9.3.08

Dagen då jag fick en stylist

Det är lördag kväll. Han sitter i köket och surfar motorcyklar. Dricker öl. Hon irrar runt i sovrummet, vars alla tomma ytor är täckta med kläder. Glömmer dricka sitt vin. För hon vet inte vad hon ska ha på sig. Den här scenen är inte, på något vis alls, obekant eller ny för dem. Såhär är det varje gång. Och han kunde inte bry sig mindre om vad hon väljer att sätta på sig. Tycker att hon är fin i allt liksom. Även fast hon är en trendbrutta och han håller sig till den klassiska stilen. (Tråkiga stilen, om hon ska uttrycka det). Men. Efter en timmas provande och fixande och trixande är outfiten klar. Svart kort kjol och svart korsettop. Då händer något. Mannen som vanligtvis aldrig mer än grymtar i sammanhanget har helt plötsligt något att säga.

Han: -Skulle du inte kunna gå ut i jeans?
Hon: -Va fan menar du nu då? (aggressivt)
Han: -Ja, alltså skulle du kunna gå ut i jeans? (flinar)
Hon: -(stön) Jaha och sen när började du bry dig? Men det är väl klart att jag kan. Det jag hade häromdagen tex de mörka jeansen med vitt upptill, det skulle jag väl kunna ha.
Han: - Ja men det är ju hög midja.
Hon: - Men vaddå räknas inte hög midja som jeans då eller?
Han: -Jag menar kan du inte bara ha ett par vanliga svarta jeans och en top?
Hon: - Fy fan vad du är tråkig. Så tråkig stil!

Hon brukar inte bry sig. Hon brukar alltid sätta på sig det hon själv känner för. Men i kväll så jäklar ska han väl få bestämma då. Okej. En stylist hade ju vart nice, men det kanske inte var en sån här hon hade tänkt på då. Nästa outfit är klar inom en kvart. Svarta stuprörsjeans, svart tublinne i siden. Röda naglar, rött läppstift och rött bälte.

Hon: - Sådär, är du nöjd nu eller?
Han: - Du ser ut som en julklapp.
Hon: - Men va faaaaaan.
Han: - Ja men det är en fin julklapp ju!
Hon: - (muttrar)

Inga kommentarer:

Besökare