27.6.10

Magisk helg

Efter en enormt svettig löprunda på knappa milen (med en formstark tid!), och spaghetti och köttfärssås till lunch, la jag mig bekvämt tillrätta i solstolen hemma hos mor och far. Lite senare på eftermiddagen for jag hem för att ta hand om vårt hem som stått tomt hela helgen. Det är så himla drygt att behöva vara inne och greja när det är så fint väder, men det måste ju tas om hand det med. Fick ett par timmar i solen ändå - man får vara effektiv helt enkelt!

Ikväll har vi grillat och snackat lite med grannarna, alla är på enormt bra humör efter en sådan här fantastisk helg! Nu blir det lite fotboll och sen sängen. Tro det eller ej - men i morgon är det dags att återgå till vardagen och jobb, laddad med massor av ny energi! Fast det hade ju varit skönt att vara ledig lite till...

26.6.10

Midsommar 10

Midsommarafton startade med en svettig löprunda, tillsammans med mor. Mina nya skor (som dock inte är med på bilden) är helt grymma att springa i!


Lånade mammas pulsklocka, och den här gången var pulsen mer till belåtenhet under rundan.


Efter en dusch väntade midsommarlunch med hela familjen. Kall öl...


...köttbullar, potatis, gräddfil, gräslök...


...och en obligatorisk sillbit för sakens skull. Syster hade gjort en jättegod kikärt/bönröra.


Vi spelade ett spel som gick ut på att man skulle gissa vilket år olika händelser ägde rum. Jag kom näst sist...


Snapsarna var också med på ett hörn...

Sen blev det lite kubb. Och håret blåste åt alla håll.


Sippade på vin mest hela dagen.


Syrran har en utläggning och spelreglerna



Jag var på gott humör!


Vi lämnade mor och far och åkte till våra kompisar. Där grillade vi massor av godsaker.



Och drack mera god öl



Sen blev det Dry Martini med den klassiska oliven


Vi övernattade hos svärföräldrarna och hade en helt fantastisk förmiddag i solen


I deras vackra trädgård blommar det överallt!


Och de bjöd på fantastiskt god mat



Det har varit en underbar helg! Och än är den inte slut... Nu ska jag återgå till soffan på verandan. Så himla, fantastiskt skönt att göra ingenting. Glad midsommar på er!

24.6.10

Yellow

Godmorgon! Naglarna har målats gula inför helgen, och snart ska jag in till stan och göra lite ärenden. Jag känner på mig att det kommer bli en alldeles underbar midsommar...

Husrenoveringen

Det händer massor, med "Projekt husrenovering". Det är helt makalöst hur mycket ett gäng hantverkare kan få gjort på en dag. Jag tänker bjuda på en före och en efter bild på huset utvändigt. Men än får ni vänta, för takpannorna är inte på plats än och fortfarande täcks huset av en byggställning. Kan i alla fall säga är att vi är ruskigt nöjda såhär långt.

En liten sneakpeak bjuder jag på... Bilden är tagen 1 juni, så mycket har hänt sedan dess! Hantverkarna ska jobba tre veckor till innan de går på semester. Det enda som inte kommer vara klart då är altanen. Det känns lite tråkigt, men samtidigt är vi så lyckliga över all förändring som har skett och kommer att ha skett till dess. De kommer ju tillbaka och bygger vår altan senare i sommar!

Denimdress


Igår fick den här efterlängtade klänningen äntligen följa med hem till mig. Premiäranvände den idag, men kanske inte riktigt med rättvisa. Tog på mig ett par klackisar i morse, men mina fötter ballade ur eftersom jag drog på mig blåsor under gårdagens löprunda. Därför fick jag rota fram ett par gamla rutiga Converse som stog och skräpade i ett hörn på jobbet. Blev inte precis ursnygg till den här klänningen. Men, Converse är trots allt en trotjänare som passar till det mesta. Även fast klackisarna helt klart gjorde sig bättre...

Träningshjälp

Den 18 september ska jag springa Kretsloppet, ett stadslopp på 10 km. Nu har jag lagt upp en träningskalender på Asics hemsida. Tanken är inte att jag ska följa detta slaviskt, men det är bra att ha en måttstock på hur mycket jag behöver träna för att nå mitt mål.

Man får fylla i hur länge man orkar springa i nuläget, högsta hastighet man orkar hålla i 15 minuter, ålder, längd, vikt, hur långt man ska springa i loppet man tränar för och vilken tid man vill klara att springa detta lopp på. Sen räknar den automatiskt ut ett träningsprogram. Känner man att det är för svårt/lätt, så kan man välja ett svårare eller lättare program direkt. Mycket bra, och gratis program!

23.6.10

Lovely

Det har klagats lite från olika håll på att det bloggas för dåligt här... Och jag är helt klart beredd att hålla med! Men fy satan vad jag har varit sliten och slutkörd det sista. I fredags däckade jag totalt med en släng av magsjuka och sedan har jag vilat hela helgen. Det var som om någon sugit ut all energi ur kroppen, kontot var på minus, övertrasserat, kaputt.

Men nu har jag minsann skärpt till mig i veckan och samlat på mig massa härlig energi. Ikväll var jag ute och sprang och blev så toklycklig! Så fantastiskt vackert, solsken och blommande ängar, katter som stod och tittade på mig, och kossor som viftade bort flugor med svansen. När jag sprang vid ett av smörblommefälten och lyssnade på Coldplay's "Yellow" i lurarna så fällde jag nästan en tår, så underbart var det. Inte svårt att springa som en Gud med den omgivningen - och med nya skor dessutom (tack mamma och pappa)! Tyvärr hade jag inte med mig mobilen och kunde fota.

Nu ska jag måla naglarna och sedan hoppa i säng. Har lite ärenden på stan i morgon innan jobbet - sedan ska det firas midsommar!

9.6.10

Att vara sexig






Med anledning av en kund som besökte butiken häromveckan, satte en tanke och ett resonemang fart i min hjärna. Denna kund hade stora bröst och mycket smink, lockigt hår och långa ben. Hon ville ha "någonting sexigt". För henne var sexighet något urringat, eller något kortkort.

Jag började sedan fundera kring det här med just sexighet och vad det egentligen är? Jag tror att det finns en "stereotyp sexighet" och "en personligt vald sexighet". Är det så kvinnosläktet har lurats att tro att det sexigaste i världen är att uppfylla följande kriterier?
  • vara smal
  • ha stora bröst
  • långt, gärna blont, och lockigt hår
  • vällagd makeup
  • mycket vackra smycken och dyra parfymer
  • högklackade skor, korta kjolar och djup urringning
Titta på tjejerna ovan. Är det inte ofantligt tråkigt, förutsägbart och intetsägande? För mig finns det ingen själ, inget hjärta, ingen personlig prägel, inget litet extra som gör att jag intresseras eller fångas av dem. Uppspärrade ögon och insugna läppar. Och jag vet att de här tjejerna inte bara ser ut så just denna gång, på SATC-premiären. Nej, de ser likadana ut på varenda fest! Vad hände med en cool, uppsatt frisyr eller ett oväntat klädesplagg? Att människor, som är så fantastiska och unika, ändå strävar efter att alltid se likadana ut, eller att se ut som någon annan, är för mig en gåta. Bara för att det finns en bild av vad som är sexigt och snyggt.

Den "personligt valda sexigheten" då? För mig är det det oväntade och speciella som är det mest sexiga. En sned tand, ögon som glimmar när de ler, någon som sträcker på sig och låter sin goda självkänsla och sitt härliga självförtroende lysa igenom. Någon som bjuder på sig själv, som vågar se "ful" ut, som vågar blotta sig och verkligen leva ut. En person som gör saker på sitt eget sätt, och där man strävar bort, bort från det där perfekta och slutar bry sig om "alla andra". För i den världen blir allt så slätstruket och ointressant.

Det är som att bilderna på de här kvinnorna, på något vis smälter samman till en och samma bild, där ingen skiljer sig från den andra så mycket att man lägger märke till några olikheter. Och det är ungefär lika upphetsande som att läsa telefonkatalogen. I alla fall om du frågar mig.

Rainy day

Vilken fruktansvärt regnig och trist dag! Det bara öser ner och har gjort konstant sedan i morse! Körde onsdagsspinningen i morse vid halv nio. Jag förstår inte hur satans dåligt flås jag har just nu alltså, självklart kör jag slut mig själv järnet och kommer upp i maxpuls ändå, men jag orkar inte alls med lika mycket motstånd som tidigare i år. Det är väl bara att inse att kondition är färskvara... Spinning är verkligen så jäkla go träning, man känner hur förbränningen gasar på i kroppen flera timmar efteråt!

Efter lite ärenden på stan är jag nu hemma och försöker hitta motivation till att städa. Fy fan alltså, jag avskyr verkligen att städa. Om jag bara blir lite rikare så ska jag börja anlita städhjälp. Det måste vara det bästa i världen att få slippa den skiten.

Men jag tror jag latar mig i soffan en stund till... Ciao så länge!

8.6.10

Rosa löp



Rosa och Nike från topp till tå...till och med sockarna :)

Har avklarat en löprunda i högt tempo. Högt tempo tyckte i alla fall jag, men Joggingkompisen i mobilen sa något helt annat... Jag är helt ärligt tveksam till att den stämmer. 41 min löpning i ett tempo där pulsen definitivt var uppe på max mer än en gång, måste resultera i mer än 123 kcal. På bandet brukar jag ligga runt 450 efter ett sådant pass. Så därför går jag nu i tron om att distansen som Joggingkompisen räknat ut, inte heller stämmer... Skit samma, jag klappar mig på axeln och är nöjd att jag tog mig ut innan jobbet! Nu ska jag hoppa in i duschen och, som sagt, åka och jobba. See you later!

6.6.10

Barfota på byggställningen

Denna helgen har jag, förutom picknickat: Spelat biljard och vunnit två gånger, avnjutit en lång och svettig löprunda, druckit rosé med härliga människor, skrattat så tårarna runnit, dansat bugg på en utedansbana, kastat pil, druckit Jägermeister, druckit kaffe till frukost, solat, löst korsord och vunnit frågeleken - igen. Med andra ord en väldigt, väldigt bra helg. Barfota på byggställningen, bjuder jag på lite detaljer från vår kaosartade trädgård. Men jag trivs bra här.

















































































Fina fredag

Nu har jag bråkat med Blogger en stund, bilderna vill inte lägga sig som de brukar och texten hamnar helt konstigt... Det här är det bästa jag får till.

I fredags hade syster och jag picknick efter jobbet. Det var så mysigt och vi njöt verkligen där vi satt på vår filt och åt klassisk picknickmat - potatissallad och revben, drack vin och öl och smaskade på jordgubbar och vindruvor. Vi var rörande överens om att ta vara på alla de här fina dagarna!

Tjejen i orange på bilden längst ner hade en så fantastiskt fin klänning, modell och färg hade passat perfekt på bröllopet vi ska på. Hon hade köpt den på H&M hemma i Stockholm och det var den sista... Suck, att det ska vara så svårt att få tag i en bra klänning!

Nu ska jag fortsätta titta på tennismatchen, jag är lite trött efter gårdagens bravader...






































































5.6.10

Att njuta


Jag solar och har det underbart. En bildkavalkad från den här helgen utlovas i morgon. Men nu tänker jag njuta varenda sekund av det fantastiska vädret. Såhär härligt var det på taket igår morse klockan nio. Puss på er.

4.6.10

Härligt

Det är så fantastiskt att få vakna varje morgon till sol och ljudet av hanverkare som jobbar på i det vackra vädret med vårt hus. Jag känner mig lyckligt lottad som har den ynnesten i mitt liv!

Ända sedan jag var sjukskriven en tid förra våren, har jag försökt bättra mig på en del saker. Jag kollar till exempel aldrig jobbmailen när jag är ledig, och jag håller mer koll på hur många timmar jag jobbar varje månad. Det är hårt att gå från att vara den som alltid ställer upp, till att bli den som sätter gränser och säger nej. Men man måste ju göra det, annars orkar man inte! Därför tänker jag göra mitt bästa för att se till att det blir en kort arbetsdag idag, eftersom jag redan jobbat mina 40 timmar den här veckan. Det vore rätt gött med tanke på vädret... Nu ska jag köra min man till jobbet och sedan handla lite frukost. Njut du med!

3.6.10

Utbildad

Idag var det alltså dags för sista vändan, av tre denna våren, i Stockholm på Bestseller Academy. Det är rätt konstigt att man blir helt slut och trött i hela kroppen av att sitta still en hel dag! Människor som sitter i skolbänken eller på kontor skulle bli helt slut av att springa runt som jag gör på mitt jobb, men för mig är det precis omvänt!



Jag dammade av ett par gamla klackisar som jag köpte på Wedins för över tre år sedan. Fick positiva kommentarer, så jag tolkar det som att de inte är omoderna, haha. Nu är jag helt jäkla slut! Jag har verkligen inte sovit ordentligt på över en vecka, ikväll blir det tidig läggdags och sedan sovmorgon i morgon. Efter det - ledig helg - så skönt!

Morning bitches

Godmorgon! Kastar i mig lite frukost, ska ta Brorsan och åka om fem minuter. Jag kör barbent för första gången i år, men molnen verkar hopa sig på himlen... Hoppas att vädret i Stockholm är finare - om inte annat har jag packat ner ett par strumpisar i väskan. Ha en bra dag alla!

2.6.10

Kontraster

Startade dagen på spinningcykeln och avslutar med en öl i näven. Visst är det härligt med kontraster?

Det var fantastiskt att vara tillbaka på sadeln - och fenomenalt jobbigt. Körde med en instruktör jag inte kört spinning med förut, utan bara Functional Moves. Hon var grymt bra och körde HIIT under ett par låtar. Vill man få bra kondis, bränna mycket fett och bygga muskelmassan är detta det överlägset mest effektiva sättet. Men så förbannat jobbigt! Vi körde 10 sek fullt ös, 10 sek vila, 15 sek full fart, 15 sek vila, 20 sek fullt, 20 sek vila osv till 30 sekunder och sedan samma sak omvänt. Där snackar vi maxpuls...

Märkte att jag var lite för tom på energi för att orka ordentligt, så jag fyllde på rejält efter passet med banan och Gainomax och sedan ägg och makrill när jag kom till jobbet. Men åh så mycket jag redan längtar till nästa pass!

Nu måste jag snart koja, flyger till Stockholm i morgon bitti på utbildning. Känns sådär roligt med tanke på vädret... Men förhoppningsvis kommer jag lära mig nya bra saker!

1.6.10

Varm om hjärtat

Som alla säkert känner till vid det här laget, så känner jag en liten tjej (som faktiskt håller på att bli ganska stor), som föddes med ett hjärtfel. Tack vare hela hennes resa, började jag läsa Heja Abbe för ett par år sedan. Abbe är ett par år äldre än Freja, men de har samma deletionssyndrom, 22q11, och även Abbe föddes med hjärtfel. Nu har den lille krabaten varit inne på operation och Abbe-pappan, alltid lika fenomenal på att förmedla känslor via sin blogg, har lagt upp en vacker film.

Ni bara måste gå in och titta.

Sommar och Sex and the City


Vilken underbar morgon! Tänk att idag är det första sommardagen, och passande nog så känns det faktiskt som att det är sommar nu. Det var något som var annorlunda... Luften, dofterna, känslan. Det är sommar!

Nu har jag varit ute på en timmas promenad och ska snart äta god frukost och läsa tidningen. Sedan blir det jobb. Det pågår förberedelser för morgondagens Club-aktivitet på jobbet, nämligen Sex and the City-kväll. Kvällen går i SATC-tema, vi lottar ut biljetter till filmen, och dessutom får man 100 kr rabatt när man handlar för 500 kronor. Så idag ska jag iväg och köpa rosa dukar och servetter, bubbel, tilltugg och lite andra grejer.

Besökare