5.4.09

Hemma

Idag har vi röjt och grejat här hemma, allt för att upprätthålla någon form av ordning. Tänkte visa er lite bilder på hur vi har det. Saker och ting är ju långt ifrån färdiga (om det någonsin blir det i ett hus?), men idag har det så smått börjat känns som ett hem i alla fall. Såhär ser köket ut nu. Det vi väntar på är vår betongbänkskiva som förhoppningsvis blir klar veckan efter påsk. Då ska diskmaskinen in i gluggen bredvid kylen, diskhon ovanför skåpet längst till vänster och spishällen och fläkten ovanför ugnen. (Ganska logiskt men ändå...). Vi har inte hunnit montera dit handtagen på köksskåpen, vi tar en sak i taget och just detta moment kräver tålamod och precision. Det fungerar dock utmärkt utan dessa än så länge. De fula svarta benen ska även täckas med passbitar.


Gluggen i köket leder ut till vardagsrummet. Denna del av huset ska byggas ut senare i år. Idag har vi städat ur hela vardagsrummet som tills nu varit avstjälpningsplats för alla verktyg och allt skräp som byggts på under renoveringen. Nästa steg blir att gipsa väggar och tak i halva delen av vardagsrummet som inte kommer att beröras av utbyggnaden. Sedan ska vi täcka för den del som ska byggas ut, så att detta märks av så lite som möjligt. Skivan är inte fastmonterad ordentligt än, därav den fina plankan som håller verket på plats just nu.

Badrummet är helt klart, sånär som på belysning och spegel med inbyggd sådan. Värmeljus är fina grejer under tiden! Duschväggen är grym, tar väldigt lite plats och håller förvånansvärt tätt för vatten ut i övriga badrummet. Tips till den som planerar att bygga nytt badrum.


Sovrumstapeten känns lite mindre randig nu... Vi blev lite nervösa när vi såg den första gången och nästan mådde illa av att titta på den! Ganska tillfälligt inrett då sängen förmodligen ska bytas ut och nya textilier inhandlas. Som sagt har vi en mängd projekt på gång, men vi man får ta en sak i taget och prioitera det som känns mest viktigt. Men det känns som jag tidigare tjatat om helt grymt att äntligen ha ett eget hem efter sju slitiga månader. Nu har vi äntligen fått vår belöning för den här tiden. Nästan som ett nytt liv!



2 kommentarer:

emelie sa...

vad fint ni får det, tänk vilket hem ni har när allt är helt klart. Det är ju jättekul att se förändringar hela tiden.
Bra smak har ni med!
Kram emelie

Maria sa...

Tack så mycket! Ja det känns rätt fantastiskt att få välja precis exakt hur vi vill ha det!

Besökare