31.10.10

En tanke

Idag har vi åkt från hus till hus och ätit. Förutom att äta middag med efterrätt två gånger på en timma (dubbelbokning hos föräldrar/svärföräldrar), och sedan kvällsmat med tacos och morotskaka, så har vi varit en sväng i Gällstad och på gymet. Spinningen idag höll på att ta knäcken på mig.

Jag har funderat en del på det här med att utvecklas konditionsmässigt och att verkligen ta i när det gör ont. När jag spelade fotboll tränade vi otroligt mycket intervaller, men vi gjorde det i grupp, det fanns alltid någon som peppade dig att köra max. Spinning är en fantastiskt bra träningsform, men för att utvecklas måste man vara duktig på att pressa sig själv. Jag har nog tyckt att jag är rätt bra på det, men så kände jag idag att jag skulle försöka att köra på ännu hårdare, vrida på motståndet lite till när det redan känns som att det inte går en millimeter till. Och det gick! Det är en kick för självförtroendet att känna att man orkar lite till, när man tror att man inte orkar längre.

P-G Wettsjö talade i torsdags om att vi tror på det som hjärnan tänker. Om man går och lägger sig försent och vet att det bara är fyra timmar till man måste gå upp igen, och man genast tänker när man lägger sig i sängen "jag kommer inte att somna, jag kommer inte att somna", då gör man inte det heller. Istället för att tänka "jag orkar inte mer, det går inte att vrida på mer mostånd", så vände jag tanken och tänkte "jag orkar ännu mer, det kommer gå jättebra att vrida på lite till". Och det fungerade verkligen.

Det bästa är att man kan använda den här tekniken i alla sammanhang. Tankens kraft ska aldrig underskattas.

30.10.10

Saturday

Ikväll blir det en lugn lördagkväll med mys i soffan. I morgon får jag äntligen träna igen! De fem dagar som passerat har jag varit betydligt mycket tröttare än jag brukar och nu ser jag fram emot att sätta igång igen.

Jobbade idag och var sedan på shoppingtur med syrrans kombo. Agerade personal shopper åt henne, men köpte även två par skor och en tröja till mig själv. Ha en trevlig lördagkväll alla!

29.10.10

Dagens light

Glömde matlådan och hade lite ärenden på lunchen, så idag får det bli GI-burgaren med bönor från Max. Passar på att bjuda på en dagens (hm kanske inte så tydlig?). Gillar nagellacket från Mavala som jag köpte i somras, men inte använt sedan dess. Rutig skjorta från systers garderob och jeans från Only.

28.10.10

Saudis in Audis



Det här klippet måste ni se! Gör ju sällan reklam för andra bilmärken än BMW och Mini, men ikväll gör jag ett undantag.

Ombytta roller

Är hemma hos syster och har grävt i hennes garderob efter kläder som jag kan ha på jobbet. De kläder jag jobbade i på Vero Moda är lite väl dressade att ha på mitt nya jobb. Nu har vi bla letat fram en massa jeans som faktiskt är mina som hon fått och som jag nu har nytta av igen.

Idag var tanken att jag skulle ta en shoppingtur efter utbildningen. Innan några av deltagarna åkte hem, ville de stanna till på George Andersons för att se hur vi har det, så vi tog en sväng dit. Det visade sig att det var manfall där idag, så jag ställde upp och jobbade ett par timmar tills vi stängde. Och man kan ju lugnt säga att jag kände mig aningens överklädd i klänning, kavaj och högklackat. Men jag överlevde utan alltför många konstiga blickar...

Underbar föreläsning

27.10.10

Nya vyer




Första dagen på Boråstapeter är avslutad. Vi pratade om företagets historia, fick en rundvandring i fabriken och pratade om trender och kommande kollektioner. Sedan fick vi jobba praktiskt i designstudion och sätta tapet. Nu måste jag fräscha till mig lite, ska ner till Grand Hotel där de andra kursdeltagarna bor, och sedan ska vi ut och äta.

Tapetskola

Är på Boråstapeter och ska strax dra igång utbildningen. Folk har åkt från Örnsköldsvik igår kväll, och jag åkte hemifrån för tio minuter sedan...

26.10.10

Nyheter från Intrade




Intrade´s kollektion Amore di colore är just nu min favorit. Särskilt gillar jag tapeten som ser ut som ett lapptäcke. Bilden här gör den inte rättvisa, den är så otroligt vacker! Det är en glädjekick i färg att bara bläddra i den pärmen.

Pressbilder från Intrade

Mot målet

I morse vaknade jag med en riktigt risig nacke och rygg, samt huvudvärk som strålade rejält från nacken. En av övningarna på boxen igår innefattade kullerbyttor. Eftersom jag har problem med min nacke från och till, och dessutom kände av det en del under förra veckan, bestämde jag mig för att verkligen känna efter ordentligt och inte fortsätta om jag kände minsta obehag. Dock kändes det okej och jag körde på vilket resulterade i cirka trettio st.

Det skulle jag inte ha gjort. Fick genom jobbet en tid hos en smått galen naprapat. Shit vad hon gick lös! Jag fick order om att inte träna förrän till helgen, så det fick bli en lätt promenad med syster, i stället för vår planerade löprunda.

För övrigt känns motivationen inför Den stora utmaningen otroligt bra! Jag hoppas att jag genom att skriva en hel del om min träning här på bloggen, kan motivera fler att träna, röra på sig och äta bra. Jag har aldrig tränat inför ett särskilt mål tidigare, men det kan varmt rekommenderas, då man känner sig väldigt motiverad.

Intressant på tv

Fick just syn på att TV4 Sport sänder ett program om löpning. Intressant med mycket bra tips. Bland annat följer vi Kajsa Bergqvist som ska springa New York-marathon.

25.10.10

Tankar om ett rum


För en tid sedan skrev jag att vi i princip bestämt oss för att lägga in svart golv i vardagsrummet. Nu har jag ändrat mig. Oväntat, eller hur?

I det här fallet är det ju tur att vi inte renoverar i ljusets hastighet... Jag får faktiskt försvara mig mot de som tycker att allt går så väldigt långsamt för oss, men när det kommer till vardagsrummet har vi inte vetat hur vi vill ha det! Märk väl att jag har ändrat mig, inte vi.

Därför tvingade jag in min karl på jobbet idag, för att förankra mina nya, högt flygande planer. Helt enkelt få honom på rätt spår (läs: mitt spår). Och jag tror faktiskt att det gick ganska bra. Som vanligt med mig, är det ombytlighet och kontraster. Nyss var det svarta golv och vita väggar, nu är det ljust askgolv och massor av färg! Idén fick jag från en kund, som var inne och visade arkitektritningar på ett kontor och jag blev helt såld på idén. Dessvärre hittar jag inga bra bilder på nätet som illustrerar vad jag menar. Men tänk er ljust golv, massor av färg på mattor, kuddar, möbler och textilier - rött, gult, orange och rosa. och eventuellt en vägg som jag ska måla i en stark kulör, med Jotuns nya Pure Lady. Tänk svenska pinnstolar i galna färger, betong och hemmagjorda tavlor. Jag tror det kan bli grymt bra.

Det är ju bara den här skiten med att hålla på och spackla i en hel evighet först...

Måndagsrutiner

För första gången i bloggens historia är min karl med på bild - om än inkognito... Vi har varit och tränat box precis som vi brukar på måndagar och nu går vi och flummar på ICA. Ibland tror jag att folk tycker vi verkar rätt knasiga, men roligt har vi i alla fall! Dags att ta handlingen lite seriöst så vi kommer hem och får mat nån gång...

24.10.10

Träningslördag

Såhär såg det ut igår på Dansbandsspinningen! Det var fruktansvärt jobbigt att spinna till 16 låtar som var 2,5 minuter långa när man är van vid åttaminuterslåtar... Innan spinningen körde jag Zumba för första gången och det var också väldigt roligt, även fast man såg lite rolig ut när man försökte skaka med brösten och svänga med höfterna likt en latinodansare...

Däckad

Jag har nog inte varit såhär dålig dagen efter på flera år! Senast jag mådde sähär var nog efter ett 30-årskalas för fyra år sedan. MEN så kul vi hade igår på klassåterträffen. Det var otroligt roligt att träffa alla och som vi skrattade åt alla gamla minnen. Roligt var också att vår klass hade störst uppslutning av alla klasser i hela kommunen, det var inte många från 9D som saknades på Grand hotell igår. Tack alla ni som var där och förgyllde kvällen!

Dagen har alltså spenderats i sängläge, med några pauser för att äta. Jag avbokade till och med min älskade söndagsspinning, när jag insåg att det skulle vara omöjligt för mig att ta mig igenom sextio minuter sittandes på en cykel... Så sammanfattningsvis kan vi säga att jag bara vill att den här dagen ska ta slut...

På onsdag och torsdag ska jag på utbildning på Boråstapeter. Det kommer att vara både praktik i deras designstudio, och teori med en välrennomerad föreläsare som verkligen kommer bli ett privilegium att få lyssna till.

19.10.10

Såld på inredning

Jag är hooked up på inredning, men det kanske inte kommer som en överraskning för er? Har sprungit den kuperade 5 km-banan efter jobbet och myser bu med kvällsmat och lite lektyr. Nästa vecka ska jag gå på en otroligt intressant kurs som jag verkligen ser fram emot - det är SÅ roligt att jobba!

18.10.10

På hög höjd


Har just kommit hem från Göteborg, där jag varit på en leverantörs-kickoff, tillsammans med tre arbetskamrater. Arrangemanget var i "Läppstiftet" och efter en kortare utbildning åkte vi längst upp och drack bubbel och njöt av den vackra kvällsutsikten över staden. En lättsam och trevlig kväll, som slutade lagom sent! I morgon blir det inte vin och bubbel efter jobbet, utan löpning - här pratar vi kontraster... Nu ska jag hoppa i säng så att jag orkar upp i morgon!

16.10.10

Kvällstur

Denna lördagskvällen är väldigt lugn och sansad... Är hemma hos mor och far, har varit ute och sprungit och nu ätit flingor och knäckebröd - ibland är det skönt att bara vara en lördagkväll.

15.10.10

Fredag

Ännu en vecka är till sin ända. Ja, inte hela veckan förstås, men fem vardagar har passerat. Det slog mig att det idag är två veckor sedan jag träffade mina nya arbetskamrater första gången, och den tiden har gått i ljusets hastighet! I morgon ska jag jobba en lördag för första gången, vilket jag ser fram emot.

Nästa helg är det dags för återträff med klasskamraterna från högstadiet, eftersom det är tio år sedan vi slutade högstadiet. Dessutom firar Knalleporten ett år samma dag, och jag hoppas få en plats på Dansbandsspinningen när platserna släpps. Ni hör ju bara själva hur roligt det låter!

Men nu tänker jag njuta av fredagkvällen och gå och lägga mig relativt tidigt för att hinna med en joggingtur innan jobbet. Sen ska jag åka till Dalsjöfors och fira in platsen i Allsvenskan. Trevlig helg på er alla!

13.10.10

Bella är grym

Bella var grym! Alla som har en "dum-blondin" uppfattning av henne kan slänga sig i väggen. Nu är det dags att åka och jobba. Ha en bra dag alla!

Nu dags för frukostföreläsning på Folkan. Min favorit Isabella Löwengrip gästar Borås och självklart är jag här för att lyssna!

12.10.10

Arbetsglädje

Gud vad dåligt jag har sovit i natt! Gick och lade mig vid 22 och tittade på ett avsnitt av "Vem vet mest?" (som för övrigt har blivit min nya hobby, mycket bra för man förenar nytta med nöje). Spanade lite på nätet och släckte klockan elva. Och kunde inte somna. Låg och vred och vände på mig i över en timma. Sen vaknade jag halvt två. Och halv tre. Usch, jag har aldrig problem med att sova annars, det måste vara galet jobbigt att alltid ha det så!

Men vet ni vad som är positivt? Att jag vet att jag inte kunde sova för att jag låg och tänkte på och längtade så mycket tills jag får vara på jobbet igen - det sprudlar i mig av lycka och arbetsglädje. Jag trodde inte att ett jobb kunde förändra såhär mycket i ens liv!

I morgon ska jag på en riktigt rolig grej med min lillasyster. Vad får ni veta i morgon!

10.10.10

Vecka fyrtio

Första veckan på nya jobbet passerade otroligt fort! Det har varit stunder då jag har känt att jag aldrig kommer att lära mig allt, blandat med stunder då jag känt ett väldigt flyt. Jag trivs fantastiskt bra med mina nya kollegor, som verkligen fått stå ut med mina miljontals frågor. Jag har väl en ganska hög ambitionsnivå när det kommer till att lära in nya saker... Varje kväll har jag suttit och läst på leverantörernas hemsidor och försökt spränga gränsen ytterligare med mer information och kunskap. Haha. För att summera det hela, känns det lite som att jag fått mitt liv tillbaka, med det här jobbet.

Idag har jag klippt gräsmattan en sista gång inför vintern, och planterat om i utekrukorna. Blev inte särskilt nöjd då mina lecakulor och frigoliten försvunnit spårlöst. Detta resulterade i att jag fick göra åt en jäkla massa jord och det räckte inte till så mycket som jag önskat. Men nu är det stackars vissna Bollchrysset i komposten i alla fall. I vardagsrummet håller mannen på att spackla (den här helgen är det hans tur) och nästa söndag kommer mina föräldrar och hjälper till.

Träningen går bra, har blivit fyra pass denna veckan och ett spinningpass lite senare i eftermiddag. Igår var jag ute på en åttakilometersrunda och det kändes bra i kroppen. Jag måste komma ifrån femkilometersdistansen någon gång i veckan om jag ska orka de där två milen i maj.

Det här blev ett inlägg med väldigt många taggar, helt enkelt en sammanfattning av vad som hänt under denna omvälvande vecka. Hoppas att ni också har det bra! Nu ska jag laga en rejäl omgång köttfärssås.

6.10.10

Mycket att tänka på

Jag har inte glömt bort bloggen, jag har bara lite annat att tänka på. Som våder, NCS-skalor, akrylatfärg, kakelmått, fönsterkitt, fogmassa, bobiner bestämmelser för våtutrymmen, spackelsorter, tapetleverantörer, mönsterpass, golvtjockleckar, spont och not, fall, flytspackel... Jag återkommer.

4.10.10

Lycka

Har jobbat, sedan tränat och håller på att laga mat och kvällsröja här hemma. Så egentligen har jag inte tid att blogga.

Men jag ville bara säga att jag har fått nypa mig i armen flera gånger idag. Nypa mig i armen för att kolla att det är sant, att detta otroligt underbara ställe är min nya arbetsplats nu. Jag har ofantligt mycket att lära mig, men det är också fascinerande hur mycket kunskap man kan suga in på en enda dag.

Åh så underbart att äntligen få känna sig såhär lycklig.

3.10.10

Minnen


Abbepappan har gjort det. Igen. Skildrat något som är så svårt att sätta ord på, på ett perfekt och träffande sätt.

Och jag känner igen mig, så väldigt mycket. Tänker genast tillbaka på när jag, äntligen, sparat ihop de där tjugo kronorna och kunde köpa ett paket av de åtråvärda hockeybilderna. Arton stycken, var de i paketet och en var med autograf. Det var extra bra, det hade jag förstått. Förväntansfull kom jag till skolan och väntade spänt på att rasten skulle komma, så att jag kunde visa de populära i klassen mina bilder. Reaktionerna lät inte vänta på sig. Killen på kortet med autografen var Wayne Gretszky. Top notch, liksom.

Och jag minns ruset och lyckan i kroppen, när alla flockade sig omkring mig. Men jag minns också nedstämdheten när någon lurade mig att byta bort bilden, mot en färre summa kort än som var dugligt mot denna eftertraktade bild. Och framförallt minns jag känslan av hur intresset kring mig försvann inom loppet av en kvart. Jag ville ju byta bort bilden för att vara snäll. För att få vara med de populära. Inte sitta ensam kvar med femtiotvå värdelösa bilder.

Men jag glömmer inte Wayne Gretzky. Med autograf.

Miljötänk

Vi är alldeles för bra på att köpa hem mer mat än vi behöver, här hemma. Och eftersom jag gärna vill vara miljötänkande i det mesta jag gör, så har börjat göra ett försök att göra mig kvitt denna dåliga ovana... Igår gjorde vi bakpotatis med skagenröra och resterna av sistnämnda blev middag ikväll, och även matlåda i morgon. Ugnsstekte lax och gjorde en quinoasallad med färsk broccoli, paprika och avokado. Supergott och det gick väldigt snabbt att laga.

Så nu behöver jag inte ha dåligt samvete ikväll i alla fall. :) Dessutom plockade jag upp, och slängde, matchprogram från läktaren som folk bara lämnade efter sig, på en fotbollsmatch igår. Och idag var jag på återvinningen och slängde skräp. Vad gör du för att bidra till ett miljövänligare land?

Vardagsrummet

Helgen är till ända, och mitt stora äventyr ligger nu väldigt nära. I morgon börjar jag på mitt nya jobb och jag känner mig som ett blankt blad just nu. Ett vitt A4-som väntar på att fullklottras med ny information och nya intryck. Skrämmande och härligt på samma gång.

Vi har spacklat och slipat i vardagsrummet större delen av helgen. Roligare kan man ju ha, men det är ett nödvändigt ont för att få ett snyggt vardagsrum. Vi tror att vi har bestämt oss för golv nu, och om vi inte ändrar oss igen, så blir det svart golv i vardagsrummet. Det blir i så fall Tarkett's Salsa, ett lackerat ek-golv.


Vi kommer att ha vita väggar som på bilden, och har även likadana balkongdörrar som här på bilden.

2.10.10

Deal

Min fina vän Johanna har hjälpt till att spackla hela vardagsrummet idag. Mannen har jobbat och slapp undan, men han får i stället takspacklandet på sin lott. Känns som en bra deal va?

1.10.10

Just nu

Förändring pågår...

Dagen efter avskedet

Ligger i sängen och bläddrar i den fina kokboken jag fick av mina chefer. Jag ska helt ärligt säga att jag är lite bakis idag.

Vi arrangerade en kompiskväll i butiken igår, som blev otroligt lyckad! Vi bjöd våra vänner på snittar, vin och rabatt. Folk stannade och minglade, provade och handlade och de sista gick hem först vid halv tio-tiden. Sedan satt vi kvar och pratade, skrattade och myste. Och drack vin... Men det är värt att må lite sämre idag för det var en sån lyckad kväll!

Om ett par timmar ska jag till frisören och sedan ska jag på fest på mitt nya jobb.

Besökare