. Längst ner ett låååångt armband som jag gissar även kan användas som bälte.

Alla varor kommer dyka upp under december månad.

Äntligen

Igår eftermiddag kom det efterlängtade mailet, som bekräftade att dessa boyfriend jeans som jag suktat efter länge, har kommit in i lager i Danmark. De bör vara hos oss i början på nästa vecka.

Längtar!

Om mode


Ibland funderar jag på det här med mode. Eller, ganska ofta faktiskt. Och det är väl kanske inte så märkligt, eftersom jag jobbar med det.

Det är ett fenomen som idag är oerhört lättillgängligt. Jag förundras ofta över att så unga tjejer klär sig så trendigt, vilket jag inte kan dra mig till minnes att någon gjorde när jag var tretton, fjorton år gammal. Självklart ville vi alla ha fina kläder, men vi såg inte ut som tjejerna i 20-årsåldern när vi gick i högstadiet.

Kopierade kedjorna i samma utsträckning som de gör idag? Hur såg arbetetsuplägget och visionerna ut på H&M för tio år sedan? Hur tänkte Gina Tricot när de startade för tio år sedan? Tänk, vilken nykomling de var i branschen och hur ofantligt stora de blivit idag. För att de är smarta, kommersiella och snabba.

Elin Kling syns överallt. Stylar Idoler, snart dansar hon i Let´s Dance. "Allt jag tar på blir till guld", sjöng Gynning i en kass produktion för ett par år sedan, och precis så är det med Elin Kling. Alla avgudar och älskar. Kopierar och springer benen av sig efter de skor och kläder hon bloggar om. Fast ingen av oss egentligen har råd att shoppa för de enorma summor som hon spenderar varje månad, så kan vi köpa de där enstaka grejerna som hon har handlat på lågpriskedjorna. Eller kanske hitta något liknande på second hand. För det är ju också trendigt.

Duktiga, och en av få riktigt nischade, modebloggerskan Karolina Skande, sätter som vanligt, träffsäkert fingret på fenomen. Här listar hon årets plagg 2009. Inga nyheter. Inget som är svårt att få tag på. Snarare svårt att slippa undan. Idag säljer jag lackleggins till 55-åriga kvinnor som specifikt kommer in och frågar efter något som de skulle ha vägrat att sätta på sig för ett år sedan.

Och jag tycker det är snyggt. Men man kan få lite för mycket av saker och ting. För kan inte ni också längta efter att inte se ut som alla andra? Jag önskar jag vågade ännu mer, för jag vet att jag också smälter in med min klädstil. Jag har egentligen ingen lust att tycka om nitar och svart nagellack nu, när gemene man gör det, men det gör jag ju!

Jag märker genom min yngre syster, att det är inne att vara djup idag. Lite bohem, med "egen stil". Lyssna på musik där texten säger mer än vad en poppig melodi gör. (Jag och mina vänner lyssnade på Backstreet Boys och Spice Girls, det var trenden då). För att inte tala om det helt nya ordförråd som 90-talisterna har gett oss. Som jag knappt förstår själv. Man ska helt enkelt vara så annorlunda som möjligt. Men trots detta blir alla bara mer och mer lika.

Vem var egentligen först med trenden? Vad är annorlunda? För ett par år sedan blev folk som galna när H&M lanserade designsamarbeten. Nu har det nästan blivit otrendigt att hänga på låset för dessa hypade plagg. Men ändå sitter folk hemma och klickar hem Jimmy Choo-kollektionen så att den säljer slut på en kvart.

Jag vet egentligen inte hur jag ska knyta ihop säcken i detta resonemang, men jag tror att jag försöker sätta ord på mina egna tankars brottningsmatch. Att jag lever på att sälja något kommersiellt till folket, samtidigt som jag helst hade velat vara mer egen. (Ni ser, jag vill också vara annorlunda!). Att tjäna pengar är nödvändigt för att kunna överleva. Och de stora pengarna tjänar man om man erbjuder något som den breda massan vill köpa. Det startar på en skissbord hos de stora modehusen och hamnar som sista punkt i kretsloppet i en realåda på någon klädkedja. Precis som Meryl Streeps rollfigur Miranda Priestly i The Devil Wears Prada, säger:

"This... 'stuff'? Oh... ok. I see, you think this has nothing to do with you. You go to your closet and you select out, oh I don't know, that lumpy blue sweater, for instance, because you're trying to tell the world that you take yourself too seriously to care about what you put on your back. But what you don't know is that that sweater is not just blue, it's not turquoise, it's not lapis, it's actually cerulean. You're also blithely unaware of the fact that in 2002, Oscar De La Renta did a collection of cerulean gowns. And then I think it was Yves St Laurent, wasn't it, who showed cerulean military jackets? I think we need a jacket here. And then cerulean quickly showed up in the collections of 8 different designers. Then it filtered down through the department stores and then trickled on down into some tragic casual corner where you, no doubt, fished it out of some clearance bin. However, that blue represents millions of dollars and countless jobs and so it's sort of comical how you think that you've made a choice that exempts you from the fashion industry when, in fact, you're wearing the sweater that was selected for you by the people in this room. From a pile of stuff. "

Spets och klackar





Har, förutom klänningen med nitar från gårdagen, några nyheter i garderoben att presentera.

Spetsklänningen i enkel modell föll jag för direkt. Är lite trött på festklänningar i tubmodell, eller med smala band och kände för något enklare, men ändå snyggt. Den är precis lagom lång och har precis lagom mycket lurextråd enligt min mening.

På lördagens julfest, matchar jag den med tunna svarta strumpbyxor, röda naglar, rött läppstift, massor av vita pärlhalsband och mina nya svinhöga pumps från Din Sko. Som man bara kommer kunna gå i om man har druckit minst två glas vin. Jättenödvändigt att ha ett par till sådana pjäser i skogarderoben...

2.12.09

Godkväll



Outfiten blev utan skor, för batteriet hade dött och jag orkade inte ta på mig dem igen när det väl laddats en stund...
Den här dagen har gett bra energi. Jobbade mellan nio och sju och åkte sedan och handlade lite. Darling gjorde sallad som vi just smällt i oss. Tänk att lite ruccola, spenat, tomater, gurka, fetaost ihopblandat med en skvätt olja och oregano kan vara så gott! Det skulle jag kunna äta varje dag.
Och det behöver jag nog nu med tanke på att det är åtta dagar sedan jag tränade. I morgon ska det bli ändring på det i form av Afropowerdance. Saknar träningen varje gång jag kommer ifrån den. Men de senaste dagarna har jag prioriterat annat. Men nu jäklar! Ser fram emot en ledig dag - och hoppas på sol och minusgrader även i morgon!
Har ny klänning och även nitarmbanden är nyss inhandlade. Vero Moda och Pieces. Inga överraskningar direkt. =)

1.12.09

Synd




Den här klänningen har vi haft i butik ett tag. Modellen är så jäkla snygg, den har jättefina rynkdetaljer fram (som inte syns på bilden), skärningen i ryggen är så fin och likaså halsringningen. Ihop med de transparenta ärmarna är den klockren.

Så när som på en viktig detalj. Längden! Det är nästan omöjligt att bära upp den. Hade den varit 20 cm kortare hade den varit min direkt.
Synd för min garderob. Och tur för min plånbok.

Bilder: asos.com

Adventstid

Det är tur att vi har julen i december, så att allt blir lite mysigare i vintermörkret. Mitt fönster är pyntat!

Dock prioriterade jag att åka in en timma tidigare till jobbet idag, för att städa i lunchrum och kontor och ställa fram lite julmys där med. Så nu har vi röd duk och fina ljuslyktor på bordet, pepparkakor och glögg i kylen på jobbet! Men jag har alltså fortfarande ingen mossa i mitt adventsljusarrangemang, eftersom jag då inte hann ut i morse pga det. Bilden på detta får ni förmodligen vänta på till den andra advent...

Suddigt


Jamen det var ju en himla tur att det blev så fantastiskt bra kort när jag skulle ta lite snabbt i förmiddags. Eller inte. De här var det bästa jag kunde hitta bland de kort jag tog... Men man ser ju vad jag har på mig i alla fall!

Jag har haft extremt mycket svarta kläder för att vara mig, den här hösten. Har gått och blivit en såndär tråkmåns som inte köper något annat för att "det är ju så användbart". Men det är fakta! Min klänning köpte jag i våras och den har jag använt flitigt. Lånade ut den till syrran för ett tag sedan och till och med hon gillade den. Hon är inte klänningstypen annars. Så det är nog inte direkt några nyheter i den här outfiten...

Besökare