4.1.12

Ljus i vårt hus

Just nu har jag väldigt mycket lampor på skallen. Dels för att julbelysningen åker ut nu, men också för att det känns som att vi aldrig riktigt hittar de där perfekta lamporna för våra fönster. Taklampor och golvlampor är inga problem alls att hitta, men belysning till fönster tycker jag är lite svårt. Jag vet liksom inte riktigt vad jag gillar. Och som ni vet har vi ju helst kraven att alla pryttlar vi ställer in i vårt hem ska framkalla "wow-känslan".

Det vi dock är säkra på är att vi vill hängande belysning i vårt vardagsrum, eftersom det är väldigt stort och har många fönster. Vi har gamla mässing- och kristallampor från Jugoslavien liggandes som vi har tänkt hänga upp, men det har inte blivit av att vi har fixat fram sladdar och sånt jox som behövs för att de ska fungera. Men jag är inte heller helt säker på att jag tycker att det blir bra med de lamporna. Nu köpte vi ny armatur till julstjärnorna, så till helgen får vi helt enkelt hänga upp de där mässinglamporna och se hur det känns.

Sen är det ju inte bara viktigt hur lampan ser ut, utan även vilken typ av ljus det ger. Dels ska det vara mysigt, men också ge en bra belysning i rummet. Mycket att tänka på helt enkelt... Till barnrummet har jag dock bestämt mig för att få tag på ett loppisfynd, så nu letar jag inspiration. Där blir det nog en stående lampa i fönstret tror jag och ledorden ska vara färg!


Som jag skrivit tidigare, så är jag förtjust i glasfötter. Att köpa en fot på loppis och sen fixa till skärmen, ska inte vara så svårt. Det var väldigt fint när foten var i färgat glas, tycker jag! Även texturen som ser ut lite som nitar, faller mig helt klart i smaken.


Rött är inte en personlig favorit, men en sådan lampa i en annan färg hade också passat fint i fönstret.

3 kommentarer:

Uttaget Belysning sa...

Halloj Maria!

Varmt välkommen att höra av dig till oss - även om du bara vill bolla lite idéer kring belysning! Vi älskar att prata om lampor.

Med tanke på att du gillar glas så skulle du nog kunna gilla någon av följande?

http://www.uttaget.se/markslojdvaduz-p-300.html
http://www.uttaget.se/globenenzobord-p-945.html

Hur som helst önskar jag dig god fortsättning och lycka till med lampletandet! Jag hoppas att vi kan vara till någon hjälp!

MVH,
Magnus - Uttaget Belysning

Maria sa...

Hej Magnus!

Vad kul med tips om er webbshop, jag ska genast ta mig en titt på ert sortiment! Hälsningar Maria

Citrusandorange sa...

Please link my photo to its original site: www.citrusandorange.blogspot.com (the one with the purple lamp)

Besökare