1.1.11

2010, del 1


En svinkall februarikväll, åkte vi ner till Göteborg och hämtade min nya bil. Genom ett missförstånd fick han namnet Brorsan och på sliriga sommardäck tog vi honom hem till Sandared och chockade lillasyster Karin med hans ankomst till familjen. Hon hade trånat i åratal efter en Mini Cooper och att jag lyckades hålla tyst om mitt köp, från beställningen i slutet på november -09 till i mitten av februari, trodde ingen skulle vara möjligt. Men tyst var jag och ögonblicket då jag rullade in hemma hos syster var obetalbar!


Vi var i vanlig ordning i Stockholm på mässa i februari och köpte in varor för våren. Den här gången var temat "After Ski" och vi drack som vanligt en väldans massa öl, Jägermeiester och hade en härlig helg tillsammans.


På kvällen kom Erik från Idol och spelade och sedan dansade vi hela natten lång. Folk på de här festerna vet hur man kalasar...


Hela vintern var smällkall och jag var glad över att Brorsan hade rumpvärme, till skillnad från Gula Faran.


Tillbaka hemma i Borås fortsatte kaoset med utförsäljningen inför ombyggnaden av butiken. Min fina kollega Kikki och jag gjorde en liten nätt felbedömning av personalbehovet den sista lördagen, och satte inte in någon personal utöver oss två. Och kaoset var ett faktum. Vi stod i kassan HELA dagen och hur det såg ut i butiken när vi väl stängde behöver jag inte ens förklara. Folk var rätt irriterade över att vi var så få som jobbade, men vi bara tokskrattade och slängde vår optimism i ansiktet på de värsta gnällspikarna, så folk kunde inte göra annat än att skratta åt oss två stackare bakom disken. Ett väldigt roligt minne från 2010!


När vi väl tömt butiken på varor, påbörjades nedmonteringen av den gamla inredningen.


Med en skruvdragare i högsta hugg löste vi detta galant. Det här är en tidsperiod som var så himla speciell och som jag kommer att ha i mitt hjärta för evigt. Vi hade jättemysigt och hade tid att umgås med varandra som vi aldrig annars kunde på jobbet. Samtidigt var det otroligt mycket jobb och stress.


Vi jobbade hårt och packade upp kartong, efter kartong under nästan fyra veckors tid.


Och en hel del spex blev det när vi hittade gamla peruker nere på lagret.


Dessutom passade vi på att fika en massa, eftersom vi annars aldrig kunde göra det ihop.


Efter mycket om och men fick vi äntligen tag i ett orange kakel som vi gillade. Det hamnade på plats i köket på Påskafton.


Lillasyster med kombo gick på kändisfest och jag hjälpte till att styla dem till Lara Croft och Anna Bergendahl.


Precis som andra år, gick vi Toarpakampen i ett härligt vårväder.


Jag träffade på gamla högstadievänner och slog till med en rejäl fylla, som hade sin kulmen klockan halv fem på eftermiddagen. Men jag bjuder på det.


Vitsipporna blommade vackert på mina morgonpromenader i Götebacka. Och när man ser det här är det svårt att inte längta till våren.


I april var det så dags att starta det enorma arbetet med ombyggnationen av vårt hus. Såhär såg huset ut i slutet på april.


Jag försökte ta för vana att fotografera lite grann varje dag och ändå tycker jag inte att jag tagit tillräckligt med bilder!


Här är grunden med golvvärme på väg att ta form.


Det var kul att jag började kl 12 en del dagar, så att jag fick vara med och se hur arbetet fortlöpte.


Rött var den dominerande hårfärgen år 2010, något som jag trivdes fenomenalt bra i!


Våren kom och vi utnyttjade den väl.


Bla var syster och jag kulturella och gick på Skulpturvandring - turister i vår egen stad!


I juni genomförde vi den planerade möhippan för min fina vän Josefine. Vi hade så jäkla kul!


Panelen byttes sakta men säkert ut. Panelen var grundad, så vi fick täckmåla två gånger.


Ett jobb som faktiskt var rätt roligt! Dessutom var vädret helt fantastiskt och vi hade semester, så det var en mysig period.


Vissa dagar var verkligen helt underbara!


En vacker fredagmorgon, gick vi upp på taket och spanade ut över grannskapet på hög höjd. Mysigt!


Syster och jag tog en spontan picknick i Stadsparken, efter jobbet samma fredag.

En helt perfekt kväll med andra ord!


Och syster tyckte att jag var pinsam som gick fram till den söta tjejen i orange och frågade var hon köpt sin klänning.


Sedan kom midsommar som jag inledde med en löprunda hemma hos mor och far.


Vi hade en helskön dag med familjen, åt mat, drack vin, spelade spel och hade det allmänt skönt.


På kvällen åkte vi till stan och sov sedan hos svärföräldrarna. Dagen efter var vädret fantastiskt så vi bara chillade hela dagen tillsammans med min sambos bror och hans fina familj. En dag att minnas!

Inga kommentarer:

Besökare