31.1.10

Inte såga, bara hylla



Två som dock var fina var Emma Elwin på översta bilden, längst till vänster. Och söta Eleonore Nygårds till höger i spetsklänning och YSL-pumps. Hennes vän Marcella var också vacker. Vitt kan vara fint om man gör det på rätt sätt.

Såga längs med fotknölarna

Suck. Skummade igenom bilderna från Elle-galan lite snabbt igår morse. Var sjukt besviken, och efter att nu ha kollat igenom dem lite mer noggrant, står jag fast vid min åsikt. Helt sanslöst dåligt! Detta ska vara Sveriges modeelit. Färglöst, slarvigt, ogenomtänkt, tråkigt och rakt igenom tacky på många håll. Har läst kommentarerna på elle.se och jag verkar inte vara den enda som tycker så.

Har delat upp mina åsikter i två kategorier. Vi börjar med de man förväntade sig skulle ha en fin outfit.
Kenza. Trist och förutsägbart. Klänningen känns som en på miljonen, vilket man kanske skulle kunna komma undan med, om man piffar med snygga acc. Men urtråkigt med svarta skor och svart väska, inget färgglatt läppstift eller oväntade accessoarer. Absolut inte gräsligt, men fruktansvärt fantasilöst.


Okej, någonstans mitt i den här högen står Linn Gustafsson inklämd. Linn har just slutat blogga, men jag har följt bloggen länge och jag undrar vad som har hunnit hända på den veckan sedan hon la ner. Vet att klänningen från Whyred var hutlöst dyr, men direkt märkvärdig var den inte. Dessutom känns inte en sådan klänning värdig en trist mittbena som knappt ser fönad ut. Med tanke på hur mycket den damen shoppar, så tycker jag att hon hade kunnat fixa en snygg och enkel uppsättning åtminstone. Och för att klaga lite till - skorna?! Vad hände? Och vem är tjejen i den rosa "klänningen-jag-köpte-i-ståndet-på-marknaden"?



Tre stora bloggerskor. Forni skulle kunna ha lyckats men det känns helt livlöst. Vad Petra har fått på sig har jag verkligen inte en aning om. Det där känns inte ens som hennes stil och när var en klänning som den modern senast? Skorna känns helt fel till dessutom. Hibbs outfit känns väldigt tantig.



Sofi Fahrman är fin, men också här - så tråkigt! Hon brukar ju ha lite fantasi, men det här känns mer som Gudinne-looken á la 2007. Frida borde haft en längre klänning, eller svarta strumpbyxor.

Caroline Winberg som var lite cool och annorlunda förra året, och alltid har klockrena outfits, var fin. Men 100%? Nej.


Sen har vi de som bara är så gräsliga. Och en och annan som jag inte gillar...



Mogi. Jag tycker att hon är trist. Så tråkig att klockorna stannar. Det är bara svindyra plagg, i fruktansvärt fantasilösa kombinationer. "Om jag köper en klänning för 8000:- och ett par skor för lika mycket och tar på mig det, då blir det jättefint". Gud vad jag tycker det är fantasilöst med människor som inte kan tänka utanför boxen. Det är först då det kan kallas stil. Att göra oväntade saker. Och detta långa hår. På varenda tjej. För att tjejer är fina i långt hår, eller vad?


Sibel. Make, hår, klänning. Etthundra procent katastrof.



Hayden Panettiere fick pris som årets Internationella stilikon. Inte var det för kvällens klänning i alla fall. Trots att den är signerad Lars Wallin.




Elin Lanto. Behöver jag säga mer? Eller jo, en sak. Christer Fuglesang ringde och ville ha tillbaka sitt underställ till rymddräkten.




Ännu en avdankad artist med en stående inbjudan, som verkligen borde ifrågasättas. Häggqvist has no style.


Och här är det värre än värsta. Den enda som kan rädda Blossom från det här, är att hon är så extremt ful klädd att man kan tro att hon driver med modevärlden. Men förmodligen är det inte så. När till och med min sambo, som är totalt ointresserad av mode, säger att han kunde ha klätt henne bättre, då är det illa. Illa som fan alltså.

Det sämsta var inte att det var så många vedervärdigt klädda, utan att det var så många tråkigt klädda. Vad hände med glamour, färg och flärd? Det kändes inte som att någon hade engagerat sig så värst mycket. Eller är det jag som har missat att Borås-trenden, att vara likadan som alla andra, blivit hett i storstan?

I så fall är jag gärna omodern.

30.1.10

Delade meningar


Har du ingen plattång eller? sa killen på jobbet när jag kom dit idag. Tack för den, men jag var rätt nöjd med min panikfrilla. Stressad som ett as till jobbet sprayade jag järnet och drog åt sidan med några hårnålar. Frillan gick dock hem hos killens syrra som kom in och sa hej en kvart senare. Skönt att nån tycker man är snygg ändå.

Nu är det choklad, rödvin och chips till svensk långfilm på ettan. Är själv hemma och svullandet har nått högt över rimliga nivåer denna veckan. Dags att gå in och boka söndagsspinningen. Och sedan luta sig tillbaka och njuta. Ha en skön lördag!

27.1.10

Det som verkligen betyder något



Hörni därute. Jag vet att jag tjatar. Men lova mig en sak. Ta vara på livet! Har du funderat på att gå en danskurs, fast du tycker att du inte kan något - gör det! Tycker du det verkar kul att måla tavlor - gå och köp färg och sätt igång! Känner du att det är dags för nya utmaningar i livet - anta dem! Gå på din magkänsla och låt ingenting stoppa dig - varje människa skapar sin egen lycka.

Det är en helt vanlig onsdag, det snöar som bara den, jag ska jobba varje dag denna veckan. Men jag känner mig lyckligare än någonsin. Andra människor har gjort mig så rörd ända in i hjärtat idag. Jag vill bara krama om hela världen och säga att jag älskar den. Livet är för kort för att tjafsa om småsaker och vara osams med folk. Alla gör vi fel ibland, och så länge man förstår innebörden och lär sig av misstagen så är det inget att ödsla energi på. Tala om för människor när de gör något bra, om det så är dina föräldrar, en syster eller bror, pojkvän eller flickvän, en gyminstruktör, tjejen i kassan på ICA, gubben som säljer Bingolotter.

"And I will love until my heart it aches

and I will love until my heart it breaks,

and I will love until there's nothing more to live for"

Kärlek till er alla ♥

26.1.10

Konstaterat


Efter en sanslöst långsam dag, åkte jag och handlade mat. Idag har jag svullat järnet, hamburgare med pommes till lunch (wtf happened?) och en smarrig Pingvinstång på vägen hem från ICA. Det här med att moffa i sig götte på vägen hem från mataffären, för att man är skithungrig, det är jag en utomordentlig expert på.

Slängde ihop en Ceasarsallad nu och har knäckt en folkbärs till det.

I morgon bitti blir det träning. Punkt.

Frillan

En skymt av min nya frilla. Jag är sinnessjukt nöjd. Färgen är grym och klippningen fantastisk. Speciellt snygg är jag i mina orange strumpbyxor, eller hur? Skinnkjolen åkte av när jag kom hem och jag orkade inte se anständig ut för er skull. Hoppas ni överlever det. =)

Hårfix

Godmorgon på er! Igår åkte jag hemifrån klockan sex på morgonen och kom hem klockan tio på kvällen... Så det blev inte så mycket bloggande precis.

Intar just nu frukost och spanar hårbilder. Ska iväg till frisören om en stund. Jag vill ju gärna har superrött, men har märkt de senaste gångerna att färgen inte sitter bra i mitt hår. Det känns trist att få en livlös färg efter bara ett par veckor. Får helt enkelt rådgöra med honom vad vi ska hitta på.

24.1.10

Åh

Skorna på bilden är ett par älsklingar som jag använt massor, massor, massor. Vilket faktiskt är lite otippat. De var ett spontanköp från Scorett´s vip-kväll när de öppnade ny butik förra året. Vi hade ätit med tjejerna på restaurang och jag smet in på hemvägen.

Nu har jag fått höra att de finns i ljusgrå mocca. Hur fint, liksom? Åh jag bara måste ränna ner till Scorett på tisdag och spana in dem. Jag är fullt medveten om att det inte kommer att bli något köp, eftersom jag inte ens är kapabel att hålla ett par svarta skinnskor i något sånär skick. Men titta, bara titta och känna. Åh så fina de måste vara.



Mat, mat, mat och träning

Vet ni hur göttigt det är med Polarkaka? Idag har jag ätit åtta stycken med Bregott på. Japp, man ska ju leva lite också. Åt middag hos mormor, köttbullar med sås, potatis och lingon. Efterätt - glass med hallon och en slät kopp till det. Sen var jag tvungen att sätta mig på toa i tjugo minuter, knäppa upp byxorna och behån och lägga mig i soffan en timma. Det är definitivt inte skönt att äta för mycket.

Tog sedan tag i mitt liv och åkte till söndagsspinningen. Det var svinjobbigt men gött som vanligt, förutom att köttbullarna åkte hiss upp och ner i systemet. Men nu är jag pigg och med på noterna igen.



Visst får man snygg bakdel i spinningbyxor?

Se så positiv och glad jag är! :-)

23.1.10

Det ska va gött å leva

Ingen nyttig dag det här.

Till lunch lagade vi pizza

Och nu blir det såna här...



På 4+ går "Se upp för dårarna". En skön lördag helt enkelt.

Lördag


Denna vecka har jag tränat 3 ggr hittills. I måndags hoppade jag träningen för jag har dragits med otäcka hugg i bröstet från och till i en vecka nu. Skitläskigt verkligen. I måndags kändes det värre, så jag valde att lyssna på kroppen... I tisdags körde jag löpning 2,7 km på bandet (fy fan vad jag hatar bandet) och sedan biceps, triceps och mage. I onsdags vart det
morgonträning och i torsdags 60 min spinning. Torsdagens pass var helt fantastiskt. Jag var inte ett skit laddad och var nära att hoppa över träningen, vilket var en himla tur att jag inte gjorde. Kände för första gången att jag var tvungen att vrida på motståndet ordentligt om jag skulle va grymmetrött när passet var slut. Ibland undrar jag varför folk tar droger när det finns en sådan kickkänsla i att träna och motionera. I morgon blir det spinning igen om jag får plats på passet, är 6:e reserv nu.

Idag blir det dock vila, till förmån för ett hem som är i stort behov av att städas. Har löst Melodikrysset och dammsugit, diskat, fejat här på förmiddagen nu. Visst är jag en sån pensionär ibland?

Överraskning


Häromdagen provade jag på det här med att förstora läpparna. Länge har jag undrat hur det skulle kännas och se ut. Nu vet jag.

Metoden jag provade var väldigt billig. Ingreppet tog bara några minuter på lunchrasten och det gjorde inte ont alls. Inga sprutor eller injektioner behövdes. Minus var dock att effekten bara satt i cirka 40 minuter och innehöll många kalorier.

Här kan ni se hur läpparna såg ut före.


Och här kommer några efterbilder.




Ibland blir effekten av en Magnum-glass mer omfattande än man väntat sig.

20.1.10

Inspiration

Nu har jag smällt i mig frukost efter dagens träning som blev spinning/cirkel. Tog ut mig alldeles för hårt på spinningen så jag var helt uträknad på styrketräningen. Men jag hade ju inte så mycket val annat än att försöka så gott jag kunde. När man tränar med sin egen vikt kan man ju inte dra av på motståndet som man gör på en spinningcykel, men jag försöker ofta tänka att det är bättre att göra något än att inte göra något alls när jag inte orkar. Nog om det.

Igår hittade jag en alldeles fantastisk, underbar, inspirerande, vacker och härlig persons blogg. Hon heter Linda och bloggar om smink på Veckorevyn. Hon är ett underbarn! Ni måste gå in och kolla!

Jag tycker det är väldigt roligt att sminka, men jag har mina perioder. Jag gjorde ett storköp på Make Up Store i september, men jag känner mig grymt sugen på att gå och köpa massa nya prylar. Dessutom har den här tjejen, som bara är så söt, massor av bra videos där hon visar alltifrån hårstyling till hur man limmar på lösögonfransar.

Jag går verkligen igång på färg och form...








Tips från coachen


Jag har varit på jakt efter en ny sportbehå ett tag. Något som verkat snudd på omöjligt. Ingenting sitter ordentligt om man ska springa eller träna hårt, och dessutom är priserna hutlösa. Självklart betalar jag gärna om det är bra grejer, men varken Rönnish, Stay In, Champion eller något av de alternativ som finns i sportaffärerna har varit bra.

Diskuterade detta i lördags innan vi gick ut och jag fick ett bra tips från en tjej som höll med mig om att de dyrare märkena inte håller måttet. Hon hade varit på Lindex och hittat många bra alternativ till billig peng. Sagt och gjort, jag sprang förbi där igår när jag var i stan och hittade en grym modell, som uppfyllde mina krav. Brottarrygg, svart och satt åt ordentligt under bysten. Tvåhundra pix! Tipsar därför vidare här i bloggen - kanske kan fler ha nytta av vetskapen om att Lindex är bra på sportbehå?

OBS! Det är inte modellen på bilden jag köpte, men den här finns också i sortimentet. Utbudet i butik är även större än det som finns på hemsidan.

Mera recept

Jag blir bara bättre och bättre på det här med spontanmatlagning. Kanske för att jag aldrig orkar handla efter träningen, utan får åka hem och slänga ihop något på det som finns i kylen. Igår fick jag till en slags kalkon stroganoff, eller vad man ska kalla det.


1 rödlök
olivolja
krossade tomater
matlagningsgrädde
tomatpuré
senap
svartpeppar, vitpeppar och salt
broccoli
blomkål
ett gäng kalkonskivor

Fräs lök i olivoljan. Tillsätt lite krossade tomater och en skvätt matlagningsgrädde Salta och peppra, klena i lite senap och en klick tomatpuré. Låt puttra. Koka upp vatten i en gryta och låt blomkål och broccoli sjuda en stund. (Man kan säkert lägga grönsakerna direkt i grytan, då behålls mer näringsämnen, men jag avskyr när de är de minsta hårda så därför kokade jag dem lite. Kompenserade med att hälla lite av grönsaksvattnet i grytan). Släng ner den skivade kalkonen. Servera med vad du vill. Jag åt med kamutvete, men bulgur, ris, pasta, couscous eller quinoa går också jättebra.

Det här går att variera i oändlighet. Vill man göra vegetariskt går det utmärkt och vill man ha mer proteiner kan man slänga i lite bönor. Men krossad tomat, tomatpuré, senap och lite matlagningsgrädde ihop med kryddor är en bra bas tycker jag. Lök ger också god smak. Vi använder oftast rödlök eller scharlottenlök.

17.1.10

Söndag

Jag har upptäckt en ny sak med min mobil! Det finns en funktion så att man kan se sig själv när man ska ta kort. Svettig efter träningen...



Startade den här söndagen med en treo klockan 8.30.

Kände mig inte det minsta laddad för utgång när jag åkte hem från jobbet vid halv sex igår kväll. Sur som ättitka och på dåligt humör var jag. Men baby gav mig en drink och lät mig vara ifred en stund och sen kände jag mig laddad...rejält! Sen vart det all in och kvällen var grymt rolig! Träffade massor av härliga människor och drack många goda drinkar. Så idag har jag inte precis mått som en prinsessa.

Klockan tre väckte mannen mig, då hade jag stensovit i två timmar. Jag utmanade mitt psyke, gick in i duschen, fräschade till mig och tog på mig träningskläderna. En timmas spinning och nu är jag en ny människa. Har till och med vart duktig och slängt alla kassar med tidningar, pantflaskor och kartonger och sen varit och handlat. Snart blir det sängen, i morgon merchandisebesök 8.00 och möte på kvällen. Lång dag med andra ord, men tänker sticka iväg och träna vid fem så det inte blir fjorton timmar på jobbet.

14.1.10

Smärta


Ibland är världen grym. Så grym att tårarna bara droppar nedför kinderna, så att man håller andan och väntar på att det ska gå över. Försvinna.

Tänk att bo i ett av världens fattigaste länder och drabbas av detta fruktansvärda. Tänk att du inte har något arbete, inte äger mer kläder än de du bär varje dag. Du har inget hem eller kanske bara något som knappt kan kallas hem. Du har inte duschat på flera år och pengarna räcker inte till mat.

Men det du har är din familj. Människor du älskar, som ger dig trygghet någonstans mitt i detta fattiga liv. Som ger dig kärlek och kanske en gnutta hopp. Och så förlorar du dem, det enda du har. Du får leta efter din syster, bror, mamma eller pappa, fru eller make, i drivor av livlösa människokroppar.

Nu kanske någon missuppfattar mig - jag påstår inte att det var lättare för alla de mer välbärgade turister, som miste livet eller förlorade en anhörig i tsunamin 2004.

Men vad får livet för mening när det blir såhär?

Lindexfavoriter

En vän till mig jobbar på Lindex, och jag brukar ta ett varv där någon gång i veckan. Dock handlar jag, som ni vet, ytterst sällan kläder i någon annan butik. Men det är väldigt kul att spana in konkurrenterna och jag tog precis en sväng in på deras hemsida. Hittade många fina saker!

Den här gillar jag starkt! Fin modell, snyggt med gråmelange och fina detaljer.

Gillar chiffongärmen, dock är jag inte förtjust i modeller med mudd nertill.

För den som inte redan visste om det, gör nätbrynjan återkomst 2010. Kanske till folks stora förtvivlan, inte minst för de som jobbade i butik när nätbrynjorna fullkomligen invaderade Sverige i början på 2000-talet. Nu bär man den dock helt annorlunda och jag kan inte låta bli att tycka att det är ett kul inslag.
Snygga leggings. Kul med andra mönster än djurmönstrat som man ibland kan tröttna lite på. (Med risk för att säga emot mig själv eftersom jag köpte ett par zebra-mönstrade igår...).
Snygg väska som man säkert kan ha till gymet om den är tillräckligt stor.

Lycka

Idag lyfte jag inte ett finger fram till klockan tre. Sen blev det lite fart på mig och jag fick på mig spinningbrallorna och tog mig till gymet. Bästa passet sen jag började för tre veckor sedan, sinnessjukt svettigt men bra instruktör och go musik för en gångs skull. Jag är inte mycket för åtta minuter långa psykadeliska låtar en hel timme.

Men nu till något fantastiskt. Jag är så stolt över mig själv! Jag är kanske inte känd som matlagaren i det här hemmet. Dels för att jag tycker att det är så tråkigt med disk och grejer efteråt, men mest för att min man är en duktig kock. Ikväll är han dock inte hemma, så i bilen hem från gymet satt jag och spånade på vad jag skulle laga. Och mina vänner - det blev så bra! Det kanske inte verkar så märkvärdigt men för mig är det stort att lyckas laga något spontant, egenpåhittat som blir kanongott. Självklart tänker jag dela med mig av denna rätt, som dessutom är nyttig också!

Kycklingbiffar med rotsaker i ugn (rotsakerna räckte till 2 port, kycklingbiffarna till 4-5 port)

5 potatisar
2 palsternackor
5 morötter
2 rödlökar
olivolja
salt

400 g kycklingfärs
1 ägg
1 paket fetaost
1/2 rödlök
en kruka färsk timjan
salt
vitpeppar

Sköj potatisen, skala morötterna och palsternackan, ta bort skalet på rödlöken. Skär allt i ungefär lika stora bitar och lägg på en plåt. Hacka färsk timjan och använd ungefär halva krukan över rotsakerna. Ringla över olivolja och salta rikligt. Sätt in i ugnen på 200 grader.

Hacka löken fint (eller kör den i mixern det är lättast). Smula ner fetaosten i en bunke och tillsätt löken, ett ägg, resten av timjan och kycklingfärsen. Blanda till en jämn smet, salta och peppra. Forma biffar som du sedan lägger en och en i plastfolie. Lägg dem i frysen en stund. Jag brukar göra det för att de inte faller isär när man steker dem. Stek biffarna tills de inte är rosa inuti.

Servera med rotfrukterna och en grönsallad. Nyttigt och oerhört smarrigt!

Spenatchock

Jamen det vore ju himla synd om det skulle gå för lång tid mellan Papphammar-inläggen.

Om du någon gång funderat på vad du allra helst inte vill ha för livsmedel i precis hela köket, kan jag tala om att svaret är spenat. På bänkskivan. På golvet. På murstocken. På köksluckorna. Över hela dig själv. Det är fan som amöbor som delar sig och limmar fast sig överallt.

Dagens spenatchock i köket, kunde jag alltså mer än gärna ha varit utan. Sätt aldrig på en mixer utan att hålla handen över locket.

Acne, varför är ni så fina?

Varför, varför, varför ska Acne´s skor vara så dyra? Eller, om man bara låter det svida lite i plånboken en gång, så har man ju skor som håller en evighet. Både trend-och kvalitetsmässigt. Jag har ju försökt lova mig själv att bli bättre på att satsa på kvalitet istället för kvantitet.

Var just inne och spanade och såg att en av vårens nyheter är den klassiska Pistol-modellen i ljusgrå mocca. Hm. Jag är ju lite allergisk mot vita/ljusa stövlar, men jag måste säga att jag vid första anblicken tycker att den är grymt snygg. Dock inte så praktiskt med en ljus moccastövel för treochetthalvt tusen...



Atacoma, finns även i grå mocca. Sketsnygga.


Gun, klassisk modell, funkar till allt.


Den här har jag faktiskt inte sett innan. Skaftet är detsamma som Pistol men med låg klack. Hög användarfaktor. Rifle finns även i grått.

13.1.10

Nya klanterier

Just som ni kanske kände att ni saknade inlägg i kategorin "Maria goes Papphammar" - här kommer den senaste händelsen!

Jag skrev ju igår om att jag dragit igång min "nygamla" mobil. Fick ställa in tid och datum när jag startade den. Allt var frid och fröjd igår kväll. Jag lade mig en stund på spikmattan och somnade väl runt halv tolv. Skulle upp redan vi 5.40 och träningsväskan stod packad och klar, påsen med frukost/lunch/mellanmål redo i kylen och tandborsten redo med tandkräm på.

Vaknade redan 04.50 och var klarvaken. Insåg att jag var tvungen att sova en timma till, annars skulle jag vara helt död klockan fyra på eftermiddagen. Men det var lättare sagt än gjort.

Vände och vred på mig och efter en halvtimme gick jag ut och lade mig på soffan. När klockan var 05.40 bestämde jag mig för att ställa om den till 06.30 och ge sömnen ett försök till. Då skulle jag fortfarande ha marginal att vara på jobbet runt kvart i nio. Tillslut somnade jag. Gick upp när klockan ringde, klädde på mig. Konstaterade ute i bilen att det var sexton minusgrader och skrapade rutorna. Efter en liten stund i bilen kastar jag ett öga på klockan som sitter ovanför temperaturvisaren med typ hundra gånger större och ilsket lysande, röda siffror.

Det var något som inte stämde. Den visade nämligen 07.44. Alltså kvart i ÅTTA och inte kvart i SJU. I mitt yrvakna tillstånd var jag helt övertygad om att klockan i bilen hade ställt om sig och ringde mammas jobbnummer.

"Mamma, VAD är klockan!"
" Tio i åtta"
"FAANS JÄVLA SKIT OCKSÅ"

Mamma måste trott att jag var onykter eller något. En dotter som ringer en onsdagmorgon och yrar om vad klockan är, hur normalt är det liksom? Självklart blev jag ju förbannat sur för det fanns ju fanns det inte en chans i världen att jag skulle hinna träna och sen vara i tid till jobbet. Dessutom hade jag ju legat vaken i en timma när jag egentligen borde gått upp! Och där satt jag, osminkad, oduschad, i löpartights och sportbh halvvägs till gymet. När jag kom till Onyx, smet jag skamset in till omklädningsrummet och gick in och duschade, bytte kläder och åkte sedan till jobbet. Jag hade alltså tryckt in fel tid i min mobil när jag startade upp den igår kväll.

Och min babys klassiska kommentar var som vanligt:

"Hur fan lyckas du?!", följt av ett asgarv.

Ni kan tro att jag är stolt över mig själv som trots detta, släpade mig till gymet efter jobbet och avverkade fem tunga kilometer på bandet... Skam den som ger sig!

12.1.10

Vackert



Och kolla bilderna på kantareller och smultron från sommaren. Wow nu känner jag mig väldigt glad.

Dessutom har jag hittat ett försäkringspapper som jag har letat som en blå efter hur länge som helst. Synd att ICA redan har stängt. Jag borde köpt en Triss-lott idag.

Besökare