30.11.09

Pensionärslivet

Jag ringde mormor (som är pensionär) i förra veckan när jag kom hem.

"Hej mormor, jag är ledig i morgon och på tisdag. Jag tänkte komma och hälsa på dig, det var ju längesedan nu!"
"Njaaaaeeee... Alltså det är rätt mycket här i början på veckan nu..."
"Jaha..."
"Du vet att i morgon förmiddag, då har jag boule. Och efter det ska jag på PRO-möte"
"Okej"
"Och sen på onsdag ska jag till frisören halv nio, sedan har jag ju bokcirkel och efter det är det linedance klockan tre"
"Nä det hör jag ju att dig kan man ju inte bara komma och hälsa på närsomhelst"
"Sen på onsdag kommer rörmokaren..."
"Ja men du då är det nog bättre att vi hörs i nästa vecka tror jag"
"Ja, jag skulle ju kunna klämma in dig där en timme på tisdag mellan bokcirkeln och linedancen"
"Det är nog bättre att jag kommer en annan dag tror jag"
"Ja det är kanske det..."

Det är verkligen som min gamla chefs pappa alltid sa: ungdomar, passa på att gör det ni ska innan ni blir pensionärer, för sedan finns det ingen tid över!

Trodde aldrig det om min mormor, men hennes liv var inte en tiondel så uppbokat innan hon blev pensionär. Och vet ni vad?

Jag tycker det är så roligt för henne. Lilla mormor.

Flygande fart

Så har ännu ett par dagar gått utan blogginlägg eller fotograferande. De senaste dagarna har jag:
  • varit på IKEA
  • vart på skön adventsfika
  • fixat i ordning min adventsljusstake (eller nästan för jag har inte lyckats komma ut och plocka mossan eftersom det fasen är mörkt dygnet runt! Typ...)
  • lagat jättegod kyckling med grönpepparsås
  • haft dåligt samvete över att jag inte hunnit träna
I morgon har jag tänkt förena nytta med nöje och ge mig ut i skogen på morgonen för att få lite motion och fixa lite mossa. Sen blir det lång arbetsdag med möte på kvällen. Nu ska jag måla naglarna och förbereda mig för morgondagen.

Ja ni hör ju bara själva hur upptagen jag är. ;)

28.11.09

Hangover

Goddag på er! Just nu sitter jag i myskläder, i soffan hemma hos mamma och pappa. Berra skulle på afterwork igår, så jag bestämde mig för att åka ut till mina föräldrar och sova där.

Vi hade en jättemysig kväll! Hejade på Mariette (och mamma lite på Tove), pratade, lyssnade på bra musik och drack gott. Lite för mycket gott, för idag är jag så förbannat bakis. Och jag vet att jag inte är den enda... Rött vin, vitt vin, whiskey, glögg, päronvodka - you name it...

Så nu känner jag att jag hamnat lite efter i dagsplaneringen. Får se till att rycka upp mig lite, ska ta och svänga ner till seconhandbutiken innan den stänger klockan ett.

Tog förresten sprutan igår och det gick utomordentligt bra. Ingen feber, och hade jag fått det så dövade jag väl den så bra med alkohol igår att jag inte kände av den! Lite öm på armen bara. Vi ses snart!

25.11.09

Klart slut


Tionollnoll.

Då gick jag upp i morse. Det blev inget med klockan åtta alltså. Men jag kom iväg till jobbet, och dagen gick fasansfullt fort. Hade packat träningsväskan, men det blev inte mycket med det, för när klockan slog stängning på gymet, var jag fortfarande kvar på jobbet.

I morgon blir det upp tidigt, sedan ska jag ha mys med min bästa K, blir afterwork efter jobbet. Öl och tjejsnack! Nu måste jag sova... Blev inte mycket bloggande idag, inte ens en outfitbild på mina nya fina haremsbyxor. Berra tycker att jag är skitful i dem, särskilt som jag bär dem lite högre upp i midjan. Och det är väl inte de bästa brallorna att dra på sig om man ska samla pluspoäng hos det manliga könet. Men jag känner mig ball i dem, så det så.

24.11.09

Materialisten i mig









Lyckades rycka upp mig framåt eftermiddagen idag. Gjorde ett röj och packade upp alla väskor, dammsög och städade. Jag lämnade hemmet skinande rent, och det var underbart att komma hem till, men på något vänster hade vi lyckats slänga prylar och grejer precis överallt sedan i fredags.

Nu är det fint här hemma, jag har tränat ett roligt danspass, vi har varit och handlat och precis kollat en film. Tror faktiskt att jag känner mig lite trött (tack och lov för det!), så jag ska hoppa i säng snart. Kanske jag kan gå upp klockan åtta i morgon?

Men först blir det lite bloggkoll. Satt och inbillade mig själv på semestern att jag från och med nu ska sluta vara tokig i kläder, väskor och skor och spara alla pengar till nästa resa. Det kan jag ju glömma... Efter eftermiddagens bloggkoll har jag mer cravings än på länge. Så många fina väskor, skor, klänningar, byxor...
Klänning H&M, skinnjacka Vero Moda, väska och blus YSL, boots Belstaff, väska Balmain, jeans Acne.

Grönt & gott


Utan att överdriva, tror jag att det var minst femton år sedan jag åt spenatsoppa senast. På dagis någon gång.

Idag inventerade jag frysen, inför veckans kommande storhandling, och hittade en övergiven påse med spenat. Hittade ett recept på ICA (som för övrigt är en flitigt besökt hemsida hemma hos oss) och på tio minuter hade jag en utsökt lunch/middag på bordet. Jag undrar varför jag aldrig tänkt på vilken smart maträtt det är - snabbt, nyttigt, superbilligt och ingredienser jag i princip alltid har hemma!
Men glöm inte att ta svängen förbi spegeln och le fint efter maten...

Skit också!


Ännu en dag. Kämpar för att komma in i vardagen, det går jävligt segt alltså. Jag fattar inte vad det är med mig! Jag brukar alltid vara så full av energi, positiv och glad! Idag var tredje dagen av fyra som jag sovit till klockan 12. Jag kan säga att det är de enda tre dagarna på hela detta året, som jag sovit så länge!

Orkade knappt fixa en frukost, men det gjorde jag tillslut vid halvettsnåret. Nu har jag suttit och spanat igenom blogglistan, i hopp om att finna inspiration. Det känns faktiskt lite bättre nu.

Så nu ska jag hänga tvätt, ta på mig träningsskorna och ta en rask promenad för att köpa tvättmedel och lite annat. Sen sitter jag och ojar mig över det här med sprutan. Alla verkar ju bli dåliga efteråt! Så därför funderar jag på att vänta med att ta den till onsdag nästa vecka. För jag är ledig på torsdagen. Eller om jag ska ta den på fredag. Men hur fan ska man hinna det när man jobbar 9-18? Och tänk om jag hinner få Svinis och kolavippa innan dess?

Ja ni hör ju hur positiv jag är. Vad hände med viljan från gårdagens inlägg, kan man undra?

23.11.09

Sticket


Jag får väl skriva en rad om det här med influensan jag med.

Redan när ett vaccin kom på tal, var jag negativt inställd till detta. Tanken på att spruta in någon vätska i min kropp, kändes obehaglig. Dessutom kändes det som att man överreagerade. Jag tänkte; vad blir nästa steg? Vaccinera sig mot huvudvärk också? Det är lätt att dras med i ett mediapåverkat samhälle och glömma bort sin egen åsikt.

Men jag har tänkt och jag har funderat och vi har diskuterat bland vänner och familj. Under semestern växte beslutet fram och igår bestämde jag mig. Jag ska ta det. I morgon eller ikväll åker jag till vårdcentralen och sätter mig i kön.

Även fast jag nu kanske redan haft influensan. Men det är väl bäst att ta det säkra före det osäkra.

Jag har bestämt mig


Det är märkligt.

Man planerar, sparar pengar, bygger upp förväntningar, läser på nätet om de platser man ska besöka. Man drömmer om semester och packar, köper saker man behöver. Förbereder i flera månader.

Och någonstans inom sig vet man, att det är bäst att njuta, när man fortfarande har detta underbara framför sig. För rätt vad det är, så är man hemma igen.

Och nu sitter jag här. Det är grått, kallt och regnigt ute. Jag har konstaterat att min arbetsplats finns kvar, att allt är som det brukar. Jag är tillbaka i vardagen. Mailboxen fungerar fortfarande! Det har den gjort hela tiden och den inkommande posten tar aldrig slut. Vi måste skicka in det där pappret! Och gör vi det inte verkar jorden gå under! Det ska tvättas. Lagas matlådor. Knyta vita påsen och svarta påsen på soptunnan inför hämtningen. Räkningar ska betalas. Jag måste börja träna!

Det är lätt att hamna i en svacka och känna sig besviken när man kommer hem, efter en tid i Paradiset. Upptäcka att den fjärilsliknande bubblan, den har liksom spruckit och man måste flyga själv igen. Det känns tomt och man undrar vart tiden tog vägen.

Men vet ni? Jag har bestämt mig. Bestämt mig för att jag inte ska tycka att det känns hemskt, och deprimerande och ledsamt att vara tillbaka. För jag älskar ju mitt liv! Jag älskar våra fyra årstider, hur tråkigt det än må vara vid den här tiden. Jag tycker om mitt jobb, och jag gillar när saker är lite stressiga. Att röra på mig är det bästa jag vet, mina skogspromenader eller kvällar på gymet vill jag inte leva utan! Det är bara det att jag har varit i paradisbubblan så länge att jag blivit bekväm. I bubblan, där lyckan bara finns, utan att man själv behöver skapa den.

För så är det här i livet. Vi skapar vår egen lycka. Och nu, denna gråa måndag i novemberrusket, tänker jag fortsätta skapa min. Gör det du med.

22.11.09

Vackra minnen







Semestern har, trots sjukdom, varit helt gudomligt bra. Mitt finaste minne är från vår dag på Antigua. Vi åkte ut i regnskogen och åkte en stor linbana. Sedan vandrade vi två timmar genom regnskogen, vilket i sig var ett äventyr. Vandringens mål var en kritvit strand, där vi kastade oss i det turkosa havet, för att sedan gå ombord på en katamaran som körde oss till ett rev. Vi snorklade och såg både stingrockor och lysande blå fiskar. Sen drack vi rom och åt god mat, samtidigt som vi åkte längs hela kusten och såg den ena vackra vyn efter den andra. Turen avslutades med en tokig dans ihop med människorna på en annan Wadadi-båt, just som vi gled in i hamnen längs med den enorma kryssningsbåten. Den här låten och dansen kommer att få mig att le för alltid.

18.11.09

Ett inlagg fran varmen

Hej pa er! Tiden bara flyger ivag och i morgon vid den har tiden ar vi pa vag hem till Sverige igen.

Vi har haft en fantastisk semester! Och jag har faktiskt, for forsta gangen i mitt liv, insett att det finns saker som ar betydligt roligare an att ligga pa en strand...

Jag tror att de flesta hemma i Sverige har en ganska glorifierad bild av Karbiska ovarlden, och framforallt sa ar de oarna som alla beundrar med ett "aah, har ni varit dar", tex Barbados absolut inte de vackraste. Det finns extremt mycket fattigdom och hemlosa manniskor mitt i allt det vackra. Pa on St Lucia var jag gratfardig och ville bara bort for vi sag sa mycket hemskt, men samtidigt ar jag glad att vi fick bevittna det sa att man forstar att det finns nagot mer an bara turkost vatten och vackra palmer. Annars har vi varit i regnskogen och akt linbana, vi har snorklat bland lysande bla fiskar och stingrockor, vi har shoppat pa en outlet, druckit drinkar ur billiga engangsmuggar - men de har smakat helt fantastiskt - hyrt bil, passat oss for leguaner som garna badar i hotellpoolen, slappat och last bocker i skuggan, traffat fantastiska manniskor och atit massor av god mat.

De senaste fyra dagarna har vi bott har, och tva av dessa dagar har jag legat inne i sangen och matt pyton. Har lansat hela apoteket idag sa att jag ska fixa flygresan hem i morgon! Men innan dess tanker jag ga ner en svang till poolen och njuta allt jag bara kan av den sista eftermiddagen i paradiset!

5.11.09

♥ ÄNTLIGEN ♥







Vaccin - check
Storstäd - check
Slänga skräp - check
Växla pengar - check
Ordnat skjuts till flygplatsen - check
Pocketböcker - check
Korsordstidning - nix
Packat - inte klar...

Om sju timmar åker vi till flygplatsen. Har suttit och kollat bilder på några av de platser vi ska besöka.

Det ska bli så obeskrivligt skönt med semester.

Vi ses om ett par veckor!

List


Bästa promenad: Min skogsrunda här hemma i samhället

Spelar: Min nyfyllda iPod (tack syster)

En bra gå bort-present: En tavla som jag målat själv

Favoritlyxartikel: Lyxar inte så mycket med materiella ting, det finns annat i livet som är lyx för mig

Läser just nu: Inget, men har köpt åtta nya pocket som jag ska ha med mig på semestern

Läser helst: Chicklit, blandat med böcker som får mig att tänka efter, som Alkemisten

Favoritråvara: Fräscha grönsaker

Favoritfärg: Att ha på mig: svart Som jag blir glad av att titta på: rosa

Favoritskor: Dagsformen avgör. Höga klackar, Converse, bekväma boots...

Klädkonto per månad: Oerhört varierande i år. Sedan vi bokade resan har jag hållit igen, men annars, ca 3000 kronor.

Dricksprocent: På känn

Modeförebild: Åh det beror verkligen på, men jag blir som alla andra väldigt inspirerad när jag ser på SATC. Tv och film i allmänhet gör mig inspirerad, men även människor på stan. Jag har inte någon särskild person som favorit.

Motionerar: Två till fyra gånger/vecka, sen går jag ju några kilometer varje dag på jobbet också =)

Mest överskattade affär: Gina Tricot (otippat svar, va?)

Det dyraste jag har köpt: Min bil

Favoritprodukt på Systemet: Rödvin

Favoritprodukt på Apoteket: Locobase Repair för torra läppar.

Bästa fyllekäket: Mos med lingonsylt

Lyssnar på: P3

Bästa förfestmusiken: När Berra och jag gör oss klara för fest och han drar på nån gammal hiphop-dänga som jag var alldeles för ung för att lyssna på när det begav sig.

Senast gnolade: Fibes Oh Fibes & Kim Wilde, Run to you eller vad den heter

Mitt sämsta köp någonsin: Något av alla de tusen par skor som varit så obekväma att de bara gått att använda på fyllan

Dansar helst till: Gamla klassiker och andra töntiga låtar

Senaste impulsköp: Oj, jag funderar men jag har varit oerhört eftertänksam vad gäller inköp det senaste... Men idag lyxade jag till det och gick in ensam på ett kafé, åt en räkmacka och drack en latte, läste tidningen och bara myste. Det var impuls!

Senaste secondhandfyndet: Grejer till hemmet

Fulaste klädfärg: Konstiga gröngula nyanser

I dvd:n: En Johan Falk-film

Användbar pryl: Datorn

Mode jag aldrig vill se igen: Det vågar jag inte säga, med tanke på att jag själv gillar axelvaddar just nu. Man ska nog aldrig säga aldrig...

Värsta huvudbonaden: Truckerkeps

Bästa huvudbonaden: Hatt och basker

Favoritaccessoar: En snygg klocka. Synd bara att jag inte har någon...

Bil/Transportmedel: Fiat 500

Återvinner: Papper, tidningar, pappersförpackningar och kläder

Hejar på: Mig själv

Så får jag tiden att gå i kollektivtrafiken: Åker inte kollektivt

2.11.09

Måndagsbjudning


Människor kan ha olika hobbys.

En av min sambos favoritunderhållning, är att fotografera mig när jag ser så knäpp ut som möjligt.

Det här är ett exempel.

Ett snart två år gammalt foto, som jag just hittade i min dator. Jag står och diskar i mammas avdankade gamla mjukisbyxor som jag lånat någon gång och sedan behållt. De svassar jag gärna runt i hemma när ingen ser. För att de är så sköna liksom. Berra har gått fram, dragit upp dem så långt han kan, och fotat illa kvickt medan jag, med händerna i diskvattnet varit helt försvarslös.

Och nu bjuder jag er på detta också! Generös var ordet.

1.11.09

Slö


Efter en skön söndag, sitter jag och svullar med chips, ölkorv, scones från frukosten och O´boy. Fin kombination va?

Idag var jag lat och sket i träningen. Svärmor gjorde pannkakor åt sitt barnbarn, så istället passade jag på att hålla mig framme. Kändes som jag hade pannkakor upp i halsen efteråt. Men gott var det!

Och nu sitter jag alltså här. Förbannat nyttig avslutning på veckan och det värsta är att jag kommer få jobba som en jävla gnu de sista tre dagarna innan vi åker för jag har en miljon saker att fixa innan dess. Så jag får nog vara nöjd om jag hinner med ett par promenader eller nåt styrkepass.

Nu ska vi se film. Antingen blir det Djävulen bär Prada, eller På smällen. Bra filmer båda två. Dock har jag sett förstnämda fyra gånger redan. Men åh man blir ju så inspirerad varje gång man ser den!

Minnen

Alla Helgons Dag har en särskild plats i mitt hjärta.

Trots min ålder, har jag många ljus att tända denna dag, varje år. Mina minnen från min barndom när jag åkte med mamma och pappa till kyrkogården och tände ljusen är oerhört starka. Det var alltid massor av folk och en särskild stämning, men allra minst fantastiskt vackert med alla ljus i mörkret.

Igår när jag kom åkandes för att parkera utanför den enormt stora kyrkogården där tre av mina släktingar har sin gravplats, fick jag en klump i halsen och tårar i ögonen när det slog mig att alla var här av samma anledning. Alla har vi minnen som vi bär med oss i våra hjärtan och som ingen någonsin kommer kunna ta ifrån oss.
Alla har vi förlorat någon vi älskar.

Då är det skönt att veta och en tröst, att alla lever kvar någonstans hos oss. Det är min totala övertygelse.




Morfar och morbrors vackra grav ♥

Chanel on a Sunday

Söndag och redan eftermiddag. Har haft en skön helg och idag har jag legat och kollat Coco Chanel-filmen. Vilken underbart kontroversiell och kaxig kvinna hon var. Synd att filmen var så gräsligt lång, nu blir det stressigt in till stan för att äta söndagsmiddag hos svärmor och svärfar.

Efter det en sväng till gymet och sen förberedelser för tre ansträngande arbetsdagar. Vi ses!

Besökare