31.12.10

Gott nytt år

Gott nytt år!

Perfekt

Maten är påbörjad och nu korkar jag upp lite sommarbubbel! Bra musik i högtalarna och jag kunde inte vara på bättre humör!

Nyår

Är på väg till mormor på traditionsenlig nyårsmiddag med släkten. Har precis varit på Systemet och laddat upp med gott Ripasso-vin inför kvällens firande. Det kommer bli en lugn och skön nyårsafton!

29.12.10

V&R

Var på Kicks och uppdaterade sminkväskan idag efter jobbet och det visade sig att de hade börjat sälja Viktor & Rolf för tre månader sen! Så jag provade Flowerbomb Extreme och självklart var den underbar. Så nu måste jag starkt överväga om jag har lust att bli sjuhundra kronor fattigare...

Kvällning

Kvällens sällskap är rödvinsglaset och tanttidningen. Mycket nöjd med detta.

28.12.10

Annorlunda Converse


Finaste julklappen fick min kompis Jessica's dotter Selma - ett par virkade Converse. Svårt att inte smälta när man ser dem... Så fina!

Inspiration

På tal om Linda, så var det idag faktiskt första gången på länge som jag besökte hennes blogg. Det blir ju inte att jag sminkar mig så mycket på mitt nuvarande jobb. Jag älskar mitt nya jobb, och jag trivs som fisken i vattnet, samtidigt som jag saknar vissa delar med mitt gamla jobb. En utav dem är att kunna sminka sig mer! Glittrig ögonmake och röda läppar passar liksom inte lika bra i en färgbutik... Men snart är det nyår och då minsann tänker jag lägga en snygg make! Så nu har jag hittat massor av inspiration hos denna otroligt duktiga och vackra tjej. Titta och njut!

En liten historia


Premiärkoppen är urdrucken och den var verkligen till belåtenhet. Nespresso-maskinen känns som ett bra köp helt enkelt! Dessutom har vi invigt mina secondhand-fyndade espressokoppar. Det var lite roligt att äntligen få känna sig nöjd över dem, för det finns en liten historia kring dessa.

Vi var på weekend i Malmö med min familj och respektive, en svinkall februarihelg förra året. På lördagsförmiddagen bestämde vi oss för (okej då, jag bestämde) att gå till en secondhandbutik som jag hittat på nätet. Den skulle ligga alldeles i närheten av hotellet.

Så vi började gå. Och vi gick. Och gick. Och gick. Och vi gick ännu mer. Ingen butik i syne. Så vi gick lite till. Och lite längre ändå. Och hela tiden försökte jag övertyga min karl (och mig själv) att vi snart var framme. Desperat försökte jag hålla humöret uppe hos den frusna karln som motvilligt stegade bredvid mig. Den sista biten, när vi hamnade på en lång raksträcka mitt ute i ett industriområde och jag själv tvivlade på om det överhuvud taget fanns någon secondhand affär på tio mils radie, avlade jag falska löften om att åka till mc-affärer varenda dag, om han bara orkade gå en liten bit till.

"Jag är helt säker på att det ska ligga här", mässade jag självsäkert, samtidigt som jag funderade på om den här butiken verkligen låg i Malmö. Hade jag kanske kollat på en annan stads karta? Ingenting är ju omöjligt, liksom.

Men så, tillslut uppenbarade sig skylten och jag andades ut för ett ögonblick. Problemet att få hem min promenadhatande sambo fick jag skjuta upp till senare. Väl inne i butiken, fick jag tag i dessa högblanka, svarta espressokopparna som vi nu sitter och smuttar ur och jag vet att han är riktigt nöjd över dessa. Så nu tänker jag be om lite retroaktiv uppskattning och tacksamhet, för att jag vägrade att vända om i vinterkylan den där lördagen. Så det så.

Det ljusnar


Efter många turer, har vi nu äntligen bestämt oss för golvet i vardagsrummet. Det blir Ask New England från Forbo, som är vitbetsat och mattlackat. Jag tror det kommer bli grymt! Målarna har målat taket och spacklat klart alla väggar, och vi ska måla fönsterbrädor och foder. Så nu väntar vi på rörmokaren som ska koppla in golvvärmen och sedan har vi golvläggare redo. Sist av allt är det dags för tapeterna och sedan är det klart! Med andra ord hoppas vi ha ett färdigt vardagsrum inom en månad. Det känns overkligt! Det är ju lite skillnad att få 35 kvadratmeter boyta till...

Viktor & Rolf


Läste för en tid sedan hos Linda, att hon i likhet med mig älskar Viktor & Rolf's Flowerbomb. Sedan jag fastnade för den förra året, har jag hållit fast vid den och "bara" haft en parfym. Annars brukar jag varva med några stycken. Men nu är jag lite sugen på Flowerbomb Extreme, som ovan nämnda har införskaffat. Kanske ska ge mig själv en liten nyårspresent? Det tråkiga är ju att det inte går att få tag på V&R i Borås... Vill gärna prova den en gång för att se hur jag trivs, innan jag slår till.

27.12.10

Åh så bra

Gud vad jag ÄLSKAR de här tjejerna. Det är ju nästan fjantigt hur lycklig man kan bli av en film...

Kärlek

VÄRLDENS finaste man kom precis hem till mig med Sex and the City 2! Han hade läst på Facebook att jag hade SATC-abstinens och så åkte han förbi och köpte den till mig på väg hem. Har bara sett den en gång så det blir en perfekt avslutning på den här kvällen. Tack älskling!

Skål

Dags att premiäranvända skålarna från Rosti. De passar onekligen bra in i vårt kök... Dessutom fick min darling en ny kaffemaskin idag, efter ett antal turer hit och dit, så nu är köket fulländat minsann!

Kallt

Jag fryser ihjäl. Har haft en lite småstressig dag på jobbet, som avslutades med två superhärliga kunder. Det är såna här dagar som man återigen påminns om varför det är så otroligt kul att jobba med service. Lycka att få ha ett så roligt jobb!

Nu ska jag laga mat och mysa med ett glas rött. (Träningen tar vi tag i efter nyår).

26.12.10

Julkonsert

Om det är något jag kan sakna på julen, så är det att sjunga i kör. Julsånger i stämmor är otroligt roligt att sjunga. För att få en liten dos stämning åkte mormor, mamma, Bundis och jag till kyrkan på julkonsert. Två timmar bara flög iväg, det var så vackert! Jag älskar verkligen musik och slutar aldrig fascineras av vilka känslor det framkallar och rysningarna det ger.

Mysig frukost

Tomtegröt och vörtbröd med julskinka till frukost, är en annan bra grej med julen.

25.12.10

God jul igen!


Hittade det gamla julkollaget som jag publicerade för två år sedan. Vi pratade igår om hur julvädret varit de senaste åren och vi log åt den stora skillnaden - de här korten är tagna ute på verandan på julafton och vi stod verkligen i linne! Nu kanske det inte var väder att vistas ute sådär några längre stunder, men igår hade man inte ens kunnat öppna dörren i den där munderingen... Ett annat roligt minne var att jag agerade tomte åt grannarna, vilket vi, som ni ser hade väldigt skoj åt.

Tecken

Min lilla goding Freja blir allt duktigare på att teckna. Här finns en liten film där hon tecknar olika namn och jag smälter ju självklart lite över att hon kan mitt namn... Nu finns det ju i och för sig fler "Marior" i hennes närhet men jag låtsas att det bara är mig hon menar :)

Själv har jag laddat hem appen "Ritade tecken" så att jag kan öva lite jag med. Jag är ganska osmidig så till och med "Maria" är lite svårt att teckna. Men övning ger färdighet!

Underbart

Det blev helt vanligt bryggkaffe i stället... Våra fina grannar var nyss här med en julklapp till oss och vi gav deras söner en biokväll med oss. De är verkligen goa våra grannar!

Ärligt talat det är nu jag fattar hur en jul ska vara - inte en massa jobb och måsten utan bara chill och häng. Egentligen borde man väl gå ut ikväll men just nu känner jag mig inte så värst sugen på det. Vi får se om jag ändrar mig - jag brukar ju vara duktig på att göra just det.

Skit också

Och så var den nya familjemedlemmen nerpackad i sin låda igen. Den fungerar inte! Vattnet matas inte in, den står bara och brummar och inget händer. Jag som hade hoppats slippa dra ner i stan i morgon...

Softa

Dags att säga hej till den nya familjemedlemmen! Fick tag i en Nespresso i torsdags tillslut, så nu ska här drickas kaffe! Det bästa med julen måste vara de här latdagarna när man får vara inne och dricka kaffe, äta struvor och lösa korsord. Pensionärspoäng men verkligen livskvalitet.

Ett par kompisar till oss svängde förbi och sa hej nyss. De har lägenhet i Berlin och skulle åka ner i veckan. Blev väldigt sugen på att boka en weekend framöver men vart ska man åka? Som vanligt har jag svårt att bestämma mig...

24.12.10

Finfint

Ursäkta om alla inlägg är sådär otroligt klatschigt positiva hela tiden, men jag tror faktiskt inte att livet kan vara mycket bättre än såhär...

Härlig jul

Wow vilken grym julafton jag har! Och dessutom njuter jag i fulla drag av att jag ska vara ledig i två hela dagar till. Livet är fantastiskt. Så glöm inte att njuta av det fullt ut, varje dag. Här är mina fina systrar och jag.

God jul!

God jul! Nu är vi på väg till julfirandet och jag tänker ha en fantastiskt bra julafton med min fina man, syskon, föräldrar, svärföräldrar och släkt. Ha en underbar julafton alla!

22.12.10

Inget kaffe

Som en liten julklapp till oss själva, fick vi ett infall och gick in för att köpa en Nespresso-maskin, när vi var på stan innan. Lättare sagt än gjort! Smart att tro att det var möjligt att köpa en sån två dagar innan jul... Fanns bara provexemplaret kvar i den vi ville ha, så nu får vi vackert leva utan ett tag till. Å andra sidan har vi ju bara pratat om att köpa en sen förra julen, så vi ska nog överleva. I stället fick vi utlopp för vår orange-hysteri och köpte skålar från Margrethe i vår favoritfärg.

Nu har vi julfikat hos en kompis som har en väldigt fin gran! Tänkte att detta kunde vara något för vårt vardagsrum nästa år...

Fina minnen


Det är svårt att sätta ord på hur ofantligt befriande det är att få vara ledig över julen! Vid den här tiden på året har jag varit helt slutkörd, och ändå vetat att man har det värsta framför sig - rean. Det ska bli så jäkla skönt att slippa märka kläder med gula lappar på juldagen och i stället bara få umgås med nära och kära.

Men visst saknar jag mina goa arbetskamrater från tiden på Vero Moda. Satt och bläddrade bland gamla bilder och hittade den här bilden. Vi har haft många galna resor till Stockholm, och det här är ett utav alla roliga minnen tillsammans med tjejerna.

Nu ska vi sticka in till stan som har öppet till 21, och handla ett par julklappar.

21.12.10

Tisdag

Enligt mig ett otroligt bra sätt att avsluta en tisdagkväll :)

20.12.10

Spotted at Köpet

Den svarta biten på den här tösens överkropp, är en jacka. Och den är i fuskskinn. Det vore ju synd om de där ungdomarna för ett slag skulle överväga att vara varma framför att vara snygga.

Sorry om jag är en pensionär men jag förstår seriöst inte hur de pallar att vistas ute med den klädseln.

19.12.10

Söndagsmys

Det blev ingen löpning. Jag har lyckats åstadkomma ett träningspass denna veckan. Jag är ruskigt sugen på att spinna om en halvtimme, men att ligga i soffan och mysa med lillasyster och kolla handbollsfinalen känns mer intressant idag.

Jag har en ruskigt bra söndag (bortsett från att min karl skickar sms stup i kvarten för att tala om hur många banor han har klarat på det där jäkla spelet). Har legat och skrattat åt min syster och hennes fina vänner som har garvat åt gamla historier. Man inser verkligen att bra vänner är bland det finaste man har. Ibland kan jag sakna den där tiden när man var yngre och hängde hemma hos någon och gjorde absolut ingenting, bara låg och skrattade i en soffa en hel dag. Så därför är det precis det jag tänker fortsätta med resten av den här söndagen.

Äntligen!

Min fina fina syster är äntligen hemma från sin semester i Spanien! Som jag har saknat henne! Försöker övertala henne att dra en runda på Kransen innan handbollsfinalen... Får se om jag lyckas.

Att leva farligt

Min iPhone är ju mitt lilla skötebarn som jag ogärna vill leva utan och som jag är mån om. Men från och med igår lever den extremt farligt. Jag har seriöst varit ett ögonblick från att kasta telefonhelvetet i golvet, vid åtminstone två tillfällen idag.

Anledningen är det nya spelet Unblock som är otroligt kul att spela. Om det går bra då. Inte om personen bredvid avverkar tre spel innan jag ens klarat ett och samtidigt påtalar hur simpelt det är.

Här snackar vi okontrollerbar ilska. Jag borde kanske radera appen om jag vill ha en telefon med intakt display även i fortsättningen...

13.12.10

Åh så bra

Vid den här hyllan skulle jag kunna bo över jul. Älska Juleskum :-)

Shoe delivery

Det är fint när man får skoleverans direkt till träningspasset :-) Det var ju det här med att det är dumt att försöka smälta in när man är född att sticka ut... För övrigt känner jag att träningen suger för tillfället, känner mig så jäkla orkeslös i kroppen! Innan jag var förkyld hade jag sån otrolig ork men den är som bortblåst nu.

Jaja, det är bara att bita i... Blev ynka 3,6 km på bandet och sedan lite biceps. Jag konstaterar ännu en gång att naturen är bättre för mig än det satans löpbandet. Annars är allt bra och jag känner på mig att det här kommer bli en grym vecka!

12.12.10

Om att vara positiv

Det är ju det här med att jag tycker väldigt mycket. Och ibland tycker jag så mycket att jag inte riktigt får fram orden och kan formulera mig. Men nu tänker jag försöka skriva om något som jag funderar mycket på.

De människor som nu kommer ut i arbetslivet, de har växt upp i en värld där kassörskan på ICA inte behövs, där bankmannen är någon de aldrig har träffat, och där allt de behöver finns att köpa på internet. De har växt upp med att saker går att köpa genom att trycka på en knapp och sedan kommer hem till brevlådan. Och när dessa personer nu står i en butik, så tror de att kunden klarar sig själv då också. När jag arbetade i klädaffären, tittade en del unga tjejer konstigt på mig när jag sa hej och frågade om de ville ha hjälp. Som om det var udda att bete sig så. Nu har jag varit runt en del i butiker sedan jag slutade i modebranschen och det är ingen engångsföreteelse! Det är aldrig någon som hälsar, ingen som ler och ingen som frågar hur det går.

Varför jobbar man med service om man inte tycker om att hjälpa människor? Och varför ska det vara så otroligt svårt att vara glad, tillmötesgående, hjälpsam och vänlig? Varför känns det som att alla tjejer i en klädbutik bara väntar på att gå hem, och tycker att kunder är jobbiga? Och varför har alla dessa unga tjejer så otroligt långt till ett leende? Hur i hela friden kan man säga till en kund som vill handla, att "vi stänger nu" när det är fem minuter kvar av öppettiden? Jag blir ledsen och arg när jag ser att unga människor inte förstår vikten av att ta hand om en kund. När unga människor tror att det räcker att befinna sig på sitt arbete mellan de klockslag som står skrivet i schemat, för att de ska tjäna sina pengar. Att de inte inser, att om de bara anstränger sig lite mer, så blir världen lite bättre. Att de kanske faktiskt kan göra någons dag, och få så mycket glädje och tacksamhet tillbaka. Hela livet blir så makalöst mycket lättare om man är positiv.

Den dagen då allt ska gå per automatik, när det bara handlar om siffror och marginaler och vi glömmer att se människan som står framför oss, då tror jag att vi har förlorat. Det finns inget bättre än att möta en härlig och hjälpsam person när man är ute och handlar. Oavsett vad man ska köpa.

It's time again


Då var det dags igen. Just som han som jag bor ihop med tyckte att jag hade för många skor, var jag tvungen att köpa två till. Nu väntar jag på delivery av dessa två godbitar. Och som vanligt kommer de från Vagabond.

11.12.10

Kalasdags

Ikväll kör vi rockparty här hemma! Så sjukt roligt! Det lutar åt utgång dessutom - me like...

10.12.10

Fredag

Är hemma hos våra fina vänner. Tittar på filmen från deras bröllop och ler åt den fantastiska dagen. Nu väntar vi på att höra vem som vinner Idol. Kram på er och trevlig helg!

9.12.10

Nice

Gintonic på torsdagar är bra skit! Och jag är en go och lycklig skit, precis som vanligt :-)

7.12.10

Amazing

Att få privilegiet att springa i en så fantastiskt vacker miljö som ett Sverige i vinterskrud är verkligen som knark. Nu har jag aldrig provat på sistnämnda, men jag är beroende av dessa underbara stunder och känner mig helt hög av lycka efteråt.

Tisdag

Min syster har fått hem boken med stort b! Jag väntar på att få låna den så fort hon läst klart. Nu ska vi ut och springa, ser fram emot en skön runda i behagliga -2,5.

6.12.10

En liten önskan

Om jag fick önska mig något väldigt ytligt just nu, så skulle det vara att mitt hår växte och blev långt väldigt snabbt. Men nu måste jag verkligen laga mat (jag fastnade vid datorn och har inte börjat än). Lat är mitt andra namn vissa dagar.

Fina människor



På fredag ska vi äntligen åka och hälsa på den här lilla donnan. Ja, hennes föräldrar ska ju också bli roliga att träffa förstås...

Kan inte ta in att det är tre år sedan den lilla krabaten kom till världen. För tre år sedan visste jag ingenting om barn med hjärtfel och handikapp, och tänk så mycket rikare jag är med den erfarenheten i bagaget. Jag lyssnar ofta på den här låten, och varje gång jag hör den passerar alla minnen revy i huvudet. Jossan och Tobbe, vi längtar till fredag!

Gamla godingar

Det är snart tre år sedan jag började blogga på den här adressen, och jag slås av hur otroligt roligt det är att ha en dagbok på nätet! Jag fick en liten idé om att publicera ett gammalt inlägg varje vecka. Bara för att det helt enkelt är kul att se tillbaka i tiden.

När vi var hos våra kamrater i Stockholm i helgen, var ett populärt tilltag från herrarna, att retas med sina kvinnor. Det började dras upp gamla pinsamheter och klantiga uttalanden, vilket ledde till många asgarv. Och eftersom jag är en frikostig person, som gärna låter folk skratta åt mig och inte bara med mig, så länge de känner ett underhållningsvärde, har jag ju en liten kategori här på bloggen. Och i tema med helgen, blir det detta inlägget som får vara veckans. Bara för att det är kul att skratta lite. "A smile is the prettiest thing you can wear", som en klok vän brukar säga till mig.

Ett konstaterande

Jag har varit extremt dålig på att göra matlådor den sista tiden och idag nådde jag det absoluta lågvattenmärket - värmpaj från Felix till lunch... I kombination med ett ruskigt högt (men väldigt gott) kaloriintag i helgen, är det nu dags att göra lite goda och nyttiga matlådor! Timjan- och fetaostbiffar, rotsaker i ugn och parmesan- och vitlökscremefraiche - mums!

I morse körde jag spinning innan jobbet och precis son i fredags morse samlade jag på mig mjölksyra efter bara tio minuter, fast jag inte vridit på särskilt mycket motstånd. Det märks helt klart att den dryga förkylningen inte gått ur kroppen riktigt än. I morgon är det dags för tisdagslöpning och jag hoppas verkligen att det kommer kännas bättre då.

5.12.10

Pics


Färden mot Stockholm började, som bekant, i fredags förmiddag.


Äntligen framme och glad att få träffa våra vänner!


Har fotat massor av fina detaljer i deras mysiga hem.


På lördagsmorgonen gav vi oss ut i snöstormen och köpte färskt bröd.


Frukosten var inte att leka med, bättre än hotellfrukost!


Herrarna hade gett oss order att köpa kanelbullar, så det tryckte vi i oss efter vår megafrukost.


Tulpanerna vi köpt slog ut på nolltid!


Vi tog det lite lugnt i soffan innan vi gick ut och gjorde stan.


Sen gick vi till Norrmalms el och köpte lite spännande grejer som vi ska få upp i taket här hemma, så småningom. Vi tog tunnelbanan till Söder och åt god mat och drack vin. Visst är det härligt när man kan dricka vin mitt på dagen... :-)


Vi köpte räkor och Karin och jag var en aning fnittriga efter både öl och vin på stan, han var nog redigt trött på oss, haha. Räkorna var nog de bästa jag någonsin ätit! Stora och saftiga från Smögen.


Sen gick vi hem i kylan, och passerade isbanan i Vasastan.


Till efterrätt gjorde vi en cheesecake, drack gin & tonic och lyssnade på bra musik.




Sedan var det dags att spela spel...


Och jag var lyckosam i både Buzz och TP. Jag var nog helt klart mesta tävlingsmänniskan i gänget, dessutom...


Och jag åt chips till frukost, haha ibland får man vara lite slarvig...


Sen bakade vi scones och drack varm choklad med grädde till frukost.


Och min man lekte med bokstäverna i fönstret. Det tog ett tag innan någon upptäckte detta... Tack finaste Karin och Johannes för en helt fantastisk helg, vi lär sent glömma den!

Besökare