30.10.11

Nya Pip

Holländska Pip Studios glada och kreativa mönster har blivit omåttligt populära. Allt från porslin och morgonrockar till handdukar och gardiner pryds av deras djur, blommor och härliga färger. Deras tapetkollektion från Intrade har sålt som smör och nu har äntligen nästa kollektion kommit! Här är ett urval av ögongodiset från den nya pärmen.














25.10.11

Nu kör vi


Det har verkligen varit stiltje här på bloggen! Skaparlusten och kreativiteten går som bekant upp och ner. Nu har vi en del projekt att snurra igång på hemmaplan. Det är två rum som ska färdigställas och lyckligtvis innefattar det inte så överdrivet mycket trist "grovarbete". Såg den här bilden hos Trendenser och jag tyckte precis som hon att det var en härlig inspiration!

Bild: Trendenser

17.10.11

Inspirerande måndagsoutfit

Ännu en fantastisk vecka ligger framför oss! Jag börjar en timme tidigare på måndagar, vilket kanske inte alltid känns som en jättebra grej när klockan ringer. Men när man kommer in till kontoret en timme före alla andra och får chansen att starta veckan med att jobba undan allt pappersarbete som ofta blivit liggande som ett resultat av fredagens och lördagens jobb, så känns det genast otroligt mycket bättre! Samma känsla har jag när jag halv fem checkar ut från jobbet och går på ett befriande yogapass. Måndagar är helt enkelt väldigt bra dagar i min värld! Den här veckan känns ju också lite extra bra, eftersom vi åker till London med våra vänner på torsdag.


Såg den här mysiga outfiten på den här bloggen. Precis min stil de dagar då jag inte känner för tighta jeans eller strumpbyxor. Väldigt fint!

16.10.11

Love

Midbec släpper kollektionen "Love", som är en uppföljare till "Belle Rose" och i fredags var vår säljare och visade den för oss. Och jag blir faktiskt lite förälskad... Kollektionen är riktad mot tonårstjejer, men flera av bladen skulle passa minst lika bra i andra sammanhang.








Tecknad Tove



Inspirerad av det senaste omslaget av Elle. Ett litet försök att måla av Tove Styrke, detta är resultatet.

En härlig kväll

Igår träffade jag en vän som jag inte sett på ett helt år! Om man bortser från när hon stod och hejade på mig då jag sprang Göteborgsvarvet i maj, och det räknas jag inte som att ses haha. Det finns nog inget bättre än att träffa en vän man inte sett på länge och få känslan av att det var igår man sågs senast. När samtalsämnena aldrig tar slut och sex timmar bara flyger iväg för att man har så mycket att prata om. Vi lovade varandra att det inte kommer ta lika lång tid innan vi ses nästa gång. Och jag är helt säker på att vi kommer att hålla det löftet. Vi åt middag på en polsk restaurang och sedan gick vi och åt efterrätt och drack kaffe på en mysig restaurang i närheten av hennes hem. Toaletterna där var ljuvliga! Doftljus, blankt och svart väggkakel, svartvitrutigt golv med vridna 10x10-plattor. Mysig atmosfär helt enkelt!

11.10.11

Spåkulan

Jag skulle nog faktiskt kunna sätta en slant på att den här typen utav stol, självklart med viss modifikation, inom en framtid kommer att bli väldigt populär igen. Det känns som att sjuttio och åttiotalet är och nosar på oss, när det kommer till inredning och den här stolen minns jag verkligen från min barndom. Rottingen har ju invaderat våra altaner de sista två åren, så snart borde den förtjäna sin plats inomhus. Att den här typen av stol dessutom är fantastiskt skön att sitta på, är ju inget minus. Tänk er den i vit eller svart rotting, och med en stark och glad kulör på stålramen. Så snyggt! Kom ihåg var ni läste det först... :)


Foto: Cowab

10.10.11

Frågetecken

Ibland tycker jag att inredningsmagasinen tänker lite märkligt när de låter en vissa hem kvala in på sina noga utvalda sidor. När jag ser de här bilderna, kan jag inte för mitt liv förstå hur dessa rum kan tillhöra samma hem. All in på marinstilen i vardagsrummet, sedan en totalt annorlunda stil i köket, och i sovrummet en tredje. Och sovrummet, hur kul var det egentligen? Är det bara jag som inte riktigt förstår hur människan som har inrett, har tänkt? Nej, det här reportaget får Plaza underkänt på från mig.






Bilder fotade ur Plaza Interiör

9.10.11

Nyrokoko


I Sköna Hem 10/2011 listar man de fem hetaste bubblarna på auktion just nu. En av bubblarna är omarbetad nyrokoko. Det är billigt att köpa nyrokoko och dessutom tillverkades dessa möbler i stora mängder en bra bit in på 1900-talet. Därför har unga möbelsnickare börjat köpa in dessa möbler och gör sedan om dem i ny, modern tappning. En designerduo som specialiserat sig på just detta är de här killarna. Och idag när jag var inne och kikade på Ilva fick jag syn på den här byrån. Hur grymt cool är den inte?! Vi har faktiskt en byrå i den stilen som står och skräpar, men det är enormt mycket arbete att slipa av lack och måla det snyggt på egen hand. Så jag nöjer mig med att betrakta denna glada skapelse!


Foto: Ilva

Förvaring

Vi var på en fantastiskt trevlig tillställning igår och jag vaknade med ett leende på läpparna idag. Nu tänker jag göra en kopp kaffe i Nespresso-maskinen och sätta mig med penna och papper och teckna vidare på en bild jag började med igår. Jag har även gjort lite reflektioner i Plaza Interiör som jag tänkte dela med mig av. Dock behöver jag kameran till hjälp och batteriet passade på att lägga av innan jag var färdig. Så håll ut. Men till dess inspireras jag av de fina tidningskorgarna. Perfekt förvaring för dessa mängder av magasin som ligger överallt i hemmet.


Bild: the style files

Vackert

De här bilderna är också från en söndagmorgon. Dock inte denna utan den som är två veckor bort. Det var en magisk promenad vid halvåtta på morgonen. Dimman låg tät och jag hade sällskap med kossorna. Jag stannade flera gånger och andades in så mycket jag kunde av en fantastisk höstmorgon.




Foto: Maria Ingemarson, tagna med iPhone

7.10.11

En rosa dröm


Jag var och köpte lite fler Promarkers idag och på samma gata ligger en inredningsbutik, så min man och jag gick in och kikade lite. Hittade den här soffan, mindre bra exponerad, men blev väldigt förälskad i den. Men Designers Guild är inte gratis och trettiotretusen är inte riktigt vår budget för en rosa plyschsoffa... Men det kanske går att hitta något liknande? Tips, någon?

Ett verk


Det skulle bli Rihanna, men det blev en annan okänd kvinna. Att fota sina verk är nyttigt. Jag har inte arbetat med skuggningen alls på den här och ser att jag absolut kan sätta mig och göra det. Promarkers är fantastiskt roliga att rita med!

Disig söndagsmorgon

I söndags morse tog jag kameran över axeln och gick på en disig promenad. Jag konstaterar att fyra årstider är fantastiskt att få leva i.








Hängare

Har bullat upp kuddarna i sängen och laddat upp med det megatjocka numret av Plaza Interiör. Min första tanke när jag såg numret, som bara kostar fyrtionio kronor, var att man förmodligen fick väldigt många fler sidor med reklam. Och efter att ha bläddrat förbi tjugo sidor med reklam från NK Glas och Porslin, inser jag att mina tankar förmodligen var helt relevanta. Men efter att ha spanat in innehållsförteckningen, så känns det ändå som man får fler reportage än vanligt, så jag tror nog att det blir en inspirerande läsupplevelse trots allt!


Passade på att surfa in på deras hemsida och fick syn på den här bilden. Det är en hallmöbel som kan användas som både hatt, skohylla och jackhängare. Nu är det inte möblen som drar mina blickar till sig, utan de coola galgarna i annorlunda form. Vi ska fixa iordning vår garderob i hallen, som är vår enda möjlighet att hänga ytterkläder i och de skulle passa bra där. Vi stod och fingrade på Lagerhaus variant häromdagen, men de är inte lika glada i färgerna, så dessa hade vart kul. Jag ska förresten berätta mer om garderobsprojektet senare.

Bild: Plaza Interiör

Besökare