25.1.12

Tre tankar en tisdag


1. Man kan göra många kul varianter på Karin Mannerståls bordsben. Här har de gjort en tvåfärgad variant. Ser också att våra köksstolar från Ikea dyker upp på allt fler ställen. Men sen är de ju hemskt snygga också. :)


2. Rottingstolarna dyker upp igen! Det ska bli spännande att se om det snart dyker upp någon nyproduktion som blir populär. Jag väntar fortfarande på varianter i glada färger!


3. Tavelvägg är onekligen otroligt snyggt, och särskilt på en vägg vid en trappa. Det skapar en känsla av rymd och höjd. Vårt räcke påminner om detta, fast vi har stående pinnar och jag är säker på att det skulle bli enormt snyggt med en tavelvägg i trappen. Men den stora nackdelen som får mig att ständigt tveka - hålen i väggen. Den dagen man inte vill ha tavelväggen längre, så har man en ruskigt ful vägg som måste åtgärdas.

Bilder: Desire to inspire

Sysselsättning

Dagarna går sakta framåt, och jag sysselsätter mig med lite av varje. Just nu virkar jag en mössa. Jag repade upp den fyra gånger innan jag fick ordning på det, men nu tror jag att det blir bra.

20.1.12

En tanke om motion

Jag vallade mig runt på en kort liten tur runt kvarteret i eftermiddagssolen idag. Och jag inser hur otroligt lycklig jag blir av natur och rörelse i kombination. Jag skulle inte kunna leva utan motion ute i naturen!

Nästa steg tankarna för mig till är det här med träning. Mitt liv har alltid bestått av träning, så länge jag kan minnas och jag mår så fantastiskt bra av det. Men nu kommer livet att förändras och det kommer inte vara möjligt, och är inte heller meningen, att mina intressen ska vara prioritet nummer ett.

Jag har tränat under större delen av graviditeten och det är bara en dryg vecka sedan jag körde mitt sista yogapass. Spinning höll jag på med till i början av november, men slutade när jag kände att jag inte kunde fokusera på själva träningen, utan ägnade mer energi åt hur jag skulle kunna sitta utan att det kändes besvärligt. Idag är det kanske inte så kontroversiellt att träna när man är gravid, men jag är glad att jag gjorde det för min skull, och att jag slutade när det inte kändes bra. För jag har också märkt att det nästan kan ligga lite prestige i att träna så länge som möjligt under graviditeten.

Men det känns ändå ovant och jobbigt, att jag inte kan få svettas och ta ut mig, som jag annars brukar. Även fast jag vet att det här är för en begränsad tid, har jag på sista tiden uttryckt en stor längtan efter träningen. En del tycker inte att det är konstigt alls, men jag märker att somliga tycker att jag är egoistisk när jag säger så, att man inte hinner träna när man har ett litet barn och att jag istället borde fokusera på att bli förälder. Och självklart är det mitt stora fokus!

Men. Jag önskar att jag kunde förmedla den enorma känsla av eufori, samt fysiskt och mentalt välbefinannde som jag känner under och efter ett träningspass. Träning handlar inte bara om att svettas och ta ut sig, utan även om att ge sitt sinne en tillfredsställese. En chans för hjärnan att mentalt återhämta sig och få tid att bara vara. Jag är helt övertygad om att jag kommer vara en mycket bättre förälder om jag får fortsätta med det även när barnet är här. Den stora skillnaden är att jag inte kan göra det fem dagar i veckan, utan kanske får nöja mig med två.


Foto: Maria Ingemarson

Vår i luften

Efter två väldigt långa och kalla vintrar, ska jag erkänna att jag var lite bekymrad inför den här vintern. Jag älskar snön och tycker att den är mysig, trots den vidriga morgonprocessen som uppstår när jag med andan i halsen och alltid några minuter sen, kommer ut till bilen och inser att den är totalt insnöad och pansarfrusen. Ja, trots detta faktum så gillar jag snön. Ljuset som den ger och tystnaden och lugnet som den inbringar.

Men åter till det faktum att jag var bekymrad. Jo, jag var alltså lite orolig för att det inte skulle bli en såndär gnistrande vit period även denna gång, och sörjde det liksom nästan lite i förhand. Med facit i hand kan vi konstatera att det blev precis som jag fruktat. Men vet ni, det känns rätt bra ändå! Idag skiner solen och igår var jag ute med kameran och kände faktiskt vårkänslor! Att se hur isen smälter och små, små knoppar som kämpar på för att ta sig upp, är minst lika lyckobringande som att springa en joggingtur i solsken på en bottenfrusen sjö.




Foto: Maria Ingemarson

18.1.12

De gör det igen

Ja, inte kan ni väl säga emot mig? Mr Perswall är grymma på att göra coola digitaltapeter. Här är den senaste kollektionen, Fashion. Så otroligt många snygga mönster. Här är mina favoriter.
















Bilder: Mr Perswall

16.1.12

Tacksamhet

Om det är någon blomma som jag alltid skulle vilja ha färska exemplar av på bordet, så är det tulpaner. Igår var det Tulpanens dag och mina snälla föräldrar som var på besök, hade med sig en bukett till oss. Det låter kanske fånigt, men jag blir verkligen på lite extra gott humör varje gång jag ser dem i vasen på köksbordet. Vackra blommor gör mig glad!




Igår var jag verkligen bortskämd kan jag säga! Inte nog med att mina föräldrar hade med sig blommor - mamma hjälpte mig att putsa alla fönster och pappa gjorde söndagsstek med sås och potatis. På kvällen kom grannen helt oväntat med ett presentkort på massage, så i morgon ska jag få en timmas skön gravidmassage. Jag har varit på det en gång innan och det var verkligen helt fantastiskt! Man kan ju också hoppas att det innebär att jag slappnar av och att det kanske får fart på bebisen?

Foto: Maria Ingemarson, vasen är ett loppisköp från i somras.

15.1.12

Grönt på armen

Igår var vi ute på loppisrunda och det blev en del fynd. Efter rundan tog vi en sväng i Knalleland och jag fick det här jättefina armbandet av min Bundis.


Foto: Maria Ingemarson, armband från Pieces

11.1.12

Ännu mera geografi

Vilken fantastisk idé! Att slå in paket i kartor. Jag hade blivit jätteglad om jag hade fått en sån fin present. Fast jag hade nog helst inte velat öppna den...


Bild: Deleite Design

Nya detaljer i bästarummet

"Bästarummet" - så kunde man kalla vardagsrummet förr i tiden. En målare av den äldre generationen och jag, stod på mitt jobb och fnissade åt detta för ett tag sedan. En kund till måleriet hade fyllt i, i hans papper hur många rullar tapet som behövdes till "bästarummet". Jag tycker att det är ett rätt bra namn, för det är ju trots allt ett rum som man verkligen ska trivas i och vilja vistas i. Och när man tänker efter - vad är vardagsrum för konstigt namn egentligen? Ska man bara vara där på vardagarna? Hm, jag får nog fundera vidare på dessa stora, filosofiska frågor.


Rosa och gult kuddfodral från Lagerhaus.


Mässingljusstakar från min fina vän J.


Egentligen ingen nykomling, men den har inte fått en plats på väggen förrän nu - min tavla.

Foto: Maria Ingemarson

Välkommen till oss

Nu väntar vi på våran nya familjemedlem! Allt är inhandlat och klart, sängen står på plats och på hyllan ovanför sängen så huserar de här figurerna. Dockan till vänster är en Invisible Friend som jag köpte tidigare i höstas. Ugglan i mitten har min vän Linda virkat och även den andra ugglan, en speldosa från Ferm, har vi fått av familjen Sahlén. Tavlan, med mitt favoritcitat från boken "Flyga drake", har jag knåpat ihop själv.


Foto: Maria Ingemarson

Nästan klar

Lampan är så gott som klar. Det enda som fattas är en glödlampa och en kontakt, sen är den klar att sprida sitt sken.




För foten betalade vi 65 kronor och skärmen kostade 279 kronor, så jag tycker det var ett bra pris för en unik lampa som ingen annan har. Sladden kommer från NUD Collection och vi hade den redan hemma, då vi fått över av den vi har till taklaporna i köket. Kan även varmt rekommendera Autosol kromglans för den som vill polera upp metaller, de blir verkligen som nya!

Foto: Maria Ingemarson

Jag får inte nog

Och så var det ju det här med kuddfodral. Någon slags drog som man aldrig får nog av. Tur att jag åtminstone kan känna behovet stillas, bara genom titta på dem, och inte alltid handla. Men för den som vill handla (och vad passar bättre än att fynda såhär i mitten av januari), så finns alla dessa tre fodral för bara tre tior styck i H&M's webbshop.




Förra veckan köpte jag två enfärgade från Lagerhaus, som jag är grymt nöjd med. Jag tycker att det är fint att blanda upp mönster med enfärgat, men då får det gärna ha en spännande textur, i det här fallet sammet. Jag tänkte få tummen ur och fota dem i morgon för att visa resultatet. Men allra mest "vill ha"-begär väcker nog ändå de här underbara fodralen som Linda hittat. Kuddfodral och karta i ett - kan det bli så mycket bättre?

Bilder: H&M

9.1.12

Moster i fönstret


Förra veckan köpte jag en lampa på Myrorna. Det är skam att jag är så dålig på att fota saker före jag gör om dem. Den påminner i alla fall lite om den ni ser här ovan, men foten är mer olikformad och "Aladdin-lik". Helt enkelt mycket snyggare än på bilden!

Lampan har nu fått genomgå en stor förvandling. Den har plockats isär och putsats upp med Autosol och den vita och trista skärmen plockade vi bort. Sladden har bytts ut mot orange textilsladd och skärmen är numer en gul Moster från Lampgustaf.


De ni ser på bilden är den hängande varianten, men den finns alltså som skärm till en vanlig lampfot också. Det är några smådetaljer kvar att ordna, sen ska ni få se resultatet!

En liten runda på EM

Idag var vi och hämtade vår barnvagn och gick därför in på EM som ligger bredvid, för att leta efter en lampskärm vi sett på nätet. Förutom att hittade det vi sökte (som jag ska visa mer av sen), så sprang vi på lite fler saker vi gillade.


Tänka sig att min man gillade den här rosa soffan jättemycket! Vi tyckte dock att det var lite snålt avdrag (2000 kr) för att vara rea och ett visningsex, men jag kan mycket väl tänka mig att åka tillbaka och spana vid ett senare tillfälle om den står kvar. Något som vi inte visste om, är att man kan bygga sin egen soffa hos EM. Eftersom den soffan vi har i vardagsrummet nu bara är en tillfällig lösning, så kommer vi absolut ha detta i bakhuvudet när plånboken tillåter ett soffköp.


Jag tyckte helt klart att jag fick målarinspiration av den här tavlan. Nu skulle jag aldrig köpa något färdigproducerat i en möbelaffär, men den var väldigt snygg!


Den här mattan, som påminner massor om Bolon i vävteknik och struktur, fast den var i garn i stället för vinyl, och med grövre väv, tyckte jag riktigt mycket om. Känns lite nytt, i jämförelse med uttjatade ryamattor. Som förvisso är ack så snyggt, men det är alltid kul med något nytt.



Och kuddfodral. Får man någonsin nog? Nej, det går liksom inte. Färgexplosioner som gör mig glad!

4.1.12

Förvåning

Surfade in på en spansk blogg jag besökt lite då och då, tidigare idag. Sitter och scrollar bland inläggen och märker hur blicken fastnar på något som känns bekant. Ni vet, när man får den där känslan, men tänker att det är för osannolikt för att stämma. Vänder på huvudet och tittar på bilden, kollar en extra gång i webbläsarens adressfält.

Jodå, visst är det en spansk blogg. Och visst är det två exemplar av Borås Tidning som hänger på väggen på bilden. Egentligen borde jag inte bli så förvånad. Svenska inredningsmagasins bilder florerar ju ofta bland utländska bloggar. Men visst blir man väl ändå lite full i skratt när det blir så lokalt, trots att bloggen är skriven av en person långt, långt härifrån!


Bild: Sköna Hem

Inslaget

Julen är över för den här gången, och i vanlig ordning känner jag mig färdig med allt vad julgodis, pynt och julsånger heter. Men paket, det slutar man ju inte att ge bort bara för att det är jul, eller hur? Hittade lite härliga förslag på hur man kan slå in sina gåvor. Särskilt kul tyckte jag att den översta bilden var, som likt en bokstavslek i en pysseltidning, ger en hälsning till mottagaren!





Bilder: Fabio Milito, Everlane, Nice Party, PoeMa Bat SoiLiK

Besökare